Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2020 
In deze nieuwsbrief:
 • Eerste Virtuele bijeenkomst over Corona succesvol, tweede volgt
 • Steenbergen advocaten opent gratis spreekuur
 • Op verzoek de tweede virtuele netwerkbijeenkomst met als thema bedrijfscontinuïteit.
 • Kamer van Koophandel staat ondernemers bij met het laatste nieuws
 • Chocolaterie Pierre zegt; "Wie wil jij in het zonnetje zetten?"
 • Wereldidee! Samen heerlijke wijn op afstand proeven!
 • Thuiswerken doe je met Joheco
 • Steenbergen Advocaten lanceert Steenbergen Seminars
 • Bestel Corona posters bij Ilioreclame. ..................... SNEL GELEVERD!
 • Flynth adviseurs & accountants opent Corona helpdesk
 • Oude Dykhuys verzorgt paasmenu voor thuis
 • De bollen van de Gildemeesters
 • Kadoburo:Hoe belangrijk je medewerkers zijn, wist je natuurlijk wel.
 • Flynth adviseurs & accountants opent Corona helpdesk
 • Restaurant de Nachtegaal levert TOP-service ook in moeilijke dagen
 • Help corsogroep Hillegom Haarlem aan stalling voor de praalwagen
 • Steun restaurant de Vier Seizoenen
 • 11Cideas zegt; We kúnnen het!
 • Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
 • Privacy, contact en disclaimer
Eerste Virtuele bijeenkomst over Corona succesvol, tweede volgt

Onder leiding van Angela van Dorssen van Connecting Energy vond woensdag 25 maart de eerste virtuele netwerkbijeenkomst over de impact van Corona plaats.  Rond 15.50 uur druppelde de eerste deelnemers binnen. Voor de meesten de eerste keer om elkaar online te ontmoeten via het bijzonder fraaie programma ZOOM. ZOOM is een virtueel platform waarmee vergaderen via telefoon en pc een simpele aangelegenheid wordt. Het leverde voor de deelnemers weinig tot geen problemen op en rond 16.00 uur zaten 25 deelnemers klaar om de voor MeerBusiness eerste keer virtueel met elkaar in contact te komen.  Fijn om elkaar in deze tijd toch te kunnen ontmoeten. Het voelde heel even anders, maar werd al snel normaal. Na een openingswoord van dagvoorzitter Angela presenteerde Wethouder Jan van Rijn (wethouder gemeente Hillegom Economische zaken) de maatregelen vanuit de Rijksoverheid en de rol van de gemeente daarin. 

 
lees meer en bekijk de sprekers
Steenbergen advocaten opent gratis spreekuur
Veel bedrijven in de agrarische sector, de sierteelt, de export en het transport worden hard geraakt door de coronacrisis.  Grenzen gaan dicht, de economie lijdt, een kettingreactie volgt voor alle sectoren, alle bedrijven, alle consumenten.   De overheid heeft een stevig pakket aan steunmaatregelen voor deze ondernemers aangekondigd. Deze maatregelen moeten nog worden uitgewerkt. Maar hier zal snel meer over bekend worden.    Steenbergen Advocaten wil u in deze barre tijden helpen en houdt een gratis telefonisch spreekuur op elke werkdag van 12.30 tot 13.30 uur.   
Dit gratis spreekuur geldt voor alle bedrijven, ongeacht uw sector.  
Benodigde vervolgwerkzaamheden verrichten zij tijdelijk tegen een gereduceerd tarief. 
Steenbergen Advocaten T: 0252 - 225253 E: info@steenbergenadvocaten.nl

 
lees meer
Op verzoek de tweede virtuele netwerkbijeenkomst met als thema bedrijfscontinuïteit.

Graag nodigen wij je uit voor de tweede virtuele netwerkbijeenkomst MeerBusiness Duin & Bollenstreek “Impact corona op ondernemers” Woensdag 8 april 2020 van 16.00 – 17.30 uur. De bijeenkomst zal wederom worden gefaciliteerd door Angela van Dorssen van Connecting Energy.  In een bijzondere tijd als deze vinden wij het belangrijk een plek te creëren om elkaar te ontmoeten en kennis te delen over de impact van corona op ondernemers. Het raakt ons allemaal en de afloop is nog onbekend. Bij de eerste virtuele bijeenkomst waren 25 ondernemers aanwezig en veel van hen gaven aan deze bijeenkomst zeer op prijs te hebben gesteld en graag een vervolgbijeenkomst zagen zitten.

Wij hebben besloten iedere 2 weken een virtuele bijeenkomst te organiseren tot in ieder geval 1 juni. Elke keer met een ander thema en elke keer met actuele informatie! Ondernemen in crisis vraagt van ons creativiteit, ondernemerschap, flexibiliteit, veerkracht en een positieve mindset. 

Met elkaar is dat een stuk makkelijker.  
       Neem zelf de borrel mee.         
Maak het jezelf gemakkelijk in een goede stoel.     
Zorg voor een rustige omgeving.  
Dan zien we je graag woensdag 8 april 2020 online!  

We ontmoeten elkaar virtueel via ZOOM cloud meetings. Je kunt ZOOM downloaden als app op je tablet/telefoon of op www.zoom.us downloaden op je computer.  Tip: test van tevoren de microfoon en het beeld.  Op je laptop moet je toegang geven om je microfoon te kunnen gebruiken. Om in de bijeenkomst te komen gebruik je deze link https://zoom.us/j/424441711

 
lees meer
Kamer van Koophandel staat ondernemers bij met het laatste nieuws

Het coronavirus: check hier de regelingen. De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn meerdere regelingen van kracht waar je als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken. Bekijk wat je mogelijkheden zijn. 


 
Bekijk hier de speciale nieuwsbrief van de KvK
Chocolaterie Pierre zegt; "Wie wil jij in het zonnetje zetten?"

Veel bedrijven vinden het leuk om rond de Pasen iets extra's te geven aan hun medewerkers en relaties.  Als waardering, steunbetuiging of bedankje voor hun harde werken. Bekijk alle mogelijkheden van de Paas webshop van Chocolaterie Pierre HIER Chocolaterie Pierre heeft een mooi assortiment aan Chocolade paasartikelen maar door de huidige crisis merken zij dat het steeds lastiger wordt om een geschenk te kunnen overhandigen en toch rekening te houden met de vastgestelde maatregelen.  Daarom hebben zij een gepersonaliseerde cadeaubon ontwikkeld, die jezelf kunt vormgeven. Aan de ene zijde staat in de lay-out de waarde van de cadeaubon.  De andere zijde is vrij in te vullen met bijvoorbeeld een eigen logo, huisstijl en natuurlijk een persoonlijke boodschap waarmee je je medewerkers of relaties in deze onrustige tijd een hart onder de riem kan steken. 

 
lees verder
Wereldidee! Samen heerlijke wijn op afstand proeven!

Op afstand en toch samen wijn proeven! Met De Quinta wijnen kan dat. Je bestelt heel simpel je wijnproeverij. Er gaat één kistje naar degene met wie je wilt proeven en het andere kistje ontvang jezelf. Je maakt contact via Skype met degene die het proefpakket heeft ontvangen en samen maken jullie er een mooi moment van! Wat krijgen jullie? Een kistje waarin de drie flessen zitten. 
Twee Portugese bakjes voor de olijfolie en het zout. 
De beschrijving van de wijn en informatie over de wijnboerderij.

Het plezier beleven jullie zelf! Meteen bestellen dat kan HIER


Oh en voor wij het vergeten deze wijn is ook te verkrijgen bij Wereldwijnen in Lisse. Wedden dat u na de proeverij snel naar Lisse snelt? 

 
direct bestellen
Thuiswerken doe je met Joheco

Op dit moment werken veel organisaties vanuit huis. hierdoor is het belangrijk dat je medewerkers veilige en betrouwbare hardware tot hun beschikking hebben. Joheco wil je hierbij helpen. Zij doen er alles aan om iedereen zo goed mogelijk te laten functioneren vanuit huis. Zij hebben momenteel weer laptops en headsets beschikbaar. Uiteraard kunnen zij alle hardware naar elk huis-of werkadres sturen. Ben je geïnteresseerd in een thuiswerkpakket, of heb je bijvoorbeeld alleen een laptop nodig, neem dan contact op met Joheco

 
lees meer
Steenbergen Advocaten lanceert Steenbergen Seminars

Op 20 februari jl. presenteerde Steenbergen Advocaten in Voorhout zijn eerste seminar. Het onderwerp was ‘algemene voorwaarden’.  Zo’n 40 belangstellenden wilden hier graag meer over te weten komen. Vooral ondernemers (bestaande cliënten en nieuwe relaties), maar ook andere zakelijke dienstverleners.   Peter Steenbergen en Jeroen Joustra spraken ongeveer 2 uur over algemene voorwaarden. Natuurlijk ging het over juridische aandachtpunten, soms niet eenvoudig en voor velen nieuw. Maar het ging ook over praktische en logische zaken. En er werd helder advies gegeven over hoe bedrijven hun algemene voorwaarden moeten gebruiken. De middag had een interactief karakter, zodat de aanwezigen vragen konden stellen en hun ervaringen konden delen.

 
lees verder over de nieuwe seminars van Steenbergen
Bestel Corona posters bij Ilioreclame. ..................... SNEL GELEVERD!

De Ilioshop.nl helpt u snel en goed.
Corona virus Covid-19 
In het kader van het Corona virus oftewel Covid-19 biedt Ilioreclame nu stickers en borden aan welke duidelijkheid verschaffen in de omgangsregels die momenteel verplicht moeten worden nageleefd. Deze stickers en borden refereren aan de omgangsregels om verspreiding van het Corona virus Covid-19 te voorkomen zijn van goede kwaliteit. U heeft de keuze in drie formaten A4 en A3. U kunt de Corona Covid-19 stickers aan de buitenzijde van het raam plakken. Ook heeft Ilioreclame een versie voor op de grond, voorzien van anti-slip laminaat. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor bij de kassa en geven de afstand aan per persoon. De stickers zijn geel met zwart voor de zichtbaarheid. De stickers voor Corona Covid-19 zijn non permanent en kunnen afhankelijk van de ondergrond makkelijk verwijderd worden.  Wilt u liever maatwerk dan kan dat natuurlijk ook. Ilio reclame heeft een eigen studio en productie afdeling en kunnen dus alles zelf snel produceren. Meer vragen over maatwerk betreffende Corona bewegwijzering en Covid19 stickers, bel dan op telefoonnummer 0252 625 045 om de mogelijkheden te bespreken betreffende de situatie op uw locatie.  Bekijk de site HIER

 
naar de site
Flynth adviseurs & accountants opent Corona helpdesk

Nu de Nederlandse overheid de maatregelen aangescherpt heeft in de strijd tegen het nieuwe coronavirus, kunt u als ondernemer voor lastige vragen komen te staan.  Moet u het loon doorbetalen voor medewerkers die niet op het werk kunnen komen?  Welke steun biedt de overheid als u tijdelijk minder werk hebt voor uw personeel?  Wat kunt u doen als uw bedrijf door alle maatregelen in financiële problemen komt?  Om deze en andere vragen voor u te beantwoorden, heeft Flynth een corona helpdesk opgezet.  Advies op maat  De corona helpdesk staat van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 20:00 uur voor u klaar. Om vragen te beantwoorden en concrete adviezen te geven voor uw bedrijfssituatie. Bel ons 088 2367350 of maak gebruik van het formulier. 

 
naar de helpdesk van Flynth
Oude Dykhuys verzorgt paasmenu voor thuis

Vanwege het coronavirus zijn alle restaurants dicht, maar daar heeft Het Oude Dykhuys iets slims op gevonden. Via de ‘Thuiskaart’ op de website, kunnen mensen gerechten van het restaurant bestellen en ophalen of laten bezorgen. Zo ook voor de Paasdagen ( geen bezorging paasdagenmenu) Chef-kok Alfred van Dijk kookt met zijn team klassieke gerechten en eigentijdse creaties. Een paar jaar geleden werden zijn kookkunsten bekroond met een Bib Gourmand. Voor de gasten van Harry bereidt hij een lekker brunchgerecht. En we hopen dat ze snel weer open mogen gaan.

 
bekijk hier Andre en Alfred bij Business Class van Harry Mens
De bollen van de Gildemeesters

De bollen van de Gildemeesters zijn al aardig op weg op geplaatst te worden. Op dit moment staan de bollen in de galerie van de Zwarte Tulp om vanaf de zomer de Bollenstreek nóg meer op te fleuren. Wil je meer informatie over deze prachtige kunstwerken. Neem dan contact op met Jan van Vliet van de Gildemeesters van de Bollenstreek   
Kijk HIER naar de video van de bollen met commentaar van Jan van Vliet 

 
Kadoburo:Hoe belangrijk je medewerkers zijn, wist je natuurlijk wel.

 Maar juist in deze onzekere tijd is iedere ondernemer zich daarvan extra bewust.   Waarom zou je je waardering niet eens (extra) laten merken? In de vorm van een kleine verrassing thuis, als ‘Hart onder de Riem’. Kadoburo bedacht hiervoor een speciaal (brievenbus)doosje met ca. 120 gram heerlijke Belgische chocolaatjes in de vorm van een hart. 
Zoals je van ons gewend bent kunnen we de inhoud naar wens aanpassen.   Onze prijs is € 6,50 incl. BTW ( € 5,73 excl. BTW) per stuk. (exclusief verzendkosten)   Samen met Boxid draagt Kadoburo van ieder verkocht doosje € 0,50 af aan het Rode Kruis. Met jouw bestelling steun je dus ook nog eens een goed doel!   
P.s.      We kunnen ook de brievenbuspakketjes voor je versturen tegen een scherp tarief. Informeer naar de mogelijkheden en mochten er nog meer vragen zijn horen wij dit graag.  

 
naar de site van Patrick's Kadoburo
Flynth adviseurs & accountants opent Corona helpdesk
Nu de Nederlandse overheid de maatregelen aangescherpt heeft in de strijd tegen het nieuwe coronavirus, kunt u als ondernemer voor lastige vragen komen te staan. Moet u het loon doorbetalen voor medewerkers die niet op het werk kunnen komen? Welke steun biedt de overheid als u tijdelijk minder werk hebt voor uw personeel?  Wat kunt u doen als uw bedrijf door alle maatregelen in financiële problemen komt?   
Om deze en andere vragen voor u te beantwoorden, heeft Flynth een corona helpdesk opgezet.    Advies op maat  De corona helpdesk staat van maandag tot en met zaterdag van 8:00 tot 20:00 uur voor u klaar.  Om vragen te beantwoorden en concrete adviezen te geven voor uw bedrijfssituatie.   Bel ons op 088 - 2367350 of maak gebruik van het formulier dat u kunt vinden op ondergenoemde website:   https://www.flynth.nl/coronahelpdesk 
 
lees meer
Restaurant de Nachtegaal levert TOP-service ook in moeilijke dagen

Zoals zo veel bedrijven wordt De Nachtegaal enorm hard getroffen door de genomen maatregelen die samenhangen met het Corona-virus.  “De horeca om 18:00 uur op slot”, luidde de maatregel van zondagavond 15 maart om 17:30 uur. Door creativiteit met behoud van kwaliteit heeft de directie van de Nachtegaal besloten om u ook thuis van dienst te kunnen en hopelijk ook mogen zijn.  Bij De Nachtegaal is afhalen nu dus ook mogelijk. Geef uw bestelling heel gemakkelijk door, u vult uw gegevens en bestelling in op onze website. De Nachtegaal werkt met een wisselende kaart. Check dus regelmatig deze site. U kunt ook telefonisch uw bestelling doorgeven. Weet u al wat u eet vanavond ?  

 
lees verder en bestel snel
Help corsogroep Hillegom Haarlem aan stalling voor de praalwagen

Oproep: stalling corsowagen  
Voor de periode van april 2020 tot januari 2021 is de Corsogroep op zoek naar een bedrijf waar de corsowagen kan staan.  De inrijhoogte dient wel 3,85 meter te zijn.

 
lees meer
Steun restaurant de Vier Seizoenen

Het zijn een aantal zeer vervelende dagen voor restaurant de Vier Seizoenen geweest. Zij hebben helaas het restaurant moeten sluiten, maar zij staan uiteraard achter het besluit van de overheid om de veiligheid en gezondheid van de  medewerkers en gasten voorop te stellen.  Dinercheque  Zij hebben veel berichten van steun en medeleven ontvangen, waarvoor hartelijke dank.  Wil je iets doen om rdvs te steunen? Of wil je iemand verrassen met een leuk cadeau in deze moeilijke tijd? Dan worden rdvs erg blij als je een dinerbon aanschaft!  Bij aankoop van een dinerbon vanaf € 100 staat er bij je volgende bezoek een klein flesje Cava met twee heerlijke amuses voor je klaar.  Bestel je dinercheque via e-mail of Whats-app. Steun stellen zij zeer op prijs

 
lees verder
11Cideas zegt; We kúnnen het!
Het omdenken in een crisis   Bij omdenken gaat het erom dat je een vervelende situatie op creatieve en positieve wijze benadert. Is een glas halfvol of halfleeg? Het biedt de mogelijkheid nieuwe kansen te zien. We zullen dus waarschijnlijk allemaal voorlopig meer tijd thuis doorbrengen. Vanuit huis zullen we het werk doen dat gedaan moet worden, ervoor zorgen dat we gezond blijven en meer quality time doorbrengen met onze huisgenoten. U kunt klanten dan wel niet treffen op evenementen, of ze ontmoeten in uw winkel, kantoor of waar dan ook, maar stelt u zich de waardering voor die u krijgt als u ze verrast met een attent geschenk op hun huisadres! Inspiratie nodig? Wij hebben een aantal ideeën voor u.  Barry van Eeden  |  www.11cideas.com  |  barry@11cideas.com 
 
naar de site van 11cideas

Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
MeerBusiness de regionale netwerk- en businessgenerator! MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers.
MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek.
Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2020, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief
Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 juni 2021 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
08-04-2020 Ontbijtbijeenkomst in Castle of MeerBusiness gaat niet door
08-04-2020 Op verzoek de tweede virtuele netwerkbijeenkomst met als thema bedrijfscontinuïteit.
10-04-2020 de 10e van de maand betekent feest in de Nachtegaal Lisse
22-04-2020 De MeerBusiness en Hillegomse ondernemersborrel
22-04-2020 Derde virtuele netwerkbijeenkomst over de gevolgen van het Corona virus
23-04-2020 Ondernemersontbijt tussen de praalwagens van het Bloemencorso
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen