Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
 • Woensdag bekendmaking Jonge Ondernemer Bollenstreek en MeerBusiness Students Award
 • Tespelduyn viert feest
 • laatste nieuws van de KvK
 • Veel Jazz mogelijkheden bij MeerJazz
 • Gemeente Teylingen adopteert drie Reuzenbollen
 • Meerlanden journaal
 • Partnerevent in de Muze
 • Gemeente Hillegom en Meerlanden zetten samenwerking beheer openbare ruimte voort
 • Talent4Life MDT in het onderwijs van start!
 • ActiVite lanceert online veiling voor Oekraïne
 • Toch weer Nederlandse Paasbloemen op Sint Pietersplein
 • Cirkel rond in Hillegom met 75 Jaar Bloemencorso Bollenstreek
 • Lions Club Noordwijk organiseert met de Hersenstichting en KiKa een grandioos zomergala
 • de Muze weer populair in april. Jij mag ook komen!
 • Vakbijeenkomst freesia in Keukenhof
 • K!EN OndernemersAdvies viert jubileum 15 jaar
 • Bloemenshows verrijken kleurenpracht in Keukenhof
 • Ondernemers halen ruim € 240.000 op voor Adamas
 • Privacy, contact en disclaimer
 • word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 juni 2023 voor slechts 195 euro
Woensdag bekendmaking Jonge Ondernemer Bollenstreek en MeerBusiness Students Award

6 april 2022 de grand finale van de Jonge Ondernemersprijs Bollenstreek 2022 Locatie Fioretti college vd Endelaan Hillegom. parkeren parkeerterrein SV Hillegom De presentatie is in de vertrouwde handen van  Lisanne de Roever oud olympisch hockeykampioen & NOS langs de lijn sterverslaggever Andy Houtkamp

De 3 teams voor de MeerBusiness Students Award van het Fioretti college zijn: Team Happy Bags Team Sieraadjes.NLL (met dubbel LL) Team Strawritto

En de genomineerde Jonge Ondernemers Bollenstreek zijn:
Romy Ruigrok van de Tulip Barn Hillegom
Dennes Need van Last Mile Express Lisse
Ingrid Bekkering van Kooksaam Lisse
Jolanda Volkenrijk Brownies & Downies uit Noordwijkerhout en
Max Uphoff & Jesper van Loon van Blijles Bollenstreek

Een onwijs gaaf optreden van Roots Duo, bekend van MeerJazz festivals, dansacts van leerlingen van het Fioretti en Nova college, heerlijke gerechten met verrassende twists. Het belooft een mooie avond te worden. Volgende week lees je er alles over in deze nieuwsbrief. Of misschien wil jij de laatste 2 plekken wel bezetten. Bel snel met Frans van der Riet 06-53633364

 
naar de JOP
Tespelduyn viert feest
 
 
Bekijk hier de FEESTvideo
laatste nieuws van de KvK
MeerBusiness heeft voor de de meest actuele informatie van de KvK verzameld. Klik op de tekst HIER voor de nieuwsbrief (2x)
HIER  
  Vernieuwd: KVK Geldboek voor ondernemers
•  Dit levert maatschappelijk verantwoord ondernemen je op
•  Voorkom fraude door eigen personeel
•  Welke AOV past bij jou? Dit zijn je 4 opties
•  Online boekhoudprogramma kiezen, waar let je op?
•  E-mailserie ‘Succesvol starten met importeren’
• Belasting op energie, benzine, diesel en LPG gaat omlaag
HIER 
-KVK levert bijdrage aan Economische Verkenning Rotterdam
•  Update Datavisie Handelsregister: start online expertsessies
•  Oekraïnedesk voor ondernemers
•  Oproep kabinet: beveilig je systemen
•  Aantal vrouwelijke ondernemers stijgt
•  Veilig terug naar kantoor 
 
lees meer
Veel Jazz mogelijkheden bij MeerJazz

27ste Meer Jazz Festival in Nieuw Vennep op 1 en 2 juli 2022!
Meer Jazz is weer gestart. Na een turbulente periode waarin veel concerten en festivals helaas moesten worden afgezegd of verplaatst lijkt het erop dat in 2022 weer een redelijk normaal jaar zal worden voor wat betreft concerten, concoursen en festivals. Er is een mooi programma opgetuigd van Meer Jazz Cafés, zomerconcerten een 2 daags jazzfestival en een editie van de International Big Band Competition.
Op zondagmiddag 17 april speelt het Lucas Santana Quartet energieke jazz in de Jachtzaal van De Rustende Jager te Nieuw Vennep. Een gratis toegankelijk concert vanaf 15.30 tot 18.00 uur.
Op zondagmiddag 22 mei speelt het Amsterdam Jazz Trio feauturing Boris van der Lek in Event Center Fokker te Hoofddorp. Een gratis toegankelijk concert vanaf 15.30 tot 18.00 uur.
Meer Jazz zoekt altijd naar sponsoren maar ook bedrijven die spullen kunnen leveren zoals, podia, aankleding, hekken, beveiliging, bloemen, eten en drinken, prijzen, technische ondersteuning, PR middelen en nog veel meer. Kunt u als bedrijf iets voor hen betekenen dan kunnen zij uw bedrijf op een goede manier zichtbaar maken tijdens het evenement en mogelijk tijdens de relatieontvangst voorafgaand aan het festival. Neemt u aub contact op via info@meerjazz.nl Het grootste compliment is als u naar onze concerten en festivals toekomt om te genieten van hetgeen wij voor de regio Haarlemmermeer organiseren.

 
Gemeente Teylingen adopteert drie Reuzenbollen
De gemeente Teylingen heeft drie Reuzenbollen geadopteerd van de Stichting Gildemeesters Bollenstreek. Dinsdag 15 februari, tekenden burgemeester Carla Breuer en de wethouders Heleen Hooij en Marlies Volten daarvoor de overeenkomst. In elke kern van de gemeente Teylingen zal een Reuzenbol geplaatst worden. In Voorhout komt de Reuzenbol bij de Boerhaave tuin, in Sassenheim bij park Rusthoff en in Warmond wordt nog een goede plek gezocht. 
 
lees meer
Meerlanden journaal

Het is lente! En dus zijn we deze maand in het Meerlanden Journaal al helemaal in voorjaarssfeer. Zo was 19 maart de Landelijke Opschoondag. Talloze vrijwilligers hebben die dag zwerfafval opgeruimd in bermen, parken en speeltuinen.   Bekijk HIER  het volledige journaal hier  

 
lees meer
Partnerevent in de Muze
dinsdag, 22 maart, vond het Partnerevent van Noordwijk Marketing plaats in de Muze. Het thema van deze avond was de positionering van heilzame badplaats Noordwijk als gezonde en energieke plaats. Onder leiding van voorzitter Robert Daverschot gingen we met onze gasten hierover in gesprek. 
 
lees meer
Gemeente Hillegom en Meerlanden zetten samenwerking beheer openbare ruimte voort

Maandag 28 maart hebben wethouder Openbare Ruimte, Anne de Jong en algemeen directeur Meerlanden, Angeline Kierkels de dienstverleningsovereenkomst (een nieuwe overeenkomst) getekend voor het beheer en onderhoud van de openbare ruimte in Hillegom. De gemeente Hillegom heeft dit contract met Meerlanden voor een periode van acht jaar verlengd.   Anne de Jong: ‘met de verlenging van het contract behouden we lokale kennis van de openbare ruimte in Hillegom.

 
lees meer
Talent4Life MDT in het onderwijs van start!

Stichting Fioretti Teylingen en Yuverta doen mee met MDT Op de feestelijke aftrap bij Fioretti Hillegom zijn ondernemers, maatschappelijke/zorg organisaties, onderwijs en leerlingen die deelnemen samengekomen om de start te vieren van het nieuwe en uitdagende project Talent4Life, Maatschappelijke Diensttijd in het onderwijs. Erika van der Heijden, initiatiefnemer van het plan en projectleider benadrukt de kracht en het commitment van het partnerschap wat bij Talent4Life betrokken is. “Samen zijn we dit avontuur aangegaan en zetten we ons de komende 3 jaar in om 500 leerlingen een Talent4Life aan te bieden.  

 
lees meer
ActiVite lanceert online veiling voor Oekraïne
Het is al een aantal weken geleden dat de oorlog in Oekraïne is begonnen. ActiVite wil de slachtoffers graag helpen. De zorgorganisatie heeft een online veiling op poten gezet met producten en diensten van medewerkers en leveranciers.Vanaf vandaag kan iedereen bieden, waarmee de ouderenzorg in Oekraïne wordt ondersteund. Op de veiling kan iedereen bieden op uiteenlopende items, van een VIP-ontvangst bij een basketbalwedstrijd tot een driedaags arrangement in zorghotel de Kim. De veiling is twee maanden online, waarna de opbrengst volledig wordt overgemaakt aan twee goede doelen 
 
lees meer
Toch weer Nederlandse Paasbloemen op Sint Pietersplein

Anders dan eerder werd bericht verzorgt de Nederlandse sierteelt met Pasen toch weer de traditionele bloemversiering op het Sint Pietersplein in Rome. Als Paus Franciscus zijn Paaszegen uitspreekt doet hij dat te midden van een uitbundig bloemendecor. Aanvankelijk leek het financieel niet meer mogelijk om deze versiering aan te bieden. Dankzij een nieuwe samenwerking kan het nu toch. Op dinsdag 12 april ontvangen de vrachtwagens van het bloementransport richting Rome de zegen van de Rotterdamse bisschop Hans van den Hende 

 
lees meer
Cirkel rond in Hillegom met 75 Jaar Bloemencorso Bollenstreek

Jubileum ook beginpunt van nieuw Vier de Lente Festival
75 jaar na het Hillegomse begin, keert dit jaar ‘de Walvis’ terug naar zijn geboorteplaats, –en wel met walviskalfje. Die ‘baby’ komt niet alleen letterlijk terug in de jubileum vloot van Hillegom, ook wordt het jongere zusje van Bloemencorso Bollenstreek dit jaar in Hillegom geboren; het Vier de Lente Festival richt zich met dezelfde liefde en passie voor het bollenvak en de bollenstreek op een jongere generatie. Corsowagen Hillegom
In samenwerking met Hillegom Marketing en MeerBusiness Duin en Bollenstreek zal de Hillegomse corsowagen dit jaar op zondag 24 april van 14.00 uur te bewonderen zijn in de Tulip Barn. Daarmee is het cirkeltje rond; de gemeente waar Bloemencorso Bollenstreek 75 jaar begon, is met deze speciale jubileumeditie zo ook de plek om de wagen nog eens met eigen ogen te bekijken. De Tulip Barn is later die dag ook de locatie van de kick-off van het Vier de Lente Festival, het nieuwe evenement met hart voor jongeren, vanuit het hart van de bollenstreek. Partners slaan handen ineen Vier de Lente Festival wordt een jaarlijks terugkerend evenement, dat dit corso-jubileumjaar een bijzondere kick off kent. 

de walvis in opbouw, ondergrond pur schuim

 
lees meer
Lions Club Noordwijk organiseert met de Hersenstichting en KiKa een grandioos zomergala

In het  prachtige Grand Hotel Huis ter Duin. Zet u zaterdag 2 juli 2022 ook alvast in uw agenda? Zetten wij de gehele netto-opbrengst van deze avond in voor deze kinderen.
Hoe ziet de avond eruit?
Met een heerlijke zomerse cocktail ontvangen wij u op het terras van Huis ter Duin. Hier geniet u met uw gezelschap van het fantastische uitzicht over zee. Hierna wacht u een exclusief 3 gangendiner met wijnarrangement en swingend entertainment.  

 
lees meer
de Muze weer populair in april. Jij mag ook komen!

 In de maand april zijn er weer de leukste en mooiste voorstellingen in De Muze te zien. Zo komt op 13 april Pheifer & Blom met hun voorstelling 'En en' naar De Muze. Voor de allerkleinste is er deze maand Juf Roos! Ook komen de muzikale toppers The Kik en The Five Great Guitars deze maand naar Noordwijk. Ben jij er ook bij? 

 
naar de Muze
Vakbijeenkomst freesia in Keukenhof
Op donderdag 31 maart vond in Keukenhof de vakbijeenkomst freesia plaats. 15 deelnemers leverden in totaal 86 prachtige vazen voor de keuring. Het gemiddelde jurycijfer was een 9,3.   
 
lees meer
K!EN OndernemersAdvies viert jubileum 15 jaar

Plezier In Ondernemen
Bedrijfskundig adviesbureau K!EN OndernemersAdvies bestaat 15 jaar. De rechtsvoorganger van KIEN werd in 2007 opgericht door huidig Managing Partner Dennis van der Voort.  
Specialisme: Familiebedrijven In die 15 jaar heeft KIEN een mooie ontwikkeling doorgemaakt tot aan het adviesbureau dat KIEN nu is. Heldere keuzes en visie, met 3 stevige takken van dienstverlening. Van der Voort daarover: “we hebben een heldere focus op bedrijfskundige advisering, bijstaan van ondernemers en MKB-bedrijven. Dat gaat van strategisch advies, organisatie (her)-inrichting naar fusies & overnames en ons specialisme: advisering en begeleiding van familiebedrijven. Daarin zijn we onderscheidend in de markt”.   Focus Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, maar wel door focus en de juiste keuzes te maken. Precies zoals we onze klanten altijd vertellen. Dat doen we altijd eerlijk, met soms de moeilijke boodschap en dat kunnen we omdat onze mensen zelf op de directiestoel zitten of hebben gezeten. Dat het werkt merken we elke dag. Onze klanten herkennen het motto “moeilijke keuzes makkelijker maken”, want dat ervaren zij zelf.   15 jaar Die 15 jaar is geen reden om stil te zitten. We blijven onze diensten ontwikkelen en kennis verdiepen om onze klanten nog beter te kunnen bedienen. Die vele klanten die ons het vertrouwen hebben gegeven danken wij daarvoor. Net als onze samenwerkingspartners, leveranciers en natuurlijk aan ons eigen team van partners, account- en salesmanager. Met hen bouwen we een bescheiden feestje en nu het weer kan, komen we graag bij u op bezoek met een mooie verrassing. Samen gaan we vol voor “Plezier In Ondernemen”. 

 
naar de site van K!EN
Bloemenshows verrijken kleurenpracht in Keukenhof

Niet alleen buiten, maar ook binnen zijn in Keukenhof bloemen en bloeiende planten bewonderen. In het Oranje-Nassau paviljoen laten kwekers hun mooiste bloemen zien. In het Willem-Alexander paviljoen bloeien honderdduizend tulpen en vele andere producten. Aan het eind van het seizoen is hier een prachtige lelietentoonstelling te bewonderen. In het Beatrix paviljoen kunnen bezoekers genieten van orchideeën en anthuriums in een verrassend decor.   Met de kleurrijke decors en een afwisselende kalender vormen de bloemenshows in Keukenhof dit jaar weer een prachtig platform voor productpromotie.

 
lees meer
Ondernemers halen ruim € 240.000 op voor Adamas
Vrijdag 25 maart lieten 10 lokale ondernemers zich een dag opsluiten bij het Adamas – Centrum voor leven met en na kanker - om minimaal €15.000 per persoon op te halen en er met elkaar een onvergetelijke dag van te maken.   “Maar het werd meer, veel meer. Ruim € 240.000 is er opgehaald en de teller loopt eigenlijk nog steeds”, lacht Annelies Osinga – leidinggevend coördinator van Adamas. Moe maar heel blij kijkt niet alleen zij maar alle deelnemers en het Adamas team terug op een bijzondere dag met een gouden randje.  
 
lees meer
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 

word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 juni 2023 voor slechts 195 euro
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2022, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 juni 2023 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.

 
Agenda
04-04-2022 nationale museumweek
04-04-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 6
06-04-2022 Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek
06-04-2022 AC media event lentestukjes maken
10-04-2022 Corso Toerrit zondag 10 april
11-04-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 7
14-04-2022 witte donderag
15-04-2022 goede vrijdag
17-04-2022 17 april speelt het Lucas Santana Quartet energieke jazz
17-04-2022 finale KNVB beker
20-04-2022 AC media organiseert plant je eigen zonnebloem
24-04-2022 3 x B Bitterballen Bingo Bennebroek
25-04-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining afsluitend 9 holes
27-04-2022 Koningsdag Willem Alexander 55 jaar
28-04-2022 Huys Dever Lisse, Elsa McTaggart en Gary Lister - In concert
01-05-2022 AC media event bingomiddag
02-05-2022 start ramadan
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen