Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2019 
In deze nieuwsbrief:
 • Reservering tribuneplaatsen De Loft Lisse Corso geopend
 • woe 23 jan Ondernemersborrel in Villa Flora, kom ook eens langs
 • Jan van Vliet ambassadeur van de Bollenstreek
 • Tot 15 februari aanmelden voor de JOP2019 zijn binnen. Ken je iemand die mee zou moeten doen?
 • Boek een tafel of een plek bij de Grand finale van de Jonge OndernemersPrijs
 • Frans van der Riet "locked up", helpt u hem bevrijden?
 • Strijd om KBB Award 2019 op maandag 28 januari 2019 in Sassenheim
 • Nieuwe LEVEN! magazine komt op 6 maart
 • 11C ideas roept "Wow! Mijn mond viel open van verbazing"
 • Jonas daagt u uit
 • Wat staat er deze maand in de nieuwsbrief van de KvK
 • Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
 • Privacy, contact en disclaimer
Reservering tribuneplaatsen De Loft Lisse Corso geopend

Sinds enkele jaren kan het corso worden gevolgd vanaf publiekstribunes aan de Rijksstraatweg 52 in Sassenheim. Maar nu ook aan de Heereweg 345 bij ‘De Loft’ in Lisse. De overdekte tribunes zijn voorzien van een flinke hoeveelheid zitplaatsen en bieden een goed uitzicht op het voorbijtrekkende corso. Een parkeer- en toiletvoorziening en catering zijn aanwezig. Een speaker geeft een toelichting op de deelnemers. De 72ste editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek rijdt op zaterdag 13 april van Noordwijk naar Haarlem. Reserveren van een tribuneplaats kan via www.bloemencorso.store

 
meer informatie
woe 23 jan Ondernemersborrel in Villa Flora, kom ook eens langs

De (Hillegomse) Ondernemersborrel wordt elke vierde woensdag van de maand georganiseerd door InitiatiefRijk Hillegom en Koopcentrum Hillegom in samenwerking met MeerBusiness Duin & Bollenstreek en Hotel Villa Flora. De Ondernemersborrel start vanaf 17:00 uur en er is gelegenheid om deel te nemen aan het buffet. Met Renate & Nick de Mon van Villa Flora zijn afspraken gemaakt waarbij maandelijks een smaakvol buffet voor slechts € 10.50 zal worden gepresenteerd.Drankmuntjes zijn 5 voor € 11.50 en € 2,50 per stuk.

foto Boelo Meijer fotografie

 
lees meer
Jan van Vliet ambassadeur van de Bollenstreek

Een paar weken geleden sprak MeerBusiness Jan van Vliet tijdens de Mechanisatietentoonstelling in het oude Floriade complex in Vijfhuizen. Enthousiast dirigerend; gekleed in sportieve spijkerbroek, fris wit overhemd en opvallend bloemrijk colbert. Telkens wegschietend naar weer een andere bekende. “Daar heb je Paul Groen, nee die moet ik even de Zwarte Tulp stand inslepen” en weg was Jan. En zo ging het met een aantal bekende ondernemers. “Dit is een gouden kans, heren, sprak Jan op serieuze toon. Wij leven toch in de mooiste regio van het land; wat heet de mooiste regio van de wereld. Overal waar je komt kent men die mooie Bollenstreek en overal onze mooie Keukenhof. Over een maand komen er weer bijna 1,5 miljoen mensen op bezoek naar de Keukenhof en zo’n 1 miljoen naar het Corso kijken. Wij moeten met zijn allen veel trotser zijn op onze regio. Prachtig strand met 2 kilometer daarachter een mooie bloemenzee, van Haarlem t/m Leiden en de Bollenstreek daartussen. Een groot feest”. En Jan dendert door of hij nu de troste voorzitter van de Zwarte Tulp is met inmiddels zo’n 170 Gildeleden, de trotse organisator van het zeer geslaagde Bollenstreekgala of een van zijn nieuwe ideeën, de kleurige reuzenbollen die de Bollenstreek mogen opsieren. Hij en zijn team willen er zo’n 60 plaatsen waarvan zo’n beetje 1/3 gereserveerd is. Voor € 3.500 adopteer je een reuzenbol en als het aan Jan van Vliet ligt komt er een app met de Tour de Bol voor de smartphone. Daarnaast is van Vliet van mening dat er nog veel meer kan in de Bollenstreek. “Haal Panorama Tulp uit de kist en zorg dat iedere toerist dat kan bekijken. Ontwikkel de watertoren. Geef meer ruimte aan bed & breakfast, zorg voor meer hotelfaciliteiten en bedenk eens wat wij allemaal al hebben” Jan is duidelijk trots op zijn Bollenstreek. Interesse om uw bij te dragen aan deze mooie streek. Mail naar MeerBusiness of Jan van Vliet. Dan komt het goed, met de Bollenstreek en uw bedrijf. Wedden??? 

 
naar de Zwarte Tulp
Tot 15 februari aanmelden voor de JOP2019 zijn binnen. Ken je iemand die mee zou moeten doen?

Aanmelden dan! Op woensdag 20 maart 2019 wordt tijdens de Grande Finale in Hillegom, voor de tweede keer de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek uitgereikt. Deze onafhankelijke prijs is een initiatief van twee betrokken ondernemers, regionale netwerk- en businessgenerator MeerBusiness Duin- en Bollenstreek en KIEN OndernemersAdvies. Het wordt breed gedragen door het bedrijfsleven en de overheid. Jonge ondernemers hebben en zijn immers de toekomst!

Hoe werkt het?

Alle deelnemers die met hun bedrijf na 1 januari 2016 zijn gestart ontvangen na aanmelding een vragenlijst om in te vullen. De jury selecteert drie tot vijf genomineerden voor de finale. Een puntentelling bepaalt de score en zo de 3 tot 5 finalisten. Deze finalisten presenteren zich aan de jury tijdens een jurybezoek aan het bedrijf van de genomineerden. Daarna wordt de winnaar gekozen, die tijdens het Ondernemersgala op woensdag 20 maart 2019 wordt bekend gemaakt.
Let op aanmelden mag zelf maar ook door een derde, maar wel voor 15 februari 2019.

Winnaar 2018

In een uitverkocht Fioretti College in Hillegom maakte juryvoorzitter Dennis van der Voort bekend dat in 2018 de eerste winnaar van de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek PLUS Tolenaar uit Hillegom werd.
Beelden van de finale van 2018 zijn terug te zien op de Facebook!

 
direct aanmelden
Boek een tafel of een plek bij de Grand finale van de Jonge OndernemersPrijs

Maximaal 120 plaatsen (15 tafels van 8 personen) dus wees er snel bij! De uitreiking van de Awards vindt plaats in Aula van het Fioretti College in Hillegom. U wordt uitgenodigd een tafel te reserveren voor deze geheel verzorgde avond inclusief diner met begeleidende wijnen, entertainment en de bekendmaking van de winnaars. Wilt u deze avond bijwonen reserveer dan een tafel voor 6 personen of reserveer per persoon. (aan uw tafel nemen ook twee studenten finalisten van Fioretti plaats) Kosten per tafel € 450.-- excl. Btw 
En een of meerdere plekken dan zijn de kosten per persoon €   80.-- excl. Btw.  

Bestellen kan via frans@meerbusiness.nl

foto Martine Goulmy

 
lees meer
Frans van der Riet "locked up", helpt u hem bevrijden?

Wat is The Lock Up? Inloophuizen worden nog niet structureel gefinancierd door overheid of zorgverzekeraars. Ieder jaar weer een hele uitdaging om € 300,000 op te halen om de deuren van Adamas open te houden. Op 22 maart 2019 organiseren zij voor de 2e keer The Lock Up.10-15 ondernemers “sluiten” zich een dag op bij Adamas om aan hun netwerk geld, goederen en diensten te vragen. Van theezakjes, tot een keukenblok in het open atelier, van € 100 per jaar tot gratis drukwerk van onze maandelijkse kalenders. 

 
lees meer
Strijd om KBB Award 2019 op maandag 28 januari 2019 in Sassenheim

Twee Nominaties KBB Award 2019 uitgereikt aan bedrijven in Duin- en Bollenstreek.  Twee bedrijven uit de Duin- en Bollenstreek ontvingen de Nominatie KBB Award 2019 uit handen van Arjan Bakker, voorzitter Kring Bedrijven Bloembollenstreek (KBB) en jurylid Lydia Haveman. Dit zijn de bedrijven De Menken Keuken uit Sassenheim en Van der Hulst Bouwbedrijf uit Lisse. Zij zullen maandag 28 januari 2019 in Hotel-Casino Van der Valk in Sassenheim strijden om de KBB Award 2019. Allard Kalff, bekend van radio en TV, is dagvoorzitter. De KBB Award wordt tweejaarlijks uitgereikt aan een bedrijf in de regio dat op een positieve en bijzondere wijze onderscheidend onderneemt. De KBB AWARD-verkiezing wordt al vele jaren door de KBB georganiseerd. 

 
lees meer
Nieuwe LEVEN! magazine komt op 6 maart

Het vrolijkste seizoen staat op het punt van bloei. Tulpen, asperges, terrasjes, rokjes, zonnebril, toeren-met-open-dakje, de tuin in, lammetjes, Roseétje, Pasen & Pinksteren, Koningsdag, buitenfestivals, lammetjes.. LEVEN! 54 komt uit op 6 maart en loopt tot 5 juni.Wat kun je verwachten?• Blije bollen, buitengebeuren en lente-lente-lente uitjes• Smaakmakende adresjes, zonnige hotspots• Culturele hoogstandjes van eigen bodem• 444 jaar Universiteit Leiden: om te vieren• wonen, werken, leven in onze eigen regio• leuke, boeiende, vermakelijke mensen• alles wat het leven de moeite waard maakt. Wil jij ook bloeien? Of zaaien om te oogsten? Bel of mail dan even. Meer weten over deelname? Klik hier Gerda Schukking hoofdredacteur 06 2029 8949 gerda@levenmagazine.nl 

 
11C ideas roept "Wow! Mijn mond viel open van verbazing"

Het was begin januari op de PSI beurs in Düsseldorf waar mijn contactpersoon bij SENATOR Balpennen mij de nieuwe collectie BIO-kunststof pennen liet zien. Een collectie mooie pennen en niet van die karton met plastic uiteinde pennetjes, maar met een aantrekkelijke uitstraling gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, duurzaam en biologisch afbreekbaar. Bio-kunststof helpt CO2-uitstoot te verminderen en zorgt tevens voor het behoud van onze duurzame hulpbronnen.  

 
lees meer
Jonas daagt u uit

Hallo ik en Jonas Föllmi en kan het nog? Jawel, volgens mij wel... Het nieuwe jaar is gestart en iedereen wens ik een jaar volop beweging en goede gezondheid. Een krachtige frisse start Ben je er klaar voor? Klaar om de gezellig kilo's van de feestdagen weer de kop in te drukken. Ik doe graag met je mee. De diverse workshops staan weer gepland en we hebben een volle agenda met heel wat leuke activiteiten en evenementen. Persoonlijk heb ik een gave uitdaging staan, waar ik super naar uitkijk. Ik ga mijn eerste ultra trail lopen op 15 juni van 54 Km in de bergen van Zwitserland met maar liefst 3800 hoogte meters. ???? Best spannend. Het is mijn vak om met de vitaliteit van mijn klanten bezig te zijn.  

 
lees verder
Wat staat er deze maand in de nieuwsbrief van de KvK
Nieuw btw-nummer voor alle eenmanszaken
Zo voorkom je financiële problemen
Kansen in de halalmarkt
Top 5 subsidies en regelingen
Ruim 1,9 miljoen bedrijven in Nederland
Wat geef jij prijs?
Agenda - deze bijeenkomsten mag je niet missen 
 
bekijk het inde webversie
Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
MeerBusiness de regionale netwerk- en businessgenerator! MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers.
MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek.
Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2019, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-U heeft persoonlijk toegang tot de jaarlijkse MeerBusiness Netwerkparty (gezamenlijk met MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol)
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief
Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 april 2020) mail naar Frans@meerbusiness.nl  
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
21-01-2019 Broodfonds informatieavond Bollenstreek
21-01-2019 MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
21-01-2019 Joheco nodigt u uit voor de traditionele nieuwjaarsborrel
22-01-2019 Business Club Tespelduyn bedrijvencompetitie golf
23-01-2019 Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
28-01-2019 MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
04-02-2019 MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
11-02-2019 MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
11-02-2019 loting Rabobank Duin- & Bollenstreek Business Cup
12-02-2019 Haarlemmemermeersche golfclub bedrijvencompetitie
15-02-2019 JOP aanmelden Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek kan tot 15-2-2019
18-02-2019 MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen