Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2023 
In deze nieuwsbrief:
 • Honderden ondernemers bij netwerkevent
 • Donderdag Pokelunchdag bij alle bedrijven in de Bollenstreek
 • Uitnodiging voor bezoek aan Kunst in de Polder en Atelier Margareth Meulmeester
 • woensdagmorgen 20 september; Miljoenennota ontbijt met Moore MTH in Huys Dever
 • woensdagavond 20 september; Netwerkborrel MeerBusiness in de watertoren Hillegom
 • MeerBusiness CTS GROUP Golf Open op de Haarlemmermeersche Golfclub
 • Meerlive zoekt sponsors !!
 • Steun Fietsmaatjes Hillegom & Lisse en koop dozen bloembollen of kom naar de Bollenmarkt
 • September Maandmenu restaurant het Oude Dykhuys weer fenomenaal
 • Golfballenaanbieding die je niet kan laten lopen
 • jaarevent OADB op 28 september
 • Accountantskantoor de Lange Fisckwartaaltje
 • De Muze Noordwijk: De winnaar van Arthouse Select is bekend...
 • Wanneer stapt u over op herbruikbare koffiebekers op de zaak?
 • word nu lid van MeerBusiness
 • Privacy, contact en disclaimer
Honderden ondernemers bij netwerkevent

 

Tijdens het netwerkevent ‘Business & Bites Bollenstreek’ werden de bezoekers getrakteerd op een bijzondere combinatie van heerlijke hapjes, mooie wijnen, goed bier of fris, passend entertainment en uiteraard voldoende netwerkgelegenheid waar honderden ondernemers zich voor hadden aangemeld. Een netwerkevent van formaat dus... Dit alles vond dinsdag 23 augustus plaats in de tuinen van ’t Huys Dever.   Bekijk hier diverse foto's van Blik op Lisse.
Artikel deels overgenomen van BLIKOPLISSE: Redactie Hans Geerlings foto's Arie Boelhouwers 

Overige foto's fotografie Mike van Bemmelen

 


organisatie Business & Bites Bollenstreek

 

 

 

Tenslotte het schitterende "waterbed" van Goodnight.

Nog meer foto's bekijk je in de MeerBusiness Gallery

 

naar de foto's

 

Donderdag Pokelunchdag bij alle bedrijven in de Bollenstreek

Gewoon om dat het lekker is en je collega's ook mogen genieten.

 
direct bestellen
Uitnodiging voor bezoek aan Kunst in de Polder en Atelier Margareth Meulmeester

Graag willen wij je uitnodigen voor een bijzonder bezoek aan Kunst in de Polder en atelier Margareth Meulmeester. Deze unieke kunstervaring vindt plaats op 12 september a.s. aan het Turfspoor in Lisserbroek. Gert-Jan van Maris en Margareth Meulmeester nodigen je uit om kennis te maken met hun werk.
Gert-Jan is beeldhouwer en beeldhouw docent bij Kunst in de Polder. Daarnaast maakt hij sokkels in hout, steen en rvs voor zowel binnen- als buiten gebruik en restaureert hij beelden, schilderijen en kunstvoorwerpen voor verzekeraars, schade-expertisebureaus en particulieren. www.kunstindepolder.nl 
Margareth is beeldend kunstenaar en maakt schilderijen en unieke achterglasschilderingen op plexiglas.

 
aanmelden en meer lezen
woensdagmorgen 20 september; Miljoenennota ontbijt met Moore MTH in Huys Dever

Traditiegetrouw wordt op woensdagmorgen ná Prinsjesdag het Miljoenennota-ontbijt georganiseerd in ’t Huys Dever in Lisse. Het kasteel  opent om 07.30 uur haar deur en dan staat er een geurende kop koffie/thee en heerlijk ontbijtje voor u klaar.
De presentatie start om 08.00 uur Na een welkomstwoord van Hans van Schie register accountant bij Moore MTH Noordwijk. Daarna zal de ervaren fiscalist van Moore MTH Rob Thijssen, u meenemen in het Belastingplan 2024. 
Zoals de laatste jaren min of meer gebruikelijk, zullen een aantal plannen al zijn uitgelekt. Maar voor  het MKB is vooral relevant hoe dat de komende jaren zal uitpakken.Na afloop van het Miljoenennota ontbijt is er tot ongeveer 10.00 uur tijd om na te praten onder het genot van een heerlijke kop koffie.
Toegang is gratis voor zowel leden als niet-leden van MeerBusiness. Duin & Bollenstreek en MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol . AANMELDEN wel noodzakelijk! en maximaal 45 deelnemers. 

 
lees meer en gratis aanmelden
woensdagavond 20 september; Netwerkborrel MeerBusiness in de watertoren Hillegom

De MeerBusiness Ondernemersborrel wordt elke derde woensdag van de maand georganiseerd door MeerBusiness Duin & Bollenstreek.  Deze maand is de locatie; de watertoren Hillegom. In september doen wij de netwerkborrel gezamenlijk met INFOREGIO van Marco Griekspoor. Hij zal tijdens de borrel zijn 3e uitgave van INFOREGIO lanceren.
En.... MeerBusiness en INFOREGIO hebben nog een leuke surprise. 
Ondernemersborrel start vanaf 17:00 uur. Dit keer geen diner, maar heerlijke hapjes.


Maar let op.Omdat wij naast onze gasten nog zo'n 50 gasten uit Haarlemmermeer verwachten, vragen wij je deze keer echt vooraf aan te melden. Want zeg nou zelf, het is nooit prettig om een bitterbal te moeten delen met een collega. Dus  snel aanmelden dan weten wij op hoeveel deelnemers wij kunnen rekenen en jij eet geen halve bitterbal. Aan de Ondernemersborrel zijn geen kosten verbonden. Vergeet je visitekaartjes niet mee te nemen! 

 
direct aanmelden
MeerBusiness CTS GROUP Golf Open op de Haarlemmermeersche Golfclub

Datum : 19-10-2023 12:00 ontvangst, aanvang golf open wedstrijd 13.30 uur


De MeerBusiness regio’s Haarlemmermeer & Schiphol en MeerBusiness Duin & Bollenstreek organiseren met trotshet gezamenlijke MeerBusiness CTS GROUP Open golftoernooi.

Golf, culinair, plezier, zaken doen en mét een spetterend diner!  
Met het hoofdsponsorschap zorgt CTS Group uit Nieuw-Vennep er voor dat we deze dag nóg mooier kunnen maken. Al vele jaren spelen ondernemers uit Haarlemmermeer en Duin & Bollenstreek elk hun eigen gezellige golftoernooi op de prachtige Haarlemmermeersche golfbaan.
19 oktober 2023 komen de regio’s samen en strijden om de MeerBusiness CTS GROUP Golf Open Bokaal. 


Golfen op een fantastische baan;
uitstekende baanverzorging,
diverse verrassingen op de baan,
een uitmuntend diner,
een vrolijke prijsuitreiking
samen golf én zaken doen en
vooral met veel plezier om een hele leuke dag te beleven en !

 

Locatie:

De prachtige Haarlemmermeersche golfbaan in Vijfhuizen 
Geen drempels :
Alle ondernemers met een GVB zijn welkom en geen GVB, geen punt sluit dan aan bij de Master clinic. De wedstrijd is voor iedereen met GVB maar zonder talent een perfecte uitdaging om deze topdag mee te maken.
Maximale playing handicap die is dit keer ca. 30!  Er mag nl. natuurlijk geen enkele reden zijn om niet naar MeerBusiness Golf Open te komen. 

Kosten voor de flight € 640 excl. Btw. Individueel inschrijven kan ook per persoon voor deze all-in golfdag is € 175,-- excl. btw: (9 ipv 18 holes 149,-- excl btw)

 
lees meer en direct inschrijven
Meerlive zoekt sponsors !!

Wat is het toch jammer dat zoveel evenementen kwijtraken in Haarlemmermeer".  Zo begint de oproep voor sponsors en geïnteresseerden van Meerlive. En de oproep gaat verder: Want hoe leuk is het om dorpsgenoten, vrienden en bekenden weer te zien en spreken tijdens een mooie avond of middag, en daarnaast ook als ondernemer de gelegenheid te hebben om jouw bedrijf te promoten! 
De organisatie van  Meerlive doet er daarom met een kleine groep vrijwilligers alles aan om Meerlive wel door te laten gaan en daarmee de traditie van dit dorpsfeest voor te zetten. De huidige economische situatie dwingt hen daarbij om creatief te zijn en naar andere mogelijkheden te kijken waarop we dit mooie en gezellige evenement neer kunnen zetten voor Haarlemmermeer. Livemuziek en gezelligheid als basis Meerlive is en blijft een pleinfeest waarbij iedereen kan genieten van goede livemuziek. We vinden het ook belangrijk dat het een betaalbaar evenement blijft voor alle inwoners en voor bedrijven, waarbij wij er voor zorgen dat iedereen droog staat als er een bui valt en ook een drankje kan drinken in het zonnetje.

Meerlive 2023 graag samen met jullie
Maar Meerlive kan niet zonder lokale sponsoren; ondernemers die het ook belangrijk vinden dat we een stukje cultuur, onderlinge verbondenheid en gezelligheid behouden in onze gemeente. En ondanks alle uitdagingen die ondernemers hebben, wellicht toch een mogelijkheid zien om Meerlive 2023 te ondersteunen. 

 
lees verder en bekijk de line up en de sponsorpakketten
Steun Fietsmaatjes Hillegom & Lisse en koop dozen bloembollen of kom naar de Bollenmarkt

Op zaterdag 7 oktober is het weer tijd om bloembollen in te slaan. Ook dit jaar organiseert MeerBusiness Duin & Bollenstreek & Fietsmaatjes Hillegom Lisse in samenwerking met het Fioretti college en Ondernemend Hillegom deze fleurige bollenmarkt.
Dit jaar ondersteunen leerlingen van het Fioretti college Fietmaatjes.


Zij stellen mooie verrassingspakketten voor u of uw medewerkers samen.
De pakketten van € 10, € 25,- € 50 of € 100 en bestaan uit  prachtige gemengde tulpen, (desgewenst ook Narcissen, Hyacinten en bijgoed). De pakketten zijn gevuld met prachtige gemengde tulpenbollen en wordt tegen meerkosten door de leerlingen bij u thuisbezorgd of ligt op 7 oktober in een van de kramen voor u klaar.
De opbrengst is geheel voor fietsmaatjes Hillegom Lisse. Vanaf 9.30 uur tot 16.00 uur is de Bollenmarkt te vinden in het centrum van Hillegom bij de OUDE POMP. Tulpen, Narcissen, Hyacinten Amaryllissen en bijgoed, maar ook weer een kraam met prachtige tuinplanten. Kom en steun Fietsmaatjes Hillegom Lisse en verwen uw tuin met prachtige voorjaarsbloembollen uit eigen regio.Fioretti colleges Hillegom & Lisse. 
Verwen u zelf of uw medewerkers want bestellen doe je heel eenvoudig.
Stuur een email naar frans@meerbusiness.nl schrijf naam, adres, woonplaats en de pakketten van je voorkeur en wij regelen het verder! Vragen 06-53633364 

 
lees meer
September Maandmenu restaurant het Oude Dykhuys weer fenomenaal

Gastvrijheid en Culinair genieten in Het Oude DykhuysRestaurant "Het Oude Dykhuys", gelegen aan de Ringvaart te Lisserbroek, hét adres voor een goede lunch of diner in het restaurant of bij mooi weer op ons patio-terras,. Hier bent u zowel zakelijk als privé op de juiste plek. Een sfeervol restaurant met een warme uitstraling. Waar u echt uit bent en eten genieten is. De menukaart volgt de seizoenen en biedt naast het à la carte menu tijdens de lunch een drie-gangen lunchsuggestie (uit te breiden met meerdere gangen) en tijdens het diner een wisselend 4-gangen Dykhuysmenu. Het 3 gangen maandmenu, met keuze tussen vis en vlees bij voor- en hoofdgerecht, heeft een vaste waarde op de menukaart. Voor de opzet van dit menu zijn wij bekroond met een Bib Gourmand. 

Augustus maandmenu klik HIER

 
bekijk hier het mei menu
Golfballenaanbieding die je niet kan laten lopen

MeerBusiness maakte een aantrekkelijke deal met Wilson en u kunt meeprofiteren. want goedkoper kan echt nergens! 
Wij hebben een optie op ruim 200 dozijn hoogwaardige golfballen.
Wilson Duo Soft golfbal
Bestel nu minimaal 288 golfballen (24 dozijn)
inclusief uw eigen logo of tekst voor slechts € 1,45 per bal (*). Dit is echt een fenomenale prijs voor deze kwalitatief hoogwaardige Wilson golfbal. bestellen kan via frans@meerbusiness.nl 06-53633364 of dinsdag tijdens de Business & Bites bijeenkomst direct bij Frans van der Riet. Wedden dat je handicap omlaag vliegt?
(*) excl. btw en excl € 40,-- instelkosten. 1 logo, meerdere logo's kosten op aanvraag.


Profiteer direct  en bestel vóór 10 september deze Wilson Duo Soft Golfbal. 
Niet MeerBusiness members betalen € 1,75 per bal. (en dat is nog steeds een spotprijs)

Wilson Duo Soft
De zachtste golfbal ter wereld zeggen de kenners, ontworpen om hogere balsnelheden te leveren voor een grotere afstand zonder in te leveren op het geweldige gevoel dat de bal kenmerkt.
En wie is Swingline
Daadwerkelijke levering vindt plaats via levering door Swingline Warmond, golfshop & Golflessen. Swingline Golfshop is in de regio bekend om zijn kennis van het golfspel, maar ook om zijn service en kwaliteit. We bestaan niet voor niks al 20 jaar. Swingline golfschool, gelegen in Warmond, heeft ervaren golfleraren die op een gezellige en professionele manier les geven 

 
lees meer
jaarevent OADB op 28 september
Jaarlijks organiseert OADB  een of meerdere inspirerende activiteiten en evenementen. Het jaarevent is een van de succesvolle evenementen. Daarover vertelt OADB je nu graag meer...OADB jaar evenement. Het jaarevent ´´Brede welvaart maken wij samen´´vindt dit jaar plaats op 28 september.
In De Watertoren in Hillegom komen we bij elkaar om een ''Betekenisvolle'' middag te beleven. 
Programma
Tijdens de Collegetour zal Kees Klomp ons meenemen in zijn zoektocht naar veranderingen in ons economisch systeem die leiden tot meer welvaart en geluk beleven. en verder binnenkort meer informatie op deze site 
 
lees meer
Accountantskantoor de Lange Fisckwartaaltje

Het is weer tijd voor het Fiscaalkwartaaltje van Accountantskantoor de Lange.
Deze maand o.a.
Tips voor de ondernemer
• Belastingdienst doet tijdelijk stapje terug bij saneringsakkoord
• Verzoek tijdig om teruggaaf buitenlandse btw
• BOR wordt minder bar en boos • Btw over vergoeding voor wegwerpplastic
• Vraag tijdig TEK aan
• Subsidie duurzame inzetbaarheid nu ook voor bedrijven
• Verkorte betaaltermijn aan mkb voor álle grootbedrijven
• Loket landelijke beëindigingsregelingen veehouderijlocaties open
• Deadline nadert voor aanvraag subsidie praktijkleren

Tips voor de DGA
• Tijdelijk bevriezen belastingrente
• Digitaal uw bv oprichten Tips voor werkgevers en werknemers
• Sinds 1 juli visies op re-integratie vastleggen
• Meer duidelijkheid over hoge en lage WW-premie
• Uitzendcontract eindigt niet meer bij ziekte
• Onregelmatigheidstoeslag ook over bovenwettelijke vakantiedagen
• Controleer definitieve Wtl-beschikking 2022!
• Niet (tijdig) genoten vakantiedagen vervallen niet zomaar
• Uurloongrenzen jeugd-LIV 2023

Tips voor elke belastingbetaler
• Gewijzigde regeling wettelijke schuldsanering
• Duidelijkheid over restant STAP-budget 2023
• Controle kwaliteit incassobureau verbeterd
• Belastingrente overige belastingen verhoogd
• Strengere eisen voor verhuurders woningen                                     

 
lees meer
De Muze Noordwijk: De winnaar van Arthouse Select is bekend...
De winnaar van de afgelopen Arthouse Select avond is bekend! Op maandag 18 september zullen wij de film 'Riceboy Sleeps' om 20:00 uur draaien. Kaartjes voor deze film zijn vanaf nu te koop!  
Riceboy Sleeps Arthouse Select
Alleenstaande moeder So-Young brengt haar puberzoon Dong-Hyun groot in de buitenwijken van Canada. Hoewel ze voortdurend wordt geconfronteerd met culturele uitdagingen, is ze ervan overtuigd dat het leven hier meer te bieden heeft dan in Zuid-Korea. Maar Dong-Hyun wordt steeds nieuwsgieriger naar zijn Koreaanse afkomst en in het bijzonder naar zijn overleden vader. Als ze door onverwachts nieuws terugkeren naar Zuid-Korea, komen ze eindelijk weer in aanraking met hun roots en is het tijd om trauma’s uit het verleden onder ogen te komen.
 
lees meer
Wanneer stapt u over op herbruikbare koffiebekers op de zaak?

Vanwege nieuwe wetgeving is het vanaf 1 januari 2024 verboden om op kantoor (en heel veel andere plekken) wegwerp koffiebekers te gebruiken. Waar stapt u op over? 

11Cideas biedt de perfecte oplossing: bedrukte koffiemokken, kop en schotels en theeglazen. Deze zijn niet alleen duurzaam, maar passen ook perfect bij iedere onderneming. Laat jouw logo of een persoonlijke boodschap op de bekers drukken om een professionele uitstraling te geven. De bekers zijn gemaakt van hoogwaardig materiaal en voorzien van top bedrukking. Neem contact op en wij zorgen voor een oplossing                                    

 
lees meer

word nu lid van MeerBusiness
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij duizenden regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2023, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open, Business & Bites Bollenstreek, Jonge OndernemersPrijs; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief. En ben je langer dan 3 jaar lid, dan doen we dat gratis!

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 november 2024 ,  mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364

 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
29-08-2023 Ondernemerscafé Q3-2023 Ondernemend Hillegom
31-08-2023 Donderdag Pokelunchdag bij alle bedrijven in de Bollenstreek
12-09-2023 Uitnodiging voor bezoek aan Kunst in de Polder en Atelier Margareth Meulmeester
20-09-2023 Miljoenennota ontbijt met Moore MTH in Huys Dever
20-09-2023 Netwerkborrel MeerBusiness in de watertoren Hillegom
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen