Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
 • Volgende week weten wij wie er dit jaar met de Jonge OndernemersPrijs 2022 vandoor gaat. Kom jij ook
 • Vrolijke bezoekers in Keukenhof
 • Houdbaarheidsdatum Bollenstreek in gevaar ?
 • Corso Toerrit 10 april door de bloeiende bollenstreek
 • Wat doet een (extern) vertrouwenspersoon bij ongewenste omgangsvormen?
 • wat gebeurde er 110 jaar geleden op 15-4-1912
 • Talent4Life MDT in het onderwijs van start!
 • word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 april 2023 voor slechts 195 euro
 • Op Internationaal gastronomisch niveau genieten in Het Oude Dykhuys
 • Feest met Have Fun Events; De Bollenstreek weer in bloei dus fietsen of een tandem huren
 • Gemeenten bieden Oekraïnse vluchtelingen langer onderdak
 • Laatste nieuws gigantisch bedrag voor Adamas
 • Privacy, contact en disclaimer
Volgende week weten wij wie er dit jaar met de Jonge OndernemersPrijs 2022 vandoor gaat. Kom jij ook

Niet alleen de Jonge OndernemersPrijs, maar ook welk studententeam dit jaar de MeerBusiness Students Award wint. 1. Inmiddels staan alle seinen op groen en zijn de voorbereidingen in volle gang. Dus het gaat door!!! Wij hebben ook geluisterd naar de opmerkingen en de punten om het evenement nóg leuker te maken. Een van de opmerkingen was dat het op zichzelf leuk was om aan de eigen tafel te zitten met in ieder geval twee studenten/finalisten van het Fioretti college Hillegom, maar dat het nog leuker zou zijn als er wat meer netwerk mogelijkheden zouden zijn. Daarom hebben wij de avond iets anders ingedeeld en gebruiken wij niet alleen het Atrium, maar ook de Forumzaal en zullen wij gedurende de avond een paar keer van plaats mogen verwisselen. Hoe het allemaal gaat worden? Ach laat u maar verrassen. Wij verwachten u woensdagavond 6 april 2022 in het gezellig versierde Fioretti college. Het diner is verdeeld in een aantal uitmuntende gangen, de muziek is besteld, de spotlights getest en de genomineerden zitten al een beetje zenuwachtig klaar om te komen. De avond wordt gepresenteerd door olympisch kampioen en oud internationaal hockeyspeelster Lisanne de Roever en NOS langs de Lijn sterverslaggever Andy Houtkamp.  
Locatie Grand Gala Fioretti college Hillegom van den Endelaan 5a 2182ES Hillegom Aanvang 18.00 uur einde ca 22.30 uur Laat u nog even weten of wij op uw aanwezigheid kunnen rekenen via frans@meerbusiness.nl ?

 
lees meer
Vrolijke bezoekers in Keukenhof

Een zonnige dag en alleen maar stralende gezichten. Keukenhof verwelkomde vandaag eindelijk de eerste bezoekers. Al om half 8 stonden enthousiaste mensen voor de toegangspoort van het bloemenpark: klaar voor een wandeling tussen de bloemen.


Dankzij het warme weer in maart staat het park al mooi in bloei. Er bloeien krokussen, de eerste narcissen en de vroege tulpen. Ook de bloembollenvelden rondom Keukenhof laten steeds meer kleur zien. “We hebben hier drie jaar naar uitgekeken”, gaven de eerste bezoekers aan. Sommigen van hen komen vaker in het seizoen. Zij hebben een Lentepas gekocht die dagelijks toegang geeft tot het kleurrijke park. Voor anderen is dit de eerste keer dat zij Keukenhof bezoeken. Maar één ding hebben ze gemeen: ze genieten van de prachtige bloemen op een zonnige dag. 

 
lees meer
Houdbaarheidsdatum Bollenstreek in gevaar ?
Na het manifest ‘Grenzen in zicht’ van twee jaar geleden spreekt het Cultuur Historisch Genootschap van de Duin- en Bollenstreek (CHG) wederom zijn bezorgdheid uit over het almaar aantasten van het wereldwijd unieke karakter van de Duin- en Bollenstreek. Gemeenteraden zijn zich hiervan niet goed bewust. Ze houden zich voornamelijk bezig met hun eigen gemeente. Nu er binnenkort nieuwe gemeenteraden worden geïnstalleerd heeft het CHG wederom een manifest opgeteld: ‘Bezint eer u begint ‘, met name gericht aan de onderhandelaars die bezig zijn een concept collegeprogramma voor hun gemeente op te stellen. 
 
lees meer
Corso Toerrit 10 april door de bloeiende bollenstreek

Hoe bijzonder is het om met de eigen auto een mooie route te rijden door de bloeiende bollenstreek? St. Vrienden van het Bloemencorso Bollenstreek (SVBB) organiseert op zondag 10 april een Corso Toerrit door de bloeiende regio. Programma De ontvangst is om 08.30 uur bij That's Lease in Sassenheim. Onderweg haalt u de lunch op bij ABS Brouwer in Noordwijk. De prijsuitreiking met borrel en hapje is om 17.00 uur weer bij That’s Lease. Tijdens de prijsuitreiking met borrel einde middag is er gelegenheid om met elkaar na te praten. En om eindelijk het juiste antwoord te horen op die ene vraag… Rond de klok van 18.00 uur gaat iedereen weer op huis aan.

 
lees meer
Wat doet een (extern) vertrouwenspersoon bij ongewenste omgangsvormen?
CROP accountants @ adviseurs adviseert. Een ongezonde werksituatie kan werkstress of psychische klachten veroorzaken en daarmee leiden tot een hoger ziekteverzuim. Werkstress of psychische klachten kunnen worden veroorzaakt door verschillende oorzaken zoals werkdruk, maar ook door ongewenste omgangsvormen zoals: pesten, agressie en geweld, intimidatie, discriminatie en seksuele ongewenste intimiteiten. Het is daarom erg belangrijk om goed en duidelijk beleid te voeren omtrent ongewenste omgangsvormen. Een belangrijk onderdeel daarvan is het aanwijzen van een vertrouwenspersoon. 
 
lees meer
wat gebeurde er 110 jaar geleden op 15-4-1912
 
 
lees het op
Talent4Life MDT in het onderwijs van start!

Datum : 28-03-2022Stichting Fioretti Teylingen en Yuverta doen mee met MDT Op de feestelijke aftrap bij Fioretti Hillegom zijn ondernemers, maatschappelijke/zorg organisaties, onderwijs en leerlingen die deelnemen samengekomen om de start te vieren van het nieuwe en uitdagende project Talent4Life, Maatschappelijke Diensttijd in het onderwijs. Kees Vreugdenhil, voorzitter college van het bestuur van St. Fioretti Teylingen is blij met de insteek om leerlingen zowel beroepsgerichte vaardigheden op te laten doen in het bedrijfsleven, als de ervaring te bieden om je talenten in te zetten voor lokale goede doelen, vrijwilligersorganisaties, clubs met een sociale missie. Hij benadrukt de voldoening van dat laatste en het vergroten van de maatschappelijke betrokkenheid hiermee van jongeren.  

 
lees meer

word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 april 2023 voor slechts 195 euro
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2022, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 mei 2023 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.

 
Op Internationaal gastronomisch niveau genieten in Het Oude Dykhuys

Op zondag 10 april a.s. zal het Culinary Team The Netherlands haar kookkunsten vertonen in Het Oude Dykhuys. Dit team bestaat uit een selectie van ervaren wedstrijd koks, waaronder eigenaar - chef-kok Alfred van Dijk. Zij weten op Nationaal en Internationaal niveau zeer hoog te presteren. In november 2022 zal het Culinary Team deelnemen aan de Internationale Culinaire wedstijden in Luxemburg. In de voorbereiding op deze wedstrijd zal de trainingssessie op zondag 10 april a.s. in het teken staan van de ’warme keuken’. In 2020 werd het team tijdens de Internationale Culinaire wedstijden in Stuttgart met zilver bekroond op dit onderdeel en zal dit willen overtreffen met een gouden bekroning.

 

 
direct reserveren
Feest met Have Fun Events; De Bollenstreek weer in bloei dus fietsen of een tandem huren

Van eind maart tot begin mei 2022 staat de Bollenstreek in bloei! Met wie kom jij genieten? Je kunt met twee tot wel 150 deelnemers tegelijk komen toeren op de elektrische FunSooter, KickBike FunStep, E-TukTuk, Tandem of Solex uit 1964

Hoe leuk is het om weer samen met collega's, familie en vrienden plezier te maken? 
Heerlijk in de buitenlucht genieten van de geuren en kleuren van de uitgestrekte bloemenvelden vol met narcissen, hyacinten en tulpen. Onderweg gezellig bijkletsen op een terras of bij een bloemenattractie en na afloop lekker borrelen of een hapje eten!

Samen fietsen, samen genieten op de tandem Lol maken op de tandem en genieten van de prachtige bollenvelden en duinen van Noordwijk! Ga jij voor- op achterop?     kijk op www.havefunevents.nl/tandem

 
naar Have Fun Events
Gemeenten bieden Oekraïnse vluchtelingen langer onderdak
Gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen gaan Oekraïense vluchtelingen voor langere tijd opvangen op diverse plekken in de gemeenten. De vluchtelingen die nu tijdelijk wonen in de noodopvang aan de Noorderlaan in Hillegom verhuizen naar deze locaties. Per Veiligheidsregio is gevraagd om (voorlopig) 2.000 vluchtelingen op te vangen. Dit betekent dat iedere gemeente per 400 inwoners 1 vluchteling opvangt. Voor Hillegom betekent dit 55, voor Lisse 56 en voor Teylingen 93 vluchtelingen. De drie gemeenten hebben de handen ineen geslagen en zorgen samen voor de opvang voor 204 mensen. Dat is ook het aantal mensen waarvoor de gemeenten van het Rijk geld ontvangen. (nieuws Hillegom Online)
 
lees meer
Laatste nieuws gigantisch bedrag voor Adamas

Vrijdag 25 maart lieten 10 lokale ondernemers zich een dag opsluiten bij het Adamas – Centrum voor leven met en na kanker - om minimaal €15.000 per persoon op te halen en er met elkaar een onvergetelijke dag van te maken.   “Maar het werd meer, veel meer.

 
lees meer
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
28-03-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 5
28-03-2022 AC media event lentestukje maken
31-03-2022 Willemijn strikt Jort Kelder voor MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
03-04-2022 Beatles meeting 3 april leiden
04-04-2022 nationale museumweek
04-04-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 6
06-04-2022 Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek
06-04-2022 AC media event lentestukjes maken
10-04-2022 Corso Toerrit zondag 10 april
11-04-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 7
14-04-2022 witte donderag
15-04-2022 goede vrijdag
17-04-2022 finale KNVB beker
20-04-2022 AC media organiseert plant je eigen zonnebloem
25-04-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining afsluitend 9 holes
27-04-2022 Koningsdag Willem Alexander 55 jaar
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen