Op woensdag 17 november 1999 openden Ton en Ellen Freriks het restaurant De Vier Seizoenen. Het pand uit de 17e eeuw in het hart van Lisse deed tot het eind van de 19e eeuw dienst als burgemeesterswoning. Daarna had het vele bestemmingen. De hoofdvorm van het pand is in tact gebleven, de 'winkelpui' is typerend voor de stijl van eind 19e eeuw. Het is een van de meest karakteristieke panden aan de Heereweg.

Het restaurant beschikt over 80 zitplaatsen, verdeeld over het  restaurant-bargedeelte, drie opkamers en suite. Daarnaast beschikt de Vier seizoenen over een heerlijk patioterras met 80 zitplaatsen. Voordat u aan tafel gaat, kunt u heerlijk comfortabel even een aperitief drinken aan de gezellige bar.

De keuken is Frans georienteerd met Oosterse invloeden. uiteraard is ook de Nederlandse keuken vertegenwoordigd. de menukaart wisselt viermaal per jaar, zodat de naam Vier Seizoenen alle eer wordt aangedaan en er werkelijk seizoensgebonden producten  gebruikt worden. Natuurlijk wisselt de wijnkaart ook met de seizoenen en onze menukaart mee. Het MaandMenu wisselt iedere maand en de Menu van de Chef zelfs iedere dag!

Een kijkje nemen in de smaakvolle ambiance doet u hier !


Patioterras
Zodra de eerste zonnestralen Lisse binnenvallen, wordt het patioterras van 120 m2 en 80 zitplaatsen geopend. Zodoende kunt u genieten van een heerlijke lunch of een uitgebreid diner, terwijl de zon u vrolijk stemt! Voor de hele warme dagen beschikken zij over zonneschermen en parasols zodat het altijd lekker is op het terras.  


 
Opkamers
De opkamers die de Vier Seizoenen in het authentieke 19e eeuwse sfeer hebben gelaten, zijn ideaal voor gezelschappen van 15 tot 45 personen. De achterste opkamer biedt plaats aan 5 tafels à la carte of een gezelschap van maximaal 16 personen. De voorste opkamer is gelegen aan het plein 'Het Vierkant' en biedt plaats aan een gezelschap maximaal 20 personen of 5 à la carte tafels. Beide ruimtes zijn zowel apart als samen te reserveren.

Tuinkamer
Komt u met een groot gezelschap (tot 26 personen) om iets te vieren of wilt u een uitgebreide zakenlunch/diner voor uw gasten, dan biedt de Tuinkamer daar de ruimte toe. De tuinkamer is af te sluiten van de rest van het restaurant, biedt een prachtig uitzicht op het patioterras, welke via openslaande deuren en de veranda ook nog eens gemakkelijk te bereiken is.   

 


Voorterras
Het terras aan de voorzijde, aan het plein 'Het Vierkant', biedt plaats aan circa 35 mensen. Genietend van de zon, of in de schaduw van onze parasols kunt u terrecht voor uw lunch of aperitief. Ook hebben we sinds 2010 een terras op plein 't Vierkant. Dit zonnige terras biedt plaats aan 50 gasten en is ideaal geschikt voor een lunch, aperitief of borrel in de middag of op een heerlijke zomerse avond. Lekker genieten van uw favoriete drankje op het gezelligste plein van de Bollenstreek.

zomaar een referentie over de Vier Seizoenen. Meer lezen op de site van Iens?

Een drietal oud-collega´s uitgenodigd om met ons hier te eten. Wij hadden hier al diverse keren goed gegeten. Heel aangenaam is het om met een gezelschap aan een ronde tafel te zitten. Die was in de opkamer fraai gedekt met tafellinnen, en voorzien van glaswerk en servetten. We hebben de menukaart bestudeerd, maar uiteindelijk kozen we allen voor het chef´s menu. De eerste gang bestond uit dunne plakjes vlees,tatziki?? als ik het goed heb verstaan. Daarna een goede pommodori soep met o.a. Hollandse garnaaltjes en crème fraiche. Het hoofdgerecht bestond uit parelhoenfilet, mals en niet te droog, gelardeerd met groente en geserveerd met een aantal schaaltjes met o.a. aardappelgratin en de niet te versmaden puntzak met dikke frieten!. Bij het dessert zat o.a. een bolletje ijs van cranberries. Een van mijn gasten is zelf een enthousiast kok en dan is het extra leuk om die op alle gerechten enthousiast te horen reageren.  De twee jongedames en de eigenaar hebben ons prima bediend en het zal dus zeker niet de laatste keer zijn dat we hier hebben gegeten, al of niet in gezelschap van anderen.

Restaurant De Vier Seizoenen
organiseert op zondag 23 juni
Lazy Sunday Afternoon

Een gezellige "luie" zondagmiddag op ons PatioTerras
de middag begint vanaf 14.00 uur en duurt tot 18.00 uur

Wat kunt U verwachten:

Heerlijke wijnen van Wereld Wijnen.
Tafel met "live" gerolde sushi.
De oestervrouw met vers gestoken Franse oesters.
Tafel met buitenlandse kazen van Pieter Joustra kaashandel.
Tafel met heerlijke broodspecialiteiten.
Diverse kleine BBQ vis- en vleesgerechtjes,
bereid door onze eigen BBQ specialist
Uitgebreide Salade bar.
Tafel met diverse fruit specialiteiten.
Muzikale omlijsten van ‘De Afternooners’


Prijs €  32.50 p.p.

Kreeften maand De Vier Seizoenen
kreeftengerechten

Konings-salade: Halve canner kreeft geserveerd op Romeinse salade
met ansjovis, croutons, krokante spek en knoflook dressing € 13,-

Romige kreeftensoep geserveerd met een salade van
Hollandse garnaaltjes en kreeft, gegrilde courget en cognac room € 11,-

Kreeft Thermidor: Gegratineerde hele kreeft(geheel schoon)
geserveerd met kreeften linquini, wilde spinazie, frites en salade € 32.50

3-gangen kreeftenMenu

Koningssalade: Halve canner kreeft geserveerd op Romeinse salade
met ansjovis, gekookt ei, croutons, Parmezaanse kaas en knoflook dressing.

*  *  *

Surf en Turf:
Halve gegratineerde canner kreeft op linquini met kreeftensaus &
gebraden diamanthaas met portabello, ratatouille en béarnaise saus

*  *  *

Eton Mess: Engels dessert van gepocheerde perzik, amandel meringue,
chocolade schotsen, frambozen en perzik yoghurt ijs

Menuprijs €  36,-

Wijnarrangement 3 glazen €  17,-
B.o.b. arrangement (halve glaasjes) 11,-

Soep van ons chefMenu als extra gang in het MaandMenu € 6,-
Klein kaasplateau als extra gang in alle menu’s €  5,-

 

Word ook MeerBusiness member!Word ook Member! Aanmelden nieuwsbriefNieuwsbrief
Facebook Twitter LinkedIn
Kies uw regio
MeerBusiness Nieuws
MeerBusiness Nieuws RSS
In drie dagen uw sales op scherp
De Summer Sale Bootcamp van Ingenua helpt uw sales(team) in slechts drie dagen n...
Lees meer...
Tespelduyn: Mini Ryder Cup in 2de ronde Rabobank DBB Cup
De 48 deelnemende bedrijven aan Rabobank Duin- & Bollenstreek Business Cup (Rabo...
Lees meer...
Zaterdag 12 augustus Agrarische Open Dag ‘Bollenstreek in Bedrijf’ in Noordwijkerhout
Tijdens de Open Dag ‘Bollenstreek in Bedrijf’ op zaterdag 12 augustu...
Lees meer...
   
Meer nieuws items
MeerBusiness Agenda
MeerBusiness Agenda RSS
Datum: 03-08-2017
Netwerkborrel Park 10
Lees meer...
Datum: 08-08-2017
golfcompetitie Business Members van de Haarlemmermeersche Golfclub
Lees meer...
Datum: 09-08-2017
Varen met MeerBusiness in een sloep van Olympia Charters Warmond van juni tm aug
Lees meer...
Datum: 09-08-2017
ivm zomervakantie geen ontbijtsessie in Huys Dever
Lees meer...
Datum: 22-08-2017
Business Golfcompetitie TESPELDUYN
Lees meer...
   
Meer agenda items