Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
 • Moore MTH praatte ondernemers bij en zet alles voor u op een rijtje
 • MeerBusiness op bezoek bij VVD Tweedekamerlid Hawre Rahimi
 • Toon van Dooijeweerd, directeur van Paerel Investment, member bij MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
 • KvK; Dit betekent Prinsjesdag 2022 voor jou
 • Meerlanden journaal
 • Bart Siemerink vertrekt bij Keukenhof
 • Mijn naam is Hans van den Berg, masseur en eigenaar van Dari Gunung
 • RABOBANK zet de belangrijkste zaken op een rij
 • Tip van de Muze Noordwijk
 • Exclusief voor Hillegomse ondernemers
 • Najaar in Het Oude Dykhuys
 • Ook 11Cideas gaat voor duurzaam
 • Sponsorbijeenkomst FC Lisse
 • Werf talent voor de toekomst! Doe mee met Talent4Life
 • word nu lid van MeerBusiness
 • Privacy, contact en disclaimer
 • Inschrijving geopend: Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek 2023
Moore MTH praatte ondernemers bij en zet alles voor u op een rijtje

Zoals ook afgelopen maandag gemeld organiseerde MeerBusiness in samenwerking met Moore MTHV woensdag 21 september 2022,  het Miljoenennotaontbijt in ‘t Huys Dever. Wil je meer weten wat je als ondernemer te wachten staat. Kijk dan HIER naar de informatie van Moore MTH . Daarnaast nemen wij een aantal van de besproken punten  mee op 20 oktober aanstaande, als we een bezoek brengen aan de Tweede Kamer.  

 
lees meer over de ontbijtbijeenkomst
MeerBusiness op bezoek bij VVD Tweedekamerlid Hawre Rahimi

Op uitnodiging van de VVD 2e Kamerfractie brengt een delegatie van MeerBusiness Duin & Bollenstreek en MeerBusiness Haarlemmermeer  & Schiphol een werkbezoek aan de (tijdelijke) Tweede Kamer in Den Haag. Wij zijn uitgenodigd om op donderdag 20 oktober a.s. in de middag mee naar Den Haag te komen Deelnemers aan het Miljoenennotaontbijt op 21 september 2022 hebben voorrang bij te veel aanmeldingen evenals MeerBusiness members.
Programma 20 oktober:
12.30 uur  Ontvangst met een broodje bij Moore MTH, Jonckerweg 20  Noordwijk op het Bedrijvenpark ‘s-Gravendijck / Space Business Park
13.30  uur  Vertrek naar Den Haag, vanzelfsprekend met een luxe bus van Brouwer Tours (want MeerBusiness members moeten luxe vervoerd  worden dus kom je al gauw bij Brouwer tours terecht) er is voldoende parkeerruimte voor uw auto op het bedrijvenpark.
14.30 uur inschrijven ingang Tweede Kamer aan de Bezuidenhoutseweg 67.
15.00  uur Ontvangst Tweede Kamer, locatie fractiekamer VVD.  Gesprek met Kamerlid Hawre Rahimi, woordvoerder MKB en ondernemen.
16.00  uur  Start rondleiding door het gebouw van de Tweede Kamer en bezoek aan de publieke tribune.
17.00 uur borrel in Nieuwspoort
Circa 17.45uur Terugreis naar Noordwijk en indien gewenst een uitstekend afsluitend gezamenlijk diner in Oude Dykhuys Lisserbroek   Aanmelden uiterlijk 5 oktober  door een E -mail te zenden naar db@meerbusiness.nl  of onderstaand door te klikken
Aan deze uitnodiging zijn voor MeerBusiness members geen kosten verbonden, m.u.v. het diner dat voor eigen rekening is.

 
direct aanmelden en meer informatie
Toon van Dooijeweerd, directeur van Paerel Investment, member bij MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
 

Paerel is gevestigd op de Herengracht in Amsterdam en is actief belegger op de beurzen van Euronext en NPEX. Verder investeert Paerel ook rechtstreeks in bedrijven zoals Arts en Zorg, MediQuest, Payter en YourGift Cards. Daarnaast zijn er belangen in fondsen van Goodwell Investment (impact investeerder in verschillende Afrikaanse landen) en NextGen Ventures (investeerder in innovatieve gezondheidsbedrijven).Paerel staat voor impact en innovatie.  Binnen het netwerk van MeerBusiness Duin- en Bollenstreek wil Toon een verbindende rol spelen, zijn kennis delen, maar zeker ook van anderen leren. Daarnaast zal YourGift Cards binnen het MeerBusiness netwerk extra onder de aandacht komen, want ook met cadeaukaarten maken ze impact met een interessant donatiebonus model.   “Nu zijn we member maar wellicht worden we in het nieuwe jaar ook partner” zegt Toon. Hij kijkt dan ook uit om naar de events van MeerBusiness Duin- en Bollenstreek.  Neem voor meer informatie of een kennismaking contact op met Toon via t.vandooyeweerd@paerel.nl

KvK; Dit betekent Prinsjesdag 2022 voor jou

Meer weten over de informatie van de KvK? Lees in de nieuwsbrief o.a.

• Belastingplannen voor maat­schap, eenmanszaak, vof en cv  
• De belastingplannen voor bv’s  
• Overige Prinsjesdagplannen voor mkb en zzp  
• Overzicht van alle wetsvoorstellen  
•  en  Wat betekent Prinsjesdag voor jou?  

 
naar de digitale nieuwsbrief van de KvK
Meerlanden journaal

Bericht van Meerlanden:

 

We zeggen zo langzaamaan dag tegen die mooie zomer en pikken de draad met het Meerlanden Journaal weer op. Als eerst met een terugblik. Zaterdag 27 augustus toverden we ons terrein in Rijsenhout om tot een interactief festivalterrein. Demo’s, foodtrucks, workshops én een kijkje achter de schermen. Er was van alles te beleven. Voor wie nog een keer wil nagenieten én voor wie er niet bij kon zijn. Hij is er: de aftermovie van het Festival voor Hernieuwen. Wie misschien ook doet denken aan de zomer is het Mediterraans Draaigatje. Maar vergis je niet. Deze exoot is zich via onder andere leegstaande kassen – lekker warm natuurlijk – aan het nestelen in ons land. Met een unieke bestrijdingsmethode proberen we dit te voorkomen. 

 
lees verder
Bart Siemerink vertrekt bij Keukenhof

"Na ruim 10 jaar Keukenhof is het tijd voor een nieuwe uitdaging. äldus Bart Siemerink. Hij vertrekt bij Keukenhof Lisse; " De eerste jaren bij Keukenhof maakten we een sterke groei door tot 1,5 miljoen bezoekers en een hoge bezoekerstevredenheid .

 
lees meer
Mijn naam is Hans van den Berg, masseur en eigenaar van Dari Gunung

Al bijna 14 jaar verzorgt Dari Gunung korte, effectieve stoelmassages voor het bedrijfsleven.   Stressbestendig zijn is een van de eigenschappen die u als werkgever van uw medewerkers verlangt. Maar natuurlijk wordt er hard gewerkt en natuurlijk zijn er stressfactoren. Belangrijk is dat je de stress de baas bent, dat je met de spanningen kunt omgaan. Zolang spanning en ontspanning met elkaar in balans zijn is er niets aan de hand, per slot van rekening heb je spanning ook nodig om prestaties neer te zetten. Dari Gunung verzorgt bedrijfsmassage voor ontspanning en energie. Meer info? Kijk dan op www.darigunung.nl 

 
Naar de site van Hans
RABOBANK zet de belangrijkste zaken op een rij
Prinsjesdag: de belangrijkste gevolgen voor ondernemers. Op Prinsjesdag zijn de kabinetsplannen, begroting en fiscale maatregelen voor volgend jaar bekendgemaakt. De troonrede benoemde het belang van het MKB en de noodzaak voor een beter ondernemersklimaat. Maar tot welke voorgestelde wetswijzigingen heeft dit geleid? 
 
bekijk de digitale nieuwsbrief van de RABOBANK
Tip van de Muze Noordwijk
De winnaar van de afgelopen Arthouse Select avond is bekend! Op maandag 17 oktober zullen zij de film 'Pink Moon' om 20:00 uur draaien. Kaarten voor deze film zijn vanaf nu te koop! 
 
reserveer kaarten
Exclusief voor Hillegomse ondernemers

AANMELDEN 1 S T E V E R G A D E R I N G  op 1 6 N O V 2 0 2 2
Vóór MAANDAG 14 NOVEMBER
TOEGANG ALLEEN MOGELIJK MET AANMELDING,
VIA AANMELDFORMULIER OP WWW.ONDERNEMENDHILLEGOM.NL 

het NIEUWE ondernemersplatform nodigt u uit

 
direct aannmelden
Najaar in Het Oude Dykhuys
Het Oude Dykhuys kijkt met veel plezier terug op een mooie zomer, waar zij veel gasten konden laten genieten van smaakvolle gerechten en de fijne ambiance van het terras en het restaurant. Nu het najaar in aantrede is hebben zij voor u een menu samengesteld met bijpassende producten van dit seizoen. Vanaf woensdag 21 september kunt u al genieten van dit gastronomische menu, dat als volgt is samengesteld. 
 
bekijk het menu en reserveer direct
Ook 11Cideas gaat voor duurzaam
Zo duurzaam mogelijk leven is helemaal de trend van nu. Het is dan ook niet zo vreemd dat milieubewuste relatiegeschenken populairder zijn dan ooit. Het is dan ook nu het moment om de jouw assortiment bedrukte goodies, giveaways en relatiegeschenken te verduurzamen. Je geeft daarmee een signaal af dat je meedenkt over de toekomst. Dat je kiest voor items die het milieu niet (of minder) vervuilen en geen schade toebrengen. En niet alleen het geven is leuk, de ontvangers waarderen die ‘groene’ gedachte ook. Je wordt niet meer gezien als een geitenwollensokken-type. Tegenwoordig is het de trend en binnenkort niet meer weg te denken uit ons leven. Sterker nog: steeds vaker maken we bewuste keuzes die beter zijn voor het milieu. Bekijk hier onder twee catalogussen vol duurzame geschenk ideeen.
- WOW Sustainable Collection
- The Sustainable Gift Magazine
Neem gerust contact op voor aanvullende vragen of een aanbieding op maat!  
Barry@11cideas.com
 
naar de site
Sponsorbijeenkomst FC Lisse

Met veel plezier nodigt FC Lisse u uit om op woensdag 12 oktober van 17.00 tot 19.30 uur aanwezig te zijn op de bijzondere sponsorbijeenkomst in de nieuwe sportaccommodatie van FC Lisse.

Onder het genot van een hapje en drankje krijgt u als een van de eerste bezoekers een exclusieve rondleiding in de nieuwe sportieve habitat. Iets waar we ontzettend trots op zijn en zij hopen dan ook dat u elkaar hier na de officiële ingebruikname vaak zullen treffen. Als sportliefhebber bieden zij u de gelegenheid om tijdens het evenement beachflags of banieren te plaatsen. Deze kunnen op de dag zelf bij FC Lisse worden afgegeven Ook vragen zij u, als u dat leuk vindt, om een introducé mee te nemen zodat hij of zij kennis kan maken met de mooie club en de mensen achter de vereniging. Om een indicatie te krijgen van het aantal bezoekers, vragen zij u zich aan te melden via communicatie@fclisse.nl Graag vernemen zij van u met hoeveel mensen u aanwezig bent. U wordt om 17.00 uur verwacht. De organisatie is in handen van de Business Club 2.0 die met dit evenement tevens het startschot geeft om in de toekomst meerdere inspirerende sponsorbijeenkomsten per jaar te organiseren. De catering wordt 12 oktober verzorgd door Grand Café Cineac, Homemade | Mevrouw Kortekaas, Casa Carpaccio | De Buren en Wereld Wijnen. FC Lisse kijkt uit naar uw komst!Met blauwgele groet,
De Business Club 2.0, Marc Rooza, Robert Faas, Martijn Claassen & Ronny Grimbergen. 

 
Werf talent voor de toekomst! Doe mee met Talent4Life

MDT in het onderwijs
MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Leerlingen in de leeftijd van 15 tot 18 jaar in 3 vmbo, 3 en 4 havo en 4 vwo die meedoen aan MDT leren hun talenten ontdekken en direct in te zetten in uw bedrijf. Tegelijkertijd doen ze iets voor een ander, ontmoeten ze nieuwe mensen en helpen zij onze samenleving een stukje mooier te maken. 


Win-win!
Heeft u een business challenge (bedrijfsvraagstuk, analyse, advies, denktank) die wel een frisse blik kan gebruiken, dan draait de jongere gedurende 32 uur mee met een functionaris in het bedrijf. Tegelijkertijd werkt de leerling aan zijn of haar persoonlijke leerdoelen. Door een MDT-traject ontwikkelen jongerenvaardigheden die ze niet op school leren. De ervaring die ze opdoen in de business challenge helpt hen bij studie- en loopbaanoriëntatie. Na het afronden van de business challenge zetten de leerlingen hun talenten in bij een maatschappelijke organisatie: 40 uur verdeeld over 4 maanden. Ervaren jongeren - zogenaamde peercoaches - ondersteunen de leerlingen in hun persoonlijke ontwikkeling. De leerlingen kunnen met al hun vragen bij hen terecht. 

 
lees meer

word nu lid van MeerBusiness
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2022/3, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 januari 2024 ,  mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364

 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Inschrijving geopend: Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek 2023

Op 13 april 2023 wordt tijdens de Grande Finale in Hillegom, voor de vierde keer de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek  uitgereikt. Deze onafhankelijke prijs is een initiatief van regionale netwerk- en businessgenerator MeerBusiness Duin- en Bollenstreek. Het wordt breed gedragen door het bedrijfsleven en de overheid. Jonge ondernemingen hebben en zijn immers de toekomst! Dus ben je jong of al véél ouder, maar is je bedrijf flitsend en jong, doe dan mee en laat zien dat je lef hebt.

 

 
lees meer en direct aanmelden
Agenda
07-10-2022 Nationale ouderendag
09-10-2022 Wereld Wijnen Wijnproeverij ‘najaar’
13-10-2022 Eerste Duin en Bollen Vierdaagse wandelevenement
20-10-2022 MeerBusiness op bezoek naar de Tweede kamer
21-10-2022 Wijn-Spijsavond 'herfst' 21 oktober restaurant De Vier Seizoenen te Lisse
30-10-2022 wintertijd
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen