Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2019 
In deze nieuwsbrief:
 • Woensdag 24-04-2019 Ondernemersborrel in Villa Flora
 • Bedrijfsbezoek: Rijnlandroute 08-05-2019
 • VVD fractie op uitnodiging van MeerBusiness in Keukenhof & Scotch Whisky
 • MeerBusiness leden en Vrienden van Corso bij ontbijt
 • 24 april Lenteconcert voor jubilerende Keukenhof
 • Rechtbank stelt eisers in ongelijk over financiering ondernemersfonds Teylingen
 • Mirjam Nelisse enige Statenlid in Zuid-Holland met landbouwachtergrond
 • Tip voor een afdelingsuitje: De Muze Noordwijk Hertaalt! – The Kik
 • Lars Flinkerbusch: "Samen succesvol in 10 vragen!
 • Nog een tip voor een afdelingsuitje in de Muze
 • Save the Date Vrijdag 28 juni 2019
 • EC Frans Timmermans neemt Plastic Avengers Manifest in ontvangst
 • En nogmaals Frans Timmermans
 • Hillegomse journalisten presenteerden magazine Hotel Flora 3
 • De bollencatalogus van Emmanuel Sweerts
 • Taxi, Bus, minibus of touringcar huren; Brouwer's tours
 • Kom naar de Wijnproeverij op zondag 19 mei Yes!
 • Golfen op de Haarlemmermeersche
 • Kom ook even langs bij het Mozaïek steken of de Paasbrunch
 • bekijk hier het april- en paasmenu van restaurant het Oude Dykhuys
 • Pasen in de Vier Seizoenen
 • golfen en dineren bij Tespelduyn
 • Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
 • Privacy, contact en disclaimer
Woensdag 24-04-2019 Ondernemersborrel in Villa Flora

De Ondernemersborrel wordt elke vierde woensdag van de maand georganiseerd door IRH & KCH in samenwerking met MeerBusiness Duin & Bollenstreek en Hotel Villa Flora. De Ondernemersborrel start vanaf 17:00 uur en er is gelegenheid om deel te nemen aan het buffet. Met Renate & Nick de Mon van Villa Flora zijn afspraken gemaakt waarbij maandelijks een smaakvol buffet voor slechts € 10 zal worden gepresenteerd.Drankmuntjes zijn 5 voor € 10 en € 2,25 per stuk.Nieuwe deelnemers en leden worden in de gelegenheid gesteld zich voor te stellen en bestaande deelnemers/leden krijgen de gelegenheid hun zakelijke interessante nieuwsfeiten met de aanwezigen te delen.Per keer krijgen maximaal 3 bedrijven hiervoor 2 minuten de gelegenheid.Tijdens het diner kan aan de grote tafel over een actueel onderwerp worden gediscussieerd. Aan de Ondernemersborrel zijn geen kosten verbonden. Versnaperingen en buffet zijn voor eigen (gereduceerde) rekening. 

foto Boelo Meijer

 
gratis aanmelden
Bedrijfsbezoek: Rijnlandroute 08-05-2019
Tussen de A44 bij Leiden en de A4 bij Voorschoten komt een nieuwe provinciale weg, de N434 ook bekend als de RijnlandRoute. Dit is een nieuwe wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4 bij Leiden. Aan de westzijde van het spoortraject Leiden – Den Haag gaat de verdiepte N434 een boortunnel in. De tunnel wordt circa 2.500 meter lang en ligt maximaal 20 meter diep. De tunnel gaat onder Voorschoten en De Vliet door. In de Oostvlietpolder komt de N434 weer de tunnel uit (tot op maaiveldhoogte) om vervolgens, met een nieuw knooppunt, aan te sluiten op de A4.
Op woensdag 8 mei a.s. brengt MeerBusiness Duin en Bollenstreek op uitnodiging van de Provincie Zuid Holland een bezoek aan het bezoekerscentrum en de locatie van de boorinstallatie met een boordiameter van 11 meter.
 
bekijk meer over de rijnlandroute
VVD fractie op uitnodiging van MeerBusiness in Keukenhof & Scotch Whisky

Maandag 8 april stond het bezoek van een aantal leden van de VVD fractie van de Tweede Kamer aan de Bollenstreek op het programma. In de Bollenstreek had MeerBusiness Duin & Bollenstreek twee mooie locaties uitgezocht om de fractieleden te ontvangen. Allereerst werden zij door directeur Bart Siemerink welkom geheten op de Keukenhof. Daarna toog het gezelschap naar Sassenheim. In Sassenheim is het onlangs geopende Zagatti whisky museum in Scotch whisky International, speciaal ingericht om de lang verwachte Zagatti collectie van ruim 3.000 flessen single malt whisky tentoon te stellen.  Tafilj Markovic, Peter Vonk en Jan Willem Lokerman vertelde het gezelschap alles over investeren in whisky en natuurlijk mochten de VVD'ers een aantal voortreffelijke whisky’s proeven. Bekijk hier de foto's van het bezoek. Namens de VVD Tweede kamer fractie waren aanwezig: Chantal Nijkerken de Haan, Helma Lodders, Aukje de Vruies, Erik Ziengs, Leendert de Lange en Hayke Veldman 

 
lees meer
MeerBusiness leden en Vrienden van Corso bij ontbijt

Ruim 80 MeerBusiness leden en Vrienden van Corso bij ontbijt. Op uitnodiging van het Bloemencorso van de Bollenstreek werden donderdagochtend 11 april de vrienden van het Corso en leden en lezers van MeerBusiness Duin en Bollenstreek uitgenodigd voor het inmiddels traditionele Bloemencorso ontbijt tussen de praalwagens. Voorzitter Willem Heemskerk heette de aanwezigen van harte welkom en vertelde honderuit over de uitdagingen van het Bloemencorso en daagde de ondernemers die nog geen vriend van het Corso uit om lid te worden. Hij stelde maar liefst 10 prachtige (maar moeilijke :-) puzzels van Jan van Haaster beschikbaar voor de nieuwe vrienden. Bekijk hier de foto'svan Patrick ten Velden.


 
lees meer
24 april Lenteconcert voor jubilerende Keukenhof

Beleef het unieke en onvergetelijke Keukenhofconcert dat ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Bloemententoonstelling Keukenhof wordt georganiseerd. Dit voorjaarsconcert is een ongeëvenaard evenement met een veelzijdig programma van pop en klassieke muziek. Het decor is het sfeervolle Landgoed Keukenhof midden in de bloeiende bollenstreek. Semi live zendt Omroep Max het concert uit (NPO2).Klassieke muziek met Landgoed Keukenhof als spectaculair decor. Trakteer jezelf op een mix van klassiek en pop, vertolkt door de grote muzikale talenten van Nederland. informatie over het evenement, sponsormogelijkheden en speciale VIP arrangementen kunt u contact opnemen met Tom Schreuder, commercieel manager Keukenhof. 

 
lees meer
Rechtbank stelt eisers in ongelijk over financiering ondernemersfonds Teylingen
De meervoudige kamer van de rechtbank Den Haag heeft de klachten tegen de financiering van het ondernemersfonds Teylingen (OFT) ongegrond verklaard. De zaak was door een zestal ondernemingen aangespannen en richtte zich tegen de financiering van het inmiddels afgeschafte OFT.   Advocaat Jeroen Joustra van Steenbergen Advocaten in Voorhout is teleurgesteld in de uitspraak. 
 
lees meer
Mirjam Nelisse enige Statenlid in Zuid-Holland met landbouwachtergrond

Het was nog even spannend, maar de VVD heeft toch weer 10 zetels in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Mirjam Nelisse, de kandidaat van de VVD die op plaats nummer 10 stond, is dolblij dat ze Statenlid mag blijven: “Ik heb me de afgelopen 4 jaar ingezet voor het landelijk gebied en wil dat graag blijven doen. Juist dit gebied staat steeds meer onder druk, terwijl het platteland enorm belangrijk is voor bijvoorbeeld onze voedselvoorziening en onze natuur.” Provinciale Staten van Zuid-Holland besluiten over veel onderwerpen die het landelijk gebied aangaan zoals woningbouw en de aanleg van wegen. 

 
lees meer
Tip voor een afdelingsuitje: De Muze Noordwijk Hertaalt! – The Kik

Na hun optredens als huisband van De Wereld Draait Door - waarin de band maandelijks bekende hits hertaalde en daarmee anticipeerde op de gesprekken aan tafel - kwam van vele kanten de vraag om liedjes van een nieuwe, Nederlandse tekst te voorzien. Zo ontstonden de afgelopen jaren meer dan veertig nieuweliedteksten die veelal slechts eenmalig werden uitgevoerd bij o.a. Giel Beelen (Schuilen Bij Jou, In Your Arms van Chef’ Special), De Beste Zangers Van Nederland (Wat Je Achterliet, Rolling In The Deep van Adèle), Radio 1 (Bankje In De Zon, Sunny Afternoon van The Kinks) en De Zomer Voorbij (Het Wordt Weer Zomer, Massachusetts van The Bee Gees). Voor dit nieuwe programma maakte The Kik een selectie uit dit repertoire en vertelt Dave von Raven op humoristische wijze de achterliggende verhalen. www.thekik.nl
Woensdag 17 april 2019, aanvang 20.15 uur. 

 
lees meer
Lars Flinkerbusch: "Samen succesvol in 10 vragen!

TIEN VRAGEN AAN LARS FLINKERBUSCH Directeur van de Economic Board Duin- en Bollenstreek
1. Waarom en door wie is de Economic Board opgericht en met welk doel?
2. Welke personen zijn betrokken bij de Economic Board?
3. Hoe zou je de EBDB in één zin kunnen omschrijven?
4. Hoe gaat dit in zijn werk?
5. Waar ben je nu zoal mee bezig?
6. Wat maakt deze streek zo bijzonder?
7. Wat is de status van de business cases van de Economic Board?
8. Welke hobbels kom je zoal tegen?
9. Wat heeft de gemiddelde Bollenstreek ondernemer aan de Economic Board en wat heeft de bewoner eraan?
10. Tot slot, hoe is het om weer terug te zijn in de Duin- en Bollenstreek? 

 
en lees hier de antwoorden
Nog een tip voor een afdelingsuitje in de Muze
Arthouse Select – Mary Queen of ScotsDatum Op de derde maandag van de maand heeft de Muze de Arthouse Select avonden. Wat betekent dat op die maandagavond een filmhuis film wordt gedraaid die gekozen is door de bezoekers. Dit werkt als volgt: voorafgaand van de film worden er drie trailers getoond en na deze trailers mag u stemmen op de film die u graag wilt zien met de volgende Arthouse Select avond. Zo telt een stem via Facebook een halve keer mee en een stem tijdens de Arthouse avond telt twee keer mee. Afgelopen Arthouse Select avond is de film Green Book gekozen door ons publiek 
 
lees meer
Save the Date Vrijdag 28 juni 2019

Ruimtevaart museum Space Expo. 
Hoe laat:17.00-20.00 uur.
waar: Ruimtevaart museum Space Expo in Noordwijk.
Tickets: € 45,- p.p. excl. 9% btw en inclusief drankjes, fingerfood & performances.
Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de hele wereld televisie keek toen Neil Armstrong op 20 juli 1969 de eerste stappen op de maan heeft gezet. Terwijl hij dit deed sprak hij de legendarische woorden uit: “That's one small step for a man, one giant leap for mankind” Deze historische gebeurtenis vieren we graag met u tijdens een ‘spannende’ vrijdagmiddag bijeenkomst tussen de raketten en het spectaculaire maanlandschap met de maanlander van Neil Armstrong. 

 
lees meer
EC Frans Timmermans neemt Plastic Avengers Manifest in ontvangst

Meerlanden één van ondertekenaars duurzame omgang met plasticAfgelopen dinsdag 3 april overhandigde Merijn Tinga, de Plastic Soup Surfer, in Leiden het Plastic Avengers Manifest aan Eurocommissaris Frans Timmermans. Als één van de 100 ondertekenaars was Meerlanden met een afvaardiging bij dit moment aanwezig. “Onder het motto “Samen sneller circulair” ondersteunt Meerlanden actief initiatieven die helpen om schone stromen - in dit geval plastic afval - in de vorm van grondstoffen terug in de productieketen te brengen,” licht Daniela Cizkova, programmamanager Educatie bij Meerlanden, de ondertekening toe. Plastic Avengers Manifest 

 
lees meer
En nogmaals Frans Timmermans

Frans F.C.G.M. Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, heeft op dinsdag 2 april in Keukenhof de Tulipa “Peters Pride” gedoopt. De rode tulp is beschikbaar gesteld door Maveridge International uit Sint Maarten.  

 
Hillegomse journalisten presenteerden magazine Hotel Flora 3

De derde aflevering van het magazine Hotel Flora van het Rien van Nunen Genootschap is verschenen. Verhalen en gedichten over Hillegom en Hillegommers, geschreven door journalisten die in het bollendorp zijn opgegroeid.  Hillegom is de bakermat van een ongekend groot aantal journalisten, die daar hun jeugd doorbrachten. Overal in de media tref je ze aan: op radio, televisie en internet, in boeken, kranten en tijdschriften.  

foto Patrick ten Velden

 

 
lees meer
De bollencatalogus van Emmanuel Sweerts

Bloembollen uit de tijd van de jonge Rembrandt 18-04-2019 t/m 11-08-2019Museum de Zwarte Tulp in Lisse toont in de zomermaanden de bollencatalogus van Emmanuel Sweerts, de allereerste bollencatalogus ter wereld. De catalogus verscheen in 1612, in de tijd van de jonge Rembrandt. Diens vriend Constantijn Huygens gebruikte de catalogus bij de aanleg van zijn beroemde tuin in Voorburg. 2019 is het Rembrandtjaar. In gedachten gaan we terug naar de zeventiende eeuw.

 
lees meer
Taxi, Bus, minibus of touringcar huren; Brouwer's tours

Bent u op zoek naar veilig en voordelig groepsvervoer? Dan bent u bij Brouwer Tours aan het juiste adres. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 90 jaar, jaren waarin zij zich hebben ontwikkeld tot een begrip in de regio Duin- en Bollenstreek. Zij zijn uw betrouwbare partner in kwalitatief personenvervoer, met een zeer omvangrijk wagenpark. Een bus huren met gediplomeerd chauffeur, dat doet u snel en eenvoudig bij Brouwer Tours. Van standaard luxe touringcar tot zeer luxueuze VIP-uitvoering, van een prachtige dubbeldekker tot een of meerdere minibusjes. Uw wens is bepalend voor het aanbod en de prijs. Wat u ook kiest, bij Brouwer Tours zit u altijd goed. 

 
naar de site
Kom naar de Wijnproeverij op zondag 19 mei Yes!

Hij staat weer gepland. De gezelligste wijnproeverij van Lisse en omgeving in de tuin van Restaurant de Vier Seizoenen! Dat betekent genieten, gezelligheid en ontdekken wat jouw favoriete smaak is. Proef 40 smaakvolle wijnen. 
Op zondag 19 mei kun je maar liefst 40 smaakvolle wijnen proeven. Natuurlijk presenteren we je deze middag ook onze nieuwe collectie wijnen van onze recent ontdekte Franse wijnhuizen! 

 
lees meer
Golfen op de Haarlemmermeersche
 
 
naar de site
Kom ook even langs bij het Mozaïek steken of de Paasbrunch
 
 
naar de site
bekijk hier het april- en paasmenu van restaurant het Oude Dykhuys

Restaurant "Het Oude Dykhuys", gelegen aan de Ringvaart te Lisserbroek, is hét adres om te genieten van een goed diner of (zaken)lunch. Het Oude Dykhuys is een klassiek en sfeervol restaurant met een warme uitstraling, Chef-kok Alfred van Dijk, winnaar van vele prijzen, kookt met zijn team gerechten van klassieke eenvoud tot eigentijdse creaties van pure klasse. De menukaart volgt de seizoenen en biedt naast het à la carte menu een wisselend 4-gangen menu, een vegetarisch menu en een 3-gangen 'Economy menu'. Voor de lunch is er een wisselend 2-gangen menu of u maakt een keus uit het à la carte menu. Het 'Economy menu' is een maandelijks wisselend drie gangen keuze menu voor maar 37,00 euro. Dit maand menu is uit te breiden met 'Culinaire opties'. Voor dit menu kregen zij de Bib Gourmand Michelin toebedeeld.

 
naar de site van het Oude Dykhuys

Pasen in de Vier Seizoenen
 
 
bekijk de nieuwsbrief hier
golfen en dineren bij Tespelduyn
1e paasdag volledig volgeboekt maar 2e paasdag nog enkele plaatsen. Golfen en dineren. Gezellig, sportief en heel erg lekker. 
 
bekijk hier het Paasmenu
Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
MeerBusiness de regionale netwerk- en businessgenerator! MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers.
MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek.
Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2019, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-U heeft persoonlijk toegang tot de jaarlijkse MeerBusiness Netwerkparty (gezamenlijk met MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol)
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief
Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 juni 2020) mail naar Frans@meerbusiness.nl  
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
21-04-2019 Pasen
23-04-2019 Business club Tespelduyn bedrijvencompetitie golf
24-04-2019 Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
27-04-2019 Koningsdag
27-04-2019 Koningsdag
07-05-2019 Koken met ondernemers ontdekt de Sardijnse keuken, doe mee!
08-05-2019 Bedrijfsbezoek: Rijnlandroute
08-05-2019 Ontbijtbijeenkomst Huys Dever in Lisse voor ondernemers
11-05-2019 activiteiten Moederdag in de Bollenstreek
14-05-2019 Haarlemmemermeersche golfclub bedrijvencompetitie
14-05-2019 15e MeerBusiness Open Golftoernooi
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen