Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2022 
In deze nieuwsbrief:
 • Aanpassing kapitaalstructuur Meerlanden past in groeistrategie van Meerlanden
 • Zorgt jouw bedrijf dat de wereld in 2022 wat groener wordt? Doe dan mee en meld je aan.
 • nieuw member Dennes Need van Last mile express
 • Vandaag: Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar
 • MeerBusiness Lang weekend Portugal met bezoek aan wijnboerderij
 • Open Inner Circles voor gasten op 8 maart
 • Training time management
 • wat gebeurde er 20 jaar geleden 7-2-1992
 • Keukenhof kijkt uit naar de lente
 • Accountantskantoor de Lange zegt: Gerichte vrijstelling thuiswerkvergoeding in 2022
 • Heeft u al aan de UBO gedacht? wel voor 27 maart doen!
 • Eindeloos genieten van groen met de Floriade Pas
 • Het Oude Dykhuys Thuismenu Winter Editie
 • Goede voornemens word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 april 2023 voor slechts € 195
 • Privacy, contact en disclaimer
Aanpassing kapitaalstructuur Meerlanden past in groeistrategie van Meerlanden
Groei randvoorwaarde voor circulaire doelen / Behoud van regionaal karakter    Meerlanden is met haar zittende aandeelhouders een aanpassing aan de kapitaalstructuur overeengekomen. Door deze aanpassing wordt het makkelijker voor Meerlanden om te groeien, daarmee haar ambities te realiseren om te komen tot een circulaire regio en haar duurzaamheidsdoelstellingen in deze regio te bewerkstelligen. Het resultaat van de aanpassing is een transparante structuur met heldere, éénduidige voorwaarden. Dit maakt het aantrekkelijk voor zowel zittende als potentiële aandeelhouders om een belang in Meerlanden te behouden of te verkrijgen. De aandelen die gemeenten nu hebben worden in de nieuwe structuur herschikt waardoor alle gemeenten een evenredig aantal aandelen hebben, naar rato van het aantal huishoudens.  Over de noodzaak van deze herschikking zegt algemeen directeur Angeline Kierkels:“Meerlanden neemt actief het voortouw in het werken aan een volledig circulaire regio in 2050. Deze transitie vraagt steeds meer om een relevante schaalgrootte, met name op het gebied van grondstoffenbeheer. Onze ambitie is om 50% te groeien, mét behoud van ons regionale karakter. Dit maakt ons niet alleen toekomstbestendig, maar het maakt het mogelijk om vanuit onze rol als duurzaam grondstoffenregisseur meer impact te maken met het zo circulair mogelijk verwerken van reststromen. Ook op het gebied afvalinzameling en het beheer van de openbare ruimte zien we voor onze aandeelhoudende gemeenten kansen om meer impact te realiseren door meer efficiëntie en inzicht in data. Het was een complex traject, maar door de welwillendheid van alle partijen is het ons samen gelukt!”   
 
lees meer
Zorgt jouw bedrijf dat de wereld in 2022 wat groener wordt? Doe dan mee en meld je aan.

Doe jij mee en help je de wereld wat groener te maken met jouw bedrijf?

Zoom bijeenkomst :Wat kan jij als ondernemer aan CO2 reductie doen?MeerBusiness nieuwe member GreenTix levert compleet CO2 compensatie programma schreven wij 13-11-2021 op onze nieuwspagina. Ook wij, in die prachtige Duin & Bollenstreek staan voor klimaatverandering, de grootste uitdaging waar wij als mensheid voor staan.De opwarming van de aarde raakt iedereen. Kwetsbare ecosystemen raken uit balans, waardoor dieren sterven en zelfs uitsterven. De zeespiegel stijgt. Overstromingen en branden zijn aan de orde van de dag. Mensen en dieren kunnen niet meer aan voedsel komen. We moeten NU met elkaar in actie komen! En MeerBusiness doet dat op 3 februari 2022 16.30 uur. Digitaal door middel van een Zoombijeenkomst. Sander van Reedt Dortland  en Robert Wolff van Green Tix bespreken het allemaal met de deelnemers. 
Praat mee en maak de wereld een beetje groener.
Weet jij al wat jouw footprint is?
Wat voor impact heb jij op de natuur?
Wat wil je aan de wereld nalaten?

Met GreenTix kun je op een eenvoudige en leuke manier je invloed op het klimaat verkleinen.  “Met het uitdagende spaarprogramma sparen jouw klanten GreenTix, bij jouw bedrif en bij andere aangesloten bedrijven. Bedrijven doneren deze GreenTix aan Rainforest Projects Foundation. Het kost de klant dus niets extra! Voor jouw bedrijf zijn er wel wat kosten, maar die vallen erg mee (een GreenTix kost 5 cent), je kan het op je site vermelden, en je hebt er meteen een loyaliteitsprogramma bij.”  Kosten voor bedrijven starten bij €29,50 per maand waarbij je dus geholpen wordt in je klimaatbeleid. En daar kan geen bedrijf meer omheen. Een Greentix kost 5 cent, en vertegenwoordigt 7 kg CO2. Elke GreenTix heeft een compensatiewaarde van 7,15 kilo CO2.  Green Tix plant – en onderhoudt – daarvoor bomen. Als je GreenTix spaart, wordt je GreenTix Ranger. Als je inlogt zie je hoe jouw bos groeit! Praat mee en maak de wereld een beetje groener. Nu aanmelden, dan ontvang je uiterlijk 3 dagen van te voren de link waarmee je de bijeenkomst kunt bijwonen en aan de discussie kunt deelnemen. 

ps Tijdens de digitale bijeenkomst maak je zelf een GreenTix wallet aan en ontvang je 50 Gtx gratis.

 
Nu aanmelden kan HIER
nieuw member Dennes Need van Last mile express

Waarom duurzamepakketbezorging? Steeds meer mensen bestellen hun artikelen online. Heeft u een webshop of is de winkel dicht door Covod? Als ondernemer staat u dan voor de uitdaging om deze groeiende aantallen pakketten zo snel mogelijk op de juiste plaats van bestemming te krijgen. Een hele klus die naast veel voorbereidingen, tijd en energie ook nog eens heel kostbaar kan zijn. Maar al te vaak wordt er daarbij gekozen voor het (lokaal) zelf bezorgen na werktijd, of het inhuren van de traditionele partijen. Maar vanaf nu is er ook een duurzaam alternatief! LAST MILE EXPRESS
De voordelen-onze duurzame bezorging
-draagt positief bij aan uw bedrijfsimago
-Totale ontzorging voor u en uw personeel (bespaart tijd en geld)
-API koppeling met uw eigen website mogelijk-grootst mogelijke zorg en aandacht voor uw pakketten
-zeer flexibel , snel schakelen mogelijk
-en.....

  

 
bekijk hier voor nog meer voordelen
Vandaag: Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar

En wat doen wij er aan? Haal bonbons bij Pierre in Hillegom of Haarlem en wedden dat je dag beter wordt? Of een heerlijke taart bij AH Warmond, PLUS Tolenaar Hillegom, wat lekkers bij BKO Hillegom een biertje van Klein Duimpje, iets leuks van Kadoburo of 11Cideas, bloemetje van Jaap de Groot, wijn van Wereld-wijnen, Nederwijnen of Wellington Winery compenseer CO2 bij greentix of.... ach bedenk zelf maar wat en je dag wordt direct beter!, veel plezier !! Of je boekt vast voor de reis naar Portugal.  Leuk he Blue Monday, dat wordt lachen.....

 

 
direct wat regelen
MeerBusiness Lang weekend Portugal met bezoek aan wijnboerderij

Vertrek vrijdag 13 mei vertrek en maandag 16 weer terug. Maar wilt u op eigen gelegenheid of wat langer blijven dan behoort dat vanzelfsprekend tot de mogelijkheden. Mariska Stutterheim van Travelclub Teylingen maakt desgewenst een persoonlijk passend reisschema
Reisschema gebaseerd op vluchten met Transavia Airlines exclusief ruimbagage incl 10 kilo handbagage.13 mei Amsterdam – Lissabon 09.10 – 11.15. of 17.40 – 19.45 16 mei Lissabon – Amsterdam 20.35 – 00.30. 

Een machtig mooi weekend met o.a. een bezoek aan de wijngaard van Hillegommer Bart de Vetten en ehhh nog veel meer, bekijk het reisschema en wordt direct super enthousiast.

 
bekijk het gehele reisprogramma hier
Open Inner Circles voor gasten op 8 maart

2022 een nieuw jaar! Wat zijn je doelen? Waar wil je eind van dit jaar staan? Als ondernemer zoek je naar mogelijkheden om je business verder te ontwikkelen en je netwerk te verdiepen. In een tijd waar maatregelingen normaal zijn, is het fijn om een plek te hebben om met collega-ondernemers te sparren en te delen. Wellicht is de Inner Circle (IC) van MeerBusiness Duin- en Bollenstreek iets voor jou.
Wat is een IC?
Een IC bestaat uit een vaste groep van maximaal 15 ambitieuze ondernemers & manager uit het MeerBusiness netwerk. Als lid van de IC ontmoet je elkaar op basis van vertrouwen en deel je informatie, kennis en heb je een plek om te sparren en business doelstellingen aan te scherpen. Intussen bouw je aan zakelijke vriendschappen en word je elkaars ambassadeurs. MeerBusiness volgt. Deelname aan de IC vergroot de kans op omzet in deze turbulente tijd! De IC MeerBusiness Duin- en Bollenstreek komt 10x per jaar bijeen op de 1e dinsdag van de maand. Per april a.s. kun je instromen om een jaar deel te nemen.

Wat biedt de Inner Circle? ·        
Een groep die werkt vanuit vertrouwen en als ambassadeurs voor elkaars business optreedt ·        
Een groep die elkaar helpt (nieuwe) focus te krijgen op business doelstellingen         
Een groep die elkaar handvatten aanreikt en specifieke tools en aandachtspunten ter verbetering van de business bespreekt        
Een plek waar je werkt aan je skills en methoden leert die inzetbaar zijn in je bedrijf
De IC worden begeleid door Angela van Dorssen van Connecting Energy. Angela werkt als bedrijfskundige, trainer, ervaren manager en internationaal gecertificeerd (team) coach vanuit de filosofie dat connectie en resultaat samengaan. Zij heeft ruime ervaring met het begeleiden van ondernemersgroepen. Referenties zijn uiteraard beschikbaar. Voor meer informatie over haar werkwijze, kijk op www.connectingenergy.nl. 

Kosten
Als member of partner van MeerBusiness kunt u deelnemen aan de Circles. De eenmalige kosten, naast lidmaatschap MeerBusiness Duin- en Bollenstreek, bedragen €395,- excl. BTW per jaar.

Open Inner Circles op 8 maart a.s.
Op 8 maart 10.00 – 12.00 uur is er een Open Circle waar je als gast kunt aanschuiven en proeven aan de sfeer en de groep. Meld je aan of neem voor verdere informatie contact op met Angela van Dorssen (info@connectingenergy.nl of 0619850504)

 

 
Meer Informatie over Angela van Dorssen
Training time management

time management training. Meer weten kijk    https://www.heteffectievewerken.nl/

Meer tijd binnen dezelfde uren 
Vaak heb je als b2b-bedrijf te maken met strenge deadlines. Hierbij is het dus niet wenselijk dat je vertraging oploopt omdat je planning niet in orde is. Daarnaast kom je als bedrijf professioneler over als je alles netjes op orde hebt. Je zult zien dat samenwerken met andere bedrijven hierdoor een stuk prettiger is. Heb je hier nog moeite mee, maar ben je geïnteresseerd in dit onderwerp? Dan is het wellicht een idee om een training time management te volgen. 

Ontdek hoe jij het beste kunt plannen
Een time management training kan veel positieve effecten hebben op jouw bedrijf. Je kunt ervoor kiezen om jouw hele team te voorzien van zo’n training. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om alleen zelf mee te doen aan een training. Dit kan door bij een groep aan te sluiten, maar als je het fijner vind om een-op-een het gesprek aan te gaan dan kan dit. Als je bijvoorbeeld de focus puur gericht wil hebben op jezelf, dan is zo’n een-op-een gesprek een goed idee. Het voordeel van een groep is dat je van elkaar kunt leren. Je ziet namelijk vaak dat mensen overeenkomsten hebben. Het kan helpen om te zien dat meer mensen met hetzelfde probleem te maken hebben. 

training time management -   meer weten kijk op https://www.heteffectievewerken.nl/

Houd tijd over voor andere dingen
Na zo’n training is het natuurlijk zaak om dit vol te houden. Met een goede planning zorg je er namelijk voor dat je meer tijd overhoudt voor andere dingen. Een taak wat je normaal in een uur doet, kun je door een strakke planning vaak af hebben binnen de helft van de tijd. Zo houd je meer tijd over voor de volgende taak en maak je goed gebruik van je tijd. Doordat je sneller en effectiever te werk gaat, zul je merken dat dit rust geeft. Maar niet alleen een strakke planning zorgt voor rust. 
Zorg ook voor ontspanning
Sport is ook zeker iets waar je in je planning tijd voor moet maken. Sporten vraagt veel van je uithoudingsvermogen. Je denkt dus wellicht dat dit alleen maar zorgt voor vermoeidheid. Niets is minder waar. Het zorgt er namelijk voor dat je lichaam ontspannen wordt. Je kunt met sporten even al je zorgen vergeten en alles eruit sporten. Dit zorgt er dan weer voor dat je met een frisse blik je volgende werkdag begint. Of het nu een kort rondje hardlopen is voordat je aan je werkdag begint of juist een hele work-out aan het einde van de dag. Het werkt allebei. 

 
lees meer
wat gebeurde er 20 jaar geleden 7-2-1992
 
 
lees meer
Keukenhof kijkt uit naar de lente

Een bezoek aan Keukenhof staat voor veel mensen op het wensenlijstje voor 2022. De medewerkers van de bloemententoonstelling hebben er alles aan gedaan om het mooiste lentepark ooit te maken. Keukenhof kijkt uit naar het voorjaar waarin zij weer  bezoekers  mogen verwelkomen in het park.   Acht weken lang stond Keukenhof prachtig in bloei maar het park bleef in 2021 wederom gesloten als gevolg van de lockdown. Slechts zes dagen mocht de bloemententoonstelling open als test; 27.000 bezoekers beleefden een kleurrijke dag. Keukenhof was ook ‘virtueel’ open en bracht via prachtige video’s de bloemen bij de mensen thuis. Gelukkig genoten bijna 20 miljoen mensen online van het bloeiende park. 

 
lees meer
Accountantskantoor de Lange zegt: Gerichte vrijstelling thuiswerkvergoeding in 2022

Sinds 1 januari 2022 is de gerichte vrijstelling voor een thuiswerkvergoeding een feit. Deze verruiming wordt ‘betaald’ door de vaste reiskostenvergoeding te verlagen. Hierna leest u hoe u de nieuwe gerichte vrijstelling toepast in combinatie met de (vaste) reiskostenvergoeding.
De thuiswerkvergoeding
Vanaf 2022 kunt u een thuiswerkvergoeding van maximaal € 2 per dag betalen voor de extra kosten aan koffie, thee, toiletpapier en dergelijke. Hiervoor maakt het niet uit of uw medewerker de hele dag of een deel van de dag thuiswerkt. De vergoeding kunt u betalen op basis van een declaratie (per feitelijke thuiswerkdag) of op basis van een vast patroon.Voor dit vaste patroon en de bijbehorende vergoeding, wordt aangesloten bij de systematiek van de ‘128-dagen-regeling’, zoals u die kent voor de vaste reiskostenvergoeding; ook wel de praktische regeling genoemd. 

lees verder over:

Keuze tussen thuiswerk- of reiskostenvergoeding
Vaste werkplek
Aanpassing reiskosten

 

 
lees meer
Heeft u al aan de UBO gedacht? wel voor 27 maart doen!

KVK-nieuws: tips en inspiratie voor ondernemers    
• UBO's nog niet ingeschreven? Doe het voor 27 maart  
UBO's (Ultimate Beneficial Owners) zijn de mensen die de uiteindelijke eigenaar zijn van, of zeggenschap hebben over een organisatie. Meer dan 1,5 miljoen organisaties moeten uiterlijk 27 maart 2022 hun UBO's inschrijven.  
• Bezwaar of beroep indienen tegen NOW, TVL of Tozo  
• Lonen be­vriezen na tegenvallend jaar?  
• Samen­werken ongeacht de vaccinatiestatus  
• Personeel laten stoppen met roken  
• Aftrekken kosten bedrijfsruimte  


                                     

 
de digitale nieuwsbrief van de KvK
Eindeloos genieten van groen met de Floriade Pas

Nog vier maanden te gaan en dan opent de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 haar poorten.Vanaf 14 april tm 9 oktober 2022 laat de Nederlandse tuinbouwsector samen met nationale en internationale deelnemers, innovators en slimmeriken groene oplossingen zien die onze steden leuker, leefbaarder en duurzamer maken. Met de Floriade Pas krijgen bezoekers een half jaar lang onbeperkt toegang tot de Expo en maken ze van Floriade hun achtertuin. Floriade is iedere dag anders, drie seizoenen groen met wisselende bloemenshows, congressen, workshops, expedities en tentoonstellingen en een uitgebreid kunst- en cultuurprogramma.  

 
lees meer
Het Oude Dykhuys Thuismenu Winter Editie
Graag attenderen wij u op het vijf gangen ’Dykhuys Thuismenu’ voor een heerlijk diner of lunch bij u thuis. Dit ’Dykhuys Thuismenu’ is een menu dat mooi in balans is bestaande uit dagverse producten. Uw bestelling kunt u, wanneer voor 14.30 uur besteld, dezelfde dag nog afhalen. Het Oude Dykhuys stuurt  u na ontvangst van uw bestelling een bevestiging met het totaalbedrag. De gerechten worden geleverd in oven/magnetron bestendige verpakking welke moeiteloos warm gemaakt en gepresenteerd kunnen worden.  
 
bekijk hier het voortreffelijke thuismenu

Goede voornemens word nu lid van MeerBusiness profiteer tot 1 april 2023 voor slechts € 195
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2022, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 april12023 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
17-01-2022 Blue Monday, de meest deprimerende dag
25-01-2022 Tespelduyn zegt; We hebben een deal op hole 6
26-01-2022 nationale voorleesdagen
26-01-2022 Hillegomse Ondernemersborrel uitgesteld
01-02-2022 Chinees nieuwjaar
03-02-2022 Zoom bijeenkomst :Wat kan jij als ondernemer aan CO2 reductie doen?
04-02-2022 wereld kankerdag
08-02-2022 Business club wedstrijd Haarlemmermeersche golfclub
09-02-2022 ontbijtbijeenkomst Huys Dever
14-02-2022 wij feliciteren Mark Rutte oh en het is Valentijnsdag dus niet met lege handen thuiskomen
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen