Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2018 
In deze nieuwsbrief:
 • PLUS Tolenaar wint Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek
 • Niet alleen PLUS Tolenaar viel in de prijzen, ook Afval loont
 • Fioretti mini onderneming Theeslakjes wint MeerBusiness Award
 • MeerBusiness bedankt de sponsors van de Jonge OndernemersPrijs
 • Andy Houtkamp goed op dreef bij presentatie
 • Hoofdpersonen Hans Vergeer en Martijn Claassen zetten fantastisch diner neer
 • Muziek door Take 4 valt uitstekend in de smaak
 • Martine Goulmy en Jeroen Betjes redden de organisatie
 • uitstekende wijnen tijdens Grand Finale
 • Schrijer Horeca Groothandel
 • Golfschool Tespelduyn stelt prijs beschikbaar
 • MeerBusiness bedankt de juryleden voor hun inbreng
 • Privacy, contact en disclaimer
PLUS Tolenaar wint Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek

Daphne en Serdar Tolenaar zijn donderdagavond de grote winnaars geworden van de eerste Bollenstreekse OndernemersPrijs. Het ondernemende echtpaar liet mede-genomineerden Bollenstreek Reisgids en Forte Vital (kort) achter zich.

Jonas Föllmi van Forte Vital

Marti van Beek van Bollenstreek Reisgids

De jury bestaande uit mede organisator Kien ondernemersadvies, Dennis van der Voort, Alfons Morssink voorzitter van Bedrijfsleven Bollenstreek, Hans van Schie partner van CROP Accoutants, Ingrid Kuyt van Service Punt Werk en Bas Winnubst van VDSD koos voor PLUS Tolenaar op grond van hun vakmanschap, maatschappelijke betrokkenheid, investeringsdurf en het feit dat zij mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt een kans geven zich te ontplooien.

Het winnend echtpaar met het managementeam

Alhoewel PLUS Tolenaar pas een aantal maanden actief is in Hillegom hebben zij hun supermarkt direct al op de kaart gezet. Een zeer succesvolle voetbalplaatjesactie met de plaatselijke voetbalvereniging SV Hillegom; een huiselijke kwebbeltafel voor jong en oud, waarbij in samenwerking met het Fioretti college Hillegom de ouderen van Bloemswaard worden uitgenodigd voor een kop koffie of thee en het streven het centrum van de wijk Elsbroek te worden gaven hierbij de doorslag. De uitreiking vond plaats tijdens de Grand finale in het Fioretti college Hillegom. Daphne en Serdar Tolenaar ontvingen de Award uit handen van Dennis van der Voort en NOS langs de Lijn presentator Andy Houtkamp.

Het ondernemende echtpaar was zeer verrrast met de OndernemersPrijs die voor het eerst in de Bollenstreek werd gehouden.

De winnaars van de prijzen en de organisatie

 

 
Niet alleen PLUS Tolenaar viel in de prijzen, ook Afval loont

Het in Noordwijk gevestigde bedrijf ontving een Award. Het bedrijf dat vertegenwoordigd werd door Mario Sol en Marc ten Oever ontving de aanmoedigingsprijs voor meest maatschappelijk betrokken ondernemer. Het bedrijf onderscheidt zich met andere bedrijven door alleen maar mensen aan te nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt en biedt bij gebleken geschiktheid direct een jaarcontract aan. Het gaat Afval Loont echt om de mens en het milieu. De afvalsoorten die je kunt inleveren zijn direct bewerkbaar voor recycling. Bij inlevering kan de consument sparen voor zichzelf of een schenking doen aan goede doelen, buurtinitiatieven of verenigingen.  

Aval loont wint de duurzaamheidsprijs

 
Fioretti mini onderneming Theeslakjes wint MeerBusiness Award

 Door MeerBusiness Duin & Bollenstreek in het leven geroepen met de doelstelling het leertraject van het opzetten van een eigen mini- onderneming spannender te maken. Leerlingen van het Fioretto college Hillegom moeten voor hun studie met een aantal leerlingen een bedrijfje opstarten, een of meer producten kiezen, kapitaal aantrekken en de onderneming gedurende een bepaalde periode laten draaien alvorens deze weer te liquideren en het aandeelhouderskapitaal weer terug te betalen. Ilse Rassin en Manou Ruigrok wonnen deze Award met hun bedrijf Theeslakjes.


Ilse en Manou ontvangen de prijs uit handen van burgemeester van Erk

Zij verkopen kleine slakjes voor op een theemok en waarmee men het theezakje aan het kopje kan hangen zodat het zakje er niet in valt.  Zelf zeiden de dames dat dit product uniek is omdat zij het zelf nog nergens hadden gezien.   

 
MeerBusiness bedankt de sponsors van de Jonge OndernemersPrijs

MeerBusiness en Kien Ondernemersadvies, initiatiefnemers van de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek bedanken de sponsors voor hun bijdrage aan de succesvolle Grand Finale. De eerste editie van deze prijs was direct al uitverkocht.

 
Andy Houtkamp goed op dreef bij presentatie

Natuurlijk mag je niets anders verwachten van een vakman als Andy Houtkamp. De NOS Langs de Lijn verslaggever die al jaren lang menig voetbal, atletiek en honk & softbalsupporter aan de radio gekluisterd houdt. Maar Andy was ook deze avond weer flink op dreef. Met een gemak waar iedere spreker jaloers op is maakte Andy van de Grand Finale een fantastische avond.  

 
Hoofdpersonen Hans Vergeer en Martijn Claassen zetten fantastisch diner neer
Het was even wennen, koken in het Fioretti college Hillegom in plaats van een professionele restaurant keuken, maar Hans  en dochter Aranka Vergeer (voorheen Paerdenburgh) en Martijn Claassen  schotelden de gasten van de Grand Finale een fantastisch diner voor. Wim van Vliet catering verzorgde de start van de avond door een assortiment van collations délicieuses (of in gewoon Hollands, heerlijke hapjes) te presenteren en Gert van Soest van Chocolaterie Pierre scoorde met zijn dessert bestaande uit Brownie, van donkere chocolade met walnoten, banaan en stukjes karamel Triple Gold ijs, van gekarameliseerde witte chocolade, een karamel krokantje, een vleugje zeezout en een licht zilte karamel granache.
 
Muziek door Take 4 valt uitstekend in de smaak
2 gezellige dames en twee gezellige heren met een saxofoon zorgden voor een perfecte sfeer tijdens de Grand Finale. De dames en heren met een fantastisch repertoire bracht menig gast in feestelijke stemming.
 
Martine Goulmy en Jeroen Betjes redden de organisatie
Het was inderdaad enorm schrikken voor de organisatie van de eerste Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek. Het bedrijf dat de video's van de genomineerden zou verzorgen kampte met een enorme ziektegolf. Vrijwel al het personeel lag met griep in bed. En zoek dan om vijf voor twaalf maar eens vervanging. "geen punt" meldde MeerBusiness hoffotograaf Martine Goulmy van Goulmy design. Zij wist Jeroen Betjes zijn agenda leeg te maken en regelde op zaterdag, zondag en maandag voor de Grand finale dat er nog snel een fraaie video werd gemaakt. Jeroen en Martine heel hartelijk bedankt. En natuurlijk zijn de foto's op deze site gemaakt door Martine Goulmy.  
 
uitstekende wijnen tijdens Grand Finale

Gestart werd met een heerlijke  Prosecco Le Contesse frizzante Veneto uit Italië geleverd door  Wereldwijnen uit  Lisse

Vervolgens een zachte Sauvignon Blanc Barinas DOP Jumilla uit Spanje uit de wijnkelder van Nederwijnen Lisse

Marc Schols serveerde een Domeco De Jarauta Vina Marro Rioja DOC uit Spanje.

Marc Schols is de eigenaar van Wellinton Winery uit Hoofddorp

De avond werd afgesloten met een Maury Grenat Mas de la Devéze Grenache Noir Roussillon Frankrijk geleverd door Noordman Wijnimport Leiden 

interesse in deze wijnen? Mail uw wens naar frans@meerbusiness.nl en wij zorgen voor de rest.

 
Schrijer Horeca Groothandel
Tja als je besluit om in een school je Grand Finale te houden, dan is dat een enorme uitdaging. Maar gelukkig is er altijd weer de man met de ware handelsgeest. Robin Schrijer helpt elke horeca ondernemer uit de nood. Dus ook de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek. Schrijer leverde al het bestek, de glazen etc. maar ook fris, bier etc. een uitkomst voor de Bollenstreek. Goede service lage prijzen en snelle levering.  
 
Golfschool Tespelduyn stelt prijs beschikbaar

Eigenlijk zouden alleen de winnaars van de MeerBusiness Students Award een golfclinic worden aangeboden maar Peter Duivenvoorde vond het een beter idee om alle finalisten maar eens uit te nodigen voor een golfclinic. Dat betekent minimaal 12 en mogelijk zelfs 15 studenten die binnenkort een golfclinic mogen bijwonen. Dank Golfbaan Tespelduyn voor deze mooie prijs.  

 
MeerBusiness bedankt de juryleden voor hun inbreng

Zowel bij de studenten als bij de jonge ondernemersprijs mocht de organisatie rekenen op de stevige inbreng van een groot aantal wijze juryleden.

Wij bedanken de jury van de Jonge Ondernemersprijs:

 • Dennis van der Voort Kien ondernemersadvies
 • Bas Winnubst VDSD
 • Ingrid Kuyt, Service Punt werk
 • Hans van Schie CROP accountants
 • Alfons Morssink Bedrijfsleven Bollenstreek
 • Ook de juryleden van de MeerBusiness Students Award voor hun waardevolle inbreng.
 • Arie van Erk, burgemeester gemeente Hillegom
 • Koos Burgmeijer EE care
 • Peter Steenbergen/Jeroen Joustra van Steenbergen advocaten
 • Ger Medenblik Svala Volvo (Carla Kruyt)
 • Dennis Kortekaas Fioretti college Hillegom

   
 
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 6.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
13-03-2018 Business club Wintercompetitie Haarlemmermeersche golfclub
14-03-2018 Ontbijtbijeenkomst in Huys Dever in Lisse
17-03-2018 Space Gala Noordwijk
20-03-2018 Het gaat weer kriebelen golftraining
21-03-2018 gemeenteraadsverkiezingen
22-03-2018 opening Keukenhof en moederdag
25-03-2018 zomertijd gaat in
27-03-2018 Business club wintercompetitie golfclub Tespelduyn
28-03-2018 Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
30-03-2018 goede vrijdag
01-04-2018 1e paasdag
03-04-2018 Het gaat weer kriebelen golftraining
05-04-2018 Netwerkbijeenkomsr Pitch, hit en run voor ondernemers op Park10
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen