Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2021 
In deze nieuwsbrief:
 • a.s. woensdag dé Hillegomse en MeerBusiness Duin & Bollenstreek Ondernemersborrel
 • De richtlijnen voor horeca bezoek dus ook de netwerkborrel
 • Hans van Schie van Maarschalk|Ligthart presenteerde miljoenennotaontbijt
 • Aanmelden kan nog voor de Jonge OndernemersPrijs Duin & Bollenstreek
 • Reserveer een tafel of plek tijdens de Grand Finale op 6 april 2022
 • Een nieuwe functie voor de watertoren Hillegom
 • Gratis ontbijtbijeenkomst met mr. Annemieke Stoop in Huys Dever op 20 oktober a.s.
 • in november is het onderwerp van de Ontbijtbijeenkomst in het Huys Dever het nieuwe Windows 11
 • 1 maand gratis en vrijblijvend fit20 ervaren voor alle MeerBusiness Leden
 • noteer vast in de agenda 5e Fioretti's ondernemers en kerstontbijt, Fioretti college Hillegom
 • Bezoek Jan Six collectie in Amsterdam (uitsluitend) op uitnodiging
 • lees hier het laatste nieuws over de Miljoenennota.
 • Business club Liemeer nodigt golfers uit,
 • MareGroep en Servicepunt Werk samen verder als Provalu
 • Louise Pijnacker lijsttrekker VVD Hillegom bij gemeenteraadsverkiezingen 22
 • word nu lid van MeerBusiness
 • Privacy, contact en disclaimer
a.s. woensdag dé Hillegomse en MeerBusiness Duin & Bollenstreek Ondernemersborrel

Datum : 29-09-2021 17:30
De Hillegomse en MeerBusiness Duin & Bollenstreek Ondernemersborrel wordt deze keer de laatste woensdag van de maand georganiseerd door  MeerBusiness Duin & Bollenstreek en Hotel Villa Flora. in samenwerking met  InitiatiefRijk Hillegom en Koopcentrum Hillegom (binnenkort Ondernemend Hillegom).
De Ondernemersborrel start vanaf 17:30 uur en er is gelegenheid om deel te nemen aan het het dagmenu. Met Renate & Nick de Mon van Villa Flora zijn afspraken gemaakt waarbij maandelijks een smaakvol dagmenu zal worden gepresenteerd. Drankmuntjes zijn 5 voor € 12.50 en € 2,50 per stuk. 

 

 
 
lees meer
De richtlijnen voor horeca bezoek dus ook de netwerkborrel

Hoe regel ik een coronatoegangsbewijs voor bezoek aan horeca, evenement of andere activiteit? (stappenplan). Voor veel evenementen, horeca en dagjes uit heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Neem deze 6 stappen om met een coronatoegangsbewijs ergens naartoe te gaan. Bekijk hier de 6 stappen.

 
kijk hier naar de actuele RIVM richtlijnen
Hans van Schie van Maarschalk|Ligthart presenteerde miljoenennotaontbijt

Kasteel Jonkvrouw Suze Joukes van Huys Dever was woensdagmorgen 22 september al vroeg uit de ridderlijke veren, zoals dat heet. Rond half 8 werden de warme croissants, krentenbollen en gesuikerde donuts binnengebracht en stond de koffie klaar voor de deelnemers aan het traditionele miljoenennotaontbijt gepresenteerd door Hans van Schie van Maarschalk|Ligthart. Hans nam de deelnemers mee door het Belastingplan 2022 en de Miljoenennota. Voor hen die eea iets te vroeg vonden bijgaand de presentatie. l    

 
Bekijk de presentatie hier
Aanmelden kan nog voor de Jonge OndernemersPrijs Duin & Bollenstreek

Hoe werkt het?
Alle deelnemers die aangemeld zijn via de site DB.MeerBusiness.nl/JOP ontvangen een vragenlijst om in te vullen. De jury selecteert drie tot vijf genomineerden voor de finale. De finalisten van 2020 dingen a.g.v. Corona uitstel mee naar een van de finaleplaatsen. Een puntentelling bepaalt de score en zo de 3 tot 5 finalisten. In de tweede ronde presenteren  de finalisten zich aan de jury tijdens een jurybezoek aan het bedrijf van de genomineerden. Daarna wordt door de jury de winnaar gekozen, die tijdens het Ondernemersgala op woensdag 6 april 2022  bekend gemaakt wordt. 

Altijd Prijs!

Twijfel je of je meedoet? Gewoon doen. Want iedere deelnemer wordt via de nieuwsbrief tenminste éénmaal in the picture gezet en ontvangt zo gratis reclame. Daarnaast is het meedoen gewoon erg leuk en leerzaam. Dus pak je kans en doe mee met de Jonge OndernemersPrijs waarbij leeftijd niet geldt, maar wel de startdatum van je bedrijf.

 
lees meer
Reserveer een tafel of plek tijdens de Grand Finale op 6 april 2022

Maximaal 120 plaatsen dus wees er snel bij! De uitreiking van de Awards vindt plaats in Aula van het Fioretti College in Hillegom. U wordt uitgenodigd een tafel te reserveren voor deze geheel verzorgde avond inclusief diner met begeleidende wijnen, entertainment en de bekendmaking van de winnaars. Wilt u deze avond bijwonen reserveer dan een tafel voor 6 personen of reserveer per persoon. Kosten per tafel € 499.-- excl. Btw Kosten per persoon €  89.99 excl. Btw.

Elke tafel wordt voorzien van 8 stoelen waarvan 6 voor het bedrijf en 2 waaraan de finalisten van de MeerBusiness Students Award aanschuiven. Deze leerlingen dingen mee naar de prijs en mogen kennis maken met netwerken en bijbehorend etiquette. Voor de leerlingen best wel spannend en uit ervaring weten wij dat het bedrijf dit ontzettend op prijs stelt en direct supporter is van de deelnemende finalist. 

 
lees meer
Een nieuwe functie voor de watertoren Hillegom

Start upcycling Watertoren Bollenstreek verloopt volgens planning. Begin van dit jaar werd de feestelijke paal geslagen voor de upcycling van ‘Watertoren Bollenstreek’. De bestaande watertoren zal worden omgebouwd tot een inspirerende locatie. Aan de voet van de toren verrijst straks een geheel nieuw kantoor. En wanneer je nu langsrijdt zie je dat er hard gewerkt wordt aan een prachtige nieuwe eyecather. 

Een plek voor iedereen
De watertoren in kenmerkende stijl op de grens tussen Lisse en Hillegom geldt al jaren als landmark voor haar omgeving. Na 96 jaar is het echter tijd voor een nieuwe functie van de watertoren. ‘De Watertoren Bollenstreek BV’ heeft duurzame plannen voor dit monumentale gebouw met als uitbreiding het kantoorpand. “Het is het eerste bouwproject in Nederland dat volledig is ontworpen aan de hand van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG’s)”, vertelt architect Lars Bouwman trots. Daarnaast staat verbinding centraal. De vergader- en presentatieruimtes in de toren zijn specifiek gericht op startups, flexwerkers en educatie. “Het krachtige gebouw heeft haar functie in de loop van de jaren verloren en heeft een nieuwe impuls nodig om van waarde te zijn voor haar omgeving.” Zegt initiatiefnemer Ad Wijnhout. “Het belooft een plek te worden voor écht iedereen.

Een plek die mensen verder brengt.
”Down to earth; De ondersteunende kracht bij deze ontwikkeling is de huisvesting van AW Groep. Een dynamisch bedrijf dat werkzaam is op het gebied van grond-, weg- en waterbouw, betonbouw, groenwerken én levering en verhandeling van bouwstoffen. AW Groep gebruikt Watertoren Bollenstreek als innovatie- en kenniscentrum.

 
lees meer over de watertoren Bollenstreek
Gratis ontbijtbijeenkomst met mr. Annemieke Stoop in Huys Dever op 20 oktober a.s.

Ontbijtbijeenkomst in het Castle of MeerBusiness, Huys Dever in Lisse
Annemieke Stoop is advocaat bij Stoop Advocatuur. Zij is gespecialiseerd in arbeidsrecht en gewaardeerd sparringpartner voor HR-professionals. Annemieke zal onder het genot van een heerlijk croissantje en aan de hand van een stappenplan met u delen hoe een dienstverband met wederzijds goedvinden kan eindigen. Wat moet er in ieder geval in een beëindigingsovereenkomst staan? Wat is een geschikte einddatum? Wat als de werknemer zich bedenkt? Dit soort vragen zal Annemieke behandelen en ook geeft zij praktische tips. Annemieke Stoop is sinds 2002 advocaat en is lid van de specialisatieverenigingen Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland en Vereniging Haagse Arbeidsrechtadvocaten.  Zij helpt u van het begin tot het eind een zaak op te lossen. Dat kan ondersteuning zijn bij het goed opbouwen van een dossier, tot het behandelen van een ontslagzaak. wanneer: woensdag 20 oktober 2021waar: Castle of MeerBusiness ofwel 't Huys Dever (Heereweg 349A, Lisse)hoe laat: aanvang 8.30 uur ontbijt : croissantje met koffie gratis voor deze bijeenkomst zijn voor MeerBusiness Duin & Bollenstreek nieuwsbrieflezers en leden geen kosten. 

 
direct aanmelden
in november is het onderwerp van de Ontbijtbijeenkomst in het Huys Dever het nieuwe Windows 11

Huys Dever in Lisse
Windows 11: wat is er nieuw?  Tja ten eerste heeft het besturingssysteem een upgrade gekregen. De tegels die Microsoft in Windows 8 introduceerde zijn verdwenen. Daarmee oogt het systeem wat schoner. Onder de motorkap is meer veranderd. Zo zijn functies rondom het aanraakscherm minder belangrijk gemaakt dan in voorgaande Windows versies
In Windows 11 is het mogelijk om Android-apps te draaien: handig voor degenen die toch op een touchscreen werken. Verder zit Microsoft Teams flink diep in het besturingssysteem gebouwd, en krijgt de Edge-browser een grote update. en nog veel meer laat je in een uur bijpraten over de nieuwe dingen in Windows.
Wanneer woensdag 17 november 2011
waar: Castle of MeerBusiness ofwel 't Huys Dever (Heereweg 349A, Lisse)
hoe laat: aanvang 8.30 uur (zaal open 8 uur)
ontbijt : croissantje met koffie
gratis voor deze bijeenkomst zijn voor MeerBusiness Duin & Bollenstreek nieuwsbrieflezers en leden geen kosten. 
direct aanmelden
1 maand gratis en vrijblijvend fit20 ervaren voor alle MeerBusiness Leden

fit20 is een unieke trainingsmethode om de zes belangrijkste spiergroepen 1x per week te trainen. Daarnaast kunnen wij garanderen dat je spierkracht na 6 tot 8 maanden 30 tot 40 procent is toegenomen. Deze gegevens zijn gebaseerd op de data van ruim 20.000 leden. Fit20 heeft ruim 130 studio’s in Nederland en is al in elf landen actief. Een efficiëntere manier van spiertraining voor iedereen boven de 30 jaar is er niet. Dus voor iedereen die fitter zijn dagelijkse bezigheden wil blijven doen, zijn sport bijv. tennis of golf makkelijker wil blijven uitoefen of die geen affiniteit met een sportschool heeft, kom Fit20 ervaren.  Denk vooral ook aan ouders, ooms, tantes, opa’s, oma’s, broers, zussen die je een fitter en mobieler leven gunt. De manier van trainen is zeer veilig, dus ook voor mensen met onderliggende ziektes of blessures is onze training zeer geschikt.  Als lid van MeerBusiness kan je 1 maand in  Hillegom, Heemstede of Bloemendaal fit20 ervaren. Meld wel even dat je MeerBusiness lid bent. Kijk voor meer info op fit20hillegom.nl en reserveer jouw proeftraining. Tot snel bij fit20! 

 
lees meer
noteer vast in de agenda 5e Fioretti's ondernemers en kerstontbijt, Fioretti college Hillegom

Datum : 16-12-2021 07:30
Kerstontbijt in het Fioretti College Hillegom start om 7.30 uur  en eindigt uiterlijk 10.00 uur. Toegang gratis voor ondernemers. Wel even aanmelden via onderstaande aanmeldingsmogelijkheid.

Op donderdag 16 december 2021 wordt voor de 5e keer het Kerstontbijt bij het Fioretti College Hillegom georganiseerd.  Leerlingen met de profielen Economie en Ondernemen en Zorg en Welzijn stellen zich voor, laten zien wat zij kunnen en welke bedrijven zij zoeken. 

Wie weet zijn dit toekomstige werknemers of nieuwe stagiaires! Het ontbijt is gratis voor lezers van de nieuwsbrief MeerBusiness Duin & Bollenstreek. Maar ook voor leden van IRH, Koopcentrum Hillegom,  en andere ondernemers uit de Duin & Bollenstreek en de leden ondernemersverenigingen in de Duin & Bollenstreek.
Het is dé ontmoetingsplek voor ondernemers en leerlingen. Het heerlijke ontbijt wordt geheel verzorgd door de leerlingen van het Fioretti College Hillegom. Ondernemers en leerlingen inspireren elkaar en maken afspraken over o.a. stageplaatsen en interessante samenwerkingen.  In verband met een beperkt aantal plaatsen ontvangen wij wel graag een aanmelding .  

 
lees meer of reserveer vast
Bezoek Jan Six collectie in Amsterdam (uitsluitend) op uitnodiging

Over de Collectie wordt vaak gezegd dat zij rijk is en tot de verbeelding spreekt. Schilderijen van onder andere Rembrandt, Paulus Potter en Saenredam zijn altijd in de familie gebleven. Elk schilderij of object heeft een eigen verhaal, en vormt een onlosmakelijk en samenhangend deel van het erfgoed van de familie Six en de geschiedenis ervan. De Collectie Six bestond al ver voordat de huidige generatie geboren werd, en zal, naar zij hopen, nog vele generaties voortbestaan. Het gastenboek gaat terug tot 1809, waar in 25 delen namen voorkomen zoals Rembrandt en Vondel, maar ook onder meer handtekeningen staan van president Eleanor Roosevelt en Tsaar Alexander de Grote. Ook u zal op deze manier een stukje historie nalaten in onze Collectie. Het archief van de familie Six beslaat circa 1000 jaar. In deze tien eeuwen bleven 450.000 originele documenten bewaard. Tussen 1953 en 1983 zijn door tante Totie (Catharina Isabella Six (1897-1986)), aan de hand van herinnering en onderzoek, diverse notities gemaakt bij de documenten.  MeerBusiness mag de collectie op 27 oktober tweemaal bezoeken met een zeer beperkt gezelschap. 

 
lees meer
lees hier het laatste nieuws over de Miljoenennota.
De Rabobank miljoenennota (particulieren) tips leest u HIER                                     

Maarschalk|Ligthart een overzicht vd Belastingwetten leesr u HIER

Ter afwisseling gewoon gezellig Tespelduyn nieuws leest u HIER

KvK zegt dit betekent Prinsjesdag voor jou lees HIER
De Rabobank Prinsjesdag: de gevolgen voor ondernemers lees HIER

Business club Liemeer nodigt golfers uit,

Businessclub Liemeer: Op 30 september wordt een mooi driving range event georganiseerd . De eerste editie was een groot succes en wordt door een enkeling legendarisch genoemd. Ook dit jaar weer ouderwets netwerken op de vernieuwde driving range met onder andere tips van de pro’s, een hapje en drankje, diverse golf challenges en een lekkere beat op de achtergrond. Van 19.30-21.00 uur, dus mooi te combineren na het werk
Programma in het kort:  
Dring range evenement 30 september 19:30 tot 21:00 uur
Met top DJ Miss Hendrixxx, heerlijke hapjes & drankjes.
Clinics verzorgd door de golfprofessionals van Golfschool Liemeer.
Voor: Ondernemers & ZZP-ers die kennis willen maken met de mooie golfsport en businessclub Liemeer Met andere woorden een zeer leuk evenement op de driving range voor iedereen van beginnende tot geoefende golfer. Tot de 30e.  

meer informatie awarmerdam@4proces.nl

 
MareGroep en Servicepunt Werk samen verder als Provalu

MareGroep en Servicepunt Werk zijn officieel samengevoegd tot één nieuwe organisatie en vormen hiermee het verbindingscentrum voor partners en werkgevers in de Kust-, Duin- en Bollenstreek. Vanuit één loket werken we samen aan een inclusievere arbeidsmarkt door werk, ontwikkeling en re-integratie mogelijk te maken. Dit gebeurt onder de nieuwe naam Provalu. “Ik ben ontzettend trots op de stappen die we met elkaar hebben gezet en op dit mooie resultaat in de vorm van onze nieuwe naam en huisstijl”, aldus Rinco Knoop, directeur. Als Provalu blijven we doen waar we goed in zijn: niet alleen zorgen voor onze eigen medewerkers, maar juist ook zorgen voor de verbinding tussen werkgevers en unieke mensen die werk zoeken 

 
lees meer
Louise Pijnacker lijsttrekker VVD Hillegom bij gemeenteraadsverkiezingen 22

Tijdens de ledenvergadering van de VVD Hillegom is huidig fractievoorzitter Louise Pijnacker unaniem gekozen als lijstrekker voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Tegelijkertijd hebben de leden ingestemd met het verkiezingsprogramma voor de komende raadsperiode 2022-2026.

 

word nu lid van MeerBusiness
MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers. MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek. Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2021, incl. gebruik Vip-card: € 195,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief.

 

 

Nu lid worden, u betaalt slecht € 195 excl. btw voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 november 2022 mail naar Frans@meerbusiness.nl   of bel 06-53633364 én wie weet mag je deze zomer direct gratis meevaren met ondernemers.
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 7.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
29-09-2021 De Hillegomse en MeerBusiness Duin & Bollenstreek Ondernemersborrel
09-10-2021 Wereld Wijnen najaarsproeverij, zaterdag 9 oktober. Save the date!
20-10-2021 ontbijtbijeenkomst met mr. Annemieke Stoop
22-10-2021 Reünie GGH-cai -NBH-RWE
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Hooge Werf 28 
2181 ET  Hillegom
06-53633364
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen