Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
 • woensdag 23 maart Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora, Jij komt toch ook?
 • Willemijn Jansen neemt MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol over
 • Dennis vd Voort nieuwe voorzitter Business Club Lisse
 • Jonge ondernemer ziet kans om golf groener en eerlijker te maken
 • De Wereldse Wijnbar van Wereld-Wijnen komt terug!
 • wat gebeurde er 420 jaar geleden op 20 maart 1602?
 • Bloemencorso Bollenstreek gaat rijden
 • Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren
 • wat draait er zoal in de Muze? nou deze toppers dus
 • Feest met Have Fun Events; De Bollenstreek weer in bloei dus fietsen of een tandem huren
 • Geniet van bijzondere dingen en ondersteun daarmee Adamas
 • Win nu al kaarten voor de Honkbalweek Haarlem
 • De laatste plaatsen voor de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek, jij komt toch ook?
 • MeerBusiness Lang weekend Portugal met bezoek aan wijnboerderij
 • EBDB op bedrijfsbezoek
 • INFOREGIO Duin & Bollenstreek lancering 19 april
 • Let op: LAATSTE WEEK voor gegevensregistratie UBO-register
 • 123inkt.nl Zakelijke kantoorbenodigdheden en schrijfwaren
 • word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 april 2023 voor slechts 195 euro
 • Privacy, contact en disclaimer
woensdag 23 maart Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora, Jij komt toch ook?

De ondernemersborrel wordt elke vierde woensdag van de maand georganiseerd door MeerBusiness Duin & Bollenstreek en Hotel Villa Flora. De Ondernemersborrel start vanaf 17:00 uur en er is gelegenheid om deel te nemen aan het buffet. Met Renate & Nick de Mon van Villa Flora zijn afspraken gemaakt waarbij maandelijks een smaakvol buffet zal worden gepresenteerd. Drankmuntjes zijn weer bij de bar verkrijgbaar..
Nieuwe deelnemers en leden worden in de gelegenheid gesteld zich voor te stellen en bestaande deelnemers/leden krijgen de gelegenheid hun zakelijke interessante nieuwsfeiten met de aanwezigen te delen. Per keer krijgen maximaal 3 bedrijven hiervoor 3 minuten de gelegenheid.
Dit keer zullen Loet van der Lee bestuurslid van MeerJazz, , Sven Roomeijer van Fit20 Hillegom en A. Blok MO Rijnland en Erika vd Heijden namens Talent 4 Life een korte presentatie doen. Daarnaast zal Daniel Duindam een update geven over de oprichting van Ondernemend Hillegom.
Natuurlijk praten we over de uitkomsten van de diverse gemeenteraadsverkiezingen en doen wij een gokje wie de nieuwe wethouders zullen worden in de diverse gemeenten van de Duin & Bollenstreek. Vanaf 18:30 uur kan van het buffet gebruik gemaakt worden. Tijdens het diner kan aan de grote tafel over een actueel onderwerp worden gediscussieerd. Daarnaast worden tijdens de maandelijkse Ondernemersborrel interessante gasten uitgenodigd zoals bijvoorbeeld uit lokale politiek. Aan de Ondernemersborrel zijn geen kosten verbonden. Versnaperingen en buffet zijn voor eigen (gereduceerde) rekening.
Aanmelden frans@meerBusiness.nl en vergeet je visitekaartjes niet mee te nemen!
 

 
direct aannmelden
Willemijn Jansen neemt MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol over

Willemijn Jansen. nieuwe directeur Meerbusiness Haarlemmermeer & Schiphol. De leiding is inmiddels overgedragen door Gerco Tolsma. Willemijn zet, in gedachten van haar vader en oprichter van MeerBusiness, René Jansen, graag deze legacy voort. Volgens Willemijn, precies zoals hij, René, voor ogen had. MeerBusiness bedankt Gerco voor zijn voortreffelijke beheer en enorme inzet waar hij ruim zes jaar mooie evenementen heeft georganiseerd voor MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol.  Vele ondernemers en bedrijven zijn door het toedoen van Gerco en MeerBusiness aan elkaar verbonden en dat blijft Willemijn in de toekomst graag doen!  Haar ambitie is, naast de bestaande trouwe members en partners, de komende tijd een groei te realiseren met o.a. jonge ondernemers en nieuwe bedrijven. Met het organiseren van inspirerende evenementen en sprekers denkt Willemijn dat het nóg interessanter wordt om het netwerk te bezoeken of member, dan wel partner te worden. MeerBusiness Duin & Bollenstreek wenst Willemijn heel veel succes. 

 
naar de site van MeerBusiness Haarlemmermeer
Dennis vd Voort nieuwe voorzitter Business Club Lisse

Tijdens de ledenvergadering van 8 maart 2022 is Dennis van der Voort als nieuwe voorzitter van Business Club Lisse geïnstalleerd. Er zijn wat verschuivingen binnen het bestuur. Penningmeester Cor Vork verlaat het bestuur omdat hij gedeeltelijk in het buitenland gaat wonen. De voormalig voorzitter Jos van der Vlugt blijft in het bestuur, maar neemt nu de taak van penningmeester op zich. Paul van der Putten blijft binnen het bestuur de communicatie verzorgen. Twee bestaande bestuursleden en een nieuwe voorzitter vormen nu het bestuur van Business Club Lisse. 

 
lees meer
Jonge ondernemer ziet kans om golf groener en eerlijker te maken

Lissenaar en golfliefhebber Leandro van Kuijk (27) ziet de golfsport graag groener, eerlijker en duurzamer. Met het kledingmerk TeeTitan wil hij een statement maken, niet alleen met de unieke prints, maar ook wat betreft het duurzame en eerlijke productieproces. Van Kuijk trapt de start van de verkoop af met vier unieke golfpolo’s, welke geproduceerd zijn onder eerlijke arbeidsvoorwaarden, met materialen die zo min mogelijk schade aanrichten aan de aarde en door 0% plastic te gebruiken. Hiermee hoopt hij een verandering in gang te zetten binnen de sportwereld, waarbij het welzijn van onze planeet voorop staat. 

 
lees meer
De Wereldse Wijnbar van Wereld-Wijnen komt terug!

Martijn Claassen vertelt:  Een pop-up wijn (café). Wij zullen ervoor zorgen dat het een heerlijke beleving van wijnen wordt. Met meer dan 40 wijnen te verkrijgen per fles, glas en als proeverij. Carpaccio zal deze editie centraal staan, naast bread and dips en een mooi assortiment kazen en borrelhapjes.
Een gezellige avond uit dus voor wie van wijn houdt! Uiteraard zullen er ook een lekker biertje en alcoholvrije dranken te verkrijgen zijn.
Datum en openingstijden:
24, 25, 26  maart       17:30 tot 01.00
27 maart                    14:00 tot 00.00
31 maart , 1, 2 april   17:30 tot 01.00
3 april                        14:00 tot 00.00
Locatie: Casa Carpaccio (Wereldse Wijnbar) Kanaalstraat 104-108 Lisse. Reserveren is niet mogelijk, iedereen is welkom, dus kom op tijd voor een mooi plekje. Wij hopen jullie weer te mogen begroeten in onze wijnbar,  Proosstttttttttt!!! 

 
naar de site
wat gebeurde er 420 jaar geleden op 20 maart 1602?
 
 
lees het allemaal op deze site
Bloemencorso Bollenstreek gaat rijden

 Het Bloemencorso Bollenstreek gaat rijden! Twee lente’s achtereen hebben de corsofans het corso moeten missen. Maar eindelijk is het zover en zal het Bloemencorso Bollenstreek zaterdag 23 april weer stralend van Noordwijk naar Haarlem rijden. Bovendien deze keer met wel een heel feestelijke lenteboodschap, want dit voorjaar wordt 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek gevierd.‘Ja we gaan rijden,’ zo luidde het verlossende woord van voorzitter Willem Heemskerk tijdens de extra bestuursvergadering van 8 maart.

 
lees meer
Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren

Het NK Tulpenkeuren is een jaarlijks begrip op de Keukenhof in Lisse. Maar omdat het park in 2020 en in 2021 vanwege corona niet open kon was er ook geen NK Tulpenkeuren. Dit jaar kan het weer, in een iets aangepaste vorm zonder publieksdeelname aan de keuringen. Wel is er gekeurd in de meeste regio’s en komen de kampioenen van deze regio’s naar Lisse om te strijden voor het Nederlands Kampioenschap Tulpenkeuren. Tulpenkeuren is het geven van cijfers voor onderdelen van een tulp.

 
lees meer
wat draait er zoal in de Muze? nou deze toppers dus
 
 
kijk snel op de site
Feest met Have Fun Events; De Bollenstreek weer in bloei dus fietsen of een tandem huren

Van eind maart tot begin mei 2022 staat de Bollenstreek in bloei! Met wie kom jij genieten? Je kunt met twee tot wel 150 deelnemers tegelijk komen toeren op de elektrische FunSooter, KickBike FunStep, E-TukTuk, Tandem of Solex uit 1964

Hoe leuk is het om weer samen met collega's, familie en vrienden plezier te maken? 
Heerlijk in de buitenlucht genieten van de geuren en kleuren van de uitgestrekte bloemenvelden vol met narcissen, hyacinten en tulpen. Onderweg gezellig bijkletsen op een terras of bij een bloemenattractie en na afloop lekker borrelen of een hapje eten!

Samen fietsen, samen genieten op de tandem Lol maken op de tandem en genieten van de prachtige bollenvelden en duinen van Noordwijk! Ga jij voor- op achterop?     kijk op www.havefunevents.nl/tandem

 
naar Have Fun Events
Geniet van bijzondere dingen en ondersteun daarmee Adamas

centrum voor leven met en na kanker  
Kanker is niet alleen een fysieke ziekte. Emotioneel heeft kanker ook veel impact op mensen die kanker hebben (gehad), hun hele gezin en kinderen. Gelukkig zijn er in Nederland Centra voor leven met en na kanker die daarbij ondersteuning bieden. Op locatie en in het ziekenhuis. Adamas (Haarlemmermeer) is daar één van. Helaas zijn wij 100% afhankelijk van donaties en dan is het natuurlijk leuker wanneer we daar iets voor terug kunnen geven. Met de bijzondere kavels van de ADAMASVEILING creëer jij een onvergetelijk moment en kunnen wij onze gasten die leven met en na kanker blijven ondersteunen. Kijk op www.adamasveiling.nl voor alle kavels. Op 25 maart om 17:00 uur sluit de veiling en uiteraard hopen we dat jij wilt bieden.     Bijvoorbeeld....

 
lees meer over de veilingstukken
Win nu al kaarten voor de Honkbalweek Haarlem

Van 8 tot en met 15 juli 2022 gaat de 30-ste editie van de Honkbalweek Haarlem weer van start. Het belooft een prachtige Honkbalweek te worden met een uiterst sterk deelnemersveld! De 30ste editie van Honkbalweek Haarlem is van 8 juli t/m 15 juli 2022. Tijdens de 30ste editie zullen er wedstrijddagen zijn met twee wedstrijden en wedstrijddagen met drie wedstrijden. Je kunt vanaf nu in de voorverkoop alvast dagkaarten en/of passe partouts bestellen. Als vaste bezoeker van de Honkbalweek kun je meedoen met de winactie en een passe-partout winnen. Je hoeft hiervoor alleen je gegevens achter te laten! Doe dit voor 20 maart 2022! 

 
naar de winactie
De laatste plaatsen voor de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek, jij komt toch ook?

De uitreiking van de Awards vindt plaats in Aula van het Fioretti College in Hillegom. U wordt uitgenodigd een tafel te reserveren voor deze geheel verzorgde avond inclusief diner met begeleidende wijnen, entertainment en de bekendmaking van de winnaars. Wilt u deze avond bijwonen reserveer dan een tafel voor 6 personen of reserveer per persoon. Kosten per tafel € 499.-- excl. Btw Kosten per persoon €  89.99 excl. Btw.

Nog 5 kandidaten in de race:

Romy Ruigrok van de Tulip Barn Hillegom
Dennes Need van Last Mile Express Lisse
Ingrid Bekkering van Kooksaam Lisse
Jolanda Volkenrijk Brownies & Downies uit Noordwijkerhout en
Max Uphoff & Jesper van Loon van Blijles Bollenstreek

 

 
lees meer
MeerBusiness Lang weekend Portugal met bezoek aan wijnboerderij

Vertrek vrijdag 13 mei vertrek en maandag 16 weer terug. Maar wilt u op eigen gelegenheid of wat langer blijven dan behoort dat vanzelfsprekend tot de mogelijkheden. Mariska Stutterheim van Travelclub Teylingen maakt desgewenst een persoonlijk passend reisschema
Reisschema gebaseerd op vluchten met Transavia Airlines exclusief ruimbagage incl 10 kilo handbagage.13 mei Amsterdam – Lissabon 09.10 – 11.15. of 17.40 – 19.45 16 mei Lissabon – Amsterdam 20.35 – 00.30. 

Een machtig mooi weekend met o.a. een bezoek aan de wijngaard van Hillegommer Bart de Vetten en ehhh nog veel meer, bekijk het reisschema en wordt direct super enthousiast.

 
bekijk het gehele reisprogramma hier
EBDB op bedrijfsbezoek
Onlangs bracht de Economic Board een bezoek aan twee toeristische bedrijven in de Duin en Bollenstreek: de Tulip Experience Amsterdam en Strandcamping de Zuidduinen. De board liet zich informeren over wat er momenteel speelt en leeft binnen deze mooie bedrijven. Daarnaast werd er gebrainstormd over samenwerkingen en wensen voor de toekomst. 
 
lees er alles over in de digitale nieuwsbrief
INFOREGIO Duin & Bollenstreek lancering 19 april
Wie, wat waar? blijf de MeerBusiness nieuwsbrief volgen en je weet alles
                                     
 
Let op: LAATSTE WEEK voor gegevensregistratie UBO-register
Op 27 september 2020 trad het UBO-register in werking. Bent u aandeelhouder van een bv of heeft u een andere vorm van eigendom of zeggenschap in een onderneming, dan heeft u sindsdien 18 maanden de tijd gekregen om uw gegevens bij de Kamer van Koophandel te laten registreren in het UBO-register. Die 18 maanden zijn bijna voorbij. Op 27 maart 2022 moet u aan deze registratieplicht hebben voldaan. Hierna leest u wat die registratieplicht ook alweer inhoudt en welke maatregelen er getroffen zijn om uw privacy te beschermen, nadat uw gegevens zijn geregistreerd. Voor wie? In Nederland opgerichte vennootschappen en andere juridische entiteiten in Nederland moeten – net als in alle andere EU/EER-lidstaten – de gegevens registreren en bijhouden van uiteindelijk belanghebbenden (UBO’s: Ultimate Beneficial Owners). Dit moet voorkomen dat het financiële stelsel wordt gebruikt voor witwassen en terrorismefinanciering. 
 
lees meer
123inkt.nl Zakelijke kantoorbenodigdheden en schrijfwaren

Zakelijke printer kopen? 
Hier moet u op letten In bijna elke business is een printer onmisbaar. Natuurlijk probeert u zoveel mogelijk onnodige afdrukken te voorkomen om zo duurzamer bezig te zijn. Een papieren verslag of brief hoort er echter nu eenmaal bij. Voor sommige bedrijven ligt het weer anders: daar is het printen van bijvoorbeeld facturen aan de orde van de dag. Welke zakelijke printer u het best kunt kopen, hangt dus sterk af van het gebruik. We helpen u graag een beetje op weg en leggen uit waar u rekening mee moet houden bij de aanschaf.

Overweeg een laserprinter
Er zijn veel verschillende soorten printers. Het belangrijkste verschil zit in de printtechniek, waarbij we onderscheid maken tussen inkjetprinters en laserprinters. Met een laserprinter print u razendsnel grote aantallen documenten, terwijl inkjetprinters heldere kleuren afdrukken met behulp van inkt. Op basis hiervan is een laserprinter voor veel bedrijven een betere keuze, zeker wanneer er meerdere medewerkers gebruik van maken.

Vergelijk de kosten van cartridges en toners
Als u voor een lage prijs een printer kunt kopen, betekent dat lang niet altijd dat u ook goedkoper uit bent. De échte kosten van het apparaat zitten namelijk vaak in de verbruiksartikelen. Zo is een inkjetprinter vaak voor een laag bedrag aan te schaffen, maar gaat de cartridge niet zo lang mee: er zit vaak maar een paar milliliter inkt in. Een laserprinter daarentegen is misschien duurder om aan te schaffen, maar werkt met toners die een zeer hoge capaciteit hebben. Over het algemeen geldt dus:
·         Print u kleine volumes? Dan is een inkjetprinter goedkoper, omdat u niet zo vaak de cartridges hoeft te vervangen.
·         Print u grote hoeveelheden? Dan heeft u de hogere aanschafkosten van een laserprinter er snel uit.

Extra functies op de printer
Het uitgebreide printer aanbod in de huidige markt betekent dat u veel keuze heeft als het gaat om functies die u noodzakelijk acht. Van een hele eenvoudige printer tot een zeer uitgebreid model en alles daartussenin, u kiest zelf wat u wel en niet nodig heeft:
· Print u meestal in zwart-wit of zijn kleurenprints noodzakelijk? Stem dit goed af tijdens het kiezen van de zakelijke printer.
·  Wordt de printer gebruikt door veel werknemers of wilt u gasten ook laten printen? Zorg dan dat er wifi op de printer zit voor eenvoudige verbinding.
· Wilt u naast printen ook kunnen scannen, faxen en/of kopiëren? Kies dan een all in one printer die al deze functies in één apparaat combineert. 
· Is dubbelzijdig printen een vereiste of niet? Veel uitgebreide laserprinters beschikken over een duplex-functie.

Maak een weloverwogen keuze
Uiteraard zijn er nog meer zaken die u dient te overwegen voor u overgaat tot het aanschaffen van een zakelijke printer. Denk bijvoorbeeld aan de beschikbare ruimte op kantoor, privacy wanneer de printer door meerdere mensen gebruikt wordt en de kosten van eventueel onderhoud. Toch helpen bovenstaande aandachtspunten u goed op weg in de enorme markt van printers. Zodra u een beter beeld heeft van waar u behoefte aan heeft, kunt u zich verdiepen in specifieke wensen. Veel succes!

 

 
naar de site

word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 april 2023 voor slechts 195 euro
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2022, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 mei 2023 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.

 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
22-03-2022 Business club Tespelduyn
23-03-2022 Hillegomse Ondernemersborrel
25-03-2022 Gezellige wijnavond onder leiding van Marc Schols van Wellington Winery
26-03-2022 AC media event bingo middag
28-03-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 5
28-03-2022 AC media event lentestukje maken
31-03-2022 Willemijn strikt Jort Kelder voor MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol
04-04-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 6
04-04-2022 nationale museumweek
06-04-2022 Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek
06-04-2022 AC media event lentestukjes maken
10-04-2022 Corso Toerrit zondag 10 april
11-04-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 7
14-04-2022 witte donderag
15-04-2022 goede vrijdag
17-04-2022 finale KNVB beker
20-04-2022 AC media organiseert plant je eigen zonnebloem
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen