Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2018 
In deze nieuwsbrief:
 • a.s.woe 21 nov. Interessante ontbijtbijeenkomst huys Dever over merkenrecht
 • 29 nov Steenbergen Advocaten; bedrijfsbezoek & Kick off JOP 2019
 • 24 november Kom naar onze Audi A1 introductiedag !
 • woe 28 nov. Ondernemersborrel in Villa Flora, kom ook eens langs
 • maa 3 dec. 1e MeerBusiness wintergolftraining, nog 3 plaatsen beschikbaar
 • zat.8 dec. bijwonen opname Business Class van Harry Mens
 • din.11 dec. finale-avond Bowling bedrijvencompetitie, doe je mee?
 • woe 12 dec. bezoek aan Tweedekamer in Den Haag
 • don 13 dec. kerstontbijtbijeenkomst voor regio in Fioretti Hillegom
 • Thema-avond "Ondernemers en gemeente samen sterk" zeer succesvol
 • Vier de feestdagen met Taartenland.
 • Help mee en zorg voor een baan voor deze dame.
 • Wereld-Wijnen adviseert graag de beste fles
 • Taxi, Bus, minibus of touringcar huren; Brouwer's tours
 • Chocolaterie Pierre MeerBusiness korting actie
 • Wellingtonwinery decemberactie
 • Freek de Jonge en Purper in de Muze
 • Nog 2 weken profiteren, onze tip: Tespelduyn.
 • Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
 • Privacy, contact en disclaimer
a.s.woe 21 nov. Interessante ontbijtbijeenkomst huys Dever over merkenrecht
Op woensdag 21 november a.s. geeft Theo-Willem van Leeuwen van ABCOR een presentatie over de complexe wereld van het merkenrecht. Theo-Willem van Leeuwen is jarenlang werkzaam geweest in het bedrijfsleven, onder andere als Marketing Manager en General Manager bij diverse toeleveranciers in de reclamewereld. In 2002 heeft hij de overstap gemaakt naar een carrière als merkenjurist bij een gerenommeerd internationaal merkenbureau zodat hij zijn creatieve insteek kon combineren met het intellectuele eigendomsrecht. In 2007 is hij zijn eigen merkenbureau gestart: Abcor. Uitgangspunt is het ontzorgen van klanten en praktische, heldere adviezen bieden op het gebied van goodwill bescherming (zoals: het claimen van rechten op namen, producten, vormgeving, het aanpakken van online merkinbreuk via websites en social media etc.). Daarbij worden de grenzen van het recht opgezocht. Theo-Willem is actief als docent bij de beroepsorganisatie van merkenjuristen, publiceert regelmatig in de (landelijke) pers en is co-schrijver van de boekenserie IE in bedrijf, zit in het dagelijks bestuur van de BMM (Beneluxvereniging voor Merken en Modellenrecht) en is lid van het Marques cyberspace team.
07.30 uur   Inloop
08.00 uur   Aanvang presentatie
09.00/10.00 uur  Koffie, croissant en netwerken.
10.00 uur   Einde bijeenkomstLocatie ’t Huys Dever Heereweg 349A, 2161 CA Lisse Aanmelden kan snel via wim@meerbusiness.nl
 

29 nov Steenbergen Advocaten; bedrijfsbezoek & Kick off JOP 2019

Donderdag 29 november 2018 17.00 – 20.00 uur: 
Netwerkbijeenkomst Steenbergen Advocaten en MeerBusines Duin & Bollenstreek.

Programma: 
*het startschot van de Jonge Ondernemers Prijs 2019              
*een presentatie van Steenbergen Advocaten              
*de kennismaking met The Travel Club Teylingen 
Locatie:        Steenbergen Advocaten, Loosterweg 4b, 2215 TL Voorhout. 
U krijgt een kijkje achter de schermen van Steenbergen Advocaten, een bijzonder  advocatenkantoor, gevestigd in een fraai opgeknapte voormalige bollenschuur.


Steenbergen Advocaten is anders dan andere advocatenkantoren, in de aanpak van zaken, de benadering van klanten en door zijn eigenwijze keuzes en heldere strategie. Peter Steenbergen en Jeroen Joustra zullen u bijpraten over de verstrengeling tussen uw onderneming en de juridische wereld. Juridische zaken zijn voor elke ondernemer onontkoombaar. Wellicht voelt u het als ‘noodzakelijk kwaad’. Maar juist dan u kunt hier beter pro-actief mee omgaan en zo grote en dure problemen voorkomen. Dat is goed ondernemerschap. Het motto van Steenbergen Advocaten is niet voor niets: “Een goede onderneming heeft ook haar juridische zaken op orde!”

Tijdens de bijeenkomst zal ook het startschot worden gegeven van de Jonge OndernemersPrijs 2019 en zal Mariska Stutterheim van The Travel Club Teylingen zich aan u voorstellen.  Aanmelden gewenst via wim@meerbusiness.nl 


 
lees meer over Steenbergen Advocaten
24 november Kom naar onze Audi A1 introductiedag !

@ Audi Centrum Amsterdam én A-Point Audi Hoofddorp. Terwijl de Audi PRO u alles toont van de nieuwe A1, kunt u genieten van overheerlijke en met zorg samengestelde smoothies, geserveerd vanuit een speciale smoothie-truck! Het trendy design van de nieuwe A1 Sportback springt eruit! De nieuwe Audi A1 Sportback is royaal, sportief, karaktervol en herdefinieert het segment van de compacte auto’s. Met zijn karakteristieke, trendy design pakt de tweede generatie van de A1 de lijnen op van de eerste Audi quattro. De nieuwe A1 in levende lijve bewonderen? Meld u aan via deze link
Zij begroeten u graag tussen 10:00 en 17:00 uur! 

 
woe 28 nov. Ondernemersborrel in Villa Flora, kom ook eens langs

De (Hillegomse) Ondernemersborrel wordt elke vierde woensdag van de maand georganiseerd door InitiatiefRijk Hillegom en Koopcentrum Hillegom in samenwerking met MeerBusiness Duin & Bollenstreek en Hotel Villa Flora. De Ondernemersborrel start vanaf 17:00 uur en er is gelegenheid om deel te nemen aan het buffet. Met Renate & Nick de Mon van Villa Flora zijn afspraken gemaakt waarbij maandelijks een smaakvol buffet voor slechts € 10 zal worden gepresenteerd.Drankmuntjes zijn 5 voor € 10 en € 2,25 per stuk.

foto Boelo Meijer fotografie

 
lees meer
maa 3 dec. 1e MeerBusiness wintergolftraining, nog 3 plaatsen beschikbaar

Netwerkgolftraining voor een fantastisch golf seizoen. Terugkijkend op een fantastische zomer, hoe ging het met de golfmatches? Tja het is net als bij voetbal of een andere sport. Train je niet dan wordt je niet beter.  Een aantal MeerBusiness leden wil gedurende de komende wintermaanden de trainingen oppakken. Heb je zin? sluit je dan aan!  Er zijn nog maximaal 3 plaatsen beschikbaar. Wij trainen vanaf 3 december 2018 t/m 1 april 2019 elke maandagavond in twee groepen van maximaal 8 personen. De prijs  € 12,50  p.p per avond. Wij spelen op twee locaties nl.  De Haarlemmermeersche Golfclub  en Golfclub Tespelduyn.

direct aanmelden
zat.8 dec. bijwonen opname Business Class van Harry Mens

Iedere zondagochtend bespreekt presentator Harry Mens de actualiteit op zakelijk, politiek en financieel-economisch gebied met bekende en minder bekende gasten. Suze verzorgt reportages op locatie in binnen- en buitenland. MeerBusiness Duin & Bollenstreek is regelmatig te gast bij de opname van Business Class in het Hotel van Oranje in Noordwijk. Zaterdagochtend 8 december is MeerBusiness weer uitgenodigd en u kunt daarbij aanwezig zijn. Inmiddels weten wij dat er een aantal interessante en leuke gasten aanwezig zullen zijn. Wie? dat houden wij nog even geheim. Interesse op de opnamen die zondag 9 december worden uitgezonden bij te wonen? Klik hier om u aan te melden.


din.11 dec. finale-avond Bowling bedrijvencompetitie, doe je mee?
Met nog een wedstrijd te gaan is de stand aan kop nog altijd spannend. Aan de leiding staat het team van Valk Pro, kort daarop gevolgd door 4 Proces en MeerBusiness op de 3e plaats. Doe je ook mee, bekijk hier de mogelijkheden voor een leuke avond. Of mail met frans@meerbusiness.nl Dat kan nog op 11 december.   
Individueel klassement:
1 MeerBusiness Andy Houtkamp 
2 Trinity interieur Tjeerd van der Mark 
3 4-Proces 1 Nick Strijbos 
4 Dekker 1 Satchel Ciere 
5 MeerBusiness Milanda Koopman  
6 Valk Pro Glenn Satyanegara 
7 Valk Pro Melanie Lammers 
8 Dekker 1 Carla Vliegenthart 
9 4-Proces 2 Maaike Hoekstra 
10 MeerBusiness Frans van der Riet
 
doe mee

woe 12 dec. bezoek aan Tweedekamer in Den Haag

Nog enkele plaatsen beschikbaar! Op uitnodiging gaan leden op 12 december voor de 7e keer naar de Tweede kamer in Den Haag. Na een rondleiding en een broodje van John Brouwer van Brouwer tours rijden wij in een van de prachtige bussen van Brouwer Tours naar de Tweede kamer in Den Haag. MeerBusiness leden worden ontvangen in de fractiekamer van de VVD door o.a. 2e kamer lid Erik Ziengs. Het bezoek wordt vervolgd met een rondleiding achter de schermen van de Tweede kamer gevolgd door een moment op de publieke tribune. Na het bezoek bestaat er de gelegenheid om voor eigen rekening gezamenlijk te dineren bij restaurant het Oude Dykhuys in Lisserbroek.

lees meer
don 13 dec. kerstontbijtbijeenkomst voor regio in Fioretti Hillegom

Op donderdag 13 december 2018 wordt voor de 3e keer het Kerstontbijt bij het Fioretti College Hillegom georganiseerd. Leerlingen met de profielen Economie en Ondernemen en Zorg en Welzijn stellen zich voor, laten zien wat zij kunnen en welke bedrijven zij zoeken. 
Wie weet zijn dit toekomstige werknemers of nieuwe stagiaires!

Het ontbijt is gratis voor leden van IRH en lezers van de nieuwsbrief MeerBusiness Duin & Bollenstreek. Het is dé ontmoetingsplek voor ondernemers en leerlingen. Het heerlijke ontbijt wordt geheel verzorgd door de leerlingen van het Fioretti College Hillegom. Ondernemers en leerlingen inspireren elkaar en maken afspraken over bv. stageplaatsen en interessante samenwerkingen. In verband met een beperkt aantal plaatsen ontvangen wij wel graag een aanmelding via deze link. Na aanmelding ontvang je van ons verdere informatie. We ontbijten om 7:30 uur dan kunnen om 9.30 uur de normale werkzaamheden weer doorgaan.  De studenten verzorgen een heerlijk ontbijt en ondernemers krijgen ruimschoots de tijd om te netwerken. een must om erbij te zijn. Toegang gratis na aanmelding voor ondernemers uit de regio. Meer informatie klik hier.

Klik hier voor een foto impressie Kerstontbijt 2017

 
direct aanmelden (via Fioretti site)
Thema-avond "Ondernemers en gemeente samen sterk" zeer succesvol
Woensdagavond 14 november organiseerde Initiatief Rijk Hillegom een thema-avond "Ondernemers en gemeente: samen sterk!". Hillegomse ondernemers gingen in vier ronden met de Hillegomse wethouders in gesprek over onderwijs, economie, woningbouw, en nog heel veel andere onderwerpen. De avond werd op vakkundige wijze aan elkaar gepraat door John van der Tol. De catering was in uitstekende handen van leerlingen van het Fioretti College. Bekijk hier de samenvatting van de bevindingen of wordt hier direct lid van IRH  
 
Vier de feestdagen met Taartenland.

Het einde van 2018 nadert  en voor je het weet staat de altijd drukke december-maand weer voor de deur. Taartenland is al druk bezig met de voorbereidingen voor de gezellige feestdagen. Heeft u al nagedacht over een traktatie aan uw relaties. De logotaart is een passend relatiegeschenk. Iedere medewerker ziet direct aan het logo waar de taart vandaan komt. ( ook mogelijk met Kerst decoratie ). Op deze manier geeft u een blijk van waardering voor de warme relatie van de afgelopen jaargang. Natuurlijk heeft Taartenland ook de traditionele december lekkernijen in zijn assortiment. Een echte Roomboteramandel letter is in combinatie met uw bedrijfslogo een leuke manier om uw relaties te verrassen. Geniet tijdens de kerstdagen van een heerlijke Sachertaart! Onze Sachertaart kunnen wij ook voorzien van uw bedrijfslogo. (Grote aantallen.. grote korting)

 

 
 
naar de site van Taartenland
Help mee en zorg voor een baan voor deze dame.
Emma@work benaderde MeerBusiness met dit verzoek: Het gaat om een dame van 30 jaar met een progressieve spierziekte. Door deze spierziekte zit zij in een elektrische rolstoel en heeft ze 24 uur per dag beademing. Dit krijgt zij toegediend door een slang in haar mond die ze eruit haalt als ze praat, het lijkt een soort van waterpijp. Ook komt er 2 a 3 keer per dag een verzorger langs om te helpen met de toiletgang.Dit verhaal blijkt voor werkevers lastig om doorheen te prikken. Zo zonde, want ze heeft een afgeronde administratieve opleiding op MBO 2 niveau en ook een secretariële opleiding niv. 3 afgerond. 
Natuurlijk wil ze niks liever dan ergens aan de slag. Ze zoekt werk voor ong. 20 uur in de week. Maar als dit minder is is dit ook geen probleem, alles is welkom. Ze is een gezellige en rustige dame met humor. Weet u misschien een werkgever die wel wat hulp kan gebruiken op administratief of secretarieel vlak? Een gebouw moet wel toegankelijk zijn.  Yes??? mail dan of bel met frans@meerBusiness.nl 06-53633364  
 
Wereld-Wijnen adviseert graag de beste fles

Kies de juiste wijn bij het juiste gerecht. Het kerstdiner... Uren dwaal je in een supermarkt om kerstboodschappen te doen en vervolgens sta je ook nog eens uren gestrest in de keuken, want je hebt je weer veel te veel op de hals gehaald. Daar serveer je natuurlijk niet zomaar een fles wijn bij. Kom langs met je recepten en laat je adviseren. Wereld-Wijnen in Lisse doet niets liever dan mensen adviseren hoe je wijn en spijs het beste kan combineren. Een goede, bijpassende wijn zorgt er voor dat de smaak van het gerecht veel beter tot zijn recht komt. Zij nodigen je van harte uit om met je recepten naar de winkel te komen en alvast te proeven welke wijn lekker bij jouw gerechten smaakt. 

 
lees meer over de artikelen van Wereld-wijnen
Taxi, Bus, minibus of touringcar huren; Brouwer's tours

Bent u op zoek naar veilig en voordelig groepsvervoer? Dan bent u bij Brouwer Tours aan het juiste adres. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 90 jaar, jaren waarin zij zich hebben ontwikkeld tot een begrip in de regio Duin- en Bollenstreek. Zij zijn uw betrouwbare partner in kwalitatief personenvervoer, met een zeer omvangrijk wagenpark. Een bus huren met gediplomeerd chauffeur, dat doet u snel en eenvoudig bij Brouwer Tours. Van standaard luxe touringcar tot zeer luxueuze VIP-uitvoering, van een prachtige dubbeldekker tot een of meerdere minibusjes. Uw wens is bepalend voor het aanbod en de prijs. Wat u ook kiest, bij Brouwer Tours zit u altijd goed. 

 
naar de site
Chocolaterie Pierre MeerBusiness korting actie

De feestdagen komen er aan! Als u een bestelling plaatst vóór 31 oktober dan krijgt u 10% korting met de mogelijkheid om uw logo GRATIS op de chocolade of op de chocoladeletters te plaatsen. Kijk voor ideeën op de webshop van Pierre of neem contact op via mail info@chocolateriepierre.nl. Even bellen kan ook 0252-525210 En als u MeerBusiness noemt bij de bestelling is de 10% korting snel gescoord.

De ondernemers die tijdens de maandelijkse Hillegomse Ondernemersborrel van afgelopen week aanwezig waren werden al getrakteerd op een heerlijke letter. Bestel nu voor uw relaties, medewerkers of gewoon voor uzelf.

 
naar de webshop van Pierre
Wellingtonwinery decemberactie

Speciaal voor Meerbusiness leden heeft Wellington Winery een wijndoos samengesteld voor de feestdagen. Een doos wijn bestaande uit 1 fles uitstekende Champagne, 2 fantastische rode wijnen, 2 van de beste witte wijnen en een heerlijke rode dessertwijn. Deze is te bestellen voor € 87,50 i.p.v.  122,50! Daarnaast heeft Wellington Winery mooie wijnen van eigen wijnhuis in Spanje. Italië, Duitsland en Zuid Afrika voor relatiegeschenk met of zonder verpakking. Interesse hierin maak hier een vrijblijvende afspraak om de wijnen te proeven. Bij Wellington Winery heeft u unieke kwaliteitswijnen voor import prijzen omdat ze van eigen wijnbedrijven komen. Of bel met Marc Schols 06-15923062

 
 
naar de site van Wellingtonwinery
Freek de Jonge en Purper in de Muze

De Suppoost is een nieuwe solovoorstelling die voortkomt uit deze periode. www.freekdejonge.nl Vrijdag 30 november 2018, aanvang 20.15 uur. De plaatsbewijzen kosten € 25.00 (inclusief bewaakte garderobe en een consumptie). PURPER’s Passie - PURPER In ‘PURPER’s Passie’ vraagt theatergroep PURPER zich af waarom iedereen tegenwoordig een bucketlist moet hebben. Zaterdag 1 december 2018, aanvang 20.15 uur. De plaatsbewijzen kosten € 27.50 (inclusief bewaakte garderobe en een consumptie). Telefonisch reserveren is mogelijk via 071-3646226. Via de website kunt u met IDEAL online kaarten kopen. Voor online of telefonisch reserveren wordt € 1,00 extra per plaatsbewijs in rekening gebracht.

 
meer informatie
Nog 2 weken profiteren, onze tip: Tespelduyn.

Noordwijkse restaurants trappen culinaire 2FOR1 campagne af. Noordwijk is de hele maand november weer in de ban van 2FOR1. De Noordwijkse culinaire campagne vindt voor het zevende achtereenvolgende jaar plaats. Op woensdag 31 oktober was de gezamenlijke aftrap in Grand Hotel Huis ter Duin. 

 
lees meer
Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
MeerBusiness de regionale netwerk- en businessgenerator! MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers.
MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek.
Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2018, incl. gebruik Vip-card: € 180,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-U heeft persoonlijk toegang tot de jaarlijkse MeerBusiness Netwerkparty (gezamenlijk met MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol) indien sprake is van een free event.
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief
Nu lid worden, u betaalt slecht € 180 voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 februari 2020) mail naar Frans@meerbusiness.nl  
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 6.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
21-11-2018 Ontbijtbijeenkomst in Huys Dever in Lisse
27-11-2018 Business club golfcompetitie Tespelduyn
28-11-2018 Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
29-11-2018 Steenbergen Advocaten; bedrijfsbezoek en Kick off Jonge OndernemersPrijs 2019
29-11-2018 Bedrijven in beweging donderdag 29 november
30-11-2018 Ja ik wil graag meer informatie over de golftraining
08-12-2018 MeerBusiness te gast bij Business Class van Harry Mens
11-12-2018 Finaleavond Bowlen met MeerBusiness, doe je mee?
12-12-2018 MeerBusiness bezoekt 2e kamer
13-12-2018 Kerstontbijt voor ondernemers Duin en Bollenstreek door studenten van Fioretti college
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen