Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2021 
In deze nieuwsbrief:
 • Mariska Barrote Mondria nieuw MeerBusiness member
 • Expert Hillegom nieuw member MeerBusiness
 • BLIJLES Bollenstreek nieuw MeerBusiness member
 • Fietsmaatjes Hillegom Lisse nieuwe MVO partner MeerBusiness
 • Aanmelden kan nog voor de Jonge OndernemersPrijs Duin & Bollenstreek
 • Teken de petitie: Wetsvoorstel bieraccijns niet ten koste van kleine brouwerijen
 • Fioretti leerlingen maken graag een stoep- of reclamebord of hocker voor u
 • Paarden slepen met dikke boomstammen op Landgoed Keukenhof
 • Meerlanden opent inschrijving voor Meerlandenfonds 2021
 • Reserveer een tafel of plek tijdens de Grand Finale op 6 april 2022
 • Gratis ontbijtbijeenkomst met mr. Annemieke Stoop in Huys Dever op 20 oktober a.s.
 • Wereld Wijnen najaarsproeverij, zaterdag 9 oktober. Save the date!
 • Oude Dykhuys nazomer en oktober menu
 • CROP laat licht schijnen over de miljoenennota
 • KvK nieuwsbrief: 5 veelgebruikte subsidies en regelingen
 • Lees hier het laatste nieuws Over Tespelduyn
 • Voorlopig één testbus in Hollands Midden
 • word nu lid van MeerBusiness
 • Privacy, contact en disclaimer
Mariska Barrote Mondria nieuw MeerBusiness member

Aan het woord ons nieuwste MeerBusiness lid Mariska: "Welkom bij Fit4lady Hillegom! Ik ben Mariska Barrote Mondria, franchiseneemster van Fit4lady Hillegom. Mijn doel met Fit4lady Hillegom is om vrouwen tot een gezonde leefstijl te bewegen op een slimme manier. Met onze training die bedacht is door vrouwen voor vrouwen. In 30 minuten een volledige workout. Het werkt écht. De persoonlijke begeleiding van onze trainsters helpen je om energieker en krachtiger te worden. En te blijven! Dat wil je toch voor jezelf?!"  Fit4lady is gevestigd in de Meerstraat 7b in Hillegom en Mariska is te bereiken via 06-22 3835 92 hillegom@fit4lady.nlKracht- en conditietraining in 30 minuten. Voel je fitter en krijg meer energie. Dat kan in 30 minuten trainen per keer. Beloofd. Bij Fit4lady doe je een circuittraining met steps voor de conditie en apparaten voor de kracht. Super efficiënt én effectief. En: het blijft uitdagend. 

 
lees meer
Expert Hillegom nieuw member MeerBusiness

Niet kletsen maar doen, is het motto van eigenaar Rob Bedijn van Expert Hillegom. Al 20 jaar is hij de eigenaar van deze fraaie winkel en showroom en nu dus ook member van MeerBusiness.

Bij Expert Hillegom geven zij u graag advies op maat, persoonlijke aandacht en hulp bij het vinden van het product dat aan uw wensen voldoet. Zij voorzien u graag van deskundig advies en de beste service, ongeacht het product dat u zoekt. Of het nu om een nieuwe airfryer gaat, een stofzuiger of een Amerikaanse koelkast, zij nemen de tijd voor u en voorzien u van persoonlijk advies! 

 
lees meer
BLIJLES Bollenstreek nieuw MeerBusiness member

Sinds juni 2019 zetten Max Uphoff en Jesper van Loon zich elke dag in om betaalbare bijles, huiswerkbegeleiding, examentraining en andere vormen van ondersteuning te geven, vernieuwend, betaalbaar, maatschappelijk, professioneel, persoonlijk en aandacht voor iedereen. Max en Jesper hebben MeerBusiness ontdekt en zijn er van overtuigd dat hun training kan bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van een ieder. Misschien zelfs wel bij uw personeel, want ondersteuning is heus niet alleen voor schoolgaanden.

 
lees meer
Fietsmaatjes Hillegom Lisse nieuwe MVO partner MeerBusiness

Fietsmaatjes wil het mogelijk maken dat mensen die niet (meer) zelfstandig kunnen of willen fietsen, of door omstandigheden in een isolement dreigen te komen of zijn geraakt, samen met een fietsmaatje op een duofiets in de omgeving kunnen fietsen. Fietsmaatjes - Fietsen langs strandkiosken
U kunt het beleidsplan en jaarverslag lezen en downloaden bij Sponsors ANBI.De stichting wil, vitale en sociaal bewuste mensen, een gezonde, gezellige en zingevende vrijwilligersmogelijkheid aanbieden als Fietsmaatje.

 
lees meer
Aanmelden kan nog voor de Jonge OndernemersPrijs Duin & Bollenstreek

Hoe werkt het?
Alle deelnemers die aangemeld zijn via de site DB.MeerBusiness.nl/JOP ontvangen een vragenlijst om in te vullen. De jury selecteert drie tot vijf genomineerden voor de finale. De finalisten van 2020 dingen a.g.v. Corona uitstel mee naar een van de finaleplaatsen. Een puntentelling bepaalt de score en zo de 3 tot 5 finalisten. In de tweede ronde presenteren  de finalisten zich aan de jury tijdens een jurybezoek aan het bedrijf van de genomineerden. Daarna wordt door de jury de winnaar gekozen, die tijdens het Ondernemersgala op woensdag 6 april 2022  bekend gemaakt wordt. 

Altijd Prijs!

Twijfel je of je meedoet? Gewoon doen. Want iedere deelnemer wordt via de nieuwsbrief tenminste éénmaal in the picture gezet en ontvangt zo gratis reclame. Daarnaast is het meedoen gewoon erg leuk en leerzaam. Dus pak je kans en doe mee met de Jonge OndernemersPrijs waarbij leeftijd niet geldt, maar wel de startdatum van je bedrijf.

 
lees meer
Teken de petitie: Wetsvoorstel bieraccijns niet ten koste van kleine brouwerijen

Een nieuw wetsvoorstel voor de herziening van alcoholaccijnzen pakt rampzalig uit voor kleine brouwerijen.Aanleiding is een beoogde budget neutrale vereenvoudiging van de werkwijze bij de Douane.Maar onderzoek toont aan dat kleine brouwerijen hierdoor onevenredig hard worden getroffen.

Wij Nederlandse burgers, bierliefhebbers en eigenaren van bierbrouwerijen, horeca en slijterijen constateren op basis van een onafhankelijk rapport van EY dat door het voorgenomen wetsvoorstel, kleine brouwerijen een onevenredige accijnsstijging van 25% tegemoet gaan zien en deze verhoging onherroepelijk effect gaat hebben op de prijzen van craftbier in horeca en retail. 

 
lees meer en teken direct
Fioretti leerlingen maken graag een stoep- of reclamebord of hocker voor u

Elk jaar zijn de leerlingen van het Fioretticollege Hillegom aan de slag voor ondernemers in de Duin & Bollenstreek. Als onderdeel van hun opleiding maken zij voor de ondernemers een aantal werkstukken. Een hocker of poef, een reclamebord of cornhole. Natuurlijk met uw eigen logo en volgens uw eigen wensen. Heeft u interesse in een van de producten? Neem dan contact op met frans@meerbusiness.nl 06-53633364 

 
lees meer
Paarden slepen met dikke boomstammen op Landgoed Keukenhof

Twee trekpaarden sleepten op vrijdag 1 oktober samen meterslange essenboomstammen. Landgoed Keukenhof was voor één dag hun werkplek.In 2019 is de houtvijver op Landgoed Keukenhof schoongemaakt. Deze is daarna een jaar lang gebruikt om 50 essen te “wateren”. Deze eeuwenoude techniek zorgt ervoor dat hout duurzamer wordt. Het wateren van hout werd toegepast om uit boomstammen bestendig, goed bewerkbaar en rustig timmerhout te verkrijgen. Gewaterd hout trekt bijvoorbeeld minder krom. Na een jaar “wateren” zijn de stammen klaar voor verwerking. De essen boomstammen zijn verwijderd door twee sterke trekpaarden van Paard aan ‘t werk. Net zoals dat vroeger gebeurde. Henk de Mooij, manager parkbeheer bij Keukenhof is enthousiast over wat hij ziet: “We laten graag zien hoe het er vroeger aan toeging op het landgoed 

 
lees meer
Meerlanden opent inschrijving voor Meerlandenfonds 2021

Goede doelen en (sport)verenigingen kunnen online aanvraag doen Bestuur beoordeelt op bevorderen milieu, welzijn mensen en gevolgen Covid-19   De inschrijving voor de vijftiende editie van het Meerlandenfonds 2021 start op 1 oktober.Ook dit jaar heeft Meerlanden weer een bedrag van €55.000,- in het fonds gestort om (sport)verenigingen en goede doelen te ondersteunen. Vrijwilligers van goede doelen en sportverenigingen uit het verzorgingsgebied van Meerlanden* kunnen tot 1 november aanstaande een aanvraag indienen via www.meerlanden.nl/inschrijven.   “Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze maatschappij en in deze periode nog meer dan ooit. Met veel doorzettingsvermogen proberen zij hun werk zo goed mogelijk voort te zetten om daarmee te blijven bijdragen aan een mooie en duurzame leefomgeving in de regio, vandaag en morgen,” zegt Angeline Kierkels, algemeen directeur van Meerlanden. “De maatregelen rondom Covid-19 die al meer dan een jaar duren hebben impact op onze mentale gesteldheid en kunnen vereenzaming tot gevolg hebben. 

 
lees meer
Reserveer een tafel of plek tijdens de Grand Finale op 6 april 2022

Maximaal 120 plaatsen dus wees er snel bij! De uitreiking van de Awards vindt plaats in Aula van het Fioretti College in Hillegom. U wordt uitgenodigd een tafel te reserveren voor deze geheel verzorgde avond inclusief diner met begeleidende wijnen, entertainment en de bekendmaking van de winnaars. Wilt u deze avond bijwonen reserveer dan een tafel voor 6 personen of reserveer per persoon. Kosten per tafel € 499.-- excl. Btw Kosten per persoon €  89.99 excl. Btw.

Elke tafel wordt voorzien van 8 stoelen waarvan 6 voor het bedrijf en 2 waaraan de finalisten van de MeerBusiness Students Award aanschuiven. Deze leerlingen dingen mee naar de prijs en mogen kennis maken met netwerken en bijbehorend etiquette. Voor de leerlingen best wel spannend en uit ervaring weten wij dat het bedrijf dit ontzettend op prijs stelt en direct supporter is van de deelnemende finalist. 

 
lees meer
Gratis ontbijtbijeenkomst met mr. Annemieke Stoop in Huys Dever op 20 oktober a.s.

Ontbijtbijeenkomst in het Castle of MeerBusiness, Huys Dever in Lisse
Annemieke Stoop is advocaat bij Stoop Advocatuur. Zij is gespecialiseerd in arbeidsrecht en gewaardeerd sparringpartner voor HR-professionals. Annemieke zal onder het genot van een heerlijk croissantje en aan de hand van een stappenplan met u delen hoe een dienstverband met wederzijds goedvinden kan eindigen. Wat moet er in ieder geval in een beëindigingsovereenkomst staan? Wat is een geschikte einddatum? Wat als de werknemer zich bedenkt? Dit soort vragen zal Annemieke behandelen en ook geeft zij praktische tips. Annemieke Stoop is sinds 2002 advocaat en is lid van de specialisatieverenigingen Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland en Vereniging Haagse Arbeidsrechtadvocaten.  Zij helpt u van het begin tot het eind een zaak op te lossen. Dat kan ondersteuning zijn bij het goed opbouwen van een dossier, tot het behandelen van een ontslagzaak. wanneer: woensdag 20 oktober 2021waar: Castle of MeerBusiness ofwel 't Huys Dever (Heereweg 349A, Lisse)hoe laat: aanvang 8.30 uur ontbijt : croissantje met koffie gratis voor deze bijeenkomst zijn voor MeerBusiness Duin & Bollenstreek nieuwsbrieflezers en leden geen kosten. 

 
direct aanmelden
Wereld Wijnen najaarsproeverij, zaterdag 9 oktober. Save the date!

09-10-2021 We hebben er lang op gewacht en het zo gemist, maar onze proeverij kan en mag weer ! Wat kan je verwachten? In het pittoreske Witte Kerkje in Lisse staan wij klaar met meer dan 40 mooie wijnen, lekkere bijpassende hapjes van: Mevr. Kortekaas, verrassende sushi van Sushi Class, mooie broden van Ammerlaan, heerlijke pate van Van Dongen.  

 
lees meer
Oude Dykhuys nazomer en oktober menu

Het Oude Dykhuys in Lisserbroek kijkt met veel plezier terug op een mooie zomer, waar zij veel gasten konden laten genieten van smaakvolle gerechten en de fijne ambiance van het terras en het restaurant. Nu het najaar in volle gang is hebben zij de menu's vernieuwd met gerechten van seizoensgebonden producten. 

 
kijk hier naar het maandmenu
CROP laat licht schijnen over de miljoenennota

Alsjeblieft. Alles over de Miljoenennota Special (digitale editie) Elk jaar stelt CROP een speciale druk van de nieuwsbrief samen. Hier kan je rustig en overzichtelijk de belangrijkste fiscale wijzigingen in teruglezen. 

 
lees hier de online nieuwsbrief
KvK nieuwsbrief: 5 veelgebruikte subsidies en regelingen

In deze nieuwsbrief
•5 veelgebruikte subsidies en regelingen
•Rekentool inkomstenbelasting 2022
•NOW 3: bied je personeel omscholing aan
•Los je personeelstekort op met een pensionado
•Coronasteun terugbetalen
•Kijk de KVK Prinsjesdag Nabeschouwing terug   

en verder in de nieuwsbrief lees je HIER de Europese en andereupdates
• Europese cyberwetten: dit gaan ze voor je bedrijf betekenen  
• AVG-tips: ga veilig om met klant­gegevens  
• Wateroverlast? Ruim niets op en bel meteen je verzekeraar  
• Lerarentekort: zijn zzp'ers in het onderwijs de oplossing?  
• Kinderopvangtoeslag voor ondernemers  
• Help mee aan het verbeteren van de dienstverlening voor het mkb en zzp'ers

 
lees hier de gehele nieuwsbrief
Lees hier het laatste nieuws Over Tespelduyn

In deze nieuwsbrief alle informatie over o.a.
Future Cup
Groepsuitjes
Lesaanbod Golfschool Tespelduyn 

Verder:

Een vacature voor Financieel administratief medewerker / 28 uur  
Als financieel administratief medewerker draag je zorg voor de financiële administratie, ledenadministratie en overige operationele taken. Daarnaast ben jij contactpersoon voor externe partners en zorg je voor optimalisatie van (digitale) processen.

Link naar vacature op website Tespelduyn: https://tespelduyn.nl/vacatures/financieel-administratief-medewerker/

 

 
de digitale nieuwsbrief
Voorlopig één testbus in Hollands Midden

Er komt voorlopig één testbus in Hollands Midden. Het aantal testen bij de GGD Hollands Midden neemt hard af. Daarom is het niet langer nodig om met meerdere testbussen te rijden.    Eerder heeft de GGD gecommuniceerd dat er vijf testbussen door de regio gaan rijden. Dat plan gaat niet door. Het oorspronkelijke idee was om de testbus naar een plek met besmettingen te laten rijden. Zo kon bijvoorbeeld worden voorkomen dat een hele schoolklas in quarantaine moest bij een besmetting.    Omdat het kabinet het beleid heeft veranderd, hoeven klassen niet meer in quarantaine bij een besmetting. Daardoor ontstaan er veel minder problemen binnen het onderwijs. De vraag naar een snelle test is er daarom niet meer. Ook bij andere organisaties en bedrijven zijn er sinds de zomer veel minder clusters van besmettingen. Dit komt omdat veel mensen van boven de 12 jaar inmiddels gevaccineerd zijn.    De GGD heeft wel besloten één testbus achter de hand te houden voor clusters. Die bus wordt nu ingericht en gaat vanaf half oktober rijden. Als de besmettingen onverwachts toch hard toenemen, kunnen er alsnog snel meer testbussen geregeld worden.   

Testen voor toegang

Sinds 25 oktober is het verplicht om een QR-code te laten zien via de CoronaCheck-app om toegang te krijgen tot de Nederlandse horeca, cultuur en evenementenbranche. Je krijgt een code als je volledig gevaccineerd bent, in de afgelopen 180 dagen hersteld bent van corona of als je een negatieve testuitslag kan laten zien.    Als je een negatieve testuitslag wil voor in de CoronaCheck-app, kun je niet terecht bij de GGD. De GGD test namelijk alleen mensen met klachten. Als je een test aan wilt vragen om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld een restaurant, kun je terecht bij Testen voor Toegang.    

 

word nu lid van MeerBusiness
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2021, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 november 2022 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
09-10-2021 Wereld Wijnen najaarsproeverij, zaterdag 9 oktober. Save the date!
20-10-2021 ontbijtbijeenkomst met mr. Annemieke Stoop
22-10-2021 Reünie GGH-cai -NBH-RWE
27-10-2021 Bezoek Jan Six collectie in Amsterdam op uitnodiging
27-10-2021 De Hillegomse en MeerBusiness Duin & Bollenstreek Ondernemersborrel
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen