Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2018 
In deze nieuwsbrief:
 • Haarlemmermeersche Golfclub krijgt verlichte baan.
 • Bent u al AVG Proof, met de vijf stappen van CROP accountants en adviseurs is het zo gepiept
 • TAKE OFF Music Event - feest voor iedereen!
 • Gildeleden van de Zwarte Tulp komen bijeen
 • Uitnodiging; Proef de authentieke smaak van Italië
 • Nu kaarten bestellen voor het Hillegomse Muziekfeest, het kan via MeerBusiness
 • a.s. woensdag Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
 • de Agenda
 • alleen voor genodigden naar Meerlanden
 • 4PROCES als maatschappelijk betrokken onderneming
 • Taxi of bus nodig?
 • Oesters en Bubbels in Villa Flora
 • Klein Duimpje's eerste Lustrum festival.
 • Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
 • Netwerkbijeenkomst Pitch, Hit en Run voor ondernemers op Park10
 • Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
 • Privacy, contact en disclaimer
Haarlemmermeersche Golfclub krijgt verlichte baan.

De Haarlemmermeersche golfbaan, tussen de Ringvaart, het Floriade-terrein en het Meerbos, renoveert het Bolstra parcours tot een moderne ecologisch verantwoorde en duurzaam verlichte baan. Vrijwel elke sport traint in de avonduren en speelt competitie bij daglicht. OK, de driving range is al jaren verlicht maar straks is ook de Bolstrabaan volledig verlicht, zodat ’s avonds niet alleen op de Driving Range geoefend kan worden, maar ook op de Par-3 baan gespeeld kan worden. De baan wordt voorzien van een ecologisch verantwoord en voor golfers aantrekkelijke grassoort, het zgn. Rondzwenkgras. Medio september moet de baan klaar zijn en zal Haarlemmermeer er een unieke golfmogelijkheid bij hebben. 

 
lees meer
Bent u al AVG Proof, met de vijf stappen van CROP accountants en adviseurs is het zo gepiept
Stap 1: Creëer intern bewustwording, zorg voor een vast aanspreekpuntInformeer uw medewerkers over de wetgeving, de impact van de AVG op uw huidige processen en bij wie zij terecht kunnen bij vragen. Onder de AVG krijgen uw klanten meer privacyrechten.
Stap 2: Maak een register met persoonsgegevens die u verwerktDocumenteer welke persoonsgegevens u verwerkt en met welk doel, waar deze gegevens vandaan komen en met wie u ze deelt. Belangrijk is de wijze waarop u de toestemming van uw klanten vraagt, krijgt en registreert.
Stap 3: Breng risico’s in kaart en zorg voor beveiligingsmaatregelenStandaard moeten in uw bedrijfsvoering en ICT ingevoerd zijn:‘Privacy by design’ voor de bescherming van persoonsgegevens: dit houdt in dat u al tijdens de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten aandacht besteedt aan privacyverhogende maatregelen.‘Dataminimalisatie’ waarmee u zorgt dat u alléén persoonsgegevens verwerkt die noodzakelijk zijn voor het doel. Hiermee bespaart u zich ook nog eens een hoop werk.
Stap 4: Zorg voor documentatie van datalekkenBij een datalek vallen persoonsgegevens in handen van derden die geen toegang tot die gegevens zouden mogen hebben. De meldplicht datalekken blijft onder de AVG grotendeels hetzelfde, alleen de eisen voor de registratie zijn strenger.
Stap 5: Breng verwerkingen door derden in kaart, sluit verwerkersovereenkomstenCheck de contracten en gemaakte afspraken goed voor alle pakketten die u heeft uitbesteed aan derden, denk aan een administratiekantoor of een arbodienst, en zorg ervoor dat alles goed is vastgelegd (de zogenaamde verwerkersovereenkomsten). Niet in alle gevallen is CROP aan te merken als een verwerker bij de dienstverlening die wij voor u verrichten. Binnenkort zullen wij een uitgebreidere toelichting geven en ook aangeven hoe wij u willen faciliteren met een verwerkersovereenkomst (indien nodig).  
Meer informatie nodig? mail naar HvanSchie@crop.nl
 
TAKE OFF Music Event - feest voor iedereen!

Ook jij bent van harte welkom op het feestelijke TAKE OFF Music Event op 1, 2 en 3 juni in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. Het weer kan geen roet in het eten gooien, want het wordt een groot indoor-muziekfestival in Het Cultuurgebouw op het Raadhuisplein in Hoofddorp. Het aanbod is heel gevarieerd, er is muziek voor iedere smaak.  

Dutch Swing College Band foto Bas Meijer

 
lees meer over de line-up
Gildeleden van de Zwarte Tulp komen bijeen
Voor in uw agenda: 
Donderdag 14 juni Haringparty wordt georganiseerd in samenwerking met BCL.  Vrijdag 6 juli Gilde Midzomer avond, inloop vanaf 20.30 uur. Deze evenementen vinden plaats in het Museum de Zwarte Tulp.Uitsluitend voor Gildeleden van de Zwarte Tulp 
 
naar de site
Uitnodiging; Proef de authentieke smaak van Italië

30 mei a.s. kookt het team van “Pani e Tulipani” een vijfgangen walking diner menu voor u en laat u kennis maken met de heerlijkste gerechten van Italië.  Chefkok/eigenaar Fabio werkt uitsluitend met verse huisgemaakte producten en dat is te proeven! Het wordt nog leuker als  reisadviseur Marlies Nieuwmeijer van Travel Counsellors vertelt over diverse reismogelijkheden naar het schitterende Italië. En tenslotte wordt u tong gestreeld met de lekkerste wijnen van Register Vinoloog John Nederstigt van horeca-groothandel Nederwijnen. Hij  geeft een uitleg over de bijpassende proefglaasjes Italiaanse wijnen.  Komt u ook leerzaam en smakelijk netwerken? Schrijf u dan in een meld u aan .
Kosten: €39,00 per persoon. (relaties van MeerBusiness betalen slechts € 32,50) Aanvang: 18.45 uur en ontvangst met een glaasje Prosecco. 
Einde avond: circa 21.45 uurLocatie:  Restaurant Pani e Tulipani – Heereweg 487 te Lisse  

 
direct aanmelden
Nu kaarten bestellen voor het Hillegomse Muziekfeest, het kan via MeerBusiness

bestel kaarten, mail naar frans@meerbusiness.nl

 

a.s. woensdag Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora

Datum : 23-05-2018 De Hillegomse Ondernemersborrel wordt elke vierde woensdag van de maand georganiseerd door InitiatiefRijk Hillegom en Koopcentrum Hillegom in samenwerking met MeerBusiness Duin & Bollenstreek en Hotel Villa Flora.De Ondernemersborrel start vanaf 17:00 uur en er is gelegenheid om deel te nemen aan het buffet. Met Renate & Nick de Mon van Villa Flora zijn afspraken gemaakt waarbij maandelijks een smaakvol buffet voor slechts € 10 zal worden gepresenteerd.Drankmuntjes zijn 5 voor € 10 en € 2,25 per stuk. 

 
de Agenda
di  22-05-2018 Business club golfcompetitie Tespelduyn
wo23-05-2018 Varen Nieuwe Waterweg Rotterdam (alleen voor genodigden)
wo 23-05-2018 Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Floradi 
di 29-05-2018 bezoek vergistingsinstallatie de Meerlanden (alleen voor genodigden)wo 30-05-2018 Uitnodiging; Proef de authentieke smaak van Italiëdo 
07-06-2018 Netwerkbijeenkomst Pitch, Hit en Run voor ondernemers op Park10di 12-06-2018 business club golfcompetitie Haarlemmermeersche golfclubzo 
17-06-2018 Vaderdag 
di 26-06-2018 Business club golfcompetitie Tespelduyn
wo 27-06-2018 Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora 
 
uitgebreide agenda
alleen voor genodigden naar Meerlanden
Op dinsdag 29 mei a.s. brengt Meerbusiness op uitnodiging van Business Unit Manager bedrijfsafval van Meerlanden, Arthur Richardson, een bezoek aan de “Groene Energiefabriek” in Rijsenhout. Meerlanden maakt daar doormiddel van vergisting en compostering van etensresten en tuinafval vijf bruikbare producten, namelijk groengas, warmte, compost, C02 en water. Het groengas wordt in het aardgasnetwerk ingevoerd. De wagens van Meerlanden kunnen vervolgens via het Groengas tankstation op eigen terrein tanken. Warmte wordt geleverd aan (show)kassen van De Arendshoeve, Compost en C02 laten bloemen, groente en fruit groeien en met het water sproeien de veegwagens van Meerlanden de straten schoon. 
 
4PROCES als maatschappelijk betrokken onderneming

.‘Gaan ondernemen en maatschappelijke betrokkenheid prima samen?’ Als het aan Arjan Warmerdam van 4PROCES ligt wel. Hij vindt het vanzelfsprekend zijn bijdrage aan de maatschappij te leveren. En ook geeft het hem voldoening. In het artikel vertelt Arjan graag meer over zijn onderneming 4PROCES en hoe hij het vormgeeft samen met het maatschappelijk betrokken zijn.  

 
lees het gehele artikel
Taxi of bus nodig?

 
Oesters en Bubbels in Villa Flora

Datum: Zaterdag 26 mei 2018
Tijd: 15.00-18.00
Plaats: Hotel Villa Flora Hoofdstraat 55, 2181 EB Hillegom
Deze middag die in samenwerking tussen Villa Flora en Wellington Winery wordt georganiseerd staat in het teken van Oesters en Bubbels. De oesters zijn deze middag maar € 1,25 per stuk! Er zijn 3 soorten bubbels: Prosecco, Cava en Champagne. Daarnaast worden een aantal mooie witte wijnen geschonken. Aanmelden: telefonisch 0252515100 of per mail:  info@hotelvillaflora.nl 

 
Klein Duimpje's eerste Lustrum festival.

Want 7 juli organiseren zij alweer de 5e keer het eigen Midzomer Bier en BBQ festival. Maar liefst 14 Zuid Hollandse brouwerijen zullen u van hun mooie producten gaan laten genieten. 5 BBQ teams gaan heerlijke slow bbq gerechten voor jullie creëren. Voor degene die liever een lekkere wijn degusteren is de eigen Klein Duimpje wijn specialist er om je van een goed advies te voorzien, naast BBQ zal een kaas specialist adviseren over goede combinaties met bier cq. wijn  Ook aan de amateur brouwers is gedacht en is er een stand met brouwspullen en natuurlijk wordt er met die pannen ook live gebrouwen om te showen hoe je thuis je eigen bier kunt maken.

Early Bird ticket. Voor de vroegboekers hebben we dit jaar voor het eerste een EARLY BIRD Ticket beschikbaar.   

Bekijk hier de laatste nieuwsbrief van Klein Duimpje met uitgebreid 
nieuws over de laatste nieuwe en prijswinnende bieren

 
direct Early Bird tickets bestellen
Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
MeerBusiness de regionale netwerk- en businessgenerator! MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers.
MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek.
Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2018, incl. gebruik Vip-card: € 180,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-U heeft persoonlijk toegang tot de jaarlijkse MeerBusiness Netwerkparty (gezamenlijk met MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol) indien sprake is van een free event.
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief
Nu lid worden, u betaalt slecht € 180 voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 maart 2019) mail naar Frans@meerbusiness.nl  
 
Netwerkbijeenkomst Pitch, Hit en Run voor ondernemers op Park10
Datum : 07-06-2018 Netwerkbijeenkomst Pitch, Hit en Run voor ondernemers op Park107 juni 2018 van 18:00 tot 20:00 Locatie:Nieuwe Molenaarslaan 10, HoofddorpPark10; thuisbasis van Hoofddorp Pioniers Hoofddorp Graag nodigen wij u uit voor de Pitch, Hit & Run voor ondernemers op Park10. Een netwerk evenement geïnspireerd door Honkbal. 
 
Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
MeerBusiness de regionale netwerk- en businessgenerator! MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers.
MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek.
Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2018, incl. gebruik Vip-card: € 180,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-U heeft persoonlijk toegang tot de jaarlijkse MeerBusiness Netwerkparty (gezamenlijk met MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol) indien sprake is van een free event.
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief
Nu lid worden, u betaalt slecht € 180 voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 maart 2019) mail naar Frans@meerbusiness.nl  
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 6.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
22-05-2018 Business club golfcompetitie Tespelduyn
23-05-2018 Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
30-05-2018 Uitnodiging; Proef de authentieke smaak van Italië
07-06-2018 Netwerkbijeenkomst Pitch, Hit en Run voor ondernemers op Park10
12-06-2018 business club golfcompetitie Haarlemmermeersche golfclub
13-06-2018 Varen met MeerBusiness elke woensdag van 13 juni t/m 1 september
17-06-2018 vaderdag
20-06-2018 Varen met MeerBusiness elke woensdag van 13 juni t/m 1 september
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen