Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2019 
In deze nieuwsbrief:
 • MeerBusiness nieuwe partner da Fabio aanwinst voor de regio
 • Nog 2 weken om aantemelden voor Jong OndernemersPrijs Bollenstreek
 • Faber Schilders Haarlem nieuw member MeerBusiness Duin & Bollenstreek
 • Reserveer nu je plekken voor de Grand finale van de JOP
 • SAVE THE DATE! Uitnodiging Samen investeren in Sterk Techniekonderwijs
 • Van der Hulst bouwbedrijf uit Lisse winnaar KBB Award 2019
 • Gom en Ibis Styles Haarlem City Hotel winnen Best Practice Award 2018
 • Bloemencorso biedt unieke promotiekansen
 • Accountantskantoor de Lange is op zoek naar een assistent Accountant
 • Golftip en menutip dat kan alleen bij Tespelduyn
 • No-riskpolis voor álle jongeren met een chronische fysieke aandoening
 • Jan van Vliet kijkt met trots terug op 2018
 • Donatie Rabobank Bollenstreek Coöperatiefonds voor Veteranenboek
 • Save the date 5 maart Business en Social Impact Event & Beursvloer
 • Reservering tribuneplaatsen De Loft Lisse Corso geopend
 • bekijk hier het februari menu van restaurant het Oude Dykhuys
 • Taxi, Bus, minibus of touringcar huren; Brouwer's tours
 • Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
 • Privacy, contact en disclaimer
MeerBusiness nieuwe partner da Fabio aanwinst voor de regio

Aan de Heerenweg 487 in Lisse heeft MeerBusiness een nieuwe parel ontdekt. Het is genieten van de authentieke Italiaanse en Sardijnse keuken. Italië in de Bollenstreek op de rand van Lisse en Sassenheim. Zonnig en vrolijk, gezellig en onverwacht romantisch. En omdat de prijzen ook nog eens bijzonder aantrekkelijk zijn is MeerBusiness trots da Fabio als nieuwe partner te mogen voorstellen.  Kok Fabio kookt op een bijzonder hoog niveau en laat de Bollenstrekers kennismaken met de Sardijnse keuken. Maitre Steef Faber, Italië liefhebber en verkocht aan de Italiaanse en Sardijnse keuken laat zien dat het gastheerschap bij hem diep in de genen zit. Elke gast wordt verwend en gaat met een glimlach naar huis.

 
lees meer over Da Fabio
Nog 2 weken om aantemelden voor Jong OndernemersPrijs Bollenstreek

JOP aanmelden Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek kan tot 15-2-2019.
Op woensdag 20 maart 2019  wordt tijdens de Grande Finale in Hillegom, voor de tweede keer de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek uitgereikt. 
Hoe werkt het?
Alle deelnemers ontvangen een vragenlijst om in te vullen. De jury selecteert drie tot vijf genomineerden voor de finale. Een puntentelling bepaalt de score en zo de 3 tot 5 finalisten. Deze finalisten presenteren zich aan de jury tijdens een jurybezoek aan het bedrijf van de genomineerden wordt de winnaar gekozen, die tijdens het Ondernemersgala op woensdag 20 maart 2019 wordt bekend gemaakt.
Bedrijven of ondernemers die na 1 januari 2016 zijn gestart kunnen aan deze verkiezing deelnemen. Twijfel je? Gewoon even reageren!  
direct aanmelden
Faber Schilders Haarlem nieuw member MeerBusiness Duin & Bollenstreek

 MeerBusiness zocht een schildersbedrijf met vakmanschap en gedegen kwaliteit en vond het in Faber Schilders Haarlem. Faber Schilders Haarlem staat al 20 jaar garant voor een vakkundige behandeling van al uw schilderwerk. In Haarlem en omstreken werken zij aan omvangrijke projecten in nieuwbouw en renovatiewerk en voeren zij projecten bij particulieren en kleine zelfstandigen uit. 

 
lees meer over Faber schilders
Reserveer nu je plekken voor de Grand finale van de JOP

Maximaal 120 plaatsen dus wees er snel bij! Vorig jaar uitverkocht!!
De uitreiking van de Awards vindt wederom plaats in Aula van het Fioretti College in Hillegom. U wordt uitgenodigd een tafel te reserveren voor deze geheel verzorgde avond inclusief diner met begeleidende wijnen, entertainment en de bekendmaking van de winnaars. Wilt u deze avond bijwonen reserveer dan 
1. een tafel voor 6 personen. Kosten per tafel € 450.-- excl. Btw 
2. een halve tafel voor 4 personen kosten € 300,-- excl btw
3. een of meer aanschuifplekken. Kosten per persoon €   80.-- excl. Btw.   
Elke tafel bestaat uit 8 zitplaatsen. Voor elke tafel worden 2 plaatsen gereserveerd voor studenten die de finale bereikt hebben.
Er zijn nog enkele tafels beschikbaar dus reserveer snel via frans@meerbusiness of bel 06-53633364.

 
meer info
SAVE THE DATE! Uitnodiging Samen investeren in Sterk Techniekonderwijs

Wanneer:  Dinsdag 5 maart 2019
Tijd: Inloop 15:30 uur; aanvang 16:00 uur; 
einde uiterlijk: 0:00 uur 
Voor wie: (opleidings)bedrijven, brancheorganisaties, gemeenten
Waar: Hoofdvaart College, Paxlaan 20 te Hoofddorp
De technische arbeidsmarkt in Nederland kampt met groeiende tekorten aan technisch en technologisch personeel, dat remt de economie. De instroom in technische beroepsopleidingen is lang niet genoeg om die tekorten op te vullen. De Overheid komt daarom met een subsidieregeling Sterk Techniek Onderwijs. In deze subsidieregeling Sterk Techniek Onderwijs (www.sterktechniekonderwijs.nl) zit ruim 400 miljoen voor de komende 4 jaar. Dat biedt grote kansen voor deze regio! Samen en in nauwe afstemming met het regionale bedrijfsleven kunnen we meer leerlingen interesseren voor techniek en technologie zodat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding in het MBO of HBO. 
Dat is goed voor de economische groei en de werkgelegenheid in de regio Haarlemmermeer/Duin & Bollenstreek. 

 
lees meer
Van der Hulst bouwbedrijf uit Lisse winnaar KBB Award 2019

Parels van de Duin- en Bollenstreek De tweejaarlijkse KBB Award 2019 uitgereikt Sassenheim,  Yvonne van der Hulst, directeur van Van der Hulst Bouwbedrijf uit Lisse nam vanavond onder grote belangstelling de KBB Award 2019 in ontvangst uit handen van Arjan Bakker, voorzitter van de KBB (Kring Bedrijven Bloembollenstreek). Dit mooie bouwbedrijf uit Lisse heeft zich bewezen op het gebied van innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap. Van der Hulst Bouwbedrijf is al jaren bezig met het ontwikkelen van energie neutrale woningen. Momenteel bouwen zij in Voorhout de Plus op de Meter- woningen. Deze huizen van de toekomst leveren meer energie op dan nodig is in het dagelijks gebruik. 

Op de foto (v.l.n.r.) Arjan Bakker (voorzitter KBB), Yvonne van der Hulst, Rob Pouw (plaatsvervangend voorzitter van de jury KBB Award) en Allard Kalff.  
Foto: Yvonne Körver Fotografie  

 
lees meer
Gom en Ibis Styles Haarlem City Hotel winnen Best Practice Award 2018

In de Jaarbeurs in Utrecht is de zevende Best Practice Award uitgereikt aan Gom Hospitality en het Ibis Styles Haarlem City Hotel. De jury en de zaal waren unaniem in hun voorkeur voor de businesscase die het moest opnemen tegen drie andere finalisten. ‘Samen met Gom creëert het Ibis Styles Haarlem City Hotel arbeidsomstandigheden die haaks staan op de misstanden die er nog altijd zijn in de hotelsector’, was het lovende oordeel van de jury. 

 
lees meer
Bloemencorso biedt unieke promotiekansen

Doe eens anders en promoot uw onderneming tijdens het Bloemencorso van de Bollenstreek. Dit kan door deel te nemen aan het corso met een luxe of bijzondere wagen waarvoor de inschrijving zojuist is gestart. Succes is gegarandeerd. “Wat is er mooier dan mee te kunnen liften met een evenement dat nationaal en internationaal zo goed op de kaart staat als het Bloemencorso van de Bollenstreek” zegt bestuurslid Pieter van Waardenburg die zich samen met Ad van Zelst vanuit de commissie marketing toelegt op het werven van corsodeelnemers. “Dit maakt deelname aan het corso een must voor diegenen die daadwerkelijk willen scoren. Het miljoenenpubliek dat naar het corso komt kijken komt letterlijk overal vandaan waardoor iedere doelgroep wel is vertegenwoordigd. Neem vervolgens de vele duizenden foto´s en filmpjes die van het corso worden gemaakt en verspreid via de sociale media, waaronder Facebook, Instagram, Pinterest en Google+. Dit werkt als een olievlek. Eigenlijk bestaat er geen effectievere wijze van promotie.  

 
lees meer
Accountantskantoor de Lange is op zoek naar een assistent Accountant

Assistent Accountant
Jouw profiel
Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling. 
Je bent communicatief vaardig, stressbestendig en vooral enthousiast. 
Je kunt zelfstandig werken, maar staat ook open om jouw kennis te delen met je collega’s. Plannen, organiseren en analyseren is jouw tweede natuur.

Daarnaast vind je het leuk om MKB-ondernemers te adviseren en heb je affiniteit met automatisering.
Wij vragen voor deze functie
• Werkervaring als assistent accountant
• Afgeronde Hbo-opleiding (HEAO/SPD of vergelijkbaar)
• Ervaring met online werkprogramma’s
• Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift 

 
bekijk de gehele vacature
Golftip en menutip dat kan alleen bij Tespelduyn

Vanaf 3 december t/m 1 april 2019 trainen zo'n 20 ondernemers samen tijdens de MeerBusiness wintergolftraining om tijdens het nieuwe golfseizoen weer een beetje beter te worden. Door elke maandagavond een uurtje te trainen en de belangrijkste slagen te blijven oefenen proberen deze ondernemers niet alleen gewoon beter te worden, maar ook hun spel stabieler en dus leuker te krijgen. Elke maand een Tespelduyn Winter golftip helpt daarbij. 

Tespelduyn Wintergolftip:
De meeste golfers kunnen niet wachten tot de lente. Wat te doen om in de winter gewoon beter te worden. Putt, overal waar je kan putten.
Een kunststof mat met een echte hole, een indoorgreen, is natuurlijk het beste om het gevoel van een echte green te geven, maar er zijn genoeg andere manieren om aan je putten te werken. Leg bijvoorbeeld een mok op de grond. Er zit misschien geen slope of break in de 'green' in je huis of kantoor, maar probeer er maar eens zes achter elkaar te holen. Goed voor het vertrouwen en te hard geslagen? Ach je was toch toe aan een nieuwe mok!  

Wees wijs en sluit je aan bij de MeerBusiness golftrainingen of neem contact op met arjanstokman.golf@gmail.com en neem een paar winterlessen 

Wil je instappen en tot 1 april meetrainen? 
mail naar frans@meerbusiness.nl voor de mogelijkheden

 

 
ga naar het Tespelduyn weekmenu

No-riskpolis voor álle jongeren met een chronische fysieke aandoening

Jongerenpanel ZéP en Emma at Work overhandigen petitie aan de Tweede Kamer 22 januari 2019 Geef alle jongeren met een chronische aandoening een kans op de arbeidsmarkt met de no-riskpolis! Met die boodschap overhandigden wij samen met het Jongerenpanel Zorg én Perspectief vandaag onder grote belangstelling een petitie aan de Kamerleden van de Tweede Kamercommissie SZW.    Tussen wal en schip. Samen met Iedereen, MEE NL, CCZW, Bart de Graaff Foundation en de Edwin van der Sar Foundation vroegen het Jongerenpanel ZéP en Emma at Work in de Tweede Kamer aandacht voor een grote groep jongeren met een chronische aandoening die tussen wal en schip valt. 

 
lees meer
Jan van Vliet kijkt met trots terug op 2018

  Jan van Vliet is trots op de veranderingen in het Museum de Zwarte Tulp die  zijn gerealiseerd en wensen de nieuwe directeur Werner succes met deze nieuwe uitdaging. Het bestuur van de Zwarte Tulp kijkt terug op 4 mooie Gildebijeenkomsten in 2018 waaronder de haringparty samen met BCL. 
Het Bollenstreekgala, georganiseerd met de Gildemeesters, op 10 november jl. was het sluitstuk van 2018. Het Gala vond plaats bij Van der Valk in Sassenheim.
Het bestuur had 4 doelen met dit Gala voor ogen t.w.
-Het Bollenstreekgevoel naar boven halen, Duin & Bollenstreek is de bekendste regio van de wereld en dat moeten wij meer zien te verzilveren
-Een donatie van € 10.000,-- voor een bloedonderzoek in het LUMC om in een vroeg stadium 3 soorten kanker te kunnen herkennen
-Een donatie van € 10.000,-- voor Museum De Zwarte Tulp om een uitbreiding te gaan realiseren
-Het laten adopteren van door kunstschilders beschilderde “Reuzebollen” 1,75 meter hoog. Door plaatsing van deze “Reuzebollen” in de wereldberoemde Bollenstreek is deze het hele jaar herkenbaar.  

 
lees meer
Donatie Rabobank Bollenstreek Coöperatiefonds voor Veteranenboek

Het Rabobank Bollenstreek Coöperatiefonds steunt de realisatie van het Veteranenboek Teylingen. En daarom doneert het Coöperatiefonds maar liefst 1.000 euro aan de Stichting Zinsnede. Hiermee is de realisatie van dit boek met tientallen verhalen van veteranen uit de gemeente Teylingen verzekerd. Teuntje van Delft, voorzitter van de Stichting Zinsnede, is erg blij met de steun van het Coöperatiefonds. ,,We willen met het Veteranenboek Teylingen de verhalen behouden van de mensen die zich in verre oorden hebben ingezet voor vrede en veiligheid.  

 
meer info
Save the date 5 maart Business en Social Impact Event & Beursvloer
5maart 1e Business en Social Impact Event & Beursvloer HLMR.
Creëer maatschappelijke en zakelijke meerwaarde voor jouw bedrijf. Op dinsdag 5 maart 2019 organiseert MeerWaarde het eerste sociale en zakelijke impact evenement voor bedrijven en maatschappelijke organisaties in Haarlemmermeer. Tijdens dit evenement ontdek je de impact van maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) voor jouw bedrijf en inwoners in Haarlemmermeer. Maak matches met maatschappelijke organisaties tijdens de 14e Beursvloer. 
Vijf redenen om de middag te reserveren voor het Business en Social Impact Event: Ontdek hoe maatschappelijk betrokken ondernemen zakelijk rendement oplevert en de zichtbaarheid van je bedrijf vergroot. 
 
lees meer redenen
Reservering tribuneplaatsen De Loft Lisse Corso geopend

Sinds enkele jaren kan het corso worden gevolgd vanaf publiekstribunes aan de Rijksstraatweg 52 in Sassenheim. Maar nu ook aan de Heereweg 345 bij ‘De Loft’ in Lisse. De overdekte tribunes zijn voorzien van een flinke hoeveelheid zitplaatsen en bieden een goed uitzicht op het voorbijtrekkende corso. Een parkeer- en toiletvoorziening en catering zijn aanwezig. Een speaker geeft een toelichting op de deelnemers. De 72ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt op zaterdag 13 april van Noordwijk naar Haarlem. Reserveren van een tribuneplaats kan via www.bloemencorso.store

 
meer informatie
bekijk hier het februari menu van restaurant het Oude Dykhuys

 

Restaurant "Het Oude Dykhuys", gelegen aan de Ringvaart te Lisserbroek, is hét adres om te genieten van een goed diner of (zaken)lunch. Het Oude Dykhuys is een klassiek en sfeervol restaurant met een warme uitstraling, Chef-kok Alfred van Dijk, winnaar van vele prijzen, kookt met zijn team gerechten van klassieke eenvoud tot eigentijdse creaties van pure klasse. De menukaart volgt de seizoenen en biedt naast het à la carte menu een wisselend 4-gangen menu, een vegetarisch menu en een 3-gangen 'Economy menu'. Voor de lunch is er een wisselend 2-gangen menu of u maakt een keus uit het à la carte menu. Het 'Economy menu' is een maandelijks wisselend drie gangen keuze menu voor maar 37,00 euro. Dit maand menu is uit te breiden met 'Culinaire opties'. Voor dit menu kregen zij de Bib Gourmand Michelin toebedeeld.

 
naar de site van het Oude Dykhuys
Taxi, Bus, minibus of touringcar huren; Brouwer's tours

Bent u op zoek naar veilig en voordelig groepsvervoer? Dan bent u bij Brouwer Tours aan het juiste adres. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 90 jaar, jaren waarin zij zich hebben ontwikkeld tot een begrip in de regio Duin- en Bollenstreek. Zij zijn uw betrouwbare partner in kwalitatief personenvervoer, met een zeer omvangrijk wagenpark. Een bus huren met gediplomeerd chauffeur, dat doet u snel en eenvoudig bij Brouwer Tours. Van standaard luxe touringcar tot zeer luxueuze VIP-uitvoering, van een prachtige dubbeldekker tot een of meerdere minibusjes. Uw wens is bepalend voor het aanbod en de prijs. Wat u ook kiest, bij Brouwer Tours zit u altijd goed. 

 
naar de site
Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
MeerBusiness de regionale netwerk- en businessgenerator! MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers.
MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek.
Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2019, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-U heeft persoonlijk toegang tot de jaarlijkse MeerBusiness Netwerkparty (gezamenlijk met MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol)
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief
Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 april 2020) mail naar Frans@meerbusiness.nl  
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
04-02-2019 MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
11-02-2019 MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
11-02-2019 loting Rabobank Duin- & Bollenstreek Business Cup
12-02-2019 Haarlemmemermeersche golfclub bedrijvencompetitie
15-02-2019 JOP aanmelden Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek kan tot 15-2-2019
18-02-2019 MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
22-02-2019 jury bijeenkomst MeerBusiness students Award gemeentehuis Hillegom
25-02-2019 MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
26-02-2019 Business club Tespelduyn bedrijvencompetitie golf
27-02-2019 Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
04-03-2019 MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen