Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2018 
In deze nieuwsbrief:
 • woe 24 okt. 17.00 uur Ondernemersborrel in Villa Flora
 • maa 29 okt. Feestelijke opening Fioretti Vliegende Winkel komt u ook?
 • Acc. De Lange "Het toezicht op het werken met zzp’ers is verscherpt"
 • Gezocht bedrijventeams die willen bowlen
 • 14 nov. Steenbergen Advocaten; bedrijfsbezoek en Kick off Jonge OndernemersPrijs 2019
 • woensdagochtend 21 nov. Castle of MeerBusiness ontbijtsessie over merkenrecht
 • Houtproducten op maat nu bestellen bij Fioretti
 • Taxi, Bus, minibus of touringcar huren; Brouwer's tours
 • MeerBusiness bezoekt 2e kamer op 12-12-2018
 • Negen nieuwe G3-labelhouders én vijf hercertificeringen
 • Annelies van Adamas Inloophuis zoekt……
 • Bekijk de Hillegom Marketing Nieuwsbrief
 • In de Muze Minister van Enthousiasme Peter Heerschop
 • Bardo Film over vriendschap en het naderende levenseinde
 • Ardemus Saxofoon Kwartet in het Koetshuis Landgoed Keukenhof
 • Wild & Wijn avond die je niet wilt missen met Wereld-Wijnen en de Vier Seizoenen
 • Taart bestellen? Taartenland bellen
 • Chocolaterie Pierre MeerBusiness korting actie
 • Uitnodiging Bollenstreekgala
 • Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
 • Privacy, contact en disclaimer
woe 24 okt. 17.00 uur Ondernemersborrel in Villa Flora

De Hillegomse Ondernemersborrel wordt elke vierde woensdag van de maand georganiseerd door Initiatief Rijk Hillegom en Koopcentrum Hillegom in samenwerking met MeerBusiness Duin & Bollenstreek en Hotel Villa Flora. De Ondernemersborrel start vanaf 17:00 uur en er is gelegenheid om deel te nemen aan het buffet. Met Renate & Nick de Mon van Villa Flora zijn afspraken gemaakt waarbij maandelijks een smaakvol buffet voor slechts € 10 zal worden gepresenteerd. Drankmuntjes zijn 5 voor € 10 en € 2,25 per stuk. Voor haar leden neemt Initiatief Rijk Hillegom de kosten voor het buffet voor haar rekening.Nieuwe deelnemers en leden worden in de gelegenheid gesteld zich voor te stellen en bestaande deelnemers/leden krijgen de gelegenheid hun zakelijke interessante nieuwsfeiten met de aanwezigen te delen. 

 

 
lees meer

maa 29 okt. Feestelijke opening Fioretti Vliegende Winkel komt u ook?

U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke opening van de Vliegende Winkel en de presentatie van de Fioretti Flying Fiets op maandag 29 oktober 2018 om 16.00 uur. Midden in het centrum op het Henri Dunantplein 33 is een leegstaand winkelpand ingericht als werkruimte voor de enthousiaste derdejaars.  Mocht de winkel een permanente huurder krijgen dan moeten de leerlingen verkassen naar een andere plek.   De Fioretti Flying Fiets is met die reden aan de leerlingen aangeboden.  De fiets kan tevens als verkoopbalie en natuurlijk als vervoermiddel voor de winkelinventaris worden gebruikt. Maandag 29 oktober zal de winkel officieel worden geopend. Terwijl u zich laat inspireren door de leerlingen van het Fioretticollege, trakteert het bestuur van het Fioretti college u op een feestelijke borrel en is er volop gelegenheid tot netwerken. Wij nodigen u van harte uit voor deze feestelijke opening en hopen u allen te ontmoeten!   


 
direct aanmelden
Acc. De Lange "Het toezicht op het werken met zzp’ers is verscherpt"
Het toezicht op het werken met zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) is verscherpt sinds 1 juli 2018. De Belastingdienst handhaaft nu bij alle kwaadwillenden en niet alleen bij de ernstigste kwaadwillenden. Dit ondanks het feit dat de handhaving van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) door de Belastingdienst opgeschort blijft tot in ieder geval 1 januari 2020.   

Accoutantsbureau de Lange  Hoofdstraat 143 2171 BA Sassenheim

 

Wat staat er in het Belastingplan 2019 dat onlangs is aangeboden aan het parlement? Graag informeren wij u over de belangrijkste fiscale wijzigingen. 
Klik hier voor het Belastingplan 2019.

 
lees meer
Gezocht bedrijventeams die willen bowlen

MeerBusiness was onlangs te gast bij Lucky bowling in Warmond. Spontaan meldde twee teams zich voor de bowling bedrijvencompetitie. Doe mee ! we zoeken nog maximaal 4 teams om deze gezellige en leuke competitie te  completeren. En vergeet niet u krijgt tips van de Bondscoach Jack Edelaar.

WINNEN JULLIE DE LUCKY’S BOWLINGNAJAARSBOKAAL ?

Welk bedrijfsteam gaat er aan de haal met de 1e Lucky’s Bowling bokaal?
Plezier, gezelligheid en sportiviteit staan voorop. Samen met jouw gezelligste collega‘s de sportieve strijd aangaan tegen de andere bedrijfsteams en wie weet winnen jullie deze bokaal !
Wat moet je doen?
* zoek minstens 2 leuke collega’s (meer mag)
* En speel op dinsdagavond 30 oktober, 13 november en 11 december van 20.00-22.00 3 games voor slechts € 38,00 per speelavond
* Geef je op via info@luckysbowling.nl of bel voor meer info naar 071-3058803

 

 
lees meer over Europees mooiste bowlingbaan

14 nov. Steenbergen Advocaten; bedrijfsbezoek en Kick off Jonge OndernemersPrijs 2019

14 november 17.00 uur Netwerkbijeenkomst; Achter de schermen bij Steenbergen advocaten en startschot Jonge OndernemersPrijs 2019.
Peter Steenbergen en Jeroen Joustra, advocaten van Steenbergen advocaten nodigen u uit in hun prachtige kantoor aan de Loosterweg 4 b in Voorhout voor een MeerBusiness netwerkbijeenkomst. U mag achter de schermen van dit fraaie advocatenkantoor luisteren en meepraten naar/over de ervaringen van dit advocatenkantoor en waarom zij geen kostenpost maar veelal een opbrengstpost voor cliënten kunnen zijn.  

 
lees meer en direct aanmelden

woensdagochtend 21 nov. Castle of MeerBusiness ontbijtsessie over merkenrecht
Op de tweede woensdag van de maand (voor deze keer de derde) wordt Huys Dever omgetoverd tot het Castle of MeerBusiness en zal er een actuele presentatie worden gegeven. U bent van harte welkom als lezer van de MeerBusiness Nieuwsbrief. Deze keer een presentatie over merkenrecht met Theo-Willem van Leeuwen van ABCOR. Wat valt er nou te vertellen over merkenrecht. Nou heel veel. Bekijk hier de nieuwsbrief met een aantal spannende voorbeelden van onlangs.
 
direct aanmelden
Houtproducten op maat nu bestellen bij Fioretti

Vorig jaar hebben Het Fioretti College Hillegom en ondernemers uit de regio laten zien hoe je elkaar kunt versterken. De pilot, waar ondernemers houtproducten op maat konden bestellen bij leerlingen van het Fioretti, was zo succesvol dat het project nu vast onderdeel is geworden van het onderwijsprogramma. Hoe leuk is het dat je als ondernemer kunt bijdragen aan de ontwikkeling van je toekomstige personeel. De nieuwe ronde gaat van start en u kunt zich nu inschrijven. Maar let op, er is slechts plaats voor 8 ondernemers!

Wat is de bedoeling? Als u een houtproduct wilt bestellen wordt u gekoppeld aan een duo leerlingen van het Fioretti. (download flyer hier) Zij gaan op 5 november a.s. met u in gesprek over uw wensen. In de weken erna wordt het product gemaakt. Tijdens het ondernemersontbijt van MeerBusiness en het Fioretti College op 13 december wordt uw product opgeleverd. Interesse? Meld je aan info@connectingenergy.nl of frans@meerbusiness.nl

Maar zet nu al de datum 5 november 16.00 uur en 13 december vrij in de agenda.

 
Taxi, Bus, minibus of touringcar huren; Brouwer's tours

Bent u op zoek naar veilig en voordelig groepsvervoer? Dan bent u bij Brouwer Tours aan het juiste adres. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 90 jaar, jaren waarin zij zich hebben ontwikkeld tot een begrip in de regio Duin- en Bollenstreek. Zij zijn uw betrouwbare partner in kwalitatief personenvervoer, met een zeer omvangrijk wagenpark. Een bus huren met gediplomeerd chauffeur, dat doet u snel en eenvoudig bij Brouwer Tours. Van standaard luxe touringcar tot zeer luxueuze VIP-uitvoering, van een prachtige dubbeldekker tot een of meerdere minibusjes. Uw wens is bepalend voor het aanbod en de prijs. Wat u ook kiest, bij Brouwer Tours zit u altijd goed. 

 
naar de site
MeerBusiness bezoekt 2e kamer op 12-12-2018

MeerBusiness Duin & Bollenstreek gaat op 12 december voor de 7e keer naar de Tweede kamer in Den Haag. Na een rondleiding en een broodje van John Brouwer van Brouwer tours rijden wij in een van de prachtige bussen van Brouwer Tours naar de Tweede kamer in Den Haag. MeerBusiness leden worden ontvangen in de fractiekamer van de VVD door o.a. 2e kamer lid Erik Ziengs.

Het bezoek wordt vervolgd met een rondleiding achter de schermen van de Tweede kamer gevolgd door een moment op de publieke tribune. Na het bezoek bestaat er de gelegenheid om voor eigen rekening gezamenlijk te dineren bij resaturant het Oude Duykhuys in Lisserbroek. Dit bezoek is uitsluitend op uitnodiging en voor members en sponsors van MeerBusiness Duin & Bollenstreek. Maar mocht u interesse hebben. Mail dan naar frans@meerbusiness.nl wie weet is er nog een plek beschikbaar 

 
Negen nieuwe G3-labelhouders én vijf hercertificeringen

Tijdens de Ondernemersdag 071 op 9 oktober 2018 reikte wethouder Jacco Knape aan negen Katwijkse bedrijven het Goed Groen Groei  Katwijk-label uit. Ook hebben vijf bedrijven een hercertificering gekregen. Het Goed Groen Groei  Katwijk-label wordt op aanvraag toegekend aan bedrijven die bijzondere maatregelen hebben genomen om het milieu te sparen en is een initiatief van stichting 20Duurzaam20 en Katwijk Marketing. 

 
lees meer
Annelies van Adamas Inloophuis zoekt……

Ondanks dat mensen denken: “Adamas Inloophuis, dat kent toch iedereen”.. is dat helaas niet het geval. Ook weten nog veel mensen niet dat we 100% afhankelijk zijn van donaties. Iedere dag ben ik bezig om Adamas onder de aandacht te brengen. Voor bijv. ondernemers die een werknemer hebben met kanker. Maar ook om mensen te vinden die Adamas financieel willen ondersteunen. En daar heb ik hulp bij nodig. Wat zoek ik:  
1) 1 vrijwilliger voor social media en contentmarketing
2) 2-3 vrijwilligers die mee willen denken aan sponsoractiviteiten en deze uitvoeren. Kunnen hele simpele dingen zijn of het bedenken van een waanzinnig event. 
Mocht jij diegene zijn of iemand kennen die het leuk vindt om eens de armen uit de mouwen te steken voor een goed doel, dan hoor ik het heel graag. 
Via annelies@adamas-inloophuis.nl of tel 06-29260902. 
Groetjes, Annelies Osinga
Coördinator Adamas Inloophuis

 
Bekijk de Hillegom Marketing Nieuwsbrief

Elke maand verschijnt er een gratis nieuwsbrief van Hillegom Marketing, deze keer met de onderwerpen:
* Intocht Sint Nicolaas
* Kindertheater over een mol
* Start werkzaamheden Van Nispenpark
* Inloopavond Genealogie
* bouwplannen Jozefkerk
* Vriendenavond Oud Hillegom
* Opening Fioretti Vliegende Winkel
* Dutch Tour Squash Hillegom
* Hillegom voor Eefje
* 4 november Bokbier tijd
* Opening Next Door Fashion  


 
lees de gehele nieuwsbrief
In de Muze Minister van Enthousiasme Peter Heerschop
In zijn functie als Minister van Enthousiasme reist Peter Heerschop gedurende een jaar door het land om mensen uit te leggen waarom ze toch echt vrolijker worden als ze gaan twijfelen aan alles wat ze zeker weten. Want dat weet hij zelf vrij zeker. Ze moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan ze dachten dat ze logisch waren. Daar leer je het meeste van. Want lol is een serieuze zaak. Donderdag 18 oktober 2018, aanvang 20.15 uur. De plaatsbewijzen kosten € 19.00 (inclusief bewaakte garderobe en een consumptie).   
 
Voor meer informatie
Bardo Film over vriendschap en het naderende levenseinde
Leven en sterven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vroeg of laat krijgt ieder mens hiermee te maken. In het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg, die dit jaar in de week van 8-13 oktober valt, organiseert Bardo op 9 oktober a.s. een filmavond over een dierbare vriendschap en de laatste fase van het leven. 
 
lees meer
Ardemus Saxofoon Kwartet in het Koetshuis Landgoed Keukenhof
In de serie klassieke concerten in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof treedt op dinsdag 16 oktober aanstaande het Ardemus Saxofoon Kwartet op. Het kwartet speelt arrangementen voor vier saxofoons. Op het zeer gevarieerde programma staat muziek van onder andere Händel, Pärt, Debussy, Gershwin en Piazzolla. 
 
lees meer
Wild & Wijn avond die je niet wilt missen met Wereld-Wijnen en de Vier Seizoenen

 De 'r' zit weer in de maand. En dat betekent dat er weer wild geserveerd mag worden. Het succes van eerdere 'Wild en Wijn' avonden zetten wij door op vrijdag 26 oktober bij Restaurant De Vier Seizoenen. Gastheer Ton Freriks verrast deze avond iedere gast met 5 gangen van pure wild-gerechten. Wereld Wijnen zal bij ieder gerecht twee spannende bijpassende wijnen schenken. Op de avond zelf geven Ton en Martijn graag uitleg over de wijnen en spijzen die je deze avond nuttigt. Begin je al te watertanden? Reserveer dan alvast bij De Vier Seizoenen. 

 
lees meer
Taart bestellen? Taartenland bellen

Over Taartenland.nl Al sinds 2002 werkt Taartenland samen met gerenommeerde bakkerijen in heel Nederland, kwaliteit verzekerd. Of het nu 1 of 1000 taarten (of meer) zijn? Bij Taartenland bent u aan het juiste adres! Ook zijn wij gespecialiseerd in bijzondere gelegenheidstaarten, kijkt u maar bij onze referenties. Een logo of foto op de taarten is natuurlijk altijd welkom voor een verjaardag, een jubileum, de presentatie van een nieuw product, een opening van een bedrijf, of als relatiegeschenk met de feestdagen. Heeft u eigen ideeën? neem contact op met Taartenland Wij zijn op kantoordagen telefonisch bereikbaar op 0252-706299 

 
naar de site
Chocolaterie Pierre MeerBusiness korting actie

De feestdagen komen er aan! Als u een bestelling plaatst vóór 31 oktober dan krijgt u 10% korting met de mogelijkheid om uw logo GRATIS op de chocolade of op de chocoladeletters te plaatsen. Kijk voor ideeën op de webshop van Pierre of neem contact op via mail info@chocolateriepierre.nl. Even bellen kan ook 0252-525210 En als u MeerBusiness noemt bij de bestelling is de 10% korting snel gescoord.

De ondernemers die tijdens de maandelijkse Hillegomse Ondernemersborrel van afgelopen week aanwezig waren werden al getrakteerd op een heerlijke letter. Bestel nu voor uw relaties, medewerkers of gewoon voor uzelf.

 
naar de webshop van Pierre
Uitnodiging Bollenstreekgala

Graag nodigen wij u namens Jan van Vliet voorzitter Gildemeesters Bollenstreek uit voor het Bollenstreekgala. De meeste bloembollen zijn dan uitgeleverd en daarom gaan we dit seizoen afsluiten met een uniek gala in het teken van de Bollenstreek. Een gala waar de trots op onze wereldberoemde streek centraal staat. Het wordt geen ‘oubollig’ gala maar een unieke ervaring voor u en uw gasten. 
Locatie: Van der Valk Sassenheim Warmonderweg 8  2171 AH Sassenheim
Wij verwachten u om 18:00 uur. Een tafel (10 stoelen) kost € 2.500. Een losse stoel kost € 250. De opbrengst van het Bollenstreekgala gaat naar onderzoek aan het LUMC voor het vroegtijdig opsporen van kanker in bloedmonsters en de realisatie van een bloemenkas bij Museum de Zwarte Tulp. Er is een verrassend en veelzijdig entertainment programma deze avond. Kijk op de website voor het volledige programma. (we kunnen in ieder geval verklappen dat er géén veiling zal zijn). 
Kern van deze avond: Samen meer maken van de Bollenstreek. Dresscode: Black Tie. Wij hopen u op zaterdag 10 november 2018 a.s. te mogen begroeten. In verband met de organisatie van deze feestelijke bijeenkomst verzoeken wij u zich vooraf aan te melden. Graag per mail naar een van onderstaande gildemeesters.

 
lees meer
Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
MeerBusiness de regionale netwerk- en businessgenerator! MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers.
MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek.
Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2018, incl. gebruik Vip-card: € 180,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-U heeft persoonlijk toegang tot de jaarlijkse MeerBusiness Netwerkparty (gezamenlijk met MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol) indien sprake is van een free event.
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief
Nu lid worden, u betaalt slecht € 180 voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 januari 2020) mail naar Frans@meerbusiness.nl  
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 6.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
21-10-2018 21 oktober Masterclass Voeding en Krachttraining Inclusief gezonde lunch
23-10-2018 Business club golfcompetitie Tespelduyn
24-10-2018 Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
26-10-2018 Een Wild & Wijn avond die je niet wilt missen met Wereld-Wijnen en de Vier Seizoenen
29-10-2018 Feestelijke opening Fioretti Vliegende Winkel
02-11-2018 Beursvloer Haarlemmermeer
04-11-2018 Wereldse wijnproeverij aan de Haven
05-11-2018 Fioretti produceert voor bedrijven
13-11-2018 business club golfcompetitie Haarlemmermeersche golfclub
14-11-2018 Steenbergen Advocaten; bedrijfsbezoek en Kick off Jonge OndernemersPrijs 2019
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen