Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
 • MeerBusiness zomergolf: 9 holes golf op een van de banen in de omgeving
 • Bedrijf in the Picture al gezien?
 • MeerBusiness in oktober op bezoek bij VVD in de Tweede kamer
 • per 1 juli zijn er flink wat wetswijzigingen. Lees er alles over in de KvK nieuwsbrief
 • Honk en softbalmagazine Fastball geeft flinke aandacht voor Honkbalweek
 • 23 augustus 2022 Business & Bites Bollenstreek Huys Dever , Onwijs veel interesse uit de streek!
 • Kadoburo: De zon schijnt. De zomer is in aantocht!
 • Hebben jouw medewerkers ook zo hard gewerkt deze eerste helft van het jaar?
 • Cursus tekenen/schilderen in Warmond
 • 26 augustus 2022 Business Bollenstreek Open 2e editie, nog slechts enkele flights beschikbaar!
 • OADB=Onderwijs en arbeidsmarkt Duin en Bollenstreek komen samen tijdens evenement
 • 16 juli: Try-out Adest Musica met show ‘Angels & Demons” voor WMC
 • Economic Board presenteert Eindverslag Economische Agenda 2018 – 2021
 • Zelfvarende elektrische veerpont tussen Kagerzoom en Koudenhoorn
 • Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden treedt op 1 augustus 2022 in werking
MeerBusiness zomergolf: 9 holes golf op een van de banen in de omgeving


foto Maaike Petri voor Tespelduyn

De eerste ronde11-07-2022 start 19:00 uur
Zin om op een zomerse maandagavond 9 holes te golfen op een gezellige par 3 baan? Dan is dit je kans.
De afgelopen maanden hebben wij met MeerBusiness Duin & Bollenstreek de zgn. "Het Gaat Weer Kriebelen Golftraining" gedaan op de mooie golfbanen van Tespelduyn en de Haarlemmermeersche.
De afsluiting was met 9 holes op de Bolstrabaan. Na de holes waren de deelnemers nóg enthousiaster dan voor de aanvang en de vraag kwam of wij deze zomer niet nog een paar keer zouden kunnen spelen op een 9 holes baan.
Dat doen we op
maandagavond 11 juli 9 holes Tespelduyn
Maandagavond  22 augustus the Dunes Zandvoort (met een korte les)
maandagavond 19 september. Golf in the dark (of schemer) Bolstrabaan Vijfhuizen
Kosten even afhankelijk van het verbruik, maar valt altijd mee>
Heb je zin om mee te doen? Stuur dan een email naar frans@meerbusiness.nl  

 
naar deagenda
Bedrijf in the Picture al gezien?

In de vakantieperiode heeft MeerBusiness een aantal ondernemers op de korrel. Zo gingen wij 9 holes golfen met Peter Duivenvoorde.
Spraken wij Fred Teeven over politiek, zijn bedrijf en zijn woonplaats.
Mochten wij even achter de schermen kijken van Patrick Kerkvliet van Olympia Charters en hadden wij aandacht voor de site waarop bijna alle uitgaantips van de Duin & Bollenstreek staan. visitduinenbollenstreek.nl.  Hadden wij aandacht voor de Vierdaagse die van 13 tm 16 oktober in de Duin en Bollenstreek plaatsvindt en spraken wij Andre Steensma, uitgever van het enige magazine over Honk en softbal in Nederland, Fastball. Kortom een mooie zomerse tip, kijk eens op de site Bedrijf in the Picture. En wil je er zelf in staan? Dat kan vraag maar aan frans@meerbusiness.nl 06-53633364 

 
naar de site
MeerBusiness in oktober op bezoek bij VVD in de Tweede kamer

MeerBusiness gaat weer op bezoek bij de VVD fractie van de Tweede kamer. MeerBusiness is zo'n 10 jaar elk jaar op bezoek geweest bij oud Tweede kamerlid Erik Ziengs. Inmiddels heeft de Tweede kamer een andere samenstelling en heeft Hawre Rahimi de MKB portefeuille van Erik Ziengs overgenomen. Maar niet zonder een goed woordje te doen voor MeerBusiness Duin & Bollenstreek en dat betekent dat wij in 20 oktober weer op bezoek kunnen in Den Haag. Wij worden die dag ontvangen in de fractiekamer van de VVD, hebben een gesprek met kamerlid Hawre Rahimi, krijgen een rondleiding door de (nieuwe) Tweede kamer en eindigen op de publieke tribune.
Vanzelfsprekend eindigen wij niet zonder een uitmuntend diner bij restaurant het Oude Dykhuys in Lisserbroek (diner eigen rekening). Wil jij mee en ben je MeerBusiness member dan heb je natuurlijk voorrang. Meld je nu aan bij db@meerbusiness.nl 

 
lees meer
per 1 juli zijn er flink wat wetswijzigingen. Lees er alles over in de KvK nieuwsbrief

Ook deze week zijn de artikelen in de KvK nieuwsbrief voor ondernemers weer buitengewoon interessant.. Inmiddels zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd per 1 juli jl. Had u iets moeten ondernemen? Kijk snel en klik door naar de nieuwsbrief van de KvK

• Wetswijzigingen per 1 juli voor zzp'ers  
• Wetswijzigingen per 1 juli voor starters  
• Wetswijzigingen per 1 juli voor mkb'ers  
• Bescherm je webwinkel tegen betaalfraude  
•Bespaar op grondstoffen met circulair ondernemen  
•Vraag de TVL-startersregeling aan  

• Reclameregels voor social media                                                                              * Personeelstekort? Neem 50-plussers in dienst  
• Doorstart na faillissement in 8 stappen    

 

Wetswijzigingen voor mkb'ers per 1 juli 2022
Sinds 1 juli 2022 heb je te maken met nieuwe wetten en regels. Zo is de btw op energie omlaag gegaan. Daarnaast moeten grote bedrijven hun rekeningen aan mkb’ers binnen 30 dagen betalen en mag je geen tabaksreclame meer maken in je winkel. De belangrijkste wetswijzigingen voor mkb’ers sinds 1 juli 2022 lees je hier.

 
digitaal lezen kan hier
Honk en softbalmagazine Fastball geeft flinke aandacht voor Honkbalweek

Andre Steensma, uitgever van Nederlands enige Honk- en softbalmagazine besteedde afgelopen week flink wat aandacht aan de Honkbalweek Haarlem die van 8 t/m 15 juli in Haarlem wordt gespeeld. Het is een magazine geworden boordevol unieke en wetenswaardige informatie. MeerBusiness pakt er zomaar wat uit. Gewoon om te laten zien, hoe gezellig en informatief dit blad is. Oh ja en u als MeerBusiness nieuwsbrieflezer kunt in het volgende magazine heel voordelig adverteren. Hoe ??? Gewoon ff contact opnemen met BOOM! EXPERIENCE Lakenburg 18, 2135 DL Hoofddorp Tel: 023-5622458 E: info@fastballmagazine.nl wedden dat het goed bevalt?

 
lees meer
23 augustus 2022 Business & Bites Bollenstreek Huys Dever , Onwijs veel interesse uit de streek!

Traditiegetrouw is Business & Bites Bollenstreek op de eerste dinsdag na de zomervakantie. De tuinen van ’t Huys Dever in Lisse zullen op 23 augustus 2022 van 17:00 tot 20:00 uur wederom het decor vormen voor dit in 2019 (en als gevolg van Corona in 2020 & 2021 afgelaste event) super geslaagde netwerkspektakel. Het doel van Business & Bites Bollenstreek is om ondernemers, directeuren, beslissers en managers uit de gehele regio bijeen te brengen. Dinsdag 23 augustus komt na de zomervakantie het drukke ondernemersleven weer op gang. Voor de organisatie van Business & Bites Bollenstreek een uitgelezen kans om opnieuw een grote netwerkbijeenkomst te organiseren. Een avond waarop bezoekers getrakteerd zullen worden op een bijzondere combinatie van hapjes, mooie wijnen, goed bier of fris, passend entertainment en uiteraard voldoende gelegenheid om te netwerken.
Kaarten zijn nu verkrijgbaar en met korting via diverse ondernemersverenigingen.

 
lees meer
Kadoburo: De zon schijnt. De zomer is in aantocht!

Dus….Het wordt tijd om een leuk zomerpakket uit te zoeken voor je medewerkers. En wij maken het je makkelijk want we hebben online het grootste aanbod van Nederland.


We kunnen jouw zomerpakketten versturen naar individuele huisadressen (conform AVG) of als bulk naar één of meerdere locaties. Wil je de inhoud wijzigen, zelf een zomerpakket samenstellen, een artikel van jouw logo voorzien, zelf een artikel aanleveren of een full colour kaartje toevoegen? Informeer HIER DIRECT naar de mogelijkheden of maak een afspraak in onze showroom te Nieuw-Vennep. We zijn altijd open op de tijd dat jij langs wilt komen ;-)

 
naar de site
Hebben jouw medewerkers ook zo hard gewerkt deze eerste helft van het jaar?
Wil je ze daarvoor bedanken? Geef een tof cadeau in de vorm van een zomerpakket, wat direct bijdraagt aan de sfeer en de cultuur binnen je bedrijf. Zeg nu eerlijk, hoe leuk is het om de vakantie in te wijden met een uniek geschenk? Wij van 11 Cideas, hebben een aantal leuke items op een rijtje gezet, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk! Heb je zelf een idee? Geef het aan ons door en wij gaan voor je opzoek! Team 11C Ideas Barry van Eeden    
 
lees meer
Cursus tekenen/schilderen in Warmond

 

Speciaal voor jongeren 12 jaar en ouder Cursus tekenen/schilderen in Warmond Vanaf zaterdag 24 september tot 10 december 2022 Reeks van 10 teken/schilderlessen van basisvormen en -kleuren tot schilderij. Bekijk meer op:
https://www.nicoline-heemskerk.com/workshops/ voor vragen of meer info bel 06-12732646 of email info@nicoline-heemskerk.com   Locatie: Atelier Nicoline Heemskerk Veerpolder 59 Warmond

 
snel meer weten
26 augustus 2022 Business Bollenstreek Open 2e editie, nog slechts enkele flights beschikbaar!

De Bollenstreek organiseert  met trots het Bollenstreek Business Open golftoernooi. Golf, culinair en mét een spetterend diner! In 2019 speelden maar liefst 92 Duin & Bollenstrekers mee en genoten van een fantastisch eerste golftoernooi. Op de avond zelf kwamen al veel verzoeken voor een volgende editie. Dat gaan we doen op vrijdag 26 augustus 2022.
We gaan net als in 2019 terug naar de basis: golfen op een fantastische baan; uitstekend eten, verrassingen op veel van de 18 holes, en vooral met veel gezellige Duin & Bollenstrekers (*) een hele leuke dag beleven! Voor beginnende spelers organiseren wij the Talent Cup in combinatie met een Master Clinic.(*)
Duin & Bollenstrekers hebben voorrang bij sold out 

Win jij de fantastische echte Bollenstreekse bokaal?

 

Alles is tot in de puntjes is verzorgd: een greep uit de mogelijkheden
- wellicht wint u een mooie auto bij een hole in one 
- is er VIP vervoer van Parkeerplaats naar clubhuis    
-ontvangst met koffie en wat lekkers
- 18 holes golf,  
- uitmuntende baancatering,  
- happy hour  
- diner inclusief heerlijke wijnen

Meer informatie nodig frans@meerbusiness.nl

 
lees alles over de mogelijkheden
OADB=Onderwijs en arbeidsmarkt Duin en Bollenstreek komen samen tijdens evenement

‘Horen, zien en… doen’!
Meer verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de Duin- en Bollenstreek. Dat is wat Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin en Bollenstreek (OADB) nastreeft. Om deze verbinding een zetje in de juiste richting te geven organiseerde OADB op woensdag 29 juni 2022 het evenement Horen, zien en…doen! voor ondernemers, overheid en onderwijsinstellingen. Het Koetshuis van Kasteel Keukenhof was het decor van deze inspiratievolle middag. 

 
lees meer
16 juli: Try-out Adest Musica met show ‘Angels & Demons” voor WMC

 

Try-out In het weekend van 29-31 juli neemt Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim deel aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in Kerkrade. Het korps is vanaf het najaar druk bezig met het instuderen van de show ‘Angels & Demons’.  Voor Adest supporters en liefhebbers organiseert de vereniging op zaterdag 16 juli nog een try-out. Door de korpsleden wordt gemeld: ‘Een try-out kort voor het WMC is voor ons belangrijk. Dit hebben we nodig op weg naar het WMC’. De try-out wordt gehouden op het voetbalveld van sportcomplex De Roode Molen, en begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Het clubgebouw van RKVV Teylingen is geopend voor het nuttigen van een consumptie.

 
lees meer
Economic Board presenteert Eindverslag Economische Agenda 2018 – 2021

De Economische Agenda van de Duin en Bollenstreek is afgerond. Deze week presenteerde de EBDB haar eindverslag aan wethouder Jan van Rijn (voorzitter bestuurlijk overleg Economie Duin en Bollenstreek). Het eindverslag laat de resultaten zien die behaald zijn in de periode 2018 - 2021.Handen en voeten Wethouder Jan van Rijn:“ In 2018 besloten de gemeentebesturen te investeren in een gezamenlijk opgestelde Economische Agenda Duin en Bollenstreek, om vanuit verbinding samen te werken aan de noodzakelijke economische bloei van onze regio. Uit dit eindverslag blijkt dat we hierin geslaagd zijn. Het is de EBDB gelukt om als aanjager, regisseur en verbinder de Economische Agenda ‘Samen succesvol’ in de praktijk te brengen. Dit met 10 businesscases en 18 projecten met een cofinanciering van maar liefst 63% (norm was 25%). 

 
lees meer
Zelfvarende elektrische veerpont tussen Kagerzoom en Koudenhoorn
 

 

 Sinds 24 juni vaart de automatisch varende elektrische veerpont Ferry tussen Kagerzoom en Koudenhoorn. Deze automatische pont vervoert personen van en naar recreatie eiland Koudenhoorn voor een proefperiode van 4 maanden. Vorig jaar had de gemeente Teylingen al de primeur van de eerste operationele automatisch varende pont in Nederland. Komende periode worden de doorontwikkelingen van deze ‘Ferry Solution’ verder getest.

lees meer
Wet transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden treedt op 1 augustus 2022 in werking

met dank aan Accountantskantoor de Lange
Salarisadministratie
De Tweede Kamer heeft op 19 april 2022 ingestemd met het Wetsvoorstel transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden. Op 21 juni jl. heeft de Eerste Kamer ook ingestemd met het wetsvoorstel. De wet moet per 1 augustus 2022 in werking treden en zal ook gelden voor arbeidsovereenkomsten die vóór die datum zijn aangegaan.

De nieuwe wetgeving zal voor werkgevers de nodige voeten in de aarde hebben.
Zo zullen uw (model)arbeidsovereenkomsten en/of collectieve arbeids-voorwaardenregelingen vóór 1 augustus 2022 moeten worden gecontroleerd en aangepast. Wij adviseren u hier dan ook tijdig mee aan de slag te gaan. De belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de huidige wetgeving zijn: 1. Verplichte scholing
Verplichte scholing is in elk geval de scholing die noodzakelijk is voor het kunnen (blijven) verrichten van de functie. De tijd die de werknemer kwijt is met het volgen van een verplichte opleiding wordt aangemerkt als arbeidstijd. De werknemer behoudt dus ook zijn recht op loon. Alle kosten in verband met de verplichte scholing zijn voor rekening van de werkgever. Afspraken over verrekening of terugbetaling van deze kosten zijn nietig
.lees verder op de site van Accountantskantoor de Lange KLIK HIER 

 
lees meer
Agenda
08-07-2022 start zomerreces Tweede kamer
08-07-2022 Honkbalweek Haarlem 8 juli t/m 17 juli
11-07-2022 9 holes golf op een van de banen in de omgeving
15-07-2022 Museum de Zwarte Tulp Lisse, Tulpenvazen van Henriëtte en Roman Reisinger
04-08-2022 Netwerkbijeenkomst : een inkijk in het technisch onderwijs van vandaag maar zeker ook morgen
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen