Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2018 
In deze nieuwsbrief:
 • don 13 dec. kerstontbijtbijeenkomst voor regio in Fioretti Hillegom
 • Nieuwjaarreceptie MeerBusiness Duin & Bollenstreek samen met ondernemers
 • De eerste aanmeldingen voor de JOP2019 zijn binnen. Ken je iemand die mee zou moeten doen?
 • aanmelden kan tot 15 februari 2019
 • De agenda van 2019 wordt al aardig duidelijk met veel netwerkmogelijkheden
 • Helpt u twee studenten mee d.m.v. het invullen van een enquête van 2 minuten?
 • Fioretti Hillegom maakt bedrijfsfilm bij Chocolaterie Pierre
 • Schrijf nu in voor de Rabobank Duin- & Bollenstreek Business Cup
 • Meetballs in de Nachtegaal
 • Sluit nog dit jaar een bloemenabonnement af
 • Kerst op Landgoed Keukenhof
 • MeerBusiness te gast bij TV Opnamen Business Class van Harry Mens
 • Taxi, Bus, minibus of touringcar huren; Brouwer's tours
 • Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
 • Privacy, contact en disclaimer
don 13 dec. kerstontbijtbijeenkomst voor regio in Fioretti Hillegom

Op donderdag 13 december 2018 wordt voor de 3e keer het Kerstontbijt bij het Fioretti College Hillegom georganiseerd. Leerlingen met de profielen Economie en Ondernemen en Zorg en Welzijn stellen zich voor, laten zien wat zij kunnen en welke bedrijven zij zoeken. 
Wie weet zijn dit toekomstige werknemers of nieuwe stagiaires!

Het ontbijt is gratis voor leden van IRH en lezers van de nieuwsbrief MeerBusiness Duin & Bollenstreek. Het is dé ontmoetingsplek voor ondernemers en leerlingen. Het heerlijke ontbijt wordt geheel verzorgd door de leerlingen van het Fioretti College Hillegom. Ondernemers en leerlingen inspireren elkaar en maken afspraken over bv. stageplaatsen en interessante samenwerkingen. In verband met een beperkt aantal plaatsen ontvangen wij wel graag een aanmelding via deze link. Na aanmelding ontvang je van ons verdere informatie. We ontbijten om 7:30 uur dan kunnen om 9.30 uur de normale werkzaamheden weer doorgaan.  De studenten verzorgen een heerlijk ontbijt en ondernemers krijgen ruimschoots de tijd om te netwerken. een must om erbij te zijn. Toegang gratis na aanmelding voor ondernemers uit de regio. Meer informatie klik hier.

Klik hier voor een foto impressie Kerstontbijt 2017

 
direct aanmelden (via Fioretti site)
Nieuwjaarreceptie MeerBusiness Duin & Bollenstreek samen met ondernemers

Onder het motto “samen sterker” organiseren Ondernemersvereniging InitiatiefRijk Hillegom, KoopCentrum Hillegom, MeerBusiness Duin- en Bollenstreek en Stichting Hillegom Marketing op dinsdagavond 8 januari 2019 de traditionele nieuwjaarsreceptie in Eetcafé Zomerzorg. Inloop is vanaf 19.30 uur; de officiële toast op een mooi nieuw jaar is rond 20.00 uur. Aansluitend zullen we traditiegetrouw weer in groepen een quiz spelen, waarbij dit jaar één van de drie rondes door de aanwezigen zelf wordt ingevuld! Wij dagen u namelijk uit om een leuke vraag over uw eigen onderneming in te brengen (hoeveel m2 verkoopoppervlak heeft mijn winkel, wat is het leeftijdsverschil tussen mijn jongste en oudste medewerker, op welke dag in 2018 had ik mijn hoogste omzet, enzovoort). Mail uw vraag (en antwoord uiteraard) naar info@initiatiefrijkhillegom.nl, en wie weet wordt uw vraag opgenomen bij de regionale ronde! Rond 23.00 uur sluiten we de avond weer af. Wij zouden het op prijs stellen als u uw aanwezigheid meldt door een e-mail te sturen naar frans@meerbusiness.nl 
Wij wensen u fijne feestdagen en graag tot ziens op 8 januari 2019!
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek  

 
direct aanmelden
De eerste aanmeldingen voor de JOP2019 zijn binnen. Ken je iemand die mee zou moeten doen?

Aanmelden dan! Op woensdag 20 maart 2019 wordt tijdens de Grande Finale in Hillegom, voor de tweede keer de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek uitgereikt. Deze onafhankelijke prijs is een initiatief van twee betrokken ondernemers, regionale netwerk- en businessgenerator MeerBusiness Duin- en Bollenstreek en KIEN OndernemersAdvies. Het wordt breed gedragen door het bedrijfsleven en de overheid. Jonge ondernemers hebben en zijn immers de toekomst!

 

Hoe werkt het?

Alle deelnemers die met hun bedrijf na 1 januari 2016 zijn gestart ontvangen na aanmelding een vragenlijst om in te vullen. De jury selecteert drie tot vijf genomineerden voor de finale. Een puntentelling bepaalt de score en zo de 3 tot 5 finalisten. Deze finalisten presenteren zich aan de jury tijdens een jurybezoek aan het bedrijf van de genomineerden. Daarna wordt de winnaar gekozen, die tijdens het Ondernemersgala op woensdag 20 maart 2019 wordt bekend gemaakt.
Let op aanmelden mag zelf maar ook door een derde, maar wel voor 15 februari 2019.

 

Winnaar 2018

In een uitverkocht Fioretti College in Hillegom maakte juryvoorzitter Dennis van der Voort bekend dat in 2018 de eerste winnaar van de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek PLUS Tolenaar uit Hillegom werd.
Beelden van de finale van 2018 zijn terug te zien op de Facebook!

 
direct aanmelden
aanmelden kan tot 15 februari 2019
 
 
hier kun je je aanmelden
De agenda van 2019 wordt al aardig duidelijk met veel netwerkmogelijkheden

De agenda van de komende week is flink gevuld met golfactiviteiten. Dat komt door de wekelijkse golftrainingen op Tespelduyn en de Haarlemmermeersche. Maar niet allen de golfers komen goed uit de voeten, komende maanden zijn er plenty mogelijkheden. We zoeken nog een paar bedrijfsbezoeken en wellicht een rondje in de flight simulator of andere sportieve netwerkbijeenkomsten. Ideeën? Graag een mail naar frans@meerbusiness.nl of bel met frans 06-53633364

08-01-2019  Nieuwjaarreceptie MeerBusiness D&B samen met  ondernemers
08-01-2019  Haarlemmemermeersche golfclub bedrijvencompetitie
14-01-2019  MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
21-01-2019  MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
22-01-2019  Business Club Tespelduyn bedrijvencompetitie golf
23-01-2019  Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
28-01-2019  MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
04-02-2019  MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
07-02-2019  Pizza bakken voor ondernemers
11-02-2019  MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
12-02-2019  Haarlemmemermeersche golfclub bedrijvencompetitie
13-02-2019  Ontbijtbijeenkomst Huys Dever in Lisse voor ondernemers
15-02-2019  Aanmelden Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek kan tot 15-2-2019 18-02-2019  MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
22-02-2019 Jurybijeenkomst MeerBusiness students Award gemeentehuis Hillegom 25-02-2019 MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
26-02-2019  Business club Tespelduyn bedrijvencompetitie golf
27-02-2019  Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora

 
bekijk de jaar agenda
Helpt u twee studenten mee d.m.v. het invullen van een enquête van 2 minuten?
Datum : 06-12-2018Leontine Kroon en Indy Hartman beiden in 6VWO van het Herbert Visser college in Nieuw-Vennep zouden u graag willen uitnodigen voor een twee minuten durende enquête over plastic tasjes. Doe mee en help deze twee dames aan een representatief onderzoek. Vul hier even de korte vragenlijst in.  
 
meer achtergrondinformatie
Fioretti Hillegom maakt bedrijfsfilm bij Chocolaterie Pierre

(overgenomen van TV West). Leerlingen van het Fioretti College in Hillegom maken sinds kort vlogs voor ondernemers. Ze openden vorige week 'een winkel' waarvandaan ze één dag in de week werken. Dinsdag gingen Bram, Youri en Stijn langs bij Chocolaterie Pierre. 'We maken hier een zakelijke vlog', zegt Bram Houtzager. Hij zit in 3 vmbo en is samen met zijn klasgenoten Youri en Stijn op pad om een filmpje te maken van de chocolaterie in de Houttuin.   Terwijl eigenaar Gert van Soest chocoladeletters opspuit, kijkt Stijn van Egmond geconcentreerd naar het schermpje op zijn camera. De leerlingen hebben niet voor niets deze winkel uitgekozen om een filmpje van te maken. 'We houden alle drie heel erg van chocola en we vonden het leuk om te filmen hoe alles wordt gemaakt', verklaart Stijn.

 
lees meer en bekijk het item
Schrijf nu in voor de Rabobank Duin- & Bollenstreek Business Cup

Golfbaan Tespelduyn en mediaplatform Zaken voor Zaken organiseren in 2019 voor de 4e keer de Rabobank Duin- & Bollenstreek Business Cup; een golfcompetitie speciaal voor bedrijven uit de Duin- & Bollenstreek. Het gehele seizoen golfend netwerken wanneer het ú uitkomt. Een uitstekende mogelijkheid om op ontspannende wijze nieuwe relaties te leren kennen met dé netwerksport bij uitstek! Opzet Rabobank Duin-& Bollenstreek Business Cup. Een bedrijf meldt zich aan voor de DBB Cup per team van 2 personen. Uiteraard is het mogelijk om als team in wisselende samenstellingen te spelen. Tevens kunnen per bedrijf meerdere teams meedoen. In de periode februari t/m september worden 10 of 11 wedstrijden gespeeld middels poule-wedstrijden, knock-out wedstrijden en een gezamenlijke finaledag. De teams nodigen elkaar uit en zorgen ervoor dat de wedstrijden over 9 holes steeds tijdig en op het door hen gewenste tijdstip plaats vinden.  

 
meer info
Meetballs in de Nachtegaal

En natuurlijk is MeerBusiness aanwezig. U komt toch ook??

 
Sluit nog dit jaar een bloemenabonnement af

Sluit nog dit jaar een bloemenabonnement af zakelijk of privé  en ontvang 10% korting!Bloemen is emotie! Eindelijk een verrassend feestdagencadeau. Want het is toch leuk om voor de feestdagen een originele verrassing, te weten een Bloemenabonnement cadeau  te geven!! Én uw medewerkers werken harder en met meer plezier in een bloemrijke omgeving. Van af 2019 heeft Jaap de Groot Bloemsierkunst als enige bloemist in de regio het officiële keurmerk om als Greenflorist de toekomst tegemoet te gaan! Keurmerk duurzame bloemist is een label waar zij  trots op zijn. Zie voorwaarden etc.  hier of bij hun vaste partner van Topbloemen!!! 

 
Kerst op Landgoed Keukenhof

Landgoed Keukenhof wordt in de maand december sfeervol in kerstsfeer gebracht met kerstbomen, planten en bloemarrangementen. Leerlingen van het Wellant College decoreren het kasteel. Buiten is het genieten van live kerstmuziek. 
Vanaf 11 december tot en met 6 januari is het landgoed aangekleed in kerstsfeer. 

Agenda
Woensdag 12 december is het kerststukjes maken voor kinderen tussen 13.00 en 16.00 uur. Aanmelden via www.kasteelkeukenhof.nl.
Zaterdag 15 december Kasteel Keukenhof opent deze dag speciaal de voordeur. Dan kun je de versierde begane grond van Kasteel Keukenhof bezichtigen. Het kasteel is geopend van 11.00-17.00 uur. Het is een bezichtiging zonder rondleiding. Entree is Voor MeerBusiness lezers gratis.
Op het landgoed zijn die dag zangoptredens van koren en gezelschappen. Er kunnen huifkartochten gereden worden op het landgoed. Kinderen mogen een kerstbal maken bij De Groene Bol, het milieueducatiecentrum op Landgoed Keukenhof. Aan de vooravond van kerst wordt door de Raad van Kerken in Lisse op het landgoed van Kasteel Keukenhof de traditionele Herdertjestocht georganiseerd. Woensdag 19 december 13.00 - 16.00 uur Kerstman komt langs bij Kasteel Keukenhof. Vanaf zijn grote stoel in de Blauwe Kamer vertelt hij de kinderen het kerstverhaal. Kinderen zijn welkom, aanmelden via www.kasteelkeukenhof.nl 

 
MeerBusiness te gast bij TV Opnamen Business Class van Harry Mens

Met enige regelmaat zijn leden van MeerBusiness te gast bij de TV opnamen van Harry Mens. Zaterdag 8 december waren 10 leden te gast bij de gezellige opnamen. De uitzending is nog te bekijken via deze link.

foto Martine Goulmy

 
bekijk meer foto's van Martine
Taxi, Bus, minibus of touringcar huren; Brouwer's tours

Bent u op zoek naar veilig en voordelig groepsvervoer? Dan bent u bij Brouwer Tours aan het juiste adres. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 90 jaar, jaren waarin zij zich hebben ontwikkeld tot een begrip in de regio Duin- en Bollenstreek. Zij zijn uw betrouwbare partner in kwalitatief personenvervoer, met een zeer omvangrijk wagenpark. Een bus huren met gediplomeerd chauffeur, dat doet u snel en eenvoudig bij Brouwer Tours. Van standaard luxe touringcar tot zeer luxueuze VIP-uitvoering, van een prachtige dubbeldekker tot een of meerdere minibusjes. Uw wens is bepalend voor het aanbod en de prijs. Wat u ook kiest, bij Brouwer Tours zit u altijd goed. 

 
naar de site
Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
MeerBusiness de regionale netwerk- en businessgenerator! MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers.
MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek.
Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2018, incl. gebruik Vip-card: € 180,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-U heeft persoonlijk toegang tot de jaarlijkse MeerBusiness Netwerkparty (gezamenlijk met MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol) indien sprake is van een free event.
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief
Nu lid worden, u betaalt slecht € 180 voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 maart 2020) mail naar Frans@meerbusiness.nl  
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 6.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
11-12-2018 ‘Ik ben 2 en ik zeg NEE….
11-12-2018 Finaleavond Bowlen met MeerBusiness, doe je mee?
12-12-2018 MeerBusiness bezoekt 2e kamer
13-12-2018 Kerstontbijt voor ondernemers Duin en Bollenstreek door studenten van Fioretti college
28-12-2018 Meetballs in de Nachtegaal
01-01-2019 Het Ondernemershuis is een samenwerking van overheid en ondernemers.
07-01-2019 MeerBusiness golftraining voor starters en gevorderen
08-01-2019 Nieuwjaarreceptie MeerBusiness Duin & Bollenstreek samen met Hillegomse ondernemers
08-01-2019 Haarlemmemermeersche golfclub bedrijvencompetitie
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen