Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2018 
In deze nieuwsbrief:
 • 28 maart OpdeKoffie bij de Kunstgrasgigant
 • Leerlingen Fioretti aan het werk voor MeerBusiness ondernemers
 • 28 maart Hillegomse Ondernemersborrel ook voor niet Hillegomse bedrijven
 • 5 april Duck Out Honkbalstadion netwerkbijeenkomst
 • 11 april We gaan weer naar de ontbijtsessie in Huys Dever
 • 19 april ontbijtbijeenkomst opbouwdagen Bloemencorso
 • Bloemen voor de Paus vanaf Keukenhof vertrokken
 • Hans van Schie Crop adviseert: Oninbare facturen? Vraag op tijd de BTW terug
 • Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
 • 15 mei 14e MeerBusiness Golfevent
 • De Paasbrunch bij de Vier Seizoenen!
 • Asperges bij Tante Kee op Kaageiland
 • Wijn & Spijsavond Oude Dykhuys vrijdag 6 april 2018
 • Bankier van het Verzet draait in de Muze in Noordwijk
 • INTERNATIONALE BEATLES' Verzamelaarsbeurs in LEIDEN op zat 31 MAART 2018
 • Privacy, contact en disclaimer
28 maart OpdeKoffie bij de Kunstgrasgigant

Wanneer: 28 maart 2018 van 09:00 – 11:00 
Waar: De Kunstgrasgigant Delfweg 36A2211 VM Noordwijkerhout 
Opdekoffie Kunstgrasgigant bij Nico Meeuwenoord bij het nieuwe filiaal van de Kunstgrasgigant op het terrein van Nico Meeuwenoord. Er is afgelopen jaar hard gewerkt om het terrein om te bouwen naar een allround shopping centrum voor alle materialen en kennis om uw tuin aan te leggen naar uw stijl en wensen.De Kunstgrasgigant Lisserbroek heeft binnen dit concept ook een vestiging geopend. Wees gerust nieuwsgierig en kom OpdeKoffie IndeBollenstreek!

 
Leerlingen Fioretti aan het werk voor MeerBusiness ondernemers

Afgelopen weken werd er hard gewerkt op het Fioretti College Hillegom. Niet alleen voor het komende centraal examen maar in dit geval voor een tiental ondernemers verenigd in zakenplatform Meerbusiness. De leerlingen van ‘Bouwen Wonen en Interieur’ werkten samen met de leerlingen van ‘Economie en Ondernemen’ aan het project ‘Custommade Promotiemateriaal’. Vanuit het ene profiel werd de productie geregeld, vanuit het ander profiel de sales. Schoolleider Dennis Kortekaas vertelt tijdens de feestelijke oplevering hoe het project tot stand is gekomen.  

 
lees meer
28 maart Hillegomse Ondernemersborrel ook voor niet Hillegomse bedrijven

De Hillegomse Ondernemersborrel wordt elke vierde woensdag van de maand georganiseerd door InitiatiefRijk Hillegom en Koopcentrum Hillegom in samenwerking met MeerBusiness Duin & Bollenstreek en Hotel Villa Flora. De inloop van de Ondernemersborrel is vanaf ca. 17:00 uur en er is gelegenheid om deel te nemen aan het buffet. Met Renate & Nick de Mon van Villa Flora zijn afspraken gemaakt waarbij maandelijks een smaakvol buffet voor slechts € 10 zal worden gepresenteerd. Drankmuntjes zijn 5 voor € 10 en € 2,25 per stuk. 
Nieuwe deelnemers en leden worden in de gelegenheid gesteld zich voor te stellen en bestaande deelnemers/leden krijgen de gelegenheid hun zakelijke interessante nieuwsfeiten met de aanwezigen te delen. Per keer krijgen maximaal 3 bedrijven hiervoor 2 minuten de gelegenheid. Vanaf 18:45 uur kan van het buffet gebruik gemaakt worden. Tijdens het diner kan aan de grote tafel over een actueel onderwerp worden gesproken. Daarnaast worden tijdens de maandelijkse Ondernemersborrel interessante gasten uitgenodigd zoals bijvoorbeeld uit lokale politiek. Aan de Ondernemersborrel zijn geen kosten verbonden. Versnaperingen en buffet zijn voor eigen (gereduceerde) rekening.Aanmelden kan via: secretariaat@initiatiefrijkhillegom.nl en vergeet je visitekaartjes niet mee te nemen! 

 
 
naar de Facebooksite
5 april Duck Out Honkbalstadion netwerkbijeenkomst

Graag nodigen wij u namens Park10, The Duck-Out, Brandt in de Keuken en Hoofddorp Pioniers uit voor de unieke Pitch Hit and Run op 5 april a.s. in het Pioniers stadion Park10 Hoofddorp. Uw visitekaartje is uw toegangsbewijs
Pitch Hit & Run voor ondernemende netwerkers en netwerkende ondernemers
• Quickwins;
• Pionieren;
• Je slag slaan;
• Balletje opgooien;
• Pitchen;
• Op het honk zijn;
Deze termen zijn de rode draad van de netwerkbijeenkomst welke elke eerste donderdag van de maand tussen 18:00 uur en 20:00 uur wordt gehouden. 
Uw slag slaan tijdens deze Pitch, Hit en Run?             
Het is mogelijk om tijdens de avond uw logo op het scorebord te vertonen en/of om tijdens de avond een korte Pitch over uw bedrijf te geven. Bent u daarin geïnteresseerd? Mail dan naar: info@etoballpark.com Het adres van Park10, DE sportieve plek om modern te netwerken, is:Nieuwe molenaarslaan 10, 2134 AS Hoofddorp 

 
11 april We gaan weer naar de ontbijtsessie in Huys Dever

Op de tweede woensdag van de maand wordt Huys Dever omgetoverd tot het Castle of MeerBusiness en zal er een actuele presentatie woerden gegeven. U bent van harte welkom als lezer van de MeerBusiness Nieuwsbrief. Noteer de datum vast en kom netwerken.  

Aanvang 8uur en u staat uiterlijk om half 10 weer buiten.

Het Huys Dever Heereweg 349-A2161 CA Lisse Tel. 0252 - 411 430

 
19 april ontbijtbijeenkomst opbouwdagen Bloemencorso

Een ontbijt tussen de praalwagens op donderdag 19 april van 8.00 tot 9.30 uur.
De locatie: hal van De Leeuw Flowerbulbs aan de Rijksstraatweg 52 in (2171 AM) Sassenheim: De geur: heerlijke frisse bloemen. De catering: wordt verzorgd door Wim van Vliet Catering. Samen met zijn team zorgen zij voor een heerlijk ontbijt, een vers gekookt eitje, een gezond sapje en ondertussen kunt u genieten van de opbouw van de prachtige Corso praalwagens in de hal. Samen met de bedrijfsvrienden van het Corso van de Bollenstreek wil MeerBusiness u graag even verwennen.Wij vinden het leuk om u donderdagmorgen 19 april dit ontbijt aan te bieden. Gewoon omdat MeerBusiness en de Bedrijfsvrienden van het Bloemencorso trots zijn op haar leden en nieuwsbrieflezers. En wat kost het? Helemaal niets. Het enige dat wij van u vragen is om u hieronder aan te melden en aan te geven met hoeveel personen u aanwezig bent bij ons Bloemencorso-ontbijt. U bent van harte welkom op 19 april 2018.
Met vriendelijke groet,
Stichting Vrienden Bloemencorso Bollenstreek en MeerBusiness Duin & Bollenstreek.   Let op! Er is beperkte parkeerruimte bij de Klinkenberghallen, maar wel voldoende parkeergelegenheid bij de omliggende bedrijven.  Verkeersregelaars zullen u een parkeerplek aanwijzen. Houdt rekening met een stukje lopen naar de locatie.   U bezoekt de hallen op eigen risico!

 foto Martine Goulmy Goulmy design
Bloemen voor de Paus vanaf Keukenhof vertrokken

Na maanden van voorbereiding vertrok dinsdag 27 maart het bloementransport ‘Bloemen voor de Paus’. Dit bijzondere transport vertrok dit jaar vanaf bloemententoonstelling Keukenhof. De bloemen werden voor vertrek gezegend door Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam.

Foto Carla Kruyt

 
Hans van Schie Crop adviseert: Oninbare facturen? Vraag op tijd de BTW terug

 22 maartPer 1 januari 2017 zijn de bepalingen inzake het terugvragen van btw van oninbare debiteuren gewijzigd. Voor oude debiteuren die reeds vóór 2017 open stonden en nu nog steeds niet hebben betaald, dient de BTW in de eerste aangifte over 2018 worden teruggevraagd. Als de BTW administratie/aangifte door ons wordt verzorgd, besteden wij hier uiteraard aandacht aan.Gewijzigde regeling per 2017De nieuwe regeling voor de BTW bij oninbare debiteuren en onbetaalde crediteuren is vanaf 2017 op hoofdlijn als volgt: 

 
lees meer
Word nu lid van MeerBusiness en ontvang 2 maanden gratis membership
MeerBusiness de regionale netwerk- en businessgenerator! MeerBusiness is het unieke Duin en Bollenstreekse ondernemersplatform om voor uw bedrijf Méér Business te genereren bij ca 10.000 regionale ondernemers.
MeerBusiness biedt een zakelijk netwerk en business informatie, die u in staat stelt om zichtbaar en directer zaken te doen. Door actief aan het platform mee te doen, krijgt u een prominentere positie binnen het bedrijfsleven van Duin en Bollenstreek.
Een positie die het zakendoen wel heel makkelijk maakt. Ontmoeten en verbinden is ons thema. Wilt u erbij horen? Dit zijn de voordelen
-Business Membership 2018, incl. gebruik Vip-card: € 180,-- excl. btw per jaar.
-Gratis nieuwsbrief met zakennieuws en handige agenda van netwerkbijeenkomsten en wetenswaardigheden in de regio
-Gratis MeerBusiness VIP card voor extra voordeel
-U heeft persoonlijk toegang tot de jaarlijkse MeerBusiness Netwerkparty (gezamenlijk met MeerBusiness Haarlemmermeer en Schiphol) indien sprake is van een free event.
-Recht van voorinschrijving bij MeerBusiness Golf open; diverse maandelijkse netwerkborrels en bedrijfsbezoeken; diverse netwerkmeetings; koken met directeuren; -varen met directeuren; thema avonden; proeverijen
Mogelijkheid tot het doen van een aanbieding via de MeerBusiness VIP-card
75% ja echt!! korting op plaatsen van artikelen in de veertiendaagse nieuwsbrief
Nu lid worden, u betaalt slecht € 180 voor 14 maanden lidmaatschap (t/m 1 maart 2019) mail naar Frans@meerbusiness.nl  
 
15 mei 14e MeerBusiness Golfevent

Aanmelden kan via frans@meerbusiness.nl 

Deze 14e MeerBusiness Golfevent is een samenwerking met MeerBusiness Haarlemmermeer & Schiphol

 
De Paasbrunch bij de Vier Seizoenen!

Want wat is er nu lekkerder en ontspannender om samen met je partner of familie met Pasen lekker uitgebreid te brunchen. De chef heeft een overheerlijk 4-gangen PaasbrunchMenu samengesteld waarbij delen of te wel ‘sharing’ centraal staat. Eerste Paasdag (zondag 1 april) en Tweede Paasdag (maandag 2 april) serveren zij hun Paasbrunch om 11.30 uur. Wil je het nieuwe evenement meemaken dan is reserveren zeer aan te bevelen, klik hiervoor op deze link of bel naar 0252-418023. Naast de Paasbrunch kan je tijdens het Paasweekend (vrijdag 30 maart t/m 2 april) tijdens het diner ook gebruik maken van het 4-gangen PaasMenu.  

 
Asperges bij Tante Kee op Kaageiland
Donderdag 12 april wordt het seizoen officieel geopend en vanaf dat moment is het witte goud weer (volop) verkrijgbaar. Wat te denken van Hollandse asperges met Burgerveense paling, Stellendamse garnaaltjes en een zacht gegaarde eidooier. Dit gerecht is opgenomen in het JRE-menu en wordt (desgewenst) geserveerd met een glas Pinot Blanc W.A. Eerste paasdag, zondag 1 april, is Tante Kee geopend voor zowel lunch als diner. We ontvangen je graag in ons restaurant. Een reservering plaatsen kan via deze link.   
 
Wijn & Spijsavond Oude Dykhuys vrijdag 6 april 2018
 Graag nodigt Het Oude Dykhuys  u uit voor een avond culinair genieten. In samenwerking met Kwast wijnkopers uit Nieuw-Vennep Vrijdag 6 april organiseren zij een gastronomische wijn en spijs avond. De keuken brigade heeft een heerlijk vijf gangen menu samengesteld. Tijdens de avond zal Alfons Kiljan, vinoloog bij Kwast wijnkopers, u informeren over de gekozen wijnen bij elk gerecht. Het belooft een leerzame maar vooral gezellige avond te worden! 
 
bekijk het menu
Bankier van het Verzet draait in de Muze in Noordwijk

O.a. op dinsdag 3 en woensdag 4 april op diverse tijdstippen. Gezellig met de afdeling naar de film. Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet.Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld. 

 
direct reserveren
INTERNATIONALE BEATLES' Verzamelaarsbeurs in LEIDEN op zat 31 MAART 2018

The Beatles zijn al meer dan 45 jaar "uit elkaar", maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd's) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank !! En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen!De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen "klassiek" genoemd worden. Het nummer "Yesterday" werd zelfs verkozen tot "song van de (twintigste) eeuw".48 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de "fab four" gedaan hebben. En Paul McCartney en Ringo Starr spelen wereldwijd nog steeds voor uitverkochte zalen! Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op zaterdag 31 maart terecht in Scheltema Leiden aan de Marktsteeg 1 (hoek Oude Singel) in Leiden (dicht bij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar, al voor de 38ste keer, "BEAT-MEET" plaats vindt. 

 
lees meer
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 6.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
27-03-2018 Business club wintercompetitie golfclub Tespelduyn
28-03-2018 Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
30-03-2018 goede vrijdag
01-04-2018 1e paasdag
05-04-2018 Netwerkbijeenkomst Pitch, Hit en Run voor ondernemers op Park10
05-04-2018 Netwerkbijeenkomsr Pitch, hit en run voor ondernemers op Park10
10-04-2018 Business Club golfcompetitie
11-04-2018 Ontbijtbijeenkomst in Huys Dever in Lisse
12-04-2018 netwerk en aspergebijeenkomst MeerBusiness Haarlemmeer & Schiphol
17-04-2018 Het gaat weer kriebelen golftraining
19-04-2018 Corso bijeenkomst MeerBusiness
21-04-2018 Het Corso rijdt door de Bollenstreek
24-04-2018 Business club golfcompetitie Tespelduyn
25-04-2018 Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen