Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2021 
In deze nieuwsbrief:
 • Accountantskantoor de Lange: "Benut de WKR optimaal"
 • Nog één maand de tijd om aan te melden voor de Jonge Ondernemers Prijs
 • GGD Hollands Midden begonnen met de boosterprik
 • Het cadeau voor de feestdagen komt van Jaap de Groot
 • Energierijk wonen van start in Hooghkamer Voorhout
 • Vijftig jaar liefde voor de progressieve rockmuziek , een monsterlijk mooi boek
 • Haarlemmermeersche golfclub: Bolstra (par 3) ‘Winteravond’ wedstrijden gaan door
 • Bloemencorso Bollenstreek Immaterieel Erfgoed Nederland
 • wees op tijd: Reserveer nu alvast het kerstmenu thuis van het Oude Dykhuys
 • Goede kerstband nodig? MeerBusiness weet raad
 • Uit eten in of van het Oude Dykhuys in Coronatijd
 • maandagochtend Tespelduyn golfochtend
 • 1 maand gratis en vrijblijvend fit20 ervaren voor alle MeerBusiness Leden
 • 11 december kerstmarkt bij brouwerij Klein Duimpje
 • Wil je een bijzonder kerstgeschenk geven dit jaar?
 • word nu lid van MeerBusiness en profiteer tot 1 januari 2023 voor slechts 195,-- euro
 • Privacy, contact en disclaimer
Accountantskantoor de Lange: "Benut de WKR optimaal"
Laatste kans in 2021. Vanwege de coronacrisis bestonden, met betrekking tot de werkkostenregeling (wkr), in 2020 ruimere mogelijkheden om werknemers belastingvrij een vergoeding of verstrekking te geven. Voor het jaar 2021 gelden dezelfde verruimingen tot 3% over een loonsom van € 400.000 en 1,18% over het meerdere.Maak hier in 2021 nog gebruik van, want vanaf 2022 wordt weer teruggekeerd naar het oude niveau.Berekening vrije ruimte. Hoeveel vrije ruimte u dit jaar nog over heeft begint bij het overzicht “Werkkostenregeling”. 
 
lees meer
Nog één maand de tijd om aan te melden voor de Jonge Ondernemers Prijs

Op woensdag 6 april 2022  wordt tijdens de Grande Finale in Hillegom, voor de derde keer de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek  uitgereikt.   Deze onafhankelijke prijs is een initiatief van regionale netwerk- en businessgenerator MeerBusiness Duin- en Bollenstreek . Het wordt breed gedragen door het bedrijfsleven en de overheid. Jonge ondernemingen hebben en zijn immers de toekomst! Dus ben je jong of al wat ouder, maar is je bedrijf flitsend en jong, doe dan mee en laat zien dat je lef hebt. 

Hoe werkt het?
Alle deelnemers ontvangen een vragenlijst om in te vullen. De jury selecteert drie tot vijf genomineerden voor de finale. De finalisten van 2020 dingen a.g.v. Corona uitstel mee naar een van de finaleplaatsenEen puntentelling bepaalt de score en zo de 3 tot 5 finalisten. Deze finalisten presenteren zich aan de jury tijdens een jurybezoek aan het bedrijf van de genomineerden wordt de winnaar gekozen, die tijdens het Ondernemersgala op woensdag 6 april 2022 wordt bekend gemaakt.Bedrijven of ondernemers die na 1 januari 2018 zijn gestart kunnen aan deze verkiezing deelnemen. Twijfel je? Gewoon even reageren!

 
lees meer
GGD Hollands Midden begonnen met de boosterprik
De GGD Hollands Midden is de eerste regio die start met de boosterprik.Vanaf vrijdag 19 november zijn de eerste 80-plussers welkom op de vaccinatielocaties. Als de 80-plussers aan de beurt zijn geweest, volgt de leeftijdsgroep van 60 tot en met 79 jaar. De verwachting is dat de GGD’en daar in januari 2022 mee kunnen starten. Een boostervaccinatie is een extra vaccinatie boven op de eerdere basisvaccinatie(s). Het is een prikkel voor het immuunsysteem om de bescherming tegen covid-19 te versterken. De extra prik helpt daardoor tegen ernstige ziekte en sterfte door het coronavirus. Mensen geboren in of voor 1961 krijgen de boostervaccinatie als eerste aangeboden, omdat zij na hun eerste vaccinatie(s), vanwege hun leeftijd, een minder hoge bescherming bereiken tegen corona. 
 
nog meer GGD nieuws
Het cadeau voor de feestdagen komt van Jaap de Groot

Voor je collega of relatie, je dierbare moeder, geliefde schoonmoeder, goede vriendin of iemand die het echt verdient.Geef ze een bloemenabonnement als het orginele cadeau voor de feestdagen. NU al vanaf 14,95 inclusief vaas en altijd direct opzegbaar. LET OP: als je vóór de feestdagen (31 december 2021) nog een abonnement afsluit wordt het de eerste keer GRATIS geleverd!  
Mail naar Bestellen@jaapdegroot.nl of bel direct naar 023-5846945 voor dit geweldige aanbod.

 
hoe werkt het?
Energierijk wonen van start in Hooghkamer Voorhout

En dat is hét antwoord op de energietransitie.In de nieuwe wijk Hooghkamer Voorhout maken EF-Concepts, Mercedes-Benz en Van der Hulst Bouwbedrijf energierijk wonen mogelijk.Woensdag 17 november jl. gaven Carla Breuer, burgemeester van Teylingen en Joep Rats, directeur Beleid & Vereniging van Bouwend Nederland, het startsein met de onthulling van de batterij-gedreven snellader, ook wel de zogeheten buurtbatterij.De woningen wekken op jaarbasis meer energie op dan ze verbruiken.  

 
lees meer
Vijftig jaar liefde voor de progressieve rockmuziek , een monsterlijk mooi boek

Het mooiste plaatjeVijftig jaar liefde voor de progressieve rockmuziek hebben geleid tot een monsterlijk mooi boek: ‘Het Mooiste Plaatje’. Betoverende muziekstukken, aan de ene kant ‘rock-solid’, aan de andere kant ijl en fluïde, verpakt in vaak ongrijpbare – maar perfect bij de muziek passende – afbeeldingen, vormen samen de ‘mooiste plaatjes’. Henk Tuyn heeft dat altijd fascinerend gevonden en die fascinatie is vastgelegd in dit boek. Zijn fascinatie voor prog(ressieve)rock is begonnen in zijn jeugd en sindsdien nooit meer weggegaan.

 

 
lees meer
Haarlemmermeersche golfclub: Bolstra (par 3) ‘Winteravond’ wedstrijden gaan door

De Bolstra wedstrijden kunnen ondanks de aangepaste Corona maatregelen toch doorgaan. We hebben wel wat aanpassingen moeten doen om mogelijk te maken dat we én 9 holes Bolstra kunnen spelen én na afloop nog gezellig met elkaar kunnen eten en drinken.  Aanvangstijd wedstrijd Shotgun op alle holes van Bolstra om 17.30 uur.We gaan zoveel mogelijk met 3-ballen spelen wat zorgt voor een snellere speeltijd.  Verplicht afslaan met lichtgevende ballenVorige week hebben we alle deelnemers een lichtgevende bal gegeven en gevraagd hiermee af te gaan slaan. 

 
lees meer
Bloemencorso Bollenstreek Immaterieel Erfgoed Nederland
Het Bloemencorso van de Bollenstreek wordt bijgeschreven in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. “Een geweldige pluim voor onze 1.500 vrijwilligers,” zegt corsovoorzitter Willem Heemskerk, die zelf ook vrijwilliger is. “Dankzij hun nooit aflatende inzet de afgelopen 75 jaar zijn zij een echte erfgoed­gemeenschap geworden met een zorgtaak die traditie naar de toekomst veilig te stellen. 
 
lees meer
wees op tijd: Reserveer nu alvast het kerstmenu thuis van het Oude Dykhuys

Voor degenen die tijdens de kerstda­gen graag gezellig thuis in eigen sfeer feestelijk willen lunchen of dineren, maar opzien tegen de inkoop en het vele keuken­werk, heeft de keukenbrigade van het Oude Dykhuys ook dit jaar een heerlijk kerstmenu samengesteld. Dit vier gangenmenu is geheel oven/magnetron gereed ver­pakt en vraagt een minimum aan bereidings­tijd. Het menu is als volgt voor u samengesteld:   

 
bekijk HIER het menu
Goede kerstband nodig? MeerBusiness weet raad

We zijn weer in de laatste maanden van het jaar; dat houdt dus in dat kerst er weer aan komt!  Zoekt u een goede kerstband, AC Brass, heeft er weer zin in en is er helemaal klaar voor!
Ben je nog op zoek naar kerst entertainment?
Mail naar manager@adestmusica.nl of bel: 06-16746817!  

 
meer weten?
Uit eten in of van het Oude Dykhuys in Coronatijd

Door de huidige restricties is het Oude Dykhuys  genoodzaakt de openingstijden van het restaurant te wijzigen.Van dinsdag t/m zondag is het restaurant vanaf heden geopend van 12.00 uur tot 20.00 uur voor de lunch of een vervroegd diner.Tijdens deze aangepaste openingstijden kunt u gerechten kiezen van de a la cartekaart, kiezen met de lunchsuggestie van het Oude Dykhuys.Bijvoorbeeld het Dykhuys vier gangen menu, maandmenu of het herfst-wildmenu. Komt u lekker genieten? Zij kijken uit naar uw komst.WILD DYKHUYS THUISMENUDineert u liever thuis, maar wilt u graag culinair genieten met zo min mogelijk keukenwerk? Het Oude Dykhuys heeft het afgelopen jaar laten zien dat het op hoog niveau Dykhuys thuismenu's en gerechten van de thuiskaart kan verzorgen voor de 'thuis' service.Speciaal voor dit seizoen hebben zij een wild thuismenu samengesteld waarin heerlijke wild gerechten worden geserveerd.Uw bestelling kunt u, wanneer voor 12.00 uur besteld, dezelfde dag nog afhalen tussen 16.00 en 18.00 uur. 

 
lees meer en bekijk het menu
maandagochtend Tespelduyn golfochtend
Maandagochtend, het weekend is voorbij. Veel gezellige golfers op Tespelduyn maken zich op voor een prachtige golfochtend.Het feest begint al bij binnenkomst. Je kunt een gratis golfbal pakken uit de bokaal. Je legt een golfbal met je eigen naam/bedrijf in de beker. Je neemt eventueel een koffie/thee en je geniet van de gezelligheid. Om 9.15 uur trekt de wedstrijdleiding de deelnemers per flight. Samen met de flightgenoten begeef je je naar de starthole. Na afloop van je 12 holes vul je de resultaten in op de app. Terwijl je napraat met je flightgenoten wordt de uitslag bekend gemaakt.Elke maandagochtend kun je Callaway Diablo Tour golfballen winnen met ons HGC logo. Niet alleen de winnaars maar ook de nummers laatst, 8 en 16 winnen een bal, want meedoen is belangrijker dan winnen. De kosten per wedstrijd zijn € 2,00. Het leuke is dat je zelf bepaalt op welke maandag je komt of niet. Aanmelden kun je je via de Egolf4U app – de uitleg vind je in bijlage. Ga naar wedstrijden en schrijf je in.Meedoen kan al vanaf handicap 54! Graag verwelkomen we je op de maandagochtend. Nog vragen bel 06-31675371 of email naar boudewijn@gruwel.org
 
1 maand gratis en vrijblijvend fit20 ervaren voor alle MeerBusiness Leden

fit20 is een unieke trainingsmethode om de zes belangrijkste spiergroepen 1x per week te trainen. Daarnaast kunnen wij garanderen dat je spierkracht na 6 tot 8 maanden 30 tot 40 procent is toegenomen. Deze gegevens zijn gebaseerd op de data van ruim 20.000 leden. Fit20 heeft ruim 130 studio’s in Nederland en is al in elf landen actief. Een efficiëntere manier van spiertraining voor iedereen boven de 30 jaar is er niet. Dus voor iedereen die fitter zijn dagelijkse bezigheden wil blijven doen, zijn sport bijv. tennis of golf makkelijker wil blijven uitoefen of die geen affiniteit met een sportschool heeft, kom Fit20 ervaren.  Denk vooral ook aan ouders, ooms, tantes, opa’s, oma’s, broers, zussen die je een fitter en mobieler leven gunt. De manier van trainen is zeer veilig, dus ook voor mensen met onderliggende ziektes of blessures is onze training zeer geschikt.  Als lid van MeerBusiness kan je 1 maand in  Hillegom, Heemstede of Bloemendaal fit20 ervaren. Meld wel even dat je MeerBusiness lid bent. Kijk voor meer info op fit20hillegom.nl en reserveer jouw proeftraining. Tot snel bij fit20! 

 
lees meer
11 december kerstmarkt bij brouwerij Klein Duimpje

van 14 uur tot 21 uur , met (kerst)bier, gluhwijn/gluhbier, muziek, hapjes, bbq. Overdekt dus altijd mooi weer en natuurlijk allerlei kerstkramen. Hier moet je bij zijn. En vergeet niet tijdig je kerstbestelling te doen. Het kerstbier van Klein Duimpje is zeer gewild en super lekker.

 
lees meer
Wil je een bijzonder kerstgeschenk geven dit jaar?

Datum : 15-12-2021 Breng een bezoek aan het Kerst Festival 2021! Neem jouw medewerkers op 15, 16 of 17 december mee naar van der Valk Sassenheim. Deze wordt omgetoverd tot een gezellige kerstlocatie met een sfeervolle kerstmarkt en borrel area. Ook zijn er mogelijkheden voor diner. Als kerstgeschenk ontvangt iedereen een shopper en een zak kerstduiten waarmee er op de kerstmarkt naar hartenlust kan worden geshopt. Succes gegarandeerd. Sluit met elkaar het jaar op spectaculaire wijze af! Liever geen borrel maar wel dit originele kerstgeschenk? Het kerstfestival gaat na het succes van vorig jaar ook weer ‘on tour’. 

Met de kerstduiten als geschenk kan er worden geshopt bij de leukste lokale winkels uit de hele Duin & Bollenstreek. En de kerstman komt persoonlijk langs om de kerstgeschenken af te geven, een ludiek moment. 

 
Alvast een kijkje neem? Dan kan HIER

word nu lid van MeerBusiness en profiteer tot 1 januari 2023 voor slechts 195,-- euro
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2021, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 15 maanden lidmaatschap (t/m 1 januari 12023 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
24-11-2021 afgelast: Ondernemersborrel in teken van thema ondermijning in Villa Flora
11-12-2021 Kerstmarkt bij Klein Duimpje
15-12-2021 Wil je een bijzonder kerstgeschenk geven dit jaar?
16-12-2021 Kerstontbijt Fioretti afgelast ivm corona
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen