Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2018 
In deze nieuwsbrief:
 • De jury heeft de eerste selectie uitgevoerd
 • 4PROCES Digitale optimalisatie
 • http://www.bollenstreek-reisgids.nl/
 • Communikeet: Evenementen & Communicatie
 • Delano Videoproducties
 • De beweegschool
 • De Loft Lisse
 • ForteVital van Jonas Föllmi
 • Schrijer Horeca Groothandel, Horeca met een lach
 • Jeffrey's Burger Bar
 • MEES&CO is een merk speciaal voor meesters en juffen.
 • Suzanne de Moor van More Advice
 • The Flower Family
 • Daphne en Serdar Tolenaar, trotse eigenaren van Plus Tolenaar
 • Topattentie
 • MeerBusiness Grand Finale 8 maart reserveer plaatsen
 • De sponsors van de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek
 • Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
 • Privacy, contact en disclaimer
De jury heeft de eerste selectie uitgevoerd

Het wordt spannend. Met nog 7 weken te gaan heeft de jury van de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek een eerste selectie uitgevoerd. Komende week moeten een aantal bedrijven afvallen en zullen 3 tot 5 bedrijven bezocht gaan worden. In het voortraject kunnen de kandidaten maximaal 50 punten scoren op 5 vragen;

 1. Omschrijf je bedrijf
 2. Waarom ben je ondernemer geworden
 3. Waar wil je over 3 jaar staan, omschrijf je visie, strategie en hoe je er denkt te komen
 4. Hoe leg je verbindingen met andere ondernemers en wat doe je zelf, besteedt je uit en werk je samen?
 5. Wat is je maatschappelijke betrokkenheid/verantwoordelijkheid? (o.a. personeel, sponsoring, netwerken, duurzaamheid en MVO

vlnr Bas Winnubst, Dennis vd Voort, Alfons Morssink, 
Ingrid Kuyt en Hans van Schie

Na de beoordeling van de vragenlijsten volgt voor ca 3 á 5 bedrijven een werkbezoek. En vervolgens zal de jury tot een eensluidend besluit moeten komen. Wie wordt de winnaar van de OndernemersPrijs Bollenstreek editie 1. Onderstaand stellen wij het dozijn overgebleven kandidaten aan u voor.

 
4PROCES Digitale optimalisatie

4PROCES gevestigd in Hillegom, zorgt ervoor dat de ondernemer bezig kan zijn met zijn/haar core business zonder de knellende grenzen van een software pakket. 4PROCES ontwerpt en realiseert ICT oplossingen die naadloos aansluiten op een organisatie. 4PROCES bouwen ICT oplossingen die krachtig eenvoudig en veilig zijn. De opdrachtgevers zijn innovatief en vooruitstrevend en kunnen daarom het passende software pakket niet vinden in de markt. 4PROCES kan deze systemen wel maken door de inzet van een uiterst flexibel en innovatief platform.
Geen uitdaging is hen te groot en daarom is hun motto: “Het Kán!” 

 
naar de site van 4PROCES
http://www.bollenstreek-reisgids.nl/

De Bollenstreek Reisgids is een (vooralsnog alleen online) reisgids met uitgebreide informatie over, en de geschiedenis van, de 6 gemeenten met in totaal 11 dorpen (inclusief De Zilk) in de Bollenstreek. Verder vind je er alle bezienswaardigheden, alle hotels, alle restaurants, alle musea en galerieën, zwembaden, maneges, jachthavens, casino’s, evenementen enzovoort. Maar bijvoorbeeld ook informatie over de bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer en de leukste manieren om de Bollenstreek te verkennen (per fiets, Solex, Vespa, Renault Twizy en zelfs per helikopter). De Bollenstreek Reisgids is er voor inwoners van de Bollenstreek maar vooral ook voor alle binnen- en buitenlandse toeristen. De ‘responsive’ website is voorzien van een chatfunctie waar toeristen a la minute geholpen kunnen worden als ze vragen hebben nog voordat ze de Bollenstreek bezoeken, maar natuurlijk ook als ze er al zijn. Het uiteindelijke doel is een fysieke reisgids uit te geven en deze in binnen en buitenland in (reis)boekenwinkels, bij de toeristische trekpleisters in onze eigen regio zoals de Keukenhof, op vliegvelden en via de grote online winkels als bijvoorbeeld bol.com en amazon.com aan te bieden aan iedereen die alles wil weten over wat er in de Bollenstreek te doen is.  

 
naar de Bollenstreek reisgids
Communikeet: Evenementen & Communicatie
Let's communikeet!
Communicatie draait volgens Eva van der Kwast om een goede, duidelijke en heldere boodschap. "Je maakt op dat moment 'contact'. Dit kan op allerlei manieren. Verbaal, visueel, schriftelijk en ga zo maar door". Communikeet is gespecialiseerd in schriftelijke communicatie: het schrijven van webteksten, social media berichten en teksten voor folders/flyers etc. Allemaal met de juiste toon. Creativiteit, duidelijkheid en een tikje spontaniteit. Daar staat zij voor. Eva van der Kwast.
Naast tekstschrijver is zij een organisator in hart en nieren. Zij vindt het geweldig om evenementen te organiseren, van begin tot eind. Zij geeft advies, neemt de organisatie uit handen, op de dag zelf is zij aanwezig en samen evalueren zij de prestatie. Haar doel: beiden met een glimlach naar huis aan het einde van het evenement.

 
 
naar de site van Communikeet
Delano Videoproducties
Delano Videoproducties is een bedrijf dat zich onder andere richt op het maken van bedrijfs-, presentatie- en promotiefilms. Verder houden zij zich ook bezig met videoregistratie en bruiloften. Zijn naam is Mathijs de Lange, oprichter van Delano Videoproducties. Na zijn studie Media en Entertainment Management is hij zich gaan richten op de productie van verschillende programma’s en series bij Talpa en NL Film & TV. Vervolgens is Mathijs freelance verder gegaan om zijn eigen visie in het werk te leggen. Van jongs af aan hield hij zich al bezig met het maken van foto’s en video’s. Altijd geïntrigeerd door beelden. Het is voor hem een uitdaging om losse fragmenten samen te voegen tot een mooi geheel. Wat doet Delano Videoproducties? Op dit moment leven wij in een wereld die steeds meer gedomineerd wordt door beeld en geluid.  Delano Videoproducties gaat samen met u aan de slag om uw visuele ideeën tot werkelijkheid te laten komen. Delano Videoproducties maakt verschillende soorten video’s voor bedrijven, instellingen en personen. In het portfolio kunt u zien om wat voor soort video’s dit gaat.

 
 
naar de site van Delano video
De beweegschool

De Beweegschool is gelegen op een prachtige locatie in het centrum van Noordwijk-Binnen. Door middel van een grote filmprojectie op de wand, beleeft u een heerlijke fiets- of wandeltocht met keuze uit verschillende routes door steden of natuur. Gezellig na een mooie fietstocht door de Veluwe een lekkere kop koffie drinken of na een mooie wandeling over het strand even een tijdschrift lezen aan de tafel ? Dat kan allemaal bij De Beweegschool! U beweegt in uw eigen tempo en verbetert op een prettige manier uw conditie, concentratie en reactievermogen. Hans en Linda Vink zijn dus geen reguliere sportschool of fysiotherapeut, maar De Beweegschool biedt ruimte voor bewegen en beleven, zonder prestatie. De Beweegschool is er voor iedereen die graag op een rustige plek wil bewegen of sporten. Bij de Beweegschool is omkleden niet nodig, hebben zij geen prestatie-niveau en geen harde muziek. De doelgroep is breed, van jong tot oud, beperking of geen beperking. ‘Sporten en bewegen is leuk en gezond. Iedereen die dat wil, moet dat kunnen doen. Of het nou basketbal, wandelen of zwemmen is. Ook als je een beperking hebt. En dan niet op een speciale locatie, maar gewoon in de buurt,’ aldus oud minister Schippers.  

 
De Loft Lisse
Broedplaats van de regio
De Loft Lisse is opgericht door twee ondernemers, Bas Sosef en Kees Noort. Zij merkten dat fysiek samenwerken, op dezelfde werkplek, leidde tot prettiger én beter ondernemen. De Loft Lisse is de plek waar dat gebeurt: op de open ruimte werken ondernemers samen en zelfstandig aan hun eigen werkplek op wellicht de fraaiste locatie van de Bollenstreek. Talent is gelijk verdeeld wereldwijd. Toch blijkt uit onderzoek dat de regio Bollenstreek het economisch beduidend minder doet. Dat is natuurlijk heel jammer want zo gaat talent verloren, dat iets kan toevoegen en kan verrijken. De Loft Lisse wil dit talent er wél laten uitkomen, door broedplaats te zijn: een plek waar de juiste omstandigheden zijn om ondernemend talent te laten groeien. Dat doen we onder meer door ondernemers te laten delen, open te laten staan, samen te werken, elkaar feedback te geven en vooral samen plezier te hebben. We doen dit op wellicht de fraaiste werkplek van de regio: De Loft Lisse.
Op de zolder van de voormalige tuinbouwschool, in het hart van de bollenstreek bevindt zich een open ruimte met werkplekken, vergaderfaciliteiten, een loungehoek maar ook beschikken we over een tafeltennistafel, een loft bike en last but not least: over goede koffie.
 
 
naar de site van De Loft
ForteVital van Jonas Föllmi
Jonas vindt het geweldig om te zien hoe het leven van iemand kan veranderen door bepaalde aanpassingen in het dagelijkse leven. En door gewoonweg (meer) te gaan bewegen. Daarnaast deelt hij graag zijn kennis met anderen zodat zij zich iedere dag sterk en vitaal voelen. Bewegen is iets dat hij persoonlijk altijd heerlijk heeft gevonden om te doen. Hij kan er dan ook geen genoeg van krijgen. Als kind was hij altijd actief bezig met sport en bewegen. Hij deed aan zwemmen, judo, voetbal, bomen klimmen, enz. Om van zijn passie zijn beroep te maken en anderen hiermee te helpen, volgde hij de opleiding Bachelor of Health (HBO Sport en Bewegen). Daarnaast woonde hij diverse opleidingen, cursussen, workshops en seminars bij. Nu helpt hij met zijn bedrijf ForteVital mensen, maar met name ondernemers gezonder te leven, meer te bewegen, maar bovenal krachtiger te worden. Een van zijn programma's is bijvoorbeeld speciaal bedoeld voor mensen die willen afvallen, sterker willen worden en hun conditie willen verbeteren. In 30 dagen werken zij aan gezondheid met behulp van fysieke training en advies over een gezonde leefstijl.


 
 
naar de site van ForteVital
Schrijer Horeca Groothandel, Horeca met een lach

Heel de Duin & Bollenstreek kent Robin Schrijer als incassoman. Ondernemer Pur Sang! Maar onlangs verruilde hij dat bedrijf en begon uit het niets Groothandel Schrijer Horeca. Groothandel Schrijer Horeca is een jong en ambitieus bedrijf, dat gespecialiseerd is in het leveren van frisdranken, bier, wijn en sterke dranken. In het nieuwe pand staat een grote voorraad van de landelijk en internationaal bekende merken. Wijnspeciaalzaken, restaurants, cafés, brasseries en lunchrooms weten Groothandel Schrijer Horeca al te vinden. En dat is niet zo gek, want wij kunnen door onze lage overheadkosten de producten ,,24/7 voor een zéér aantrekkelijke prijs aanbieden. ,,Als je ons ’s middags belt, staat je bestelling ’s avonds op de locatie in de hele regio.” Elke dag is het mogelijk voor bedrijven om bij ons leveringen ook zelf te komen afhalen. Op deze manier wordt het distributieproces zo min mogelijk belast en dat leidt weer tot lagere prijzen. Wie de producten zelf ophaalt, krijgt hiervoor een extra korting. De hoogte van deze korting hangt af van de bestelling. Groothandel Schrijer Horeca importeert en exporteert dranken ook van en naar Thailand, Spanje, Amerika, Engeland, Duitsland. 

 
naar de site van Schrijer Horeca
Jeffrey's Burger Bar

Hij zit nog op school, heeft nog geen rijbewijs maar wel een food kar en een catering bedrijf gevestigd in Voorhout "op" het Soldaatje. Hij was aan het fietsen, zag een Foodtruck festival en dacht; "Dat is gaaf, dat wil ik ook" en zo ontstond zijn eigen bedrijf. Met hulp van zijn ouders dat wel. Over drie jaar wil hij een eigen , echt Amerikaans restaurant in de Duin & Bollenstreek neerzetten. Voor nu focust hij op bedrijfsborrels en andere events. Een ondernemer in de dop met grote toekomstmogelijkheden. Jeffey Duivenvoorden.

 
naar de Facebookpagina van Jeffrey
MEES&CO is een merk speciaal voor meesters en juffen.

Zij hebben MEES&CO opgericht vanuit de gedachte dat het beroep van leerkracht een beroep is om trots op te zijn en dat er meer mannen voor de klas moeten komen. Er zijn namelijk steeds meer scholen zonder een meester. 1 op de 6 basisscholen heeft geen man meer die lesgeeft. Zij proberen met hun producten uit te stralen dat het beroep van leerkracht juist een beroep is om trots op te zijn.
Zij, Jeroen Zwagerman en Angela de Jong, zijn naast hun studies begonnen met het promoten van het prachtige leerkrachten beroep. Na een tijdje is dit uitgelopen tot een bedrijf: MEES&CO.  Jeroen kwam met het idee van de sweater en ze waren meteen enthousiast. Mede door onze omgeving hebben zij besloten om hiermee verder te gaan en zich in te schrijven bij de KVK.
Op alle leuke en lieve berichten reageren, de bestellingen bijhouden, alle producten bij de leverancier bestellen, pakketten inpakken en wegbrengen. Kortom het leven is een stukje drukker geworden maar wat genieten zij ervan! Zij zijn trots op wat ze bereikt hebben en hopen dat er meer wordt stilgestaan bij het feit dat MEESTERS. en JUFFEN. zo belangrijk zijn in onze maatschappij.


 

 
naar de site van Mees&Co
Suzanne de Moor van More Advice
More Advice is in de eerste plaats uw financiële "huisarts". Suzanne analyseert uw financiële situatie en stelt een diagnose. Daarna wordt een “financieel recept” uitgeschreven, onafhankelijk en vanuit een neutrale blik. Zij verschaffen inzicht in uw financiële (on)mogelijkheden om zo tot redelijke en werkbare afspraken te komen. Suzanne kijkt daarbij vooruit in de financiële toekomst. Samen met u wordt vervolgens een “behandelplan” opgesteld. Daarmee kunnen beslissingen worden genomen voor de toekomst.
Ontzorgen
Complexe vraagstukken worden integraal benaderd, waarbij zij als specialist de verbindende schakel is in de financiële planning van life-events. Zij houden de regie over advocaat, notaris, accountant, fiscalist, en/of psycholoog en ontzorgen u. Het maakt niet uit wanneer u in het proces als cliënt instapt, zij brengen u automatisch naar de juiste bestemming. Dat is ontzorgen! Samenwerking en harmonie staan in het proces voorop. Ook emotionele aspecten bij diverse life-events, zoals echtscheiding, overlijden, arbeidsongeschiktheid of ontslag worden niet uit het oog verloren.

 

 
naar de site van More Advice
The Flower Family
Bij The Flower Family bundelen zij krachten en beleven zij het grote in het kleine.
The Flower Family zien handy in een handicap en weelde in frisse lucht. Diversiteit is rijkdom. Zo omringen zij zich met de mooiste schatten, boordevol ambacht en verhaal. En bouwen ze samen aan een betere wereld. Hun missie is de wereld een stukje mooier en gelukkiger maken.
Hoe the Flower Family dat doet?
Lokaal, eerlijk en vriendelijk, daar worden bloemen nog mooier van.
Soms hoef je voor mooie dingen niet ver te zoeken. Daarom werken zij samen met Nederlandse kwekers en merken uit de streek. Hun kleurrijke Family bestaat voor een groot deel uit mensen die vanwege een handicap of tegenslag soms worden vergeten. De ondernemende Flower Rangers bezorgen persoonlijk op een elektrische transportfiets. Gezellig en wel zo goed voor het milieu.

 
 
naar de site
Daphne en Serdar Tolenaar, trotse eigenaren van Plus Tolenaar
Nog maar pas geleden hebben zij de Plus Supermarkt van de familie van der Neut overgenomen. Plus een uitbreiding van de winkel met het inmiddels gesloten Chinees restaurant. En nu al zitten zij boordevol ideeën. Sparen voor een prachtig Voetbalplakplaatjesboek met alle bijna 1.300 leden van SV Hillegom. Of het om de allerjongste gaat of de spits van het eerste team. Ze komen er allemaal in. Maar ook een opening met een helicoptervlucht. Of gewoon zorgen dat de ouderen van het tegenover de winkel gelegen verzorgingstehuis een praatje kunnen maken. Midden in de winkel staat een gezellige "kletstafel" voor een bak koffie en even onder de mensen zijn. Plus Tolenaar streeft naar dé buurtfunctie van de wijk Elsbroek. Om in de behoeften te kunnen voorzien is ook samenwerking gezocht met lokale ondernemers zoals Klein Duimpje, slagerij van Gennip en borrelplanken van een Hillegoms Studentenbedrijf. 
De winkel is de ontmoetingsplaats van de wijk, waar men tijdens het boodschappen doen een praatje met elkaar maakt. De koffie staat altijd klaar en de krant is beschikbaar.
Online boodschappen
Via hun website kunt u online uw boodschappen bestellen. Met de button “maak uw boodschappen goedkoper” bent u altijd voordelig uit.
Bezorgservice
Tegen geringe kosten bezorgen zij uw boodschappen, online besteld of zelf verzameld, thuis. Overigens, voor MeerBusiness members met een VIP card worden de boodschappen altijd gratis op uw werkplek bezorgd.

 
 
direct naar de Pluswinkel van de Tolanaar's
Topattentie

Wat is TopAttentie en voor wie   
Wat is er te doen, wat is er te koop per regio? Een cadeau voor jouzelf of een ander, een uitje klein of groot? Je vindt het op TopAttentie. Producten & Belevenissen van lokale ondernemers voor jou verzameld in één webshop
Lokale ondernemers bundelen al het moois in de regio aan producten en belevenissen in één web-shop voor iedereen: dat kan jij zijn als consument / bedrijf / organisatie waarvoor de attentie(s) online te koop zijn. Er zijn verschillende attenties die steeds aangevuld worden door de lokale ondernemer.  
Onderdeel van TopAttentie is de Maatschappelijk betrokkenheid! Het extra steun bieden aan de lokale ondernemer maar ook de betrokkenheid van kansen creëren voor mensen met een beperking die vele talenten hebben die gewaardeerd mogen worden. Met veel passie werken zij samen aan de leukste TopAttenties   

 
naar de site van Topattentie
MeerBusiness Grand Finale 8 maart reserveer plaatsen
Reserveer nu uw dinerplaatsen voor de GRAND FINALE
 
Op donderdag 8 maart 2018 is het eindelijk zover.De bekendmaking van de winnaar van de Jonge Ondernemers Prijs Bollenstreek 2018 en de bekendmaking van de winnaar van de MeerBusiness Fioretti Hillegom Students Award. De uitreiking vindt plaats in de Aula van het Fioretti College in Hillegom. Wij nodigen u uit voor deze geheel verzorgde avond inclusief diner met begeleidende wijnen, entertainment en natuurlijk de bekendmaking van de winnaars. 
De avond wordt gepresenteerd door Andy Houtkamp.
Wilt u deze avond bijwonen reserveer dan een tafel voor 6 personen of reserveer per persoon.
Kosten per tafel       € 400,00 excl. btw
Kosten per persoon €   67,50 excl. btw
Wacht niet te lang want er zijn nog slechts 9 tafels beschikbaar
 
Programma.
Inloop vanaf        19.00 uur
Start programma 19.30 uur
Einde avond   ca. 23.00 uur
Dresscode. Feestelijk
 
Het Fioretti College Hillegom, Silver Fern, Kien en MeerBusiness Duin & Bollenstreek nodigen u van harte uit om deze bijzondere avond bij te wonen. 
Meer informatie over deelname, sponsoring of kosten diner ontvangt u na aanmelding via de link.  
 
direct reserveren
De sponsors van de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek
 
 
Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
MeerBusiness de regionale netwerk- en businessgenerator! MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers.
MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek.
Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2018, incl. gebruik Vip-card: € 180,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-U heeft persoonlijk toegang tot de jaarlijkse MeerBusiness Netwerkparty (gezamenlijk met MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol) indien sprake is van een free event.
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief
Nu lid worden, u betaalt slecht € 180 voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 maart 2019) mail naar Frans@meerbusiness.nl  
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 6.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
23-01-2018 Business club wintercompetitie golfclub Tespelduyn
24-01-2018 Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
01-02-2018 Netwerkbijeenkomst Pitch, Hit en Run voor ondernemers op Park10
13-02-2018 Business club Wintercompetitie Haarlemmermeersche golfclub
14-02-2018 Valentijns Ontbijtbijeenkomst in Huys Dever in Lisse
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen