Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2023 
In deze nieuwsbrief:
 • donderdag 19 oktober golfen op de Haarlemmermeersche. u kunt nog inschrijven
 • 2 succesvolle bijeenkomsten op één dag
 • MeerBusiness, Moore MTH en Brouwer gaan op bezoek naar de 2e kamer en nodigen u uit om mee te gaan
 • OADB Samenwerking bedrijfsleven en onderwijs 28 sept watertoren
 • Sandra Bechtholt nieuwe directeur Keukenhof
 • Arjan Kaaks treedt toe tot Raad van Commissarissen Meerlanden
 • Lars Flinkerbusch vertrekt einde kalenderjaar
 • Kom dit jaar met het hele team naar het KerstFestival bij van der Valk Sassenheim!
 • MeerJazz is terug
 • nieuws van stichting Vrienden van Bloemencorso
 • 18 oktober Maandelijkse Ondernemersborrel nog een keer op hoog niveau
 • ben jij er als de kippen bij om je vakantie te boeken?
 • (Ver)bouwen zonder zorgen
 • Wat is de beste bureaustoel van Nederland?
 • nieuwsbrieven over Prinsjesdag
 • word nu lid van MeerBusiness
donderdag 19 oktober golfen op de Haarlemmermeersche. u kunt nog inschrijven

Heeft u zin in een dag vol plezier, netwerken en golfen? Dan hebben we iets geweldigs voor u in petto!   Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan ons exclusieve MeerBusiness CTS GROUP Golf Open bedrijfsgolftoernooi op de prachtige Haarlemmermeersche golfclub.
Dit is dé kans om uw zakelijke connecties te versterken terwijl u geniet van een sportieve uitdaging en culinaire hoogstandjes.    


Wat kunt u verwachten?
-Een spannend golftoernooi met uitdagende holes.
-Gezellige netwerkmogelijkheden met andere ondernemers.
-Een heerlijk driegangendiner om de dag af te sluiten.
- Kans op prachtige prijzen, eeuwige roem en erkenning voor uw golfvaardigheden.
De kosten voor deelname bedragen slechts €175 excl. btw per persoon, inclusief greenfee en diner.

Dit is een unieke kans om uw passie voor golf te delen en nieuwe zakelijke kansen te ontdekken.   Wacht niet te lang, want de plaatsen zijn beperkt! Meld u vandaag nog aan door te antwoorden op deze e-mail of neem contact op met [Uw contactgegevens].   Mis deze geweldige kans niet om uw zakelijke horizon te verbreden terwijl u geniet van een onvergetelijke dag op de golfbaan. We kijken ernaar uit u te verwelkomen op ons bedrijfsgolftoernooi.   

Ps. Geen golfer? geen punt sluit aan bij de golfclinic en leer en geniet van de dit fantastische spelletje en prachtige dag

 
lees alles over dit en direct aanmelden
2 succesvolle bijeenkomsten op één dag

Woensdagochtend 20 september was het voor de ondernemers uit de Duin & Bollenstreek al vroeg aktie. Het was weer tijd voor het traditionele Miljoenennotaontbijt van Moore MTH Noordwijk en Meerbusiness Duin & Bollenstreek in ‘t Huys Dever in Lisse. Naast de behandeling van het Bealstingplan 2024 ook aandacht voor de zgn. BBB in de plannen: Bieraccijns omhoog, Boetes voor verkeersovertredingen omhoog, en Belastingen aangepast. De experts van Moore MTH Hans van Schie en fiscalist Rob Thijssen namen  de aanwezigen mee in het Belastingplan 2024.Huys Dever verzorgde als vanouds de koffie en thee en MeerBusiness de croissants. Het was een smakelijke, leerzame en gezellige bijeenkomst! 

Een paar uur later was de watertoren Bollenstreek the place to be. De maandelijkse ondernemersborrel van MeerBusiness werd gecombineerd met de lancering van INFOREGIO (editie Haarlemmermeer) en aankondiging dat in 2024 INFOREGIO ook een editie Duin & Bollenstreek zal lanceren. Marco Griekspoor (INFOREGIO) en Frans van der Riet (MB) tekenden hun samenwerkingsovereenkomst in aanwezigheid van zo'n 100 aanwezigen. Vervolgens kregen alle aanwezigen de gelegenheid alle 6 de nieuwe etages van de watertoren te bezoeken. een eyeopener voor menigeen. Als klap op de vuurpijl werd ook de aftrap gedaan van de Jonge OndernemersPrijs Duin & Bollenstreek 2024. Ondernemingen gestart na 1 januari 2021 kunnen meedingen naar de titel Jonge Ondernemers 2024. 21 maart 2024 zal de winnaar bekend gemaakt worden tijdens de grand finale in het Fioretticollege Hillegom.  

 
naar de foto's
MeerBusiness, Moore MTH en Brouwer gaan op bezoek naar de 2e kamer en nodigen u uit om mee te gaan

Heeft u altijd al eens een kijkje willen nemen achter de schermen van de Nederlandse politiek? Dan is dit uw kans! Meerbusiness nodigt u uit voor een exclusief bezoek aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal, waarbij we zelfs welkom zijn in de fractiekamer van de VVD. Dit belooft een bijzondere dag te worden, met de gelegenheid om vragen te stellen aan VVD Tweede kamerlid Thierry Aartsen, woordvoerder MKB en we sluiten af met een gezellig diner (voor eigen rekening) in het historische Oude Dykhuys in Lisserbroek.  

Maar we starten in Noordwijk, bij Accountantskantoor Moore MTH Jonckerweg 20 Noordwijk voor een heerlijke business lunch.

 

Wat staat u te wachten?
- Naast de heerlijke informele lunch met de luxe bus van Brouwer tours naar de Tweede Kamer.
-Een unieke rondleiding door de Tweede Kamer, inclusief toegang tot de fractiekamer van de VVD.
-De kans om vragen te stellen aan Thierry Aartsen en inzicht te krijgen in het politieke proces.
-Afsluitend: een informeel diner in de sfeervolle ambiance van het Oude Dykhuys in Lisserbroek. Let op: Het diner in het Oude Dykhuys is voor eigen rekening, maar belooft een heerlijke afsluiting van deze onvergetelijke dag te worden.  

Deelname aan dit evenement is beperkt, dus zorg ervoor dat u zich snel aanmeldt om HIER uw plek te reserveren  Dit is een zeldzame kans om de politiek van dichtbij te ervaren en te genieten van goed gezelschap tijdens het diner. We hopen u te verwelkomen voor deze bijzondere dag. 

 
meer informatie en de tijden van het programma
OADB Samenwerking bedrijfsleven en onderwijs 28 sept watertoren

Wanneer onder de paraplu van OADB, samenwerking tot stand komt tussen onderwijs en arbeidsmarkt, is het van groot belang dat de diverse betrokken partijen elkaars behoeften, wensen en mogelijkheden leren kennen. OADB verbindt partijen op haar eigen wijze creatief, innoverend, open en vanuit gezamenlijk belang met aandacht voor ieders specifieke win daarin. In de afgelopen jaren is helder geworden dat elkaar ontmoeten van groot belang is om ons gezamenlijke doel te verwezenlijken. Ons doel is: ‘Jongeren inspireren tot, later, werken in de Duin- en Bollenstreek’. Elkaar ontmoeten, delen, inspireren, uitdagen, enthousiasmeren en met elkaar ervaren hoe samenwerken een succes kan zijn, doen we meerdere malen per jaar en tijdens ons jaarevent pakken we dat net iets grootser aan. 

Neem deel aan verschillende activiteiten:
Tour de Bollenstreek
Jongeren beroepsbeleving geven,
Leven Lang ontwikkelen
Betekeniseconomie: welke waarden zijn voor jou van belang
Bekend maakt bemind.
Betekenis geven aan je leefomgeving
Talent4Life
Denkkracht gevraagd.......hoe ziet opleiden in de toekomst er uit?'

 
lees meer en schrijf je in
Sandra Bechtholt nieuwe directeur Keukenhof

Het bestuur van Stichting Graaf Carel van Lynden benoemt per 1 oktober Sandra Bechtholt tot algemeen directeur van Keukenhof. Sandra is nu nog directeur van museum Huis van het boek in Den Haag. Sandra Bechtholt werkt sinds 2003 in diverse marketing- en communicatiefuncties in de erfgoedsector. Zij startte haar carrière bij het Rembrandthuis en ging daarna aan de slag bij het Spoorwegmuseum in Utrecht als hoofd Marketing en Communicatie. Bij het Huis van het boek was zij verantwoordelijk voor de herpositionering van het museum, het vernieuwde tentoonstellingsbeleid en de herinrichting van de interne organisatie. Sinds 2021 is zij lid van de Raad van Toezicht van Stichting Werelderfgoed Kinderdijk. Daarnaast is ze adviseur bij het Programma Kunstpodia 2022 & 2023 van het Mondriaanfonds en is ze voorzitter van de Stichting Museumnacht Den Haag. Sandra Bechtholt gaat samen met de directeur bedrijfsvoering de directie van Keukenhof  vormen. Sandra wordt benoemd tot algemeen directeur. De werving van de tweede directeur is recent gestart. 

 
lees meer
Arjan Kaaks treedt toe tot Raad van Commissarissen Meerlanden

Arjan Kaaks is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Meerlanden Holding NV. Hij is benoemd voor een periode van vier jaar en volgt Wim Schreuder Goedheijt op, van wie de tweede zittingstermijn ten einde is gekomen. Naast een ruime ervaring als CFO van diverse grote organisaties is Kaaks ook ervaren in digitaliseringstrajecten en ICT en kan hij daarmee naast zijn toezichthoudende rol goed de rol vervullen als adviseur en sparringpartner van de directie. Eerdere opgedane ervaring in toezichthoudende rollen en de uitgesproken wens om bij te dragen aan de ambities op gebied van duurzaamheid van Meerlanden zijn een welkome toevoeging. Kaaks zal ook de rol van voorzitter van de auditcommissie op zich nemen.  

 
lees meer
Lars Flinkerbusch vertrekt einde kalenderjaar

Lars Flinkerbusch stopt per 1 januari 2024 als directeur en bestuurder van de EBDB. Hij heeft besloten geen deel uit te maken van de nieuwe uitvoeringsorganisatie. Lars: “De afgelopen 5 jaar heb ik samen met mijn team, de leden van de Economic Board, de vijf gemeenten, heel veel ondernemers en andere betrokkenen waardevolle resultaten bereikt voor de Duin en Bollenstreek. Het is nu tijd voor een opvolger om de volgende fase in te gaan, nieuwe resultaten te boeken en te zorgen voor nieuw elan.” 

 
lees meer
Kom dit jaar met het hele team naar het KerstFestival bij van der Valk Sassenheim!
Het duurt nog even voor het kerst is , maar alvast nadenken over hoe je met jouw collega’s het jaar wilt afsluiten en welk geschenk daarbij hoort, dat kan maar vast geregeld zijn. KerstFestival heeft  opnieuw de leukste kerstbeleving voor jullie. We nemen je dan ook graag mee met het KerstFestival van 2023. Het KerstFestival wordt ook dit jaar weer gehouden op de luxe in kerst aangeklede locatie van der Valk Sassenheim. Met een borrelplein, een fraaie kerstmarkt met een mooi aanbod aan geschenken, muzikaal entertainment en een hapje en drankje staat dit KerstFestival garant voor een gezellig moment én een blijk van waardering voor het team. 
 
lees meer
MeerJazz is terug

De start van de nieuwe reeks Meer Jazz café’s op 17 september j.l. was een groot succes. Het concert van Deborah Carter & Zandscape werd bezocht door meer dan 60 enthousiaste jazzliefhebbers. Wij hebben die middag veel belangstellenden kunnen noteren die wij op de hoogte gaan houden van het programma. Ook hebben zich meerdere vrijwilligers gemeld die willen bijdragen aan de organisatie. Het gaf ons een heel goed gevoel en ook inspiratie om door te zetten. Vol trots presenteren wij u dan ook het volgende programma:
15 okt. 2023 15.30 uur De Rustende Jager Philip Paar & The Sinatra Connection
29 okt. 2023 15.30 uur Fort Noxx Kwartet Martin Lichters

 

 

 
lees meer op de Facebook pagina
nieuws van stichting Vrienden van Bloemencorso
De stichting Vrienden van Bloemencorso Bollenstreek zullen tijdens de opbouwdagen van 17, 18 en 19 april 2024 nog prominenter aanwezig zullen zijn. De plaats van de stand zal iets wijzigen. Ook zijn er plannen om tijdens de opbouwdagen het Corso Horeca Plein anders in te vullen als een sfeervolle plek waar iedereen kan genieten van een hapje en een drankje en waar bovendien enkele business partners zich presenteren. Fijn om te merken dat lokale bedrijven het bloemencorso een warm hart toedragen.Natuurlijk kun je komend voorjaar weer de uitnodiging tegemoet zien om de opbouwdagen bij te wonen. Goed om elkaar dan weer te ontmoeten. Voor het zover is, moet eerst de natuur haar werk doen. Onder de grond door de bollen te voeden en tot bloei te laten komen. Alvast noteren:• 17, 18 en 19 april 2024 – opbouwdagen van de praalwagens in de Klinkenberghallen Sassenheim• 21 april 2024 – Bloemencorso Bollenstreek.
Ook interesse om vriend van het Bloemencorso te worden? frans@meerbsuiness.nl
 
18 oktober Maandelijkse Ondernemersborrel nog een keer op hoog niveau
De MeerBusiness Ondernemersborrel wordt elke derde woensdag van de maand georganiseerd door MeerBusiness Duin & Bollenstreek .MeerBusiness en Nederwijnen zorgen voor een “never to forget” netwerkbijeenkomst. Deze keer een alcoholvrije wijnproeverij bovenin de watertoren van Hillegom. Deze maand nodigen wij u uit voor een unieke wijnsafari in de Watertoren Bollenstreek. En deze keer niet zo maar wijn, maar Nederwijnen heeft nu ook perfecte alcoholvrije wijnen in het assortiment. Wij gaan de wijnen proeven op een unieke locatie. Helemaal bovenin de watertoren, want dan smaakt het nog lekkerder en kunt u zichzelf ervan overtuigen dat de wijnen net als de alcoholvrije bieren van tegenwoordig uitstekend drinkbaar zijn en steeds vaker op de menukaart te vinden zullen zijn. 
 
lees meer
ben jij er als de kippen bij om je vakantie te boeken?

Vanaf woensdag 20 september is het mogelijk om tickets te boeken bij Transavia voor het voorjaar, de zomer en het najaar van 2024. Met de livegang van de zomervluchten breidt de luchtvaartmaatschappij het vliegaanbod uit met vertrekken vanuit Nederland en België. Daardoor ontstaan nog meer mogelijkheden om met Transavia mooie bestemmingen te ontdekken.??

 

Transavia blijft ook komende zomer vanuit Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven vliegen. Daarnaast zal de capaciteit vanaf de Belgische luchthaven Brussel worden uitgebreid. De te boeken bestemmingen worden op een later moment bekend gemaakt.   Ook is er de wens het vliegaanbod in Nederland verder uitbreiden. Veel van de al bestaande bestemmingen zullen vaker worden aangevlogen. Voor bepaalde routes zijn de precieze plannen onder andere nog afhankelijk van de uitkomsten van de discussie over de mogelijke krimp van Schiphol.??Hierover volgt later dus meer informatie.   Tickets naar reeds bepaalde bestemmingen voor de periode april tot en met oktober 2024 zijn vanaf 20 september te boeken.
Vraag Mariska Stutterheim voor meer informatie en zij   helpt je graag bij het reserveren van je volgende vliegreis.  

 
naar de site van Mariska
(Ver)bouwen zonder zorgen

Op zoek naar de perfecte vakmensen voor jouw verbouwing? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen!
Breng de gewenste werkzaamheden in beeld: Voordat je begint met het zoeken naar de perfecte vakmensen, moet je eerst weten welke werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd en welke vakmensen je daarvoor nodig hebt.
Doe je onderzoek: Begin met het verzamelen van informatie over verschillende aannemers en vakmensen in jouw regio.
Bekijk hun vorige projecten en lees beoordelingen van klanten.
Vraag om aanbevelingen: Vraag vrienden, familieleden en collega's om aanbevelingen. Ervaringen uit de eerste hand kunnen erg waardevol zijn.
Controleer of de vakmensen bij een vakvereniging zijn aangesloten en verzekeringen:
Zorg ervoor dat de vakmensen die je overweegt gecertificeerd zijn en de juiste verzekeringen hebben. Dit beschermt zowel jou als hen in geval van onvoorziene omstandigheden. Interview meerdere kandidaten:
Neem de tijd om met verschillende vakmensen te praten voordat je een keuze maakt. Stel vragen over hun ervaring, tarieven en beschikbaarheid. Vraag om referenties:
Aarzel niet om referenties op te vragen en contact op te nemen met eerdere klanten om hun ervaringen te horen. Kies voor projectbegeleiding:


Overweeg de diensten van Madysign Projectbegeleiding voor een soepel verloop van jouw verbouwingsproject. Ik kan jou helpen bij planning, budgettering en coördinatie van jouw interieurproject. Maak schriftelijke afspraken: Zorg ervoor dat alle afspraken, inclusief kosten, deadlines en specificaties, schriftelijk worden vastgelegd voordat het werk begint. Deel je ervaring: Na de verbouwing, deel je succesverhaal en ervaringen op sociale media om anderen te helpen bij hun zoektocht naar goede vakmensen!Madysign Projectbegeleiding staat klaar om je te helpen bij elke stap van jouw verbouwingsreis. Neem contact met mij op voor deskundig advies en begeleiding.

 
naar de site van Mady Franssen
Wat is de beste bureaustoel van Nederland?

Het vinden van de perfecte bureaustoel is een cruciale missie voor iedereen die zijn of haar dagen op kantoor doorbrengt. Een goede bureaustoel kan het verschil maken tussen comfortabel werken en rugklachten ontwikkelen als gevolg van langdurig zitten. Om de zoektocht naar de beste bureaustoel van Nederland te vergemakkelijken, hebben we verschillende bronnen geraadpleegd, waaronder debureaustoelgids.nl. Na uitgebreid onderzoek en het vergelijken van talloze opties zijn we tot een belangrijke conclusie gekomen: een bureaustoel voor intensief gebruik op kantoor is niet te vinden voor onder de €275.

De bureaustoel Polaris
Een van de bureaustoelen die in onze zoektocht naar voren kwam als een degelijke optie, is de Sitlife Polaris. Deze stoel staat bekend om zijn betrouwbaarheid en comfort, waardoor het altijd een goede keuze is voor jouw werkplek. Met een prijs van €339 (excl. btw) is deze stoel verkrijgbaar bij VG Trading. De Sitlife Polaris biedt niet alleen een aangename zitervaring, maar ook de nodige ergonomische ondersteuning voor lange werkdagen.

Bureaustoel Sepp
Een andere aantrekkelijke optie is de Bureaustoel Sepp, die momenteel voor €294 (excl. btw) verkrijgbaar is bij onder andere Van Garderen Kantoormeubelen. Deze bureaustoel blinkt uit in zijn instelbaarheid en ergonomische ontwerp, waardoor het de gebruiker een verantwoorde en comfortabele werkdag kan bieden. De bureaustoel Sepp bewijst dat kwaliteit niet altijd hand in hand hoeft te gaan met een hoog prijskaartje. We vinden dit dan ook wel de beste koop op het gebied van zakelijke bureaustoelen voor intensief gebruik. Goed instelbaar, degelijke prijs en een goed zitcomfort zorgen hiervoor.

De noodzaak van een zit-sta bureau
Terwijl we ons verdiepen in de zoektocht naar de beste bureaustoel, is het belangrijk om te benadrukken dat zelfs de meest ergonomische bureaustoel niet alle problemen oplost die gepaard gaan met langdurig zitten. Een zit-sta bureau kan een waardevolle aanvulling zijn op een ergonomische werkplek. Het afwisselen tussen zittend en staand werken kan de belasting van de rug verminderen en de algehele gezondheid op lange termijn bevorderen. Overweeg dus naast een goede bureaustoel ook de aanschaf van een zit-sta bureau om een evenwichtige en gezonde werkomgeving te creëren. Denk hierbij aan degelijke merken zoals de Ergowork, ook te koop bij VGkantoormeubelen.nl. Kortom, het vinden van de beste bureaustoel van Nederland kan een uitdagende taak zijn, vooral wanneer je op zoek bent naar kwaliteit en ergonomische ondersteuning. De Sitlife Polaris en de Bureaustoel Sepp zijn beiden uitstekende opties om te overwegen, maar vergeet niet dat een zit-sta bureau ook een belangrijke rol kan spelen in het bevorderen van een gezonde en comfortabele werkomgeving. Uiteindelijk is de beste bureaustoel diegene die het beste aansluit bij jouw persoonlijke behoeften en budget. 

 
naar de site
nieuwsbrieven over Prinsjesdag
De KvK schreef een extra nieuwsbrief klik HIER                                     
Ook van CROP accountants & Adviseurs ontvingen wij interessante info klik HIER

word nu lid van MeerBusiness
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij duizenden regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2023, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open, Business & Bites Bollenstreek, Jonge OndernemersPrijs; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief. En ben je langer dan 3 jaar lid, dan doen we dat gratis!

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 december 2024 ,  mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364

 
Agenda
28-09-2023 jaarevent OADB
07-10-2023 zaterdag 7 oktober Bollenmarkt voor Fietsmaatjes Hillegom & Lisse
12-10-2023 2e editie Duin en Bollen Vierdaagse
14-10-2023 herfstvakantie 2023
18-10-2023 Netwerkborrel MeerBusiness
19-10-2023 MeerBusiness CTS GROUP Golf Open op de Haarlemmermeersche Golfclub
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen