Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
 • Nog 5 kandidaten voor de Jonge OndernemersPrijs
 • Beth & Flo terug in het Koetshuis vd Keukenhof
 • Theater de Muze Filmprogramma maandag 7 maart
 • Hollands midden: Herhaalprik voor 70+ en kwetsbaren
 • Let op: Deadline nadert voor gegevensregistratie UBO-register
 • KvK zegt; Hoge gasprijs: is dit het moment om te verduurzamen?
 • Present Bollenstreek doet mee aan NL Doet, doe jij al mee?
 • De Gala avond tijdens de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek is echt top geregeld
 • LAATSTE KANS: MeerBusiness Lang weekend Portugal met bezoek aan wijnboerderij
 • word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 april 2023 voor slechts 195 euro
 • Privacy, contact en disclaimer
Nog 5 kandidaten voor de Jonge OndernemersPrijs

De jury onder voorzitterschap van accountant Hans van Schie heeft zich over alle ingeleverde bedrijfsprofielen gebogen en streefde tijdens de discussie en de daaropvolgende e-maildiscussie naar een zo'n groot mogelijke unanimiteit. En dat is gelukt. De voltallige jury kwam tot een prachtige lijst met even zo mooie bedrijven. Exclusieve ideeën, diversiteit, maatschappelijke ondersteuning, duurzame inspiraties en oog voor de toekomst. Het zit er allemaal in.

En wat nu?
Binnen enkele dagen worden alle genomineerde bedrijven bezocht. De kandidaten mogen dan op geheel eigen wijze zichzelf en hun bedrijf presenteren. Waar worden zij enthousiast van? Waar staan ze over enkele jaren? Hoe is de bedrijfsvoering? Wat zou men willen verbeteren en.. dat is aan de kandidaat zelf.

De finale is op 6 april in de fraaie ambiance van het Fioretti college Hillegom. 15 tafels van 8 personen, waarvan aan elke tafel 2 studenten van het Fioretti college aanschuiven (de finalisten van de MeerBusiness Award) een tafel kost € 499,- maar enkele plaatsen is ook mogelijk € 89,99 excl. btw.

Er zijn nog ca 10 plaatsen beschikbaar plus misschien 2 tafels die in optie staan (wachtlijst)Maar eerst de kandidaten die nog in de race zijn:

Romy Ruigrok van de Tulip Barn Hillegom
Dennes Need van Last Mile Express Lisse
Ingrid Bekkering van Kooksaam Lisse
Jolanda Volkenrijk Brownies & Downies uit Noordwijkerhout en
Max Uphoff & Jesper van Loon van Blijles Bollenstreek


Informatie over de kandidaten die overgebleven zijn:

Romy Ruigrok van de Tulip Barn in Hillegom
In het voorjaar van 2021 opende Romy Ruigrok haar nieuwe bedrijf en het was direct een knaller van een succes. Een sprankelend  ingerichte horecazaak in een oude plantenkas en een gigantisch tulpenveld waar iedereen in mocht om foto’s te nemen. The Tulip Barn in Hillegom. Romy Ruigrok dochter van een bloembollenkweker en -exporteur in De Zilk. Koos na de middelbare school voor de HAS Hogeschool in Den Bosch, Ze studeerde af in food innovation en The Tulip Barn was haar succesvolle afstudeerproject. 

Dennes Need van Last mile express
Dennis Need doet in duurzamepakketbezorging? Hij ziet een uitdaging in het feit dat steeds meer mensen hun artikelen online bestellen. Al die semi grote bestelwagens. Dat kan beter vond Dennis. Met zijn bedrijf is hij eind 2021 gestart en alles loopt boven verwachting.

Ingrid Bekkering van Kooksaam
KookSaam Dagbesteding.In een zeer ruime en professioneel ingerichte keuken met een kleine sfeervolle brasserie biedt Ingrid sinds begin 2019 dagbesteding op het gebied van horeca. Hier werken zij met een kleine groep van maximaal 6 deelnemers, rekening houdend met de individuele wensen en kwaliteiten. Kleinschalig en met een vaste begeleider waarmee wij denken in kansen en niet zozeer in beperkingen.  

Brownies & DownieS Jolanda Volkerijk
Jolanda Volkerijk, eigenaar van deze bijzondere lunchroom Brownies & DownieS Noordwijkerhout. Ze ging op haar 41ste haar droom verwezenlijken en combineerde haar horeca- en eventsachtergrond met haar thuissituatie. Jolanda is namelijk moeder van een tweeling, waarvan een met een verstandelijke beperking. Met het openen van B&D Noordwijkerhout gaf zij jongeren met een beperking de mogelijkheid om naar vermogen mee te werken in een horecaonderneming, vanuit de visie dat volwaardig meedoen in de echte wereld het beste in mensen naar bovenhaalt.  

Max Uphoff van Blijles Bollenstreek
Sinds juni 2019 zetten Max Uphoff en Jesper van Loon zich elke dag in om betaalbare bijles, huiswerkbegeleiding, examentraining en andere vormen van ondersteuning te geven, vernieuwend, betaalbaar, maatschappelijk, professioneel, persoonlijk en aandacht voor iedereen. Max en Jesper hebben MeerBusiness ontdekt en zijn er van overtuigd dat hun training kan bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van een ieder. Misschien zelfs wel bij uw personeel, want ondersteuning is heus niet alleen voor schoolgaanden. 

 
naar de site van de Jonge OndernemersPrijs
Beth & Flo terug in het Koetshuis vd Keukenhof
Op dinsdag 15 maart treden de pianistes Beth & Flo na ruim twee jaar weer op in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof. Het wordt een feestelijk concert met een uniek pianoduo: ze laten met vier handen op één piano de zaal zinderen. Virtuoos, muzikaal en perfect op elkaar ingespeeld. Beth & Flo (oftewel Elsbet Remijn en Claudette Verhulst) zijn twee klassiek geschoolde pianistes, die een brug slaan tussen de concertzaal en het theater. Klassieke muziek op hoog niveau, gecombineerd met sprankelende liedjes en een flinke dosis humor! Bij dit concert spelen zij o.a. de Rhapsody in Blue van Gershwin, werken van Oliver Davis en De Moldau van Smetana. Het is een concert zonder pauze dat ca 80 minuten zal duren. 
 
lees meer
Theater de Muze Filmprogramma maandag 7 maart
Op maandag 7 maart staan er weer een aantal fantastische films op het programma van De Muze! Zo is Royal Opera House weer terug van weggeweest en dit keer draaien wij ROH 21/22: Romeo en Julia. Daarnaast draaien we ook nog twee prachtige filmhuis films, ‘The Power of the Dog’ en ‘The Worst Person in the World’.  ROH 21/22: Romeo en Julia Romeo en Juliet is een moderne klassieker uit het balletrepertoire, sinds de creatie van Royal Ballet directeur Kenneth MacMillan en de première in 1965. In deze speciale Valentijnsdag-uitvoering proberen de gedoemde geliefden Julia Capulet en Romeo Montague, twee jongelingen uit elkaar vijandig gezinde families, hun weg te vinden in het kleurrijke en levendige Verona van de renaissance. Het orkest is van het Royal Opera House.   
 
lees meer
Hollands midden: Herhaalprik voor 70+ en kwetsbaren
Herhaalprik voor 70+ en kwetsbarenOp 4 maart start een nieuwe vaccinatieronde. Het gaat om de herhaalprik voor 70+’ers en kwetsbaren. Iedereen geboren in of voor 1952 krijgt een uitnodigingsbrief van het RIVM. Ook 18+’ers met het syndroom van Down en bewoners van verpleeghuizen krijgen een uitnodiging voor de herhaalprik. Als jij tot deze doelgroep behoort krijg je vanzelf een brief. Daarin staat hoe je een afspraak kunt maken. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen voor de prik. Om in aanmerking te komen, moet het minimaal drie maanden geleden zijn dat jij je boosterprik of corona hebt gehad. De herhaalprik is vrijwillig en ook gratis.  
 
lees meer
Let op: Deadline nadert voor gegevensregistratie UBO-register
Op 27 september 2020 trad het UBO-register in werking. Bent u aandeelhouder van een bv of heeft u een andere vorm van eigendom of zeggenschap in een onderneming, dan heeft u sindsdien 18 maanden de tijd gekregen om uw gegevens bij de Kamer van Koophandel te laten registreren in het UBO-register. Die 18 maanden zijn bijna voorbij. Op 27 maart 2022 moet u aan deze registratieplicht hebben voldaan. Hierna leest u wat die registratieplicht ook alweer inhoudt en welke maatregelen er getroffen zijn om uw privacy te beschermen, nadat uw gegevens zijn geregistreerd. Voor wie? In Nederland opgerichte vennootschappen en andere juridische entiteiten in Nederland moeten – net als in alle andere EU/EER-lidstaten – de gegevens registreren en bijhouden van uiteindelijk belanghebbenden (UBO’s: Ultimate Beneficial Owners). Dit moet voorkomen dat het financiële stelsel wordt gebruikt voor witwassen en terrorismefinanciering. 
 
lees meer
KvK zegt; Hoge gasprijs: is dit het moment om te verduurzamen?

Door de hoge gasprijzen kan het voor bedrijven interessant zijn om te kiezen voor duurzame alternatieven, stellen experts. 'Door de hoge gasprijs zie je dat de terugverdientijden van zulke investeringen korter worden.

'Lees er alles HIER over in de NIEUWSBRIEF en nog veel meer
•  Waarom kritische testim­onials beter werken dan jubelverhalen  
•  Complimenten en waardering zijn belangrijker dan salaris  
•  Jouw veranderende rol bij groei  
•  Zzp en loondienst: de minder bekende voor- en nadelen  
•  Zo werken internationale sancties  
•  Aangifte inkomstenbelasting doen 

 
lees meer
Present Bollenstreek doet mee aan NL Doet, doe jij al mee?

Datum : 01-03-2022Het Oranje Fonds organiseert op 11 en 12 maart 2022, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen!

Present Bollenstreek heeft ook een aantal hele leuke activiteiten op de site van NL Doet staan. Zij organiseren het hele jaar projecten voor groepen vrijwilligers die zich een dag(-deel) willen inzetten voor de meest kwetsbaren. Om voor deze mensen echt het verschil te kunnen maken. Wil je wel eens kijken wat vrijwilligerswerk eigenlijk is en hoe leuk dat kan zijn? Of wil je graag wat meer mensen leren kennen, wat meer sociale contacten opdoen? Doe dan vooral mee aan deze laagdrempelige grootste vrijwilligersactie die NL Doet is! Opgeven kan via nldoet.nl of door een mailtje te sturen naar Present Bollenstreek. Mocht de datum van NL doet niet uitkomen maar wil je wel graag op een ander moment met een groep een keer aan de slag? Stuur dan een mailtje naar info@presentbollenstreek.nl. 

 
naar de site van NL doet
De Gala avond tijdens de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek is echt top geregeld

.NOG !) PLAATSEN BESCHIKBAAR
De man die alles net als de voorgaande jaren stevig in de hand heeft is Martijn Claassen, eigenaar van WereldWijnen uit Lisse en Martijn heeft zijn sporen meer dan verdiend in diverse top horecaondernemingen. Met zijn team van professionals en ondersteund door 10 leerlingen van het Fioretticollege Hillegom zorgt hij dat elke gast met een stevige glimlach en de heerlijkste gangen zal worden verrast.  

In de keuken zwaait een top kok de scepter en hij wordt geassisteerd door alleen maar “rechterhanden”. Keukendocent en kok van Villa Flora in Hillegom Ronald Seijsener, Tamara Visser eigenaar van Sushi Class uit Lisse en Jeffrey Duivenvoorden sinds juni 2019 eigenaar van Jeffs van Vliet Catering.

Bij een Gala diner moet de wijn van topklasse zijn. Wij hebben maar liefst 4 wijntoppers voor u mogen selecteren. Martijn Claassen van WereldWijnen zorgt voor een fantastische opening. Bij het voorgerecht gevolgd door een wijn van één van Nederlands topvinologen  John Nederstigt van Nederwijnen. Marc Schols zorgt voor een top wijn bij het tussengerecht en tenslotte bij het hoofdgerecht een Portugese verrassing van onze eigen Hillegomse Wijngaard eigenaar Bart de Vetten van De Quinta  

Wij hebben naar de bezoekers van de voorgaande edities geluisterd en wij trakteren u deze editie op een verrassend gala diner. Zonder alle verrassingen te verklappen vertellen wij u vast dat wij u een zes gangen gala diner voorschotelen. U wordt ontvangen met een aantal heerlijke amuses, naar een idee van Jeffrey en een bijpassende wijn geselecteerd door Martijn. Een voorgerecht proeverij van culinaire verrassingen (Tamara en Jeffrey) en een bijpassende wijn geselecteerd door John. We maken een culinair uitstapje en zorgen daarbij voor een paar unieke netwerk momenten. Dus tijd voor méér business. De wijn en het culinaire uitstapje naar een idee van Martijn. Tijd voor het uitmuntende hoofdgerecht met een top wijn van Bart. Alle winnaars zijn bekend en wij sluiten af met een heerlijk nagerecht . Gert van Soest van Chocolaterie Pierre zorgt voor een geweldige finish Wil je echt feestelijk afsluiten dan doe je dat met een goede kop koffie, van More coffee natuurlijk en met een heerlijke bonbon van Chocolaterie Pierre. Beleef het mee en reserveer snel een plaats aan de beschikbare  ondernemerstafels. Een tafel all-in van 6 personen kost € 499,-- excl. btw of per persoon € 89.99 excl btw. Reserveer snel er zijn nog slechts 10 plaatsen beschikbaar.  Meer informatie nodig ? 06-53633364 frans@meerbusiness.nl

 
LAATSTE KANS: MeerBusiness Lang weekend Portugal met bezoek aan wijnboerderij

Vertrek vrijdag 13 mei vertrek en maandag 16 weer terug. Maar wilt u op eigen gelegenheid of wat langer blijven dan behoort dat vanzelfsprekend tot de mogelijkheden. Mariska Stutterheim van Travelclub Teylingen maakt desgewenst een persoonlijk passend reisschema
Reisschema gebaseerd op vluchten met Transavia Airlines exclusief ruimbagage incl 10 kilo handbagage.13 mei Amsterdam – Lissabon 09.10 – 11.15. of 17.40 – 19.45 16 mei Lissabon – Amsterdam 20.35 – 00.30. 

Een machtig mooi weekend met o.a. een bezoek aan de wijngaard van Hillegommer Bart de Vetten en ehhh nog veel meer, bekijk het reisschema en wordt direct super enthousiast.

 
bekijk het gehele reisprogramma hier

word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 april 2023 voor slechts 195 euro
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2022, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 mei 2023 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.

 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
06-03-2022 AC media organiseert High tea bingo
07-03-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 2
08-03-2022 Internationale vrouwendag
08-03-2022 Kom jij ook eens sfeer proeven? Open Inner Circles op 8 maart a.s.
08-03-2022 Business club wedstrijd Haarlemmermeersche golfclub
09-03-2022 GECANCELD ontbijtbijeenkomst Huys Dever thema stages, studenten en werkplekken
10-03-2022 verplaatste eindejaarswedstrijd Oliebollenteam
11-03-2022 NL doet vrijwilligersdag
11-03-2022 Ladies Night bij Fit4lady Hillegom
13-03-2022 AC media organiseert oliebollenbingo in maart
14-03-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 3
16-03-2022 gemeenteraadsverkiezingen
19-03-2022 SAVE THE DATE 19 MAART 2022, GALA VOOR DE HERSENSTICHTING EN KIKA IN HUIS TER DUIN
21-03-2022 Leerlingen doen presentatie in raadszaal Hillegom voor MeerBusiness Students Award
21-03-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 4
22-03-2022 Business club Tespelduyn
25-03-2022 Gezellige wijnavond onder leiding van Marc Schols van Wellington Winery
26-03-2022 AC media event bingo middag
28-03-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 5
28-03-2022 AC media event lentestukje maken
30-03-2022 Hillegomse Ondernemersborrel
04-04-2022 nationale museumweek
04-04-2022 Het gaat weer kriebelen golftraining les 6
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen