Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
 • MeerBusiness gaat met vakantie maar netwerkt dapper door
 • Olga Commandeur ambassadeur van Duin en Bollen Vierdaagse
 • KvK nieuwsbrief: Verbod op nevenwerkzaam­heden alleen met goede reden
 • Aan de slag in Holland Rijnland om arbeidsmarkt te versterken
 • Op Chic naar de Honkbalweek Haarlem? Nieuw in 2022: de Sports Bar en de VIP-Lounge!
 • KvK; wat verandert er per 1 juli voor u?
 • Horen, zien en… doen! 29 juni 2022, Koetshuis Kasteel Keukenhof te Lisse
 • Duin en Bollen Vierdaagse MeerBusiness loopt met een Business team, sluit jij aan ?
 • 23 augustus 2022 Business & Bites Bollenstreek Huys Dever , al honderden kaarten verkocht!
 • 26 augustus 2022 Business Bollenstreek Open 2e editie, nog slechts enkele flights beschikbaar!
 • Wij gaan weer varen, vaar je mee?
 • word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 augustus 2023 voor slechts 195 euro
 • Privacy, contact en disclaimer
MeerBusiness gaat met vakantie maar netwerkt dapper door

Normaal gesproken stuurde MeerBusiness elke 2 weken een nieuwsbrief. Sinds de corona problematiek zijn wij de nieuwsbrieven elke week gaan versturen en dat hebben we eigenlijk gewoon zo door laten gaan. Elke week was er voldoende te melden. Een nieuw menu, een netwerkgolfbijeenkomst, golftrainingen, borrel bijeenkomsten, noem maar op. In de maanden juli en augustus doen wij even wat rustiger aan. Weliswaar varen wij met een van de prachtige sloepen van Olympia Charters, elke woensdagmiddag bij mooi weer, richting Leiden of de Kaagse plassen. De nieuwsbrief gaat even een tandje minder en zal gedurende de zomervakantie slechts éénmaal per twee weken verschijnen. Heeft u iets te melden, zorg dan dat de informatie op vrijdag vóór 12.00 uur in onze inbox zit.
Dus stuur tijdig naar db@meerbusiness.nl En voor de rest, maak er een mooie zomer van. Geniet en blijf gezond. Wellicht tot ziens op de boot of bij een van de netwerkborrels. Wim Kruyt & Frans van der Riet MeerBusiness Duin & Bollenstreek

 
Olga Commandeur ambassadeur van Duin en Bollen Vierdaagse

MeerBusiness Duin & Bollenstreek legde het eerste contact en toernooidirecteur Tjeerd Scheffer maakte de mooie klik. Olga Commandeur wordt ambassadeur van de allereerste Duin en Bollen Vierdaagse. De voormalig topatlete is bekend door haar dagelijkse presentatie van het tv-programma Nederland in Beweging. Als atlete had ze vooral succes op de loopnummers, met name de 400 m horden en de 800 meter.

 
lees meer
KvK nieuwsbrief: Verbod op nevenwerkzaam­heden alleen met goede reden

Deze keer in de nieuwsbrief van de KvK

•  Verbod op nevenwerkzaam­heden alleen met goede reden  
•  Factuurfraude, trap er niet in  
•  Meer succes met je financieringsaanvraag  
•  Ik kan mijn huur niet betalen. Wat nu?  
• Voorkom verkoop onveilige producten op online platforms  
• Pandrecht geven aan jouw bank of geldschieter  

Verbod op nevenwerkzaam­heden alleen met goede reden
Je mag per 1 augustus 2022 je werknemers niet meer verbieden werkzaamheden naast hun baan bij jou te doen, tenzij je daar een goede reden voor hebt. Die reden hoeft niet schriftelijk vooraf te zijn vastgelegd, maar kun je ook op een later moment geven. De nieuwe regels gelden ook voor eerder gemaakte afspraken over nevenactiviteiten.

 
naar de webversie
Aan de slag in Holland Rijnland om arbeidsmarkt te versterken

Onder het motto ‘Word wie je écht bent’ zijn de arbeidsregio Holland Rijnland en WIJIJ deze week een introductiecampagne gestart om het WIJIJ-platform onder de aandacht te brengen. WIJIJ (spreek uit: wij jij) brengt mensen en banen bij elkaar op basis van talent, passie en motivatie en helpt zowel ieder die op zoek is naar (ander) werk, als ook de werkgevers in hun zoektocht naar nieuwe medewerkers. Het platform van de coöperatie WIJIJ is al een aantal jaren succesvol in andere delen van Nederland en is een passend vervolg op het initiatief Talent op Maat van Economie 071 om de lokale arbeidsmarkt te versterken 

 
lees meer
Op Chic naar de Honkbalweek Haarlem? Nieuw in 2022: de Sports Bar en de VIP-Lounge!

Met een borrel in je hand en samen met je vrienden lekker een potje honkbal kijken? Dat kan tijdens deze Honkbalweek in de Sports Bar! Deze bevindt zich naast de VIP-Galerij boven de eerste honktribune. Koop hier kaarten voor de gezellige Sports BarTickets | Honkbalweek Haarlem

Nog meer comfort? Bezoek dan de VIP-Lounge! Geheel verzorgd genieten van tophonkbal, mooi entertainment en culinaire versnaperingen, dat kan in de VIP-Lounge. Het is de ideale plek om met je relaties of vrienden te bezoeken. Terwijl je geniet van de persoonlijke bediening is onze VIP-Lounge een uitgelezen plek om elkaar te ontmoeten en te netwerken.
Bestel hier kaarten voor de VIP-Lounge Tickets | Honkbalweek Haarlem 

 
bestel direct tickets
KvK; wat verandert er per 1 juli voor u?

Niet alleen veranderingen per 1 juli maar ook
• Wetswijzigingen voor ondernemers per 1 juli 2022
• Top 250 Groeibedrijven: Noord-Holland aan kop
•Trendrapportage mei: toename starters, forse toename stoppers
• KVK Bedrijventeller: check het aantal bedrijven in jouw gebied
• Werk bieden aan Oekraïense vluchtelingen
• Ondernemers en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne
• Ondernemers en schulden 

 

Per 1 juli 2022 krijg je te maken met nieuwe wetten en regels. Zo gaat de btw op energie omlaag, waarschijnlijk tot het einde van dit jaar. Daarnaast moeten grote bedrijven hun rekeningen aan mkb’ers binnen 30 dagen betalen en mag je geen tabaksreclame meer maken in je winkel.
De belangrijkste wetswijzigingen voor mkb’ers per 1 juli 2022 lees je hier.
Maar ook over KVK webinars
Grip op Schulden
Hoe krijg ik controle over mijn schulden?
Btw op energie naar 9%
Betalingstermijn grootbedrijf van 60 naar 30 dagen
Afschermen bezoekadres Handelsregister bij (mogelijke) dreiging
Verbod op tabaksreclame in winkels
Minimumloon omhoog
Nieuwe wetten na 1 juli 2022Wetswijzigingen januari t/m juni 2022

Dus lees verder via de digitale nieuwsbrief en je bent weer helemaal bij!

 

 
naar de webversie van de nieuwsbrief van de KvK
Horen, zien en… doen! 29 juni 2022, Koetshuis Kasteel Keukenhof te Lisse

Ontmoeten en inspireren wat leidt tot samenwerken.Met nieuwe contacten, inzichten en vervolgafspraken in de agenda naar huis gaan. Daarover gaat ons event  Op deze middag ontmoeten ondernemers en leerkrachten, medewerkers en docenten, onderwijsdirecteuren en organisatiemedewerkers elkaar low profile en hands on om samen te werken aan de doelen: Toename van jongeren die kiezen voor de Duin- en Bollenstreek als hun werkplek Competente en gemotiveerde medewerkers van de toekomst contextrijk op te leiden Jongeren binding te geven met hun leefomgeving Samen de meerwaarde van de kracht van verbinden te omarmen en inhoud te geven. Aanmelden kan HIER

 
bekijk het programma
Duin en Bollen Vierdaagse MeerBusiness loopt met een Business team, sluit jij aan ?

Ook MeerBusiness loopt in oktober met een team. Wij nodigen MeerBusiness members uit om in het MB team mee te lopen. Wat is het MeerBusiness team?Het team bestaat uit maximaal 10 personen . Alle 10 teamleden lopen dezelfde afstand. Eenmaal voor een afstand gekozen, moet die wel vier dagen lang volbracht worden. Dan pas hebben de teamleden recht op de beloning. Wel kunnen er maximaal 2 van de teamleden de vier dagen opsplitsen. Dus zelf twee dagen wandelen en een collega, vriend of familielid de andere twee dagen laten volmaken. Dus ieder 2 dagen. En wat er verder nog bijkomt. Ach het is nog geen oktober, dus we houden het even onder de pet. Schrijf eerst maar eens in. Het team loopt 15 km per dag! 

 
meer informatie over de businessteams van de DB4daagse
23 augustus 2022 Business & Bites Bollenstreek Huys Dever , al honderden kaarten verkocht!

Traditiegetrouw is Business & Bites Bollenstreek op de eerste dinsdag na de zomervakantie. De tuinen van ’t Huys Dever in Lisse zullen op 23 augustus 2022 van 17:00 tot 20:00 uur wederom het decor vormen voor dit in 2019 (en als gevolg van Corona in 2020 & 2021 afgelaste event) super geslaagde netwerkspektakel. Het doel van Business & Bites Bollenstreek is om ondernemers, directeuren, beslissers en managers uit de gehele regio bijeen te brengen. Dinsdag 23 augustus komt na de zomervakantie het drukke ondernemersleven weer op gang. Voor de organisatie van Business & Bites Bollenstreek een uitgelezen kans om opnieuw een grote netwerkbijeenkomst te organiseren. Een avond waarop bezoekers getrakteerd zullen worden op een bijzondere combinatie van hapjes, mooie wijnen, goed bier of fris, passend entertainment en uiteraard voldoende gelegenheid om te netwerken.
Kaarten zijn nu verkrijgbaar en met korting via diverse ondernemersverenigingen.

 
lees meer
26 augustus 2022 Business Bollenstreek Open 2e editie, nog slechts enkele flights beschikbaar!

De Bollenstreek organiseert  met trots het Bollenstreek Business Open golftoernooi. Golf, culinair en mét een spetterend diner! In 2019 speelden maar liefst 92 Duin & Bollenstrekers mee en genoten van een fantastisch eerste golftoernooi. Op de avond zelf kwamen al veel verzoeken voor een volgende editie. Dat gaan we doen op vrijdag 26 augustus 2022.
We gaan net als in 2019 terug naar de basis: golfen op een fantastische baan; uitstekend eten, verrassingen op veel van de 18 holes, en vooral met veel gezellige Duin & Bollenstrekers (*) een hele leuke dag beleven! Voor beginnende spelers organiseren wij the Talent Cup in combinatie met een Master Clinic.(*)
Duin & Bollenstrekers hebben voorrang bij sold out 

Win jij de fantastische echte Bollenstreekse bokaal?

 

Alles is tot in de puntjes is verzorgd: een greep uit de mogelijkheden
- wellicht wint u een mooie auto bij een hole in one 
- is er VIP vervoer van Parkeerplaats naar clubhuis    
-ontvangst met koffie en wat lekkers
- 18 holes golf,  
- uitmuntende baancatering,  
- happy hour  
- diner inclusief heerlijke wijnen

Meer informatie nodig frans@meerbusiness.nl

 
lees alles over de mogelijkheden
Wij gaan weer varen, vaar je mee?

Al jaren vaart MeerBusiness Duin & Bollenstreek in de zomer bij lekker weer en goede vooruitzichten elke woensdagmiddag met ondernemers. Komende zomer gaan wij weer varen en wij zijn er klaar voor. In principe van 29 juni t/m 31 augustus en als de zon dan nog volop schijnt, ach wij zien wel.    Wil je ook een keer meevaren of zelfs met je hele afdeling of bedrijf, vraag dan naar de voorwaarden via db@meerbusiness.nl 

Mocht je zelf een boot willen huren, dat kan natuurlijk ook. Olympia Charters heeft prachtige boten te huur, 6,12 20 personen. Bekijk HIER de mogelijkheden. een ideale mogelijkheid voor een afdelingsuitje, een waterige vergadering of gewoon een keer lekker Leiden en omgeving van een andere kant bekijken. Oh en wat ook mooi is, je hoeft voor de meeste boten niet eens een vaarbewijs te hebben.

 

word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 augustus 2023 voor slechts 195 euro
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2022/3, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 augustus 2023 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.

 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
28-06-2022 Menu vier de zomer in restaurant de Drie Gemalen
29-06-2022 Horen, zien en… doen! 29 juni 2022, Koetshuis Kasteel Keukenhof te Lisse
01-07-2022 27ste Meer Jazz Festival in Nieuw Vennep op 1 en 2 juli 2022!
02-07-2022 Lions Club Noordwijk organiseert samen met de Hersenstichting en KiKa een grandioos zomergala
05-07-2022 Heerlijk dineren MENU VIER DE ZOMER restaurant de Drie Gemalen
08-07-2022 start zomerreces Tweede kamer
08-07-2022 Honkbalweek Haarlem 8 juli t/m 17 juli
15-07-2022 Museum de Zwarte Tulp Lisse, Tulpenvazen van Henriëtte en Roman Reisinger
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen