Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2023 
In deze nieuwsbrief:
 • woensdagmorgen 20 september; Miljoenennota ontbijt met Moore MTH in Huys Dever
 • woensdagmiddag 20 september 17.00 uur netwerkbijeenkomst Watertoren Bollenstreek
 • 28 september 2023 in de Watertoren Bollenstreek jaarevent OADB "Brede welvaart maken we samen"
 • Bijeenkomst 12 september Kunst in de polder verplaatst
 • RABO CLUBSUPPORT ACTIE 2023
 • Unieke space tour door Noordwijk.
 • Loop de DB4Daagse met een Business team (12 t/m 15 oktober 2023
 • Ondernemend Lisse 12 september te gast bij de Keukenhof
 • Bedrijfsbezoek vd Geest grond en drainagewerken
 • Lees alles over: Duurzaamheid in maatschappelijk vastgoed, een zorg voor later? (Deel 1)
 • Is het al tijd voor kerstpakketten?
 • Meerlive zoekt sponsors !!
 • word nu lid van MeerBusiness
 • Het juiste adres voor bus, taxi, minibus of touringcar, dat is Brouwer tours
 • Privacy, contact en disclaimer
woensdagmorgen 20 september; Miljoenennota ontbijt met Moore MTH in Huys Dever

Traditiegetrouw wordt op woensdagmorgen ná Prinsjesdag het Miljoenennota-ontbijt georganiseerd in ’t Huys Dever in Lisse. Het kasteel  opent om 07.30 uur haar deur en dan staat er een geurende kop koffie/thee en heerlijk ontbijtje voor u klaar.
De presentatie start om 08.00 uur Na een welkomstwoord van Hans van Schie register accountant bij Moore MTH Noordwijk. Daarna zal de ervaren fiscalist van Moore MTH Rob Thijssen, u meenemen door het Belastingplan 2024. 
Zoals de laatste jaren min of meer gebruikelijk, zullen een aantal plannen al zijn uitgelekt. Maar voor  het MKB is vooral relevant hoe dat de komende jaren zal uitpakken.Na afloop van het Miljoenennota ontbijt is er tot ongeveer 10.00 uur tijd om na te praten onder het genot van een heerlijke kop koffie.
Toegang is gratis voor zowel leden als niet-leden van MeerBusiness. Duin & Bollenstreek en MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol .
AANMELDEN wel noodzakelijk! en maximaal 45 deelnemers. 

 
lees meer en gratis aanmelden
woensdagmiddag 20 september 17.00 uur netwerkbijeenkomst Watertoren Bollenstreek


Klik op de foto voor de surprise

De MeerBusiness Ondernemersborrel wordt elke derde woensdag van de maand georganiseerd door MeerBusiness Duin & Bollenstreek.  Deze maand is de locatie; de Watertoren Bollenstreek. In september doen wij de netwerkborrel gezamenlijk met INFOREGIO van Marco Griekspoor. Hij zal tijdens de borrel zijn 3e uitgave van INFOREGIO lanceren.
En.... MeerBusiness en INFOREGIO hebben nog een leuke surprise. 
Ondernemersborrel start vanaf 17:00 uur. Dit keer geen diner, maar heerlijke hapjes.
Maar let op. Omdat wij naast onze gasten nog zo'n 50 gasten uit Haarlemmermeer verwachten, vragen wij je deze keer echt vooraf aan te melden. Want zeg nou zelf, het is nooit prettig om een bitterbal te moeten delen met een collega.
Dus  snel aanmelden dan weten wij op hoeveel deelnemers wij kunnen rekenen en jij eet geen halve bitterbal.
Aan de Ondernemersborrel zijn geen kosten verbonden.  
Aanmelden kan (hieronder of) via:frans@meerbusiness.nl en vergeet je visitekaartjes niet mee te nemen! 

Watertoren Hillegom-Lisse
www.watertorenbollenstreek.nl
Leidsestraat, 2182 Hillegom 

 
met belangrijk nieuws daar moet je bijzijn dus snel aanmelden
28 september 2023 in de Watertoren Bollenstreek jaarevent OADB "Brede welvaart maken we samen"
Elk jaar organiseeert OADB (Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin & Bollenstreek  een of meerdere inspirerende bijeenkomsten Het jaarevent "Brede welvaart maken we samen" zal dit jaar plaatsvinden op 28 september 2023 in de Watertoren Bollenstreek.     
Inloop vanaf 15.15 uur ,aanvang programma
15.45 uur         
Programma      
Tijdens een Collegetour zal Kees Klomp, lector Betekeniseconomie, ons meenemen in zijn zoektocht naar veranderingen in ons economisch systeem die leiden tot meer welvaart en geluk beleven. 
Daarnaast kan je deelnemen aan een van de onderstaande activiteiten: 
 
lees meer over het programma
Bijeenkomst 12 september Kunst in de polder verplaatst
in ons gepland bezoek aan Kunst in de Polder en het Atelier Margareth Meulmeester Oorspronkelijk hadden we de datum 12 september a.s. vastgesteld voor onze bijeenkomst, waarbij wij ons verheugden op een inspirerende en creatieve bijeenkomst met de prachtige kunst van Margareth Meulmeester.
Helaas  zijn er die dag veel andere activiteiten gepland die een aanzienlijke overlap creëren met onze activiteiten op die dag, hetgeen ons verhindert de kunstbijeenkomst op de geplande datum te laten plaatsvinden. In overleg hebben wij besloten om de kunstbijeenkomst te verplaatsen naar het voorjaar van 2024    
 
RABO CLUBSUPPORT ACTIE 2023
4 september j.l. is  de RABO CLUBSUPPORT ACTIE 2023 voor RABO leden weer van start gegaan, onder het motto: “Goed voor jouw club & geweldig voor de buurt” De Rabobank nodigt haar leden uit om te stemmen op de deelnemende clubs. Diverse locale clubs hebben zich dit jaar weer voor deze actie ingeschreven. Onze tip: Denk eens aan stichting Beatles Monument Hillegom, Fietsmaatjes Hillegom Lisse of Muziekfeest Hillegom. maar er zijn vele tientallen instellingen die uw stem graag ontvangen. laat uw stem niet verloren gaan.
 
Unieke space tour door Noordwijk.

Wist je ook dat Noordwijk dé ruimtevaartplek van Nederland is? Hier ligt het technische hart van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA. In het testcentrum van ESA-ESTEC worden volop nieuwe missies bedacht en getest. Veel innovatieve toepassingen in het dagelijkse leven van nu vinden hun oorsprong in de ruimtevaarttechnologie, in Noordwijk dus. Misschien wel het best bewaarde geheim van Noordwijk, want ESA-ESTEC is meestal niet toegankelijk voor publiek.
Hoe leuk en bijzonder is het dan dat er nu twee gratis space tours door Noordwijk worden georganiseerd op 30 september en 10 oktober tijdens The Space Week, waar je meer leert over de ruimtevaart in Noordwijk. 

 
lees meer
Loop de DB4Daagse met een Business team (12 t/m 15 oktober 2023

Wat is een team?
Een team bestaat uit maximaal 10 personen (minder mag). Tenminste 5 van de 10 teamleden lopen dezelfde afstand. Eenmaal voor een afstand gekozen, moet die door de wandelaars wel vier dagen lang volbracht worden. Dan pas hebben de individuele teamleden recht op de beloning.Wel kunnen er maximaal 2 van de teamleden de vier dagen opsplitsen. Dus zelf twee dagen wandelen en een collega, vriend of familielid de andere twee dagen laten volmaken. Dus ieder 2 dagen.
De kosten voor het gehele  businessteam – €1000,- 

 
lees meer
Ondernemend Lisse 12 september te gast bij de Keukenhof

We kennen Keukenhof allen van de mooie showtuin in het voorjaar. Naast de bloemen is Keukenhof ook actueel met het gebruik van energie. Het kantoorgebouw is niet alleen in het seizoen in gebruik, maar het hele jaar door. Andere paviljoens zijn gedeeltelijk in gebruik en worden evenals het kantoorgebouw verwarmt en gekoeld. Daar is veel energie voor nodig.

Er zijn op de diverse gebouwen dan ook veel zonnepanelen geplaatst. Het kantoorgebouw wordt verwarmd door aardwarmte. Dat klinkt stabiel, maar zeker bij een gebouw met zoveel glas komt er nog een hoop regelwerk bij kijken. Dit proces, de voordelen, de meevallers en tegenvallers wordt ons uitgelegd tijdens de contactbijeenkomst van Ondernemend Lisse op 12 september op locatie bij Keukenhof. Een uniek kijkje achter de schermen! Naast de technici welke uitleg geven over het proces is ook Zakelijk Zuiniger aanwezig. Deze organisatie helpt ondernemers in de Duin- en Bollenstreek met kennis en waar mogelijk de weg naar subsidie voor als je wordt geïnspireerd door het verhaal. Er zijn standaard scans om zo’n project te starten. Zorg dat er er bij bent en nodig zeker collega ondernemers uit om op deze avond kennis te maken met Ondernemend Lisse. Zoals we gewend zijn is er drank en een maaltijd.

 
hier kun je inschrijven
Bedrijfsbezoek vd Geest grond en drainagewerken

Dinsdag 19 september aanstaande is het volgende bedrijfsbezoek!
U bent deze avond van harte welkom bij van der Geest Hillegom bv.  
Van der Geest is begonnen als loonwerker en nu, 65 jaar later, aannemer in grond- en drainagewerken.
De eigenaren Herman en zoon Mike zullen u in een korte presentatie laten zien wat voor opdrachten zij zoals uitvoeren.
Ook is er gelegenheid om het materieel te bekijken onder het genot van een hap en drankje.  
Praktische informatie:
De presentatie zal beginnen om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30.
Adres: Oude Weerlaan 67 Hillegom.
Aanmelding verplicht via 
info@geestgrondwerk.nl        of via DB@MEERBUSINESS.NL 
Ondernemend Hillegom en MeerBusiness  kijken er naar uit om u te mogen ontvangen!   

 
lees meer
Lees alles over: Duurzaamheid in maatschappelijk vastgoed, een zorg voor later? (Deel 1)

Gezondheidszorg neemt duurzaamheid serieus
In de Gezondheidszorg speelt duurzaamheid al enige tijd een grote rol in het beleid van de instellingen en heeft ook de werkvloer ondertussen bereikt. Ziekenhuizen zijn bezig met de Green Deal in de zorg, waarbij naast de route naar klimaatneutraal in 2050 ook de gezondheid van cliënten en werknemers op de agenda staat, afvalproblematiek en een stuk bewustwording over klimaat en milieu. Sinds 2019 wordt in de gehele gezondheidszorg ook gewerkt met een CO2 routekaart, welke verplicht is voor de wat grotere instellingen met een EED-verplichting vanuit de EU. De CO2 routekaart stipt de maatregelen aan op de horizon die betrekking hebben op energiebesparing en duurzame opwekking van energie. 


DUMAVA subsidie weer actueel
In 2021 is een stimuleringsregeling gestart met de naam DUMAVA waarbij een investeringssubsidie wordt gegeven aan initiatieven in Duurzaam Maatschappelijk Vastgoed.  .......

 
lees verder op de site van EE care
Is het al tijd voor kerstpakketten?

Het is weer bijna zover – de mooiste tijd van het jaar staat voor de deur! Kerst is altijd een speciale gelegenheid om waardering te tonen aan je medewerkers, klanten en zakenpartners. Juist nu, in deze bijzondere tijden, is het extra belangrijk om te laten zien dat je aan ze denkt en om dankbaarheid te tonen voor de waardevolle bijdrage die ze leveren. Daarom is het nu het perfecte moment om kerstpakketten en eindejaarsgeschenken aan te schaffen! 

 

 
bekijk de site
Meerlive zoekt sponsors !!

Wat is het toch jammer dat zoveel evenementen kwijtraken in Haarlemmermeer".  Zo begint de oproep voor sponsors en geïnteresseerden van Meerlive. En de oproep gaat verder: Want hoe leuk is het om dorpsgenoten, vrienden en bekenden weer te zien en spreken tijdens een mooie avond of middag, en daarnaast ook als ondernemer de gelegenheid te hebben om jouw bedrijf te promoten! 
De organisatie van  Meerlive doet er daarom met een kleine groep vrijwilligers alles aan om Meerlive wel door te laten gaan en daarmee de traditie van dit dorpsfeest voor te zetten. De huidige economische situatie dwingt hen daarbij om creatief te zijn en naar andere mogelijkheden te kijken waarop we dit mooie en gezellige evenement neer kunnen zetten voor Haarlemmermeer. Livemuziek en gezelligheid als basis Meerlive is en blijft een pleinfeest waarbij iedereen kan genieten van goede livemuziek. We vinden het ook belangrijk dat het een betaalbaar evenement blijft voor alle inwoners en voor bedrijven, waarbij wij er voor zorgen dat iedereen droog staat als er een bui valt en ook een drankje kan drinken in het zonnetje.

Meerlive 2023 graag samen met jullie
Maar Meerlive kan niet zonder lokale sponsoren; ondernemers die het ook belangrijk vinden dat we een stukje cultuur, onderlinge verbondenheid en gezelligheid behouden in onze gemeente. En ondanks alle uitdagingen die ondernemers hebben, wellicht toch een mogelijkheid zien om Meerlive 2023 te ondersteunen. 

 
lees verder en bekijk de line up en de sponsorpakketten

word nu lid van MeerBusiness
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij duizenden regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2023, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open, Business & Bites Bollenstreek, Jonge OndernemersPrijs; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief. En ben je langer dan 3 jaar lid, dan doen we dat gratis!

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 december 2024 ,  mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364

 
Het juiste adres voor bus, taxi, minibus of touringcar, dat is Brouwer tours

Laat u rijden door Taxi, Bus, minibus of touringcar ; Brouwer's tours Bent u op zoek naar veilig en voordelig groepsvervoer? Dan bent u bij Brouwer Tours aan het juiste adres. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 90 jaar, jaren waarin zij zich hebben ontwikkeld tot een begrip in de regio Duin- en Bollenstreek. Zij zijn uw betrouwbare partner in kwalitatief personenvervoer, met een zeer omvangrijk wagenpark. Een bus huren met gediplomeerd chauffeur, dat doet u snel en eenvoudig bij Brouwer Tours. Van standaard luxe touringcar tot zeer luxueuze VIP-uitvoering, van een prachtige dubbeldekker tot een of meerdere minibusjes. Uw wens is bepalend voor het aanbod en de prijs. Wat u ook kiest, bij Brouwer Tours zit u altijd goed.   

 
directe route naar Brouwertours
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
09-09-2023 Open Monumententag Hillegom opent in ‘t Hof
11-09-2023 MeerBusiness Event “Duurzaam vlammen, zonder jezelf erin te verliezen”
11-09-2023 Verhalentafels in Hillegomse bieb starten op 11 september
12-09-2023 Uitnodiging voor bezoek aan Kunst in de Polder en Atelier Margareth Meulmeester
19-09-2023 Bedrijfsbezoek van der Geest grond- en drainagewerken Hillegom
20-09-2023 Miljoenennota ontbijt met Moore MTH in Huys Dever
20-09-2023 Netwerkborrel MeerBusiness in de watertoren Hillegom
28-09-2023 jaarevent OADB
07-10-2023 zaterdag 7 oktober Bollenmarkt voor Fietsmaatjes Hillegom & Lisse
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen