Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Bekijk de nieuwsbrief hier online.
Nieuwsbrief 2018 
In deze nieuwsbrief:
 • MeerBusiness Grand Finale 8 maart uitverkocht!
 • Start voetbalplaatjesactie PLUS Tolenaar zorgt voor flinke opstopping
 • Leerlingen FIORETTI college Hillegom dingen naar de Studens Award 
 • a.s. woensdag Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
 • Het gaat weer kriebelen golftraining
 • Vier Seizoenen verlengt actie
 • uitnodiging VRIJMIBO Concours Hippique
 • Haarlemmermeersche neemt Bolstra & Driving Range onder handen
 • Bloemen, planten of een abonnement, het kan bij Jaap de Groot
 • Restaurant Tespelduyn altijd een heerlijk weekmenu
 • CROP adviseert.
 • MeerBusiness Duin- & Bollenstreek agenda maart
 • gezocht Reclamemaker/signmaker
 • INTERNATIONALE BEATLES' Verzamelaarsbeurs in LEIDEN op zat 31 MAART 2018
 • Accountantskantoor de Lange adviseert over WOZ
 • Praalwagens Corso schitterende parade
 • Laat MeerBusiness uw deelname aan het BloemenCorso regelen
 • De keuken van Warmond
 • Rabo geeft drie redenen om voor lease te kiezen
 • Privacy, contact en disclaimer
MeerBusiness Grand Finale 8 maart uitverkocht!
Uitnodiging MeerBusiness Grand Finale op 8 maart a.s. met de bekendmaking van de winnaar van:
-De Jonge Ondernemersprijs Duin & Bollenstreek.
-De MeerBusiness Duin & Bollenstreek Fioretti Hillegom Students Award.
-De Service Punt Werk Duin&Bollenstreek aanmoedigingsprijs. 
Het ondernemerschap spat eraf bij de drie genomineerden voor de Jonge Ondernemersprijs, PLUS Tolenaar, Forte Vital en Bollenstreek Reisgids. Tijdens de “Grand Finale” zullen de genomineerden zich presenteren aan het publiek. Daarnaast wordt op  8 maart, tijdens de Grand Finale ook de MeerBusiness Students Award  uitgereikt. Tenslotte bepaalt Servicepunt Werk Duin -en Bollenstreek wie in aanmerking komt voor de aanmoedigingsprijs “meest maatschappelijk betrokken werkgever”. De werkgever die zich volgens Servicepunt Werk inzet voor personen met een achterstand op de arbeidsmarkt. De uitreiking van de Awards en de aanmoedigingsprijs vindt plaats in het Fioretti College in Hillegom.

Alhoewel de avond inmiddels is uitverkocht hebben wij een wachtlijst opgesteld. Maximaal acht ondernemers kunnen zich inschrijven voor de wachtlijst. Een poging wagen? mail naar frans@meerbusiness.nl
 
op de wachtlijst plaatsen
Start voetbalplaatjesactie PLUS Tolenaar zorgt voor flinke opstopping

Één van de drie genomineerden voor de Jonge OndernemersPrijs Bollenstreek zorgde afgelopen zondag voor een behoorlijke opstopping in en bij de voetbalkantine van SV Hillegom.  Zo rond een uur of 4 was er geen doorkomen meer aan. De kantine van SV Hillegom was stampvol, de trap stond afgeladen en buiten stond nog ruim 20 meter aan wachtenden in een keurige maar ijskoude rij. Zondag 25 februari waren alle leden van SV Hillegom uitgenodigd om hun gratis voetbalplaatsjesboek samen met maar liefst 40 plaatjes op te halen in de kantine van de plaatselijke voetbal en handbalvereniging.  

 
lees meer
Leerlingen FIORETTI college Hillegom dingen naar de Studens Award 

Vrijdag 23 februari presenteerden de leerlingen van het Fioretti college Hillegom hun mini onderneming aan de jury van de MeerBusiness Students Award. De juryleden: burgemeester Arie van Erk, advocaat Jeroen Joustra van Peter Steenbergen advocaten, EE care directeur Koos Burgmeijer, namens Fioretti schoolleiding Dennis Kortekaas en Carla Kruyt namens van Volvo Svala. 13 groepen van 4 of 5 leerlingen moesten voor hun studie een bedrijf starten. Dat betekende; taken verdelen, aandeelhouderskapitaal bijeenbrengen,  een bedrijf starten, een product kiezen en verkopen, btw afdragen, boekhouding verzorgen en aan het eind van het schooljaar het bedrijf weer liquideren.  Uiteindelijk gaan niet 3 maar 4 mini ondernemingen naar de Grand finale op 8 maart. De mini ondernemingen zijn: Theeslakjes (een handige hulp om theezakjes te gebruiken, Ilse Rassin en Manou Ruigrok) Weather Wear ( moderne regenjasjes team; Jack Dijkema , Romy Kham, Benedicte van Lammeren en Mara Blom). Gifted (originele relatiegeschenken team Boris Ruzima, Isa Bezuijen, Ruth van Rijsel, Zoë Koper). Phoogle (telefoonglasbeschermer team Cas Groen, Claire Overdevest, Derek van de Merwe, Britney Heemskerk, Chelsea Slingerland). Donderdag 8 maart wordt duidelijk wie er met de eer gaat strijken. De winnende mini-onderneming wint in ieder geval een golfclinic bij Golfschool Tespelduyn.

 
lees meer
a.s. woensdag Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora

De Hillegomse Ondernemersborrel wordt elke vierde woensdag van de maand georganiseerd door InitiatiefRijk Hillegom en Koopcentrum Hillegom in samenwerking met MeerBusiness Duin & Bollenstreek en Hotel Villa Flora.De inloop van de Ondernemersborrel is vanaf ca. 17:00 uur en er is gelegenheid om deel te nemen aan het buffet. Met Renate & Nick de Mon van Villa Flora zijn afspraken gemaakt waarbij maandelijks een smaakvol buffet voor slechts € 10 zal worden gepresenteerd. Drankmuntjes zijn 5 voor € 10 en € 2,25 per stuk.Voor haar leden neemt InitiatiefRijk Hillegom de kosten voor het buffet voor haar rekening. 

bekijk hier de foto's van januari

foto Boelo Meijer

 
ook voor niet Hillegomse ondernemers
Het gaat weer kriebelen golftraining

Hoera, we gaan golfen! De bollen komen al op. Nog even en we gaan de baan weer op. MeerBusiness organiseert het gaat weer kriebelen golftraining Doet u mee?? De golfspullen weer klaarzetten en we kunnen er weer tegenaan.  Maar is het dan niet beter om een les of 5 te pakken en alle punten weer even door te nemen? De drive; de slice, de chip, de put, ging het allemaal goed of is het zaak om alles weer even te oefenen. Na diverse succesvolle golftrainingen gaat MeerBusiness de "het gaat weer kriebelen golftraining" oppakken. 5 dinsdagavonden op één of meer golfbanen in de regio. 5 x één uur en u start weer als een pro.We trainen maandag  20 maart, 3 april, 17 april en  1 mei en 8 mei. kosten 150 euro incl btw voor 5 trainingsavonden. De training gaat door bij tenminste 8 deelnemers. aanmelden frans@meerbusiness.nl Meer info 06-53633364 

 
Vier Seizoenen verlengt actie
Op basis van de vele positieve en warme reacties van onze gasten zal de Vier Seizoenen de Lekker Lisse Actie 1+1 Gratis weken verlengen t/m donderdag 8 maart en kunt u nog steeds profiteren van deze smakelijk actie.|Tijdens de Lekker Lisse Actie 1+1 Gratis actie geniet u van een speciaal samengesteld overheerlijk 5-gangen menu. En het mooie is, u eet met zijn tweetjes maar u betaalt slechts voor één menu. Natuurlijk hebben wij ook, als u dat wenst, een heerlijk bijpassend wijnarrangement samengesteld. Wilt u een tafeltje reserveren voor de Lekker Lisse 1+1 Gratis Weken dan is reserveren gewenst, belt u dan 0252-418023 
 
uitnodiging VRIJMIBO Concours Hippique

Het bestuur van Stichting Concours Hippique Haarlemmermeer zou graag op vrijdag 16 maart 2018 het glas met u heffen op het komende Concours Hippique weekend in juni. Alle sponsoren kunnen kennismaken met elkaar en de andere genodigden worden geïnformeerd over de mogelijkheden om alsnog sponsor te worden van het mooiste evenement van 2018.Tussen 16.30 en 18.30 uur ontvangen wij u graag bij Stal 't Kabel (adres: Het Kabel 109 in Nieuw-Vennep) voor een lekkere VrijMiBo met heerlijke hapjes.  Rond 18.00 uur vindt er een spectaculaire act plaats om alvast in de stemming te komen voor het naderende Concours. Meld u HIER aan voor de VrijMiBo op vrijdag 16 maart  a.s.

 
Haarlemmermeersche neemt Bolstra & Driving Range onder handen

 De afgelopen twee jaar heeft het bestuur met een aantal deskundigen goed gekeken naar onze faciliteiten op de Bolstra par-3 baan en de Driving Range. Zoals geformuleerd in het Beleidsplan van de Haarlemmermeersche Golfclub, staat, na de renovatie van de 27 holes, nu de Bolstra en de range op de rol. Eind november heeft de ALV ingestemd met de uitgewerkte renovatieplannen en zijn alle voorbereidingen van start gegaan. HGC zal u de komende maanden regelmatig door middel van nieuwsbrieven op de hoogte houden van de voortgang en ontwikkelingen. Bolstra Vanaf 19 februari, gaat met 'grof geschut' de bestaande Bolstra-baan compleet vervangen worden door de nieuwe Par-3 baan. Het ontwerp is gemaakt door onze baanarchitect Alan Rijks. Kort gezegd wordt de Bolstra 300 meter langer, worden de greens veel groter en qua spelelementen wordt de Bolstra een afspiegeling van de 27 holes. Tenslotte, maar niet onbelangrijk, wordt de Bolstra ’s avonds verlicht, zodat iedereen langer kan genieten van de nieuwe baan! 

 
lees meer
Bloemen, planten of een abonnement, het kan bij Jaap de Groot

Jaap de Groot, eigenaar van een schitterende bloemenzaak met hoogwaardige kwaliteit heeft verschillende keuze mogelijkheden voor particulieren én ondernemers. Natuurlijk bezorgt Jaap de Groot ook bij u thuis of op de zaak. Wellicht een idee om uw bloemen en plantenzorgen uit handen te geven d.m.v. een abonnement? Dan ziet het er altijd piekfijn uit. Begin vast met kerst en neem hier snel contact op met Jaap.

 
naar de site van Jaap de Groot
Restaurant Tespelduyn altijd een heerlijk weekmenu

’t Landhuys is dagelijks vanaf 08:30 geopend. U kunt hier niet alleen terecht voor een heerlijk kopje koffie, maar ook bijvoorbeeld voor een heerlijke high tea, brunch, high wine, wijnproeverij, high beer, barbecue, buffet, gangen-diner, walking dinner, shared dining of een spetterende feestavond. In 2011, 2013 & 2014 won Tespelduyn regionale Culinaire Awards en in 2015 de landelijke Bon Appetit Cup.Landgoed Tespelduyn beschikt over een ruim parkeerterrein met 350 gratis parkeerplaatsen. Er zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden en voor touringcars.

 

 
ga direct naar het weekmenu
CROP adviseert.

Lees nu de digitale nieuwsbrief
NIEUW! Jeugd-LIV Vanaf 1 januari 2018 geldt het jeugd-LIV, een nieuwe, jaarlijkse tegemoetkoming voor werkgevers in verband met de verhoging van het minimum jeugdloon. Meer weten? Download de Special Lonen, of ga naar onze website.

Checklist jaaropgaven 2017 Als werkgever moet u aan uw werknemers een jaaropgaaf verstrekken. Hierop moet naast de naw-gegevens van de werknemer een aantal verplichte gegevens terugkomen. Lees verder Afhandeling bezwaren tegen crisisheffing gestart Werkgevers die bezwaar hebben gemaakt tegen de crisisheffing en zich hebben aangesloten bij de proefprocedures over deze heffing, krijgen nog deze maand een brief van de belastingdienst. Lees verder  

KLIK HIER voor de digitale nieuwsbrief van CROP 

 
MeerBusiness Duin- & Bollenstreek agenda maart

di 27-02-2018   Business club wintercompetitie golfclub Tespelduyn
wo 28-02-2018  Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Florado
do 01-03-2018 Netwerkbijeenkomst Pitch, Hit en Run voor ondernemers op Park 10
do 08-03-2018  MeerBusiness Gala bijeenkomst in Fioretti Hillegom
di 13-03-2018    Business club Wintercompetitie Haarlemmermeersche golfclub
wo14-03-2018   Ontbijtbijeenkomst in Huys Dever in Lisse
za 17-03-2018   Space Gala Noordwijk
di 20-03-2018    Het gaat weer kriebelen golftraining

wo 21-03-2018   gemeenteraadsverkiezingen
do 22-03-2018   opening Keukenhof en Moederdag

zo 25-03-2018   zomertijd gaat in
di 27-03-2018    Business club wintercompetitie golfclub Tespelduyn
wo 28-03-2018  Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
Meer informatie of verzoek om een uitnodiging frans@meerbusiness.nl 

 
lees meer
gezocht Reclamemaker/signmaker
Logo’s & Letters BV is op zoek naar een paar gouden handen. Logo’s & Letters is een print- en sign bedrijf met 9 medewerkers.Wij zijn een hecht team dat met elkaar maatwerk levert. We hebben een brede knowhowin huis en kunnen daardoor het hele scala aan printwerk en signing aanbieden.Door deze persoonlijke benadering zijn wij aan het groeien en zijn wij toe aan een uitbreiding van het team. 
 
lees de complete vacature
INTERNATIONALE BEATLES' Verzamelaarsbeurs in LEIDEN op zat 31 MAART 2018

The Beatles zijn al meer dan 45 jaar "uit elkaar", maar nog steeds houdt hun muziek miljoenen over de hele wereld bezig en zijn de verkopen van hun oude platen (cd's) gigantisch. Elk jaar gaan er wereldwijd nog miljoenen over de toonbank !! En ook in de download lijsten staan de Beatles in de hoogste regionen!De muziek van John Lennon, Paul McCartney, George Harrison & Ringo Starr mag ondertussen "klassiek" genoemd worden. Het nummer "Yesterday" werd zelfs verkozen tot "song van de (twintigste) eeuw".48 jaar na het uiteenvallen van The Beatles, blijkt er nog steeds een grote belangstelling te bestaan voor alles wat de "fab four" gedaan hebben. En Paul McCartney en Ringo Starr spelen wereldwijd nog steeds voor uitverkochte zalen! Beatles fans, verzamelaars en liefhebbers kunnen op zaterdag 31 maart terecht in Scheltema Leiden aan de Marktsteeg 1 (hoek Oude Singel) in Leiden (dicht bij station Leiden-Centraal en met ruime parkeergelegenheid in de buurt) waar, al voor de 38ste keer, "BEAT-MEET" plaats vindt. 

 
lees meer
Accountantskantoor de Lange adviseert over WOZ

Bezwaar maken tegen de WOZ-beschikking?feb 19, 2018Traditiegetrouw ontvangt u deze maand weer de jaarlijkse WOZ-beschikking. Hierin staat de WOZ-waarde van uw woning op de peildatum 1 januari 2017 vermeld. Op basis van deze WOZ-waarde stelt de gemeente uw aanslag voor de onroerendezaakbelastingen voor dit jaar vast.De WOZ-waarde is echter ook voor steeds meer andere belastingen van belang. Denk aan de hoogte van het eigenwoningforfait in de aangifte inkomstenbelasting en de door de waterschappen op te leggen waterschapsbelasting. De WOZ-waarde is ook een verplichte waarderingsmaatstaf voor de berekening van de schenk- en erfbelastingen.

 
lees meer
Praalwagens Corso schitterende parade

Het thema van het Bloemencorso 2018 staat in het teken van Cultuur. Onze streek heeft een rijke cultuur.  We hebben niet alleen een rijk cultureel verleden, een bloeiende bollencultuur maar ook veel interessante en boeiende culturele verenigingen. Samen met zeven toneelverenigingen uit de Bollenstreek en Heemstede/Haarlem presenteerden het Corso 18 praalwagens. De ontwerpen zijn zeer divers maar o zo mooi, verrassend en imposant om te zien. Wilt u verder zien hoe de praalwagens worden gestoken? MeerBusiness is er vast weer bij. Wij houden u op de hoogte.  

 

 
lees meer of bekijk alle praalwagens
Laat MeerBusiness uw deelname aan het BloemenCorso regelen

Nog even en de dagen worden weer langer. Komen de bollen uit de grond en voor u het weet rijdt het Corso door de streek. Altijd al eens met een luxewagen willen meerijden. MeerBusiness heeft de ervaring en kan u daarbij helpen. Samen met een of meer ondernemers of zelf een eigen luxe wagen. Bel of mail 06-53633364 of frans@meerbusiness.nl.

Waarom deelnemen aan het Bloemencorso: Tijdens de Corsoweek ontvangt de Bollenstreek vele tienduizenden bezoekers. Op een heel bijzondere manier promoot u uw bedrijf of product. - De media-exposure is enorm: miljoenen foto’s via social media, grote belangstelling van binnen- en buitenlandse tv-zenders en internationale en lokale pers. Pak deze kans! Ervaar zelf tijdens de opbouwdagen en het Bloemencorso hoe bijzonder dit evenement is en hoe u uw bedrijf of product op spectaculaire wijze onder de aandacht van het publiek kunt brengen met een praalwagen of luxe wagen. MeerBusiness komt graag bij u langs om met u te bespreken welk pakket het beste bij u past en wat uw wensen zijn ten aanzien van uw deelname en publiciteit. Bel of mail ons en wij zorgen voor een prachtige promotie! Bekijk hier de brochure en download hier uw deelnameformulier.
 

 
De keuken van Warmond
De  Keuken van Warmond is een initiatief van Dekker Warmond,  in wisselende samenwerking met een aantal Warmondse ondernemers. In de komende wintermaanden (|17 feb |25 mrt ) kunnen gasten een zondag van de maand genieten van een heerlijke maaltijd met typisch Warmondse producten en een passend glas wijn van MARGA’s.  Warmonds vinoloog Marga van Winsen, sinds 1993 actief met wijn en spijs, is een gespecialiseerd wijnimporteur. Na deze proeverij kunt u gezellig aanschuiven voor een  “ sharing dining  “'Warmondse Keuken - maaltijd, waarbij de wijn word geschonken bij een gerecht van de enige echte rokerij in Warmond.De kosten bedragen slechts € 21,50 p.p.  voor de proeverij inclusief één glas wijn.Reserveren kan via verkoop@dekkerwarmond.nl   Reserveert u liever persoonlijk?  Dat  kan ook via de afdeling sales : 071-3058802 Tot dan ! 
 
lees het hele verhaal
Rabo geeft drie redenen om voor lease te kiezen
Lease is de laatste jaren sterk in opkomst als financieringsoplossing. Volgens de Nederlandse Vereniging van Leasemaatschappijen (NVL) zelfs met 60% ten opzichte van 2010. Dit zijn de drie belangrijkste redenen hiervoor:Lease past bij vrijwel alle bedrijfsmiddelen Vroeger was lease alleen bekend van de auto’s en bestelbussen. Tegenwoordig leasen ondernemers steeds vaker ook machines en apparatuur. Eigenlijk kunt u alles leasen dat verplaatsbaar is, een serienummer of kenteken heeft.Binnen één minuut duidelijkheid Voor een online leaseaanvraag bij de Rabobank heeft u geen jaarcijfers of bedrijfsplan nodig. Hierdoor werkt het aanvragen vlot en weet u binnen één minuut waar u aan toe bent. U ziet het maandbedrag en ontvangt direct vrijblijvend uw offerte.Veel vrijheid Tijdens het online berekenen van uw maandbedrag kunt u verschillende looptijden kiezen. Of kies voor een aanbetaling of slottermijn. Uw keuzes hebben invloed op uw maandbedrag en dat geeft u vrijheid om succesvol te ondernemen. 
 
lees meer
Privacy, contact en disclaimer
Privacy
U ontvangt de nieuwsbrief van MeerBusiness omdat u zich hiervoor heeft aangemeld. MeerBusiness gaat uiterst zorgvuldig om met uw geregistreerde gegevens zoals e-mailadres en contactgegevens. Wij verkopen of verhuren geen e-mailadressen of andere gegevens en geven niets uit handen. Registreren is puur en alleen bedoeld om de nieuwsbrief te ontvangen.
Persberichten
Bedrijven, overheden, ondernemers en ondernemersverenigingen in deze regio kunnen persberichten voor plaatsing op de site (gratis) of in de nieuwsbrief aanbieden door te mailen naar: db@meerbusiness.nl
 
Contact
Deze digitale nieuwsbrief wordt naar meer dan 3000 ondernemers in de regio gestuurd en ca 6.000 in de regio Kennemerland. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden die MeerBusiness uw bedrijf kan bieden, kunt u contact opnemen door te bellen met 06-53633364. Mailen mag natuurlijk ook: db@meerbusiness.nl.
 
Disclaimer
Bij het samenstellen van deze digitale nieuwsbrief is de uiterste zorg besteed. MeerBusiness sluit iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van informatie die u via deze digitale nieuwsbrief bereikt.

 

Afmelden of gegevens wijzigen?
Klik op de link onderaan de nieuwsbrief om uw gegevens te wijzigen of om u af te melden voor deze nieuwsbrief.
  
 
Agenda
27-02-2018 Business club wintercompetitie golfclub Tespelduyn
28-02-2018 Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
01-03-2018 Netwerkbijeenkomst Pitch, Hit en Run voor ondernemers op Park10
06-03-2018 Het gaat weer kriebelen golftraining
08-03-2018 MeerBusiness Gala bijeenkomst in Fioretti Hillegom
13-03-2018 Business club Wintercompetitie Haarlemmermeersche golfclub
14-03-2018 Ontbijtbijeenkomst in Huys Dever in Lisse
17-03-2018 Space Gala Noordwijk
20-03-2018 Het gaat weer kriebelen golftraining
21-03-2018 gemeenteraadsverkiezingen
22-03-2018 opening Keukenhof en moederdag
25-03-2018 zomertijd gaat in
27-03-2018 Business club wintercompetitie golfclub Tespelduyn
28-03-2018 Hillegomse Ondernemersborrel in Villa Flora
 
Volledige agenda
Partners
Contact
MeerBusiness Duin- en Bollenstreek
p/a Colijnlaan 15 
2181 XJ Hillegom
+31 252 52 34 69
db@meerbusiness.nl
db.meerbusiness.nl
Afmelden voor deze nieuwsbrief of gegevens wijzigen