Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
 • woensdag 21 sep Ontbijtbijeenkomst thema Miljoenennota met Moore MTH in Huys Dever
 • maandagavond 19 sept. 9 holes golf op een van de banen in de omgeving
 • Wisseling van de wacht bij Nederwijnen
 • woe 28 sept De Ondernemersborrel in Villa Flora gaat weer van start
 • Kom dit jaar met het hele team naar het KerstFestival bij van der Valk Sassenheim!
 • woe 28 sep We gaan weer OpdeKoffie In de Bollenstreek!
 • 30 sep Wijn en spijsavond het Oude Dykhuys Lisserbroek
 • BREEDBAND, Drie onmisbare partners bij het structureren van je business
 • Uit de nieuwsbrief van Joheco: Hacken en datalekken
 • KvK nieuwsbrief Verplichte duur­zaamheidsrap­portage: wat moet ik doen?
 • Adventskalenders bedrukken
 • het septembermenu van het Oude Dykhuys Lisserbroek
 • De foute kersttrui is ook in 2022 weer dé trend
 • Boekje van Hebe en Bernie € 24,50
 • KWF investeert 16 miljoen in Centra voor leven met en na kanker
 • Restauraties Landgoed Keukenhof afgerond
 • De Muze gaat weer beginnen! START VAN HET THEATERSEIZOEN
 • wat gebeurde er 60 jaar geleden op 5-10-1962
 • word nu lid van MeerBusiness
 • Privacy, contact en disclaimer
woensdag 21 sep Ontbijtbijeenkomst thema Miljoenennota met Moore MTH in Huys Dever

Nog een week, snel aanmelden. Traditiegetrouw wordt op woensdagmorgen ná Prinsjesdag het Miljoenennota-ontbijt georganiseerd in ’t Huys Dever in Lisse. Het kasteel  opent om 07.30 uur haar deur en dan staat er een geurende kop koffie/thee en heerlijk ontbijtje voor u klaar. De presentatie start om 08.00 uur Na een welkomstwoord van Hans van Schie register accountant bij Moore MTH Noordwijk. Daarna zal een ervaren fiscalist van Moore MTH, u meenemen door de miljoenennota en het Belastingplan 2023. Zoals de laatste jaren min of meer gebruikelijk, zullen een aantal plannen al zijn uitgelekt. Maar voor  het MKB is vooral relevant hoe dat de komende jaren zal uitpakken. Wat doen we met de dure energie? Nog steeds geconfronteerd met een superhoge inflatie, een schaarste aan personeel en een keiharde concurrentie. Wat verwachten wij als compensatie voor al die harde maatregelen? Moet het MKB de boeren achterna? We hebben vast niet op alles het juiste antwoord, maar praten u wel bij.

 

 
direct GRATIS aanmelden
maandagavond 19 sept. 9 holes golf op een van de banen in de omgeving

Zin om op een zomerse maandagavond 9 holes te golfen op een gezellige par 3 baan? Dan is dit je voorlopig laatste kans. De afgelopen maanden hebben wij met MeerBusiness Duin & Bollenstreek de zgn. "Het Gaat Weer Kriebelen Golftraining" gedaan op de mooie golfbanen van Tespelduyn en de Haarlemmermeersche en de o zo moeilijke maar leuke Dunes baan in Zandvoort. Na de holes waren de deelnemers nóg enthousiaster dan voor de aanvang en de vraag kwam of wij deze zomer niet nog een paar keer zouden kunnen spelen op een 9 holes baan. Dat deden we op maandagavond 11 juli, Maandagavond 22 augustus en de laatste is op maandagavond 19 september op de (verlichte) Bolstrabaan van de Haarlemmermeersche. Heb je zin om mee te doen? Stuur dan een email naar frans@meerbusiness.nl  Oh en die gratis lichtgevende bal is van MeerBusiness natuurlijk.

 
de laatste keer doe jij mee?
Wisseling van de wacht bij Nederwijnen

 

 


Al jarenlang is John Nederstigt een bekend gezicht in de Duin- en Bollenstreek. Eerst als horecaondernemer in Lisse en sinds 2009 met Nederwijnen als wijnimporteur en -groothandel voor de horeca. Onlangs heeft hij de leeftijd van 65 bereikt en nu wil hij samen met zijn vrouw Margareth, die ook werkzaam is binnen Nederwijnen, graag gaan genieten van zijn vrije tijd. Al geruime tijd had John een prettige samenwerking met Pascal Noordover van Wijnkoperij Van Paesen. Na de verhuizing naar een gezamenlijke magazijnruimte in januari van dit jaar is dit nog verder versterkt. Het goede nieuws is dan ook dat Nederwijnen sinds kort door Pascal is overgenomen. Hij is bijna afgestudeerd als Vinoloog van de Wijnacademie en begrijpt heel goed dat het leveren van kwaliteitswijnen tegen een zo scherp mogelijke prijs mét een goede service de belangrijkste speerpunten voor Nederwijnen zijn. 

 
lees meer
woe 28 sept De Ondernemersborrel in Villa Flora gaat weer van start

De Hillegomse Ondernemersborrel wordt elke vierde woensdag van de maand georganiseerd door MeerBusiness Duin & Bollenstreek, Hotel Villa Flora en Onernemend Hillegom. De Ondernemersborrel start vanaf 17:00 uur en er is gelegenheid om deel te nemen aan het buffet. Met Renate & Nick de Mon van Villa Flora zijn afspraken gemaakt waarbij maandelijks een smaakvol buffet zal worden gepresenteerd. Drankmuntjes zijn bij de bar verkrijgbaar.. Nieuwe deelnemers en leden worden in de gelegenheid gesteld zich voor te stellen en bestaande deelnemers/leden krijgen de gelegenheid hun zakelijke interessante nieuwsfeiten met de aanwezigen te delen. Per keer krijgen maximaal 3 bedrijven hiervoor max. 3 minuten de gelegenheid. Vanaf 18:30 uur kan van het buffet gebruik gemaakt worden. Tijdens het diner kan aan de grote tafel over een actueel onderwerp worden gediscussieerd. Daarnaast worden tijdens de maandelijkse Ondernemersborrel interessante gasten uitgenodigd zoals bijvoorbeeld uit lokale politiek. Aan de Ondernemersborrel zijn geen kosten verbonden. Versnaperingen en buffet zijn voor eigen (gereduceerde) rekening. Aanmelden kan snel via: frans@meerBusiness.nl of onderstaande link en vergeet je visitekaartjes niet mee te nemen! 

 
direct aanmelden
Kom dit jaar met het hele team naar het KerstFestival bij van der Valk Sassenheim!

Ga voor de ultieme kerstbeleving en maak er een sfeervol eindejaarsuitje van op een luxe aangeklede kerstlocatie. Een schaatsbaan op het dakterras met warme chocomel en glühwein, een kerstman, muzikaal entertainment en een fantastische kerstmarkt met een mooi aanbod aan lokale kerstgeschenken. Het KerstFestival staat garant voor een gezellig moment en een blijk van waardering voor het team. En jij als organisator wordt volledig ontzorgd. Iedereen ontvangt bij aankomst een shoppingbag en een bedrag aan kerstduiten en krijgt daarmee toegang tot de kerstmarkt waar zij hun kerstgeschenk zelf bij elkaar kunnen shoppen. Succes gegarandeerd

 
lees meer en kom in kerstsferen
woe 28 sep We gaan weer OpdeKoffie In de Bollenstreek!

Na een lange periode zonder Op de Koffie In de Bollenstreek gaan we de laatste woensdag van september weer van start! Als vanouds, van 09:00 tot 11:00 uur op een locatie IndeBollenstreek. Die locatie, daar zijn we nog naar op zoek.
Wil jij met jouw bedrijf of organisatie ondernemers uit de Bollenstreek ontvangen? Het concept is eenvoudig: de gastheer of gastvrouw biedt de koffie aan en Lisa en Paul verzorgen de uitnodigingen en de presentatie.
Lees meer op [opdekoffieindebollenstreek.nl]. Tip voor een locatie: meld je bij Lisa lisa@opdekoffieindebollenstreek.nl Of bij Paul
Noteer vast de laatste woensdag van september (28) om 09:00 uur
OpdeKoffie IndeBollenstreek in je agenda!
Groeten, Lisa en Paul 

 
direct aanmelden
30 sep Wijn en spijsavond het Oude Dykhuys Lisserbroek

Het Oude Dykhuys gaat weer een gezellige avond organiseren, dat wordt dus weer een avond culinair genieten. In samenwerking met Kwast wijnkopers uit Nieuw-Vennep organiseert H O D een gastronomische wijn en spijsavond. De keukenbrigade heeft een heerlijk vijf gangen menu samengesteld en hierbij heeft Alfons Kiljan, vinoloog bij Kwast wijnkopers, een passend wijnarrangement gekozen. Tijdens de avond zal Alfons u alles vertellen over de gekozen wijnen bij elk gerecht. Het belooft een leerzame maar vooral gezellige en smaakvolle avond te worden! 

 
lees meer en bekijk het menu
BREEDBAND, Drie onmisbare partners bij het structureren van je business
Breedband
Als ondernemer ben je druk. Van telefoontjes beantwoorden en e-mails verwerken tot het bijhouden van de administratie en het voeren van salesgesprekken; Het komt allemaal bovenop je core business waarvoor je je onderneming gestart bent. Soms is het zo druk dat je geen tijd hebt om structuur aan te brengen in je business en zie je door de bomen het bos niet meer. Je wilt je bedrijf graag laten groeien. Daarom is het nodig om zoveel mogelijk structuur en te brengen en zo efficiënt mogelijk te werken.  Door taken uit te besteden en meer structuur aan te brengen kan er weer meer ruimte ontstaan voor ontwikkeling en waar je naartoe wilt met jouw onderneming. Je kunt dan weer gaan groeien. Hieronder vind je drie voorbeelden van zaken die je makkelijk uit kunt automatiseren of uitbesteden aan externe partijen, om je een idee te geven van wat er mogelijk is.  
 
lees meer
Uit de nieuwsbrief van Joheco: Hacken en datalekken

Regelmatig lees je in de media over bedrijven die slachtoffer zijn van een hack. Vaak zijn dit grote organisaties of bedrijven die, gedwongen door regels, in de openbaarheid treden met dit zeer vervelende nieuws. Medewerkers kunnen al dagenlang niet werken en/of er is een aanzienlijk risico dat belangrijke en/of privacy gevoelige informatie op straat ligt. Bedrijven betalen grote sommen geld waarmee ze de versleuteling van data opheffen. Soms met resultaat dat het hiermee klaar is, maar het komt ook voor dat na betaling het slachtoffer nog steeds met de ellende zit

 
lees meer
KvK nieuwsbrief Verplichte duur­zaamheidsrap­portage: wat moet ik doen?
Welke impact heeft jouw onderneming op de wereld? Die vraag moeten veel bedrijven vanaf 2024 beantwoorden in een verplichte duurzaamheidsrapportage: de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD). In dit verslag laat je zien wat je doet op het gebied van duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wat betekent de CSRD voor jouw onderneming en hoe bereid je je voor op deze nieuwe regelgeving? 
 
bekijk de online nieuwsbrief
Adventskalenders bedrukken
Je wilt een leuk geschenk weggeven aan het eind van het jaar, je wilt opvallen, je wilt je bedrijf of product op een leuke manier presenteren maar hebt ook een beperkt budget. Kijk dan eens bij de adventskalenders, die hebben het namelijk allemaal en nog meer.
Wat is de advent?
De adventsperiode gaat al honderden jaren terug. In de christelijke tijd telden de mensen de periode van 1 december tot 24 december ( tot aan kerst) af samen met hun gezin door elke dag een dag af te strepen en er iets lekkers bij te geven. Hieruit is de adventskalender vele jaren jaar geleden ontstaan. De adventskalender is nu een artikel die zowel nationaal als internationaal bekend is en alom gebruikt en gewaardeerd. Als relatiegeschenk heeft de adventskalender vele voordelen 
 
lees meer
het septembermenu van het Oude Dykhuys Lisserbroek
{Verwen uzelf en/of uw collega's met een voortreffelijk diner
 
lees hier alles over het heerlijke septembermenu

.

Grote kans dat je dit jaar in de december maand verschillende foute kersttruien voorbij ziet gaan komen. Wat is er nu leuker dan om aan werknemers en / of zakelijke relaties een kersttrui te overhandigen voorzien van een uniek top design?! Barry kan je helpen met een eigen unieke custommade ontworpen kersttrui. Download hier de prijslijst met alle aanvullende voorwaarden, opties en levertijden; PS. Op dinsdag 14 december 2022 is het foute kersttruiendag!  
Neem gerust contact op voor aanvullende vragen of een aanbieding op maat! 
Team 11C Ideas  Barry van Eeden                  

 
naar de site
Boekje van Hebe en Bernie € 24,50

Met deze gedichtenbundel word je meegenomen in de bijzondere wereld van alledaagse dingen en gebeurtenissen. Waar je niet bij stilstaat, maar die o zo belangrijk zijn en o zo mooi. Ieder gedicht heeft zijn eigen prachtige en passende illustratie die de tekst nog meer kracht geeft. De winst van dit boek gaat volledig naar kankeronderzoek, dus steun je ook meteen een goed doel! 

 
artikel op de site
KWF investeert 16 miljoen in Centra voor leven met en na kanker
Ook Adamas in Nieuw-Vennep ontvangt extra ondersteuning   Psychosociale zorg voor kankerpatiënten en hun naasten een boost geven, dat is het doel van een nieuwe miljoeneninvestering die KWF tot en met 2025 gaat doen. KWF investeert dit bedrag om de zorg in de IPSO-centra te professionaliseren en de 81 locaties beter vindbaar te maken. Adamas is een van deze centra en biedt op een laagdrempelige manier psychosociale ondersteuning door o.a. lotgenotencontact, een luisterend oor of begeleiding en behoeftegerichte activiteiten
 
lees meer
Restauraties Landgoed Keukenhof afgerond
Maar liefst negen restauratieprojecten rondom Kasteel Keukenhof zijn op vrijdagmiddag 9 september opgeleverd. Ter ere daarvan legde Willy de Zoete, gedeputeerde Cultuur en Erfgoed voor de Provincie Zuid-Holland symbolisch de laatste hand aan de werkzaamheden door het planten van een bijzondere klimaatbestendige boom. 
 
lees meer
De Muze gaat weer beginnen! START VAN HET THEATERSEIZOEN

Met ook dit jaar weer leuke en waanzinnige voorstellingen. Een  unieke mogelijkheid voor een afdelings- of bedrijfsuitje. Bekijk het programma en maak je plannen.

Annick Boer opent theaterseizoen.   Annick Boer trapt dit seizoen af met de voorstelling Deze is nog beter!. Verder zijn o.a. ook Diederik van Vleuten, Britta Maria en Roué Verveer te gast in september. Kom vooral ook kijken naar de prachtige voorstelling Moeder van Glas.  ­

 
naar het programma
wat gebeurde er 60 jaar geleden op 5-10-1962
Weet jij het??                                     
 
bekijk het hier

word nu lid van MeerBusiness
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2022/3, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 november 2023  en gaat bovendien gratis naar Business & Bites Bollenstreek, mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.

 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
17-09-2022 Deze is nog beter! – Annick Boer in de Muze Noordwijk
19-09-2022 9 holes golf op een van de banen in de omgeving
19-09-2022 Arthouse Select – The Last Bus in de Muze Noordwijk
20-09-2022 Prinsjesdag
21-09-2022 Internationale dag van de vrede
21-09-2022 Ontbijtbijeenkomst thema Miljoenennota met Moore MTH Noordwijk
24-09-2022 nationale burendag
27-09-2022 nationale koffiedag
28-09-2022 De Ondernemersborrel in Villa Flora gaat weer van start
07-10-2022 Nationale ouderendag
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen