Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
 • Doe. Reclame is ambitieus als het gaat om mensen en planeet
 • site visitduinenebollenstreek nu ook in Engels te lezen
 • Nieuwe partner Energy 2030, Rainier Stolk
 • MeerBusiness Lang weekend Portugal met bezoek aan wijnboerderij
 • Ode aan Bloemencorso Bollenstreek
 • Landgoed Tespelduyn uitgeroepen tot Sterlocatie
 • CROP vertelt u alles over arrest BOX3
 • Heeft u al aan de UBO gedacht? wel voor 27 maart doen!
 • Het GALA DINER tijdens de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek is echt top geregeld
 • ABCOR geeft uitleg: Wanneer is een geluid een merk?
 • Vaccinatielocatie Leiderdorp gesloten
 • KvK nieuws 6 ontwikkelingen die onder­nemers in 2022 geld kosten
 • Open Inner Circles voor gasten op 8 maart
 • Benoeming Anne Veldhof maakt raad van bestuur ActiVite compleet
 • Wat staat er in de nieuwsbrief van de KvK
 • wat gebeurde er 20 jaar geleden 7-2-1992
 • Ontbijtbijeenkomst Dever nog een keer uitgesteld. CO2bijeenkomst naar later tijdstip
 • word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 april 2023 voor slechts € 195
 • Privacy, contact en disclaimer
Doe. Reclame is ambitieus als het gaat om mensen en planeet

Doe.Reclame geeft graag terug en zorgen graag voor. De doelstellingen voor de komende jaren zijn gericht op het verlagen van de eigen voetafdruk op deze mooie planeet. Dit doen zij door steeds meer producties uit te voeren op PVC vrije folies en gebruik te maken van Latex inkten van HP welke op waterbasis zijn. Ook proberen zij de logistieke bewegingen zo efficiënt mogelijk uit te voeren en in de toekomst fossiele brandstoffen compleet uit te sluiten.   Maatschappelijk proberen zij ook hun ‘steentje’ bij te dragen. Zo zijn zij een officieel ‘leerbedrijf’ en sponsoren zij diverse evenementen en verenigingen. Ook zijn zij betrokken bij de ontwikkeling van de regio door deel te nemen aan diverse samenwerkingen. 

 
naar de site
site visitduinenebollenstreek nu ook in Engels te lezen

De eind vorig jaar gelanceerde site met informatie over winkels, agenda, fiets en wandelroutes en nog veel meer www.visitduinenbollenstreek.nl is nu ook vertaald in het Engels. Een tip voor alle ondernemers in de Duin en Bollenstreek. Maar mis je de eigen informatie? Geen nood. Mail naar frans@meerbusiness.nl en de site wordt waaarschijnlijk supersnel bijgewerkt.

 
naar de site
Nieuwe partner Energy 2030, Rainier Stolk

Rainier Stolk; "Mijn bedrijf “Energy 2030” is sinds 3 januari 2022 een feit! Vanaf heden is alle expertise en het enorme externe netwerk dat ik heb opgebouwd niet langer exclusief voor één bedrijf. Als freelancer ben ik vanuit Energy 2030 beschikbaar voor Interim Management & Energy Consultancy. Denk hierbij aan: Interim management bij energiebedrijven en netwerkbedrijven, advies bij energie gerelateerde vraagstukken, support implementatie wetgeving en codes, vertegenwoordiging in branche verenigingen,  proces management, Mentorschap en trainingen."  https://energy2030.nl 

 
lees meer
MeerBusiness Lang weekend Portugal met bezoek aan wijnboerderij

Vertrek vrijdag 13 mei vertrek en maandag 16 weer terug. Maar wilt u op eigen gelegenheid of wat langer blijven dan behoort dat vanzelfsprekend tot de mogelijkheden. Mariska Stutterheim van Travelclub Teylingen maakt desgewenst een persoonlijk passend reisschema
Reisschema gebaseerd op vluchten met Transavia Airlines exclusief ruimbagage incl 10 kilo handbagage.13 mei Amsterdam – Lissabon 09.10 – 11.15. of 17.40 – 19.45 16 mei Lissabon – Amsterdam 20.35 – 00.30. 

Een machtig mooi weekend met o.a. een bezoek aan de wijngaard van Hillegommer Bart de Vetten en ehhh nog veel meer, bekijk het reisschema en wordt direct super enthousiast.

 
bekijk het gehele reisprogramma hier
Ode aan Bloemencorso Bollenstreek

In het diepste geheim werkt kunstenaar Simon Balyon aan een nieuw meesterwerk. Op negen panelen legt hij het wereldberoemde Bloemencorso Bollenstreek vast tegen de historische achtergrond van de bollenstreek, opeenvolgend van Noordwijk aan Zee tot bloemenstad Haarlem. Daarmee brengt hij een ode aan het Bloemencorso Bollenstreek, de rijke cultuurhistorie, de bollenstreek en het bollenvak. Simon Balyon werkt in opdracht van Simon Pennings en zijn dochter Sylvia, die in Tulip Experience Amsterdam in Noordwijkerhout het verhaal vertellen van de tulp en de bollenstreek. Tijdens de officiële opening van Tulip Experience Amsterdam op 17 maart onthult burgemeester Wendy Verkleij van gemeente Noordwijk het eerste paneel waarmee de erfgoedgemeenschap wordt geëerd die al 75 jaar het grootste lentefeest van Europa op de weg zet! 

 
lees meer
Landgoed Tespelduyn uitgeroepen tot Sterlocatie

Wederom valt Landgoed & Golfbaan Tespelduyn uit Noordwijkerhout in de prijzen. Het landgoed is door MeetingReview uitgeroepen tot Sterlocatie van het Jaar 2022. Beoordelingen van zakelijke opdrachtgevers leveren Landgoed & Golfbaan Tespelduyn een 9,5 op. ‘Dit is een prachtige waardering en beloning voor de inzet en toewijding van ons team’, aldus directeur Peter Duivenvoorde. ‘Wij merken dat er steeds meer belangstelling is voor Tespelduyn als vergaderlocatie. We mogen dan ook regelmatig nieuwe bedrijven begroeten en de opdrachtgevers die hier vergaderen of presentaties organiseren komen eigenlijk altijd terug, simpelweg omdat ze tevreden zijn’ vervolgt Duivenvoorde. ‘Onze ruimtes zijn warmer en huiselijker dan bij standaard vergaderlocaties en de gasten waarderen de ambiance. Onze persoonlijke aanpak en de sfeer in combinatie met een goede culinaire verzorging zijn zaken wat de opdrachtgevers echt doet terugkomen’, aldus de trotse Duivenvoorde. ‘Wij beschikken over liefst 3 duurzaamheidscertificaten en dat is voor overheden en overheidsinstanties van belangrijk toegevoegde waarde. Zij zijn immers wettelijk verplicht om duurzaam in te kopen en vormen mede hierdoor een belangrijke grope van opdrachtgevers. Wij kijken vol vertrouwen uit naar de nabije toekomst,’ besluit Duivenvoorde.   MeetingReview is een onafhankelijke beoordelingssite voor vergader- en evenementenlocaties waar gasten hun ervaringen delen en op verschillende onderdelen met cijfers waarderen. Tespelduyn is met name hoog beoordeeld op haar uitstekende service, mooie ruimtes en unieke rustige ligging in de Randstad.  

 
naar de site
CROP vertelt u alles over arrest BOX3
De belastingheffing over sparen en beleggen (box 3) houdt de gemoederen al jaren bezig. Op 24 december 2021 deed de Hoge Raad een belangrijke uitspraak, die grote gevolgen kan hebben voor het systeem van belastingheffing in box 3 sinds 2017. Staatssecretaris Fiscaliteit Marnix van Rij stuurde op 24 januari jl. een brief aan de Tweede Kamer over de impact van het arrest van de Hoge Raad. Op onze website vind je de belangrijkste punten uit de brief en een whitepaper met de 10 meest gestelde vragen over dit onderwerp.  
 
lees de digitale nieuwsbrief hier
Heeft u al aan de UBO gedacht? wel voor 27 maart doen!

KVK-nieuws: tips en inspiratie voor ondernemers    
• UBO's nog niet ingeschreven? Doe het voor 27 maart  
UBO's (Ultimate Beneficial Owners) zijn de mensen die de uiteindelijke eigenaar zijn van, of zeggenschap hebben over een organisatie. Meer dan 1,5 miljoen organisaties moeten uiterlijk 27 maart 2022 hun UBO's inschrijven.  
• Bezwaar of beroep indienen tegen NOW, TVL of Tozo  
• Lonen be­vriezen na tegenvallend jaar?  
• Samen­werken ongeacht de vaccinatiestatus  
• Personeel laten stoppen met roken  
• Aftrekken kosten bedrijfsruimte  


                                     

 
de digitale nieuwsbrief van de KvK
Het GALA DINER tijdens de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek is echt top geregeld

.De man die alles net als de voorgaande jaren stevig in de hand heeft is Martijn Claassen, eigenaar van WereldWijnen uit Lisse en Martijn heeft zijn sporen meer dan verdiend in diverse top horecaondernemingen. Met zijn team van professionals en ondersteund door 10 leerlingen van het Fioretticollege Hillegom zorgt hij dat elke gast met een stevige glimlach en de heerlijkste gangen zal worden verrast.  

In de keuken zwaait Remco van den Heuvel, eigenaar van het prachtige BKO in Hillegom de scepter. Remco heeft met sterrenkoks gekookt en zorgt dat u zich zelf ook de ster van de avond voelt. Remco wordt geassisteerd door alleen maar “rechterhanden”.

Keukendocent en kok van Villa Flora in Hillegom Ronald Seijsener, Tamara Visser eigenaar van Sushi Class uit Lisse en Jeffrey Duivenvoorden sinds juni 2019 eigenaar van Jeffs van Vliet Catering.

Bij een Gala diner moet de wijn van topklasse zijn.Wij hebben maar liefst 4 wijntoppers voor u mogen selecteren. Martijn Claassen van WereldWijnen zorgt voor een fantastische opening. Bij het voorgerecht gevolgd door een wijn van één van Nederlands topvinologen  John Nederstigt van Nederwijnen.  

Remco  van den Heuvel van Boter Kaas en Olijven zorgt voor een top wijn bij het tussengerecht en tenslotte bij het hoofdgerecht een Portugese verrassing van onze eigen Hillegomse Wijngaard eigenaar Bart de Vetten van De Quinta  

Wij hebben naar de bezoekers van de voorgaande edities geluisterd en wij trakteren u deze editie op een verrassend gala diner. Zonder alle verrassingen te verklappen vertellen wij u vast dat wij u een zes gangen gala diner voorschotelen. U wordt ontvangen met een aantal heerlijke amuses, naar een idee van Jeffrey en een bijpassende wijn geselecteerd door Martijn. Een voorgerecht proeverij van culinaire verrassingen (Tamara, Remco en Jeffrey) en een bijpassende wijn geselecteerd door John. We maken een culinair uitstapje en zorgen daarbij voor een paar unieke netwerk momenten. Dus tijd voor méér business. De wijn en het culinaire uitstapje naar een idee van Remco en Martijn. Tijd voor het uitmuntende hoofdgerecht naar een idee van Remco met een top wijn van Bart. Alle winnaars zijn bekend en wij sluiten af met een heerlijk nagerecht . Gert van Soest van Chocolaterie Pierre zorgt voor een geweldige finish Wil je echt feestelijk afsluiten dan doe je dat met een goede kop koffie, van More coffee natuurlijk en met een heerlijke bonbon van Chocolaterie Pierre. Beleef het mee en reserveer snel een plaats aan de beschikbare  ondernemerstafels. Een tafel all-in van 6 personen kost € 499,-- excl. btw of per persoon € 89.99 excl btw.Reserveer snel er zijn nog slechts 40 plaatsen beschikbaar.  Meer informatie nodig ? 06-53633364 frans@meerbusiness.nl 

 
ABCOR geeft uitleg: Wanneer is een geluid een merk?

 Met de invoering van de nieuwe merkenwet is afscheid genomen van de eis dat een merk grafisch moest worden weergegeven. Dat heeft de deur opengezet naar nieuwe vormen van merken. Denk hierbij aan filmpjes, bewegend beeld, positiemerken en natuurlijk ook klankmerken. Tot die tijd kon een melodie wel worden geclaimd, zolang de melodie maar weergegeven kon worden in een notenbalk. Sinds de nieuwe wet mag een geluid ook worden ingediend als MP3bestand. Echter niet iedere aanvraag wordt geaccepteerd, zo ondervond Ardagh. Is het geluid van het openen van een blikje frisdank, gevolgd door enige seconden stilte en dan het geluid van bruisend water te deponeren als merk? Nee, de consument herkent hierin geen merk. Ze horen hier gewoon het gebruikelijke (functionele) geluid van een blikje dat opengaat en het bruisen van koolzuur. Voor frisdrank kan dit geen merk zijn. Dit klankmerk voldoet niet aan de eis van onderscheidend vermogen. Belangrijk: een klankmerk hoeft niet meer significant af te wijken van de natuurlijke weergave. Centraal staat nu of de consument in het geluid een merk herkent. Merken zoals de tune van 20th Century Fox of de brullende leeuw van MGM voldoen hier dus wel aan.   Meer lezen Download onze laatste nieuwsbrief met een overzicht van de meest spraakmakende zaken van afgelopen maanden. Mochten er nog vragen zijn, schroom dan niet contact met ons op te nemen. Mail: info@abcor-ip.com of bel 071-5763116    

 
lees meer
Vaccinatielocatie Leiderdorp gesloten
Op zaterdag 29 januari werd de laatste prik gezet in de vaccinatielocatie Leiderdorp. Vanwege het teruglopende aantal afspraken en prikken op vrije inloop, is de locatie niet langer nodig. Wel houdt de GGD Hollands Midden de locatie in Leiderdorp ingericht achter de hand. Mocht er een eventuele snelle opschaling nodig zijn, kan de locatie snel opnieuw worden geopend.  
 
KvK nieuws 6 ontwikkelingen die onder­nemers in 2022 geld kosten

6 ontwikkelingen die onder­nemers in 2022 geld kosten Ondernemers kregen in 2021 te maken met hoge gasprijzen, forse inflatie en prijsstijgingen doordat grondstoffen schaars waren. Financiële obstakels dwingen je in 2022 tot moeilijke keuzes. 6 ontwikkelingen    

meer nieuws
• Cybervraag: Hoofdwachtwoord vergeten, wat nu?  
• Overzicht coronamaatregelen  
• Nieuwe tool biedt bedrijf in zwaar weer financieel inzicht  
• 7 tips voor een nieuwsbrief die écht wat oplevert  
• Een nieuw product of dienst in de markt zetten?  
• Aansprakelijkheid bij rechtsvormen  

 
lees de nieuwsbrief digitaal
Open Inner Circles voor gasten op 8 maart

2022 een nieuw jaar! Wat zijn je doelen? Waar wil je eind van dit jaar staan? Als ondernemer zoek je naar mogelijkheden om je business verder te ontwikkelen en je netwerk te verdiepen. In een tijd waar maatregelingen normaal zijn, is het fijn om een plek te hebben om met collega-ondernemers te sparren en te delen. Wellicht is de Inner Circle (IC) van MeerBusiness Duin- en Bollenstreek iets voor jou.
Wat is een IC?
Een IC bestaat uit een vaste groep van maximaal 15 ambitieuze ondernemers & manager uit het MeerBusiness netwerk. Als lid van de IC ontmoet je elkaar op basis van vertrouwen en deel je informatie, kennis en heb je een plek om te sparren en business doelstellingen aan te scherpen. Intussen bouw je aan zakelijke vriendschappen en word je elkaars ambassadeurs. MeerBusiness volgt. Deelname aan de IC vergroot de kans op omzet in deze turbulente tijd! De IC MeerBusiness Duin- en Bollenstreek komt 10x per jaar bijeen op de 1e dinsdag van de maand. Per april a.s. kun je instromen om een jaar deel te nemen.

Wat biedt de Inner Circle? ·        
Een groep die werkt vanuit vertrouwen en als ambassadeurs voor elkaars business optreedt ·        
Een groep die elkaar helpt (nieuwe) focus te krijgen op business doelstellingen         
Een groep die elkaar handvatten aanreikt en specifieke tools en aandachtspunten ter verbetering van de business bespreekt        
Een plek waar je werkt aan je skills en methoden leert die inzetbaar zijn in je bedrijf
De IC worden begeleid door Angela van Dorssen van Connecting Energy. Angela werkt als bedrijfskundige, trainer, ervaren manager en internationaal gecertificeerd (team) coach vanuit de filosofie dat connectie en resultaat samengaan. Zij heeft ruime ervaring met het begeleiden van ondernemersgroepen. Referenties zijn uiteraard beschikbaar. Voor meer informatie over haar werkwijze, kijk op www.connectingenergy.nl. 

Kosten
Als member of partner van MeerBusiness kunt u deelnemen aan de Circles. De eenmalige kosten, naast lidmaatschap MeerBusiness Duin- en Bollenstreek, bedragen €395,- excl. BTW per jaar.

Open Inner Circles op 8 maart a.s.
Op 8 maart 10.00 – 12.00 uur is er een Open Circle waar je als gast kunt aanschuiven en proeven aan de sfeer en de groep. Meld je aan of neem voor verdere informatie contact op met Angela van Dorssen (info@connectingenergy.nl of 0619850504)

 

 
Meer Informatie over Angela van Dorssen
Benoeming Anne Veldhof maakt raad van bestuur ActiVite compleet

Benoeming Anne Veldhof maakt raad van bestuur ActiVite compleet. Anne werkt al sinds begin jaren negentig in de zorg en heeft een jarenlange ervaring in diverse directie- en managementfuncties binnen de VVT-sector. Samen met de huidige bestuurder Annemijn van Hemel gaat zij de tweehoofdige raad van bestuur van ActiVite vormen. Annemijn trad in juni 2021 toe tot het bestuur en vervulde eerder de rol van bestuurssecretaris en directeur bedrijfsvoering binnen de organisatie. 

 
lees meer
Wat staat er in de nieuwsbrief van de KvK

•6 ontwikkelingen die onder­nemers in 2022 geld kosten
•Cybervraag: Hoofdwachtwoord vergeten, wat nu?
•Overzicht coronamaatregelen
•Nieuwe tool biedt bedrijf in zwaar weer financieel inzicht
•7 tips voor een nieuwsbrief die écht wat oplevert
•Een nieuw product of dienst in de markt zetten?
•Aansprakelijkheid bij rechtsvormen 

 
lees het hier
wat gebeurde er 20 jaar geleden 7-2-1992
Europese Unie wordt opgericht
Op 7 februari 1992 werd in Maastricht het Verdrag betreffende de Europese Unie ondertekend, dat op 1 november 1993 in werking trad. 
 
lees meer
Ontbijtbijeenkomst Dever nog een keer uitgesteld. CO2bijeenkomst naar later tijdstip
Om geen risico te nemen stellen wij de ontbijtbijeenkomst in Huys Dever nog één keer uit.. Overigens ook de Zoombijeenkomst over CO2 GreenTix. Die doen wij op een later tijdstip in levenede lijve samen met u.                                     
 

word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 april 2023 voor slechts € 195
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2022, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 april12023 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.

 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
01-02-2022 Chinees nieuwjaar
03-02-2022 Binnenkort in levende lijve dus voor nu even uitgesteld:
04-02-2022 wereld kankerdag
08-02-2022 Business club wedstrijd Haarlemmermeersche golfclub
09-02-2022 Nog één keer uitgesteld ontbijtbijeenkomst Huys Dever
14-02-2022 wij feliciteren Mark Rutte oh en het is Valentijnsdag dus niet met lege handen thuiskomen
22-02-2022 Business club Tespelduyn
23-02-2022 Hillegomse Ondernemersborrel
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen