Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2020 
In deze nieuwsbrief:
 • Op verzoek de tweede virtuele netwerkbijeenkomst met als thema bedrijfscontinuïteit.
 • MeerBusiness schort factureren drie maanden op
 • Wie gun jij een “blik van waardering” ?
 • KvK check: Voor welke noodregelingen kom jij in aanmerking?
 • CROP helpt u bij alles over de NOW
 • Thuiswerken aan zee bij Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk, dé oplossing!
 • De bollen van de Gildemeesters
 • Chocolaterie Pierre bestel deze week nog uw paasverrassingen
 • Nog slechts één plek: MeerBusiness Inner Circles, daar wordt je wijzer en beter van
 • Kadoburo lanceert goed idee
 • VVD Hillegom Lisse presenteert eerste gezamenlijke nieuwsbrief
 • Barry van 11Cideas zegt: "Het omdenken in een crisis"
 • Oude Dykhuys verzorgt paasmenu voor thuis
 • Bestel een proefdoos met 6 verschillende verrassende wijnen bij Wereldwijnen
 • Pasen met De Vier Seizoenen
 • Nederwijnen presenteert geweldige Duitse quarantainepakketten
 • Wereldidee! Samen heerlijke wijn op afstand proeven!
 • Tespelduyn vernieuwt en verbetert de banen tijdens Coronasluiting
 • MeerBusiness wenst u prettige en lekkere paasdagen
 • Privacy, contact en disclaimer
Op verzoek de tweede virtuele netwerkbijeenkomst met als thema bedrijfscontinuïteit.

Graag nodigen wij je uit voor de tweede virtuele netwerkbijeenkomst MeerBusiness Duin & Bollenstreek “Impact corona op ondernemers” Woensdag 8 april 2020 van 16.00 – 17.30 uur. De bijeenkomst zal wederom worden gefaciliteerd door Angela van Dorssen van Connecting Energy.  In een bijzondere tijd als deze vinden wij het belangrijk een plek te creëren om elkaar te ontmoeten en kennis te delen over de impact van corona op ondernemers. Het raakt ons allemaal en de afloop is zelfs na 28 april nog zeer onbekend. Bij de eerste virtuele bijeenkomst waren 25 ondernemers aanwezig en veel van hen gaven aan deze bijeenkomst zeer op prijs te hebben gesteld en graag een vervolgbijeenkomst zagen zitten.

Wij hebben besloten iedere 2 weken een virtuele bijeenkomst te organiseren tot in ieder geval 1 juni. Elke keer met een ander thema en elke keer met actuele informatie! Ondernemen in crisis vraagt van ons creativiteit, ondernemerschap, flexibiliteit, veerkracht en een positieve mindset. 

Met elkaar is dat een stuk makkelijker.  
       Neem zelf de borrel mee.         
Maak het jezelf gemakkelijk in een goede stoel.     
Zorg voor een rustige omgeving.  
Dan zien we je graag woensdag 8 april 2020 online!  

We ontmoeten elkaar virtueel via ZOOM cloud meetings. Je kunt ZOOM downloaden als app op je tablet/telefoon of op www.zoom.us downloaden op je computer.  Tip: test van tevoren de microfoon en het beeld.  Op je laptop moet je toegang geven om je microfoon te kunnen gebruiken. Om in de bijeenkomst te komen gebruik je deze link https://zoom.us/j/424441711

 
lees meer
MeerBusiness schort factureren drie maanden op

Ook MeerBusiness merkt het aan alle kanten. De ondernemers in de Duin & Bollenstreek gaan als gevolg van de Corona crisis door moeilijke tijden. Horeca is dicht; sportclubs houden de hekken gesloten en in de dorpscentra zijn de straten en pleinen uitgestorven. 
Ook MeerBusiness moet helaas terugvallen op virtuele bijeenkomsten maar probeert de nieuwssite dagelijks te blijven voorzien van informatie die de ondernemers kan helpen. Natuurlijk houden wij u op de hoogte met de inmiddels wekelijkse nieuwsbrieven en hebben daarbij nog wat meer dan anders aandacht voor aanbiedingen van onze members en partners.


Om ook ons steentje bij te dragen schorten wij de facturering met drie maanden op. Bent u komende maand aan de beurt om een factuur te ontvangen dan ontvangt u slechts een e-mail met uitleg en voor de rest steunen wij als directie van MeerBusiness Duin & Bollenstreek de ondernemers in de regio. 
Deze opschorting geldt niet voor gemeenten, scholen, instellingen e.d. En als het na de zomer allemaal meevalt, dan denkt u toch ook weer aan ons, nietwaar?


Nog geen lid van MeerBusiness Duin & Bollenstreek en u werkt ook in de geplaagde branches? Gewoon lid worden van MeerBusiness Duin & Bollenstreek.  U betaalt pas rond juli 2020 en bent voor slechts € 50,-- ex btw lid tot het einde van het jaar.  Hoe gewoon een e-mail naar db.meerbusiness.nl o.v.v. starten bij MeerBusiness of even DIT formulier invullen. 

Wim Kruyt & Frans van der Riet 
directie MeerBusiness Duin & Bollenstreek 

 
meer info over het membership of direct member worden
Wie gun jij een “blik van waardering” ?Ondanks dat al de locaties van Dutch Food Concepts gesloten zijn, alle opdrachten sinds 1 maart zijn gecanceld en de maatregelen van de overheid niet meer dan een druppel op de gloeiende plaat zijn voor dit mooie bedrijf, blijven zij positief denken op welke manier hun producten nog ingezet kunnen worden. Werken jouw medewerkers momenteel met ‘blik’ op oneindig of wens je je klanten een positieve ‘blik’ op de toekomst?  Steek ze nu een hart onder de riem met een ‘blik’ van waardering. Dutch Food Concepts heeft ontwerpen klaar liggen, maar je kan ook zelf een heel persoonlijk ontwerp maken. Mail Dutch Food Concepts op sales@dutchfoodconcepts.nl  voor meer informatie.  

 
naar de site van Dutch Food Concepts
KvK check: Voor welke noodregelingen kom jij in aanmerking?

Op basis van een paar vragen, krijg je inzicht in de regelingen die mogelijk op jouw bedrijf van toepassing zijn. En verwijst de KvK u direct naar de juiste informatie en voorwaarden.  Doe HIER de check en bekijk wat de mogelijkheden voor u zijn.

 
CROP helpt u bij alles over de NOW

Dinsdag 31 maart jl. zijn de voorwaarden van de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) bekend gemaakt. Bedrijven die aan deze voorwaarden voldoen, kunnen binnen twee tot vier weken na de aanvraag een voorschot verwachten. Het UWV streeft er naar dat bedrijven vanaf 6 april a.s. een aanvraag kunnen indienen. We hebben ook een vragenformulier voor je opgesteld, met alle informatie die we nodig hebben om de aanvraag in te kunnen dienen. Een voorbeeld hiervan vind je in deze pdf. Als je nog vragen hebt, of we kunnen je ergens mee helpen, neem dan contact op met je contactpersoon bij CROP, of de CROP coronadesk.  Download de whitepaper over de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud NOW HIER

 

X

 
Thuiswerken aan zee bij Radisson Blu Palace Hotel in Noordwijk, dé oplossing!

Gaat het thuiswerken niet zoals gepland?  En bent u opzoek naar een rustige, fijne en veilige plek om te werken? Radison Blu Palace ontvangt u graag in een van de comfortabele kamers.  De kamers zijn extra gedesinfecteerd en gereinigd volgens de RIVM-richtlijnen. DE KAMERS BESCHIKKEN OVER: 
- Wi-Fi- Bureau met stoel 
- Nespressomachine & waterkoker 
- Onbeperkt plat en bruisend water 
- Directe telefoonlijn 
- Comfortabel bed voor een heerlijke powernap 
- Balkon voor de nodige vitamine D 
- Room service tot uw deur (zonder service charge) 
- Douche om uw werkdag fris af te sluiten

KOSTEN- € 25 voor 4 uur of € 39 voor 8 uur 
- Parkeren is gratis in de overdekte garage 
- Deze actie geldt voor 1 persoon per kamer Informatie & reserveringen reservations.palacehotelnoordwijk@radissonblu.com Bel +31(0) 71 365 3016 Radisson Blu Palace Hotel   Noordwijk aan Zee RADISSON BLU PALACE HOTEL

 
De bollen van de Gildemeesters

De bollen van de Gildemeesters zijn al aardig op weg op geplaatst te worden. Op dit moment staan de bollen in de galerie van de Zwarte Tulp om vanaf de zomer de Bollenstreek nóg meer op te fleuren. Wil je meer informatie over deze prachtige kunstwerken. Neem dan contact op met Jan van Vliet van de Gildemeesters van de Bollenstreek   Kijk HIER naar de video van de bollen met commentaar van Jan van Vliet 

 
Chocolaterie Pierre bestel deze week nog uw paasverrassingen

Veel bedrijven vinden het leuk om rond de Pasen iets extra's te geven aan hun medewerkers en relaties.  Als waardering, steunbetuiging of bedankje voor hun harde werken. Bekijk alle mogelijkheden van de Paas webshop van Chocolaterie Pierre HIER Chocolaterie Pierre heeft een mooi assortiment aan Chocolade paasartikelen maar door de huidige crisis merken zij dat het steeds lastiger wordt om een geschenk te kunnen overhandigen en toch rekening te houden met de vastgestelde maatregelen.  Daarom hebben zij een gepersonaliseerde cadeaubon ontwikkeld, die jezelf kunt vormgeven. Aan de ene zijde staat in de lay-out de waarde van de cadeaubon.  De andere zijde is vrij in te vullen met bijvoorbeeld een eigen logo, huisstijl en natuurlijk een persoonlijke boodschap waarmee je je medewerkers of relaties in deze onrustige tijd een hart onder de riem kan steken. 

 
lees verder
Nog slechts één plek: MeerBusiness Inner Circles, daar wordt je wijzer en beter van

Er zijn in MeerBusiness Duin- en Bollenstreek 2 Inner Circles (IC). 
Zij komen 10x per jaar bijeen op de 1e dinsdag van de maand. 
Er is een ochtendgroep van 8 – 10 uur en een middaggroep van 12 – 14 uur. 
Er is jaarlijks 1 instapmoment mocht u zelf willen deelnemen. Een IC bestaat uit een vaste groep van maximaal 15 ambitieuze ondernemers & managers. U kunt één van die leden worden. 

Per april 2020 kunnen ondernemers instromen in beide groepen. Als lid van de IC ontmoet u elkaar op basis van vertrouwen en deelt u informatie, kennis en heeft u een plek om te sparren en uw business doelstellingen aan te scherpen. Intussen bouwt u aan zakelijke vriendschappen en wordt u elkaars ambassadeurs. MeerBusiness volgt. 
Deelname aan de IC is een toevoeging op uw netwerkactiviteiten. U bouwt én aan uw bedrijf én aan uw netwerk. 
Wat biedt de Inner Circle? 
· Een groep die werkt vanuit vertrouwen en als ambassadeurs voor elkaars business optreedt 
·   Een groep die elkaar helpt (nieuwe) focus te krijgen op business doelstellingen 
·   Een groep die elkaar handvatten aanreikt en specifieke tools en aandachtspunten ter verbetering van de business bespreekt 
·  Een plek waar u werkt aan uw skills en methoden leert die u ook in uw eigen bedrijf kunt inzetten De IC’s worden begeleid door Angela van Dorssen van Connecting Energy. Angela werkt als bedrijfskundige, trainer, ervaren manager en internationaal gecertificeerd (team) coach vanuit de filosofie dat connectie en resultaat samengaan. Zij heeft ruime ervaring met het begeleiden van ondernemersgroepen. Referenties zijn uiteraard beschikbaar. 
Voor meer informatie over haar werkwijze, kijk op www.connectingenergy.nl. 
Kosten 
Als member of partner van MeerBusiness kunt u deelnemen aan de IC’s. De eenmalige kosten bedragen € 395,- excl. BTW. U kunt zich aanmelden via info@connectingenergy.nl. 

 
naar de site van Inner Circle MeerBusiness
Kadoburo lanceert goed idee

Hoe belangrijk je medewerkers zijn, wist je natuurlijk wel. Maar juist in deze onzekere tijd is iedere ondernemer zich daarvan extra bewust.   Waarom zou je je waardering niet eens (extra) laten merken? In de vorm van een kleine verrassing thuis, als ‘Hart onder de Riem’. 
Kadoburo bedacht hiervoor een speciaal (brievenbus)doosje met ca. 120 gram heerlijke Belgische chocolaatjes in de vorm van een hart. Zoals je van ons gewend bent kunnen we de inhoud naar wens aanpassen.   Onze prijs is € 6,50 incl. BTW ( € 5,73 excl. BTW) per stuk. (exclusief verzendkosten)   
Samen met Boxid draagt Kadoburo van ieder verkocht doosje € 0,50 af aan het Rode Kruis. Met jouw bestelling steun je dus ook nog eens een goed doel!  

P.s.      We kunnen ook de brievenbuspakketjes voor je versturen tegen een scherp tarief. Informeer naar de mogelijkheden en mochten er nog meer vragen zijn horen wij dit graag.    
naar de site
VVD Hillegom Lisse presenteert eerste gezamenlijke nieuwsbrief

Nieuwsbrief van deze maand! bevat het gezamenlijke nieuws vanuit VVD Hillegom-Lisse. Elke maand verstuurt de VVD Hillegom-Lisse een nieuwsbrief met een verzameling van het nieuws van de afgelopen maand. Alle artikelen staan ook op onze website, maar op deze manier heeft u ze overzichtelijk in één mail. Omdat het de eerste gezamelijke nieuwsbrief is, zijn een aantal artikelen die vorige maand niet meer mee konden maar wel op de sites stonden alsnog opgenomen en zijn een aantal artikelen die nog niet iedereen had ontvangen nogmaals opgenomen. 

U leest o.a. Eerste bestuursvergadering VVD Hillegom Lisse een feit.
Nieuwe site VVD Hillegom-Lisse in de lucht.
Een crisis van wereldomvang in het pittoreske Hillegom.

 
bekijk de nieuwsbrief online
Barry van 11Cideas zegt: "Het omdenken in een crisis"
Bij omdenken gaat het erom dat je een vervelende situatie op creatieve en positieve wijze benadert. Is een glas halfvol of halfleeg? Het biedt de mogelijkheid nieuwe kansen te zien. We zullen dus waarschijnlijk allemaal voorlopig meer tijd thuis doorbrengen. Vanuit huis zullen we het werk doen dat gedaan moet worden, ervoor zorgen dat we gezond blijven en meer quality time doorbrengen met onze huisgenoten. U kunt klanten dan wel niet treffen op evenementen, of ze ontmoeten in uw winkel, kantoor of waar dan ook, maar stelt u zich de waardering voor die u krijgt als u ze verrast met een attent geschenk op hun huisadres! Inspiratie nodig? Wij hebben een aantal ideeën voor u.  Barry van Eeden  |  www.11cideas.com  |  barry@11cideas.com 
 
lees meer
Oude Dykhuys verzorgt paasmenu voor thuis

Vanwege het coronavirus zijn alle restaurants dicht, maar daar heeft Het Oude Dykhuys iets slims op gevonden. Via de ‘Thuiskaart’ op de website, kunnen mensen gerechten van het restaurant bestellen en ophalen of laten bezorgen. Zo ook voor de Paasdagen ( geen bezorging paasdagenmenu) Chef-kok Alfred van Dijk kookt met zijn team klassieke gerechten en eigentijdse creaties. Een paar jaar geleden werden zijn kookkunsten bekroond met een Bib Gourmand. Voor de gasten van Harry bereidt hij een lekker brunchgerecht. En we hopen dat ze snel weer open mogen gaan.

 
bekijk hier Andre en Alfred bij Business Class van Harry Mens
Bestel een proefdoos met 6 verschillende verrassende wijnen bij Wereldwijnen

Tot 28 april is iedereen nog echt onder de pannen. Dus mag u het helemaal zelf oplossen. Martijn Claassen van Wereldwijnen heeft een lekker verrassend en gezellig idee. Een proefdoos met zes heel verschillende wijnen. Ophalen, thuisbezorgen, klaarzetten, u mag het zeggen. Want zelfs in deze ongezellige Coronatijd maakt Martijn het leven tot een feestje. Hoe? Nou bestel een proefdoos en geniet.

 
bekijk de video
Pasen met De Vier Seizoenen

Pasen zullen we dit jaar allemaal in onze eigen huiselijke sfeer vieren. Maar dat wil niet zeggen dat je de heerlijke PaasBrunch van De Vier Seizoenen moet missen. Want zij verzorgen op zondag en maandag 12 en 13 april een complete brunch voor bij jou thuis.  Vers gebakken broodsoorten, gekookte eitjes, verse vleeswaren, gerookte zalm, jus d'orange, zoet beleg, kortom te veel om op te noemen en meer dan genoeg om van te smullen! Klik onder op de link voor de PaasBrunch, de prijs en de voorwaarden. 

 
lees meer
Nederwijnen presenteert geweldige Duitse quarantainepakketten

Heel wat Nederlandse wijnhandelaren bieden boeiende wijnpakketten aan om thuis Duitse wijnen te ontdekken. Voor jou als consument is het een moment waar je eigenlijk zou mogen genieten van de eerste terrasmomenten van het jaar.  Om beide partijen te verenigen loopt t/m 30 april de actie van Duitse wijnquarantainepakketten!  Zo kun je in alle rust en veiligheid Duitse wijnen thuis ontdekken! We hebben de wijnhandelaren gevraagd een boeiend Duits wijnpakket van 6 of 12 flessen samen te stellen dat op eenvoudige wijze kan worden besteld. Om zo toch met een goed glas Duitse wijn te genieten van de eerste lentedagen.   


MeerBusiness kiest natuurlijk voor onze eigen topvinoloog John Nederstigt van Nederwijnen. Je vindt dit met een link om de pdf van het pakket te downloaden. In dit document staan alle gegevens over het pakket, en hoe dit te bestellen bij de handelaren. We wensen je niet alleen gezondheid toe, maar ook veel plezier om nieuwe Duitse wijnen te ontdekken!

 
meer nieuws over deze voortreffelijke wijnen
Wereldidee! Samen heerlijke wijn op afstand proeven!

Op afstand en toch samen wijn proeven! Met De Quinta wijnen kan dat. Je bestelt hier je wijnproeverij. Er gaat één kistje naar degene met wie je wilt proeven en het andere kistje ontvang jezelf. Je maakt contact via Skype met degene die het proefpakket heeft ontvangen en samen maken jullie er een mooi moment van!

Wat krijgen jullie? Een kistje waarin de drie flessen zitten. Twee Portugese bakjes voor de olijfolie en het zout.  De beschrijving van de wijn en informatie over de wijnboerderij. Het plezier beleven jullie zelf! Meteen bestellen dat kan HIER

Oh en voor wij het vergeten deze wijn is ook te verkrijgen bij Wereldwijnen in Lisse. Wedden dat u na de proeverij snel naar Lisse snelt? 

 
lees meer
Tespelduyn vernieuwt en verbetert de banen tijdens Coronasluiting

Peter Duivenvoorde is altijd bezig met de verbetering van de fraaie banen van Tespelduyn. "Ieder nadeel heeft zijn voordeel! Ook wij hebben last gehad van Dollarspots en juist in deze periode van de gesloten golfbaan hebben wij een enorme kwaliteitsslag kunnen maken". Kunt u straks na de Coronacris weer genieten op onze prachtige banen. Tot snel. Hoofdgreenkeeper Ro geeft uitleg.  

bekijk hier de uitleg van Hoofdgreenkeeper Ro

 
MeerBusiness wenst u prettige en lekkere paasdagen
 
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
08-04-2020 Ontbijtbijeenkomst in Castle of MeerBusiness gaat niet door
08-04-2020 Op verzoek de tweede virtuele netwerkbijeenkomst met als thema bedrijfscontinuïteit.
10-04-2020 de 10e van de maand betekent feest in de Nachtegaal Lisse
22-04-2020 De MeerBusiness en Hillegomse ondernemersborrel
22-04-2020 Derde virtuele netwerkbijeenkomst over de gevolgen van het Corona virus
23-04-2020 Ondernemersontbijt tussen de praalwagens van het Bloemencorso
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen