Het aantal openstaande facturen is nog nooit zo hoog geweest. Ook het aantal dagen dat een vordering openstaat, is flink gestegen. Met name het MKB merkt nog steeds de gevolgen van de kredietcrisis, omdat zij vaak kleine reserves hebben en afhankelijk zijn van extern kapitaal en de betalingen van klanten. De effecten zijn vooral zichtbaar in het "business to bussiness segment". Er is voldoende onderhanden werk, maar de geldstromen vallen stil. Er ligt voor tientallen miljarden euro’s aan werkkapitaal stil. Als klanten niet (tijdig) betalen, drogen de reserves al snel op. Er ontstaat een domino-effect. De verwachting is dat het betaalgedrag alleen nog maar verder zal verslechteren.

De gevolgen zijn:
1. lopende kosten kunnen niet worden voldaan, bijvoorbeeld salarissen;
2. openstaande rekeningen kunnen niet worden voldaan, bijvoorbeeld de huur;
3. er kunnen geen nieuwe investeringen worden gedaan;
4. bedrijven moeten dus dure leningen aangaan, en bovendien weigeren kredietverstrekkers regelmatig een lening te verstrekken.

Behalve dat een niet betalende klant een bron van ergernis is (immers, u heeft uw werkzaamheden, diensten of producten wel conform de afspraak geleverd), heeft het ook directe gevolgen voor uw liquiditeit. Een openstaande vordering vormt voor u een kostenpost (het kost extra tijd/arbeidskracht, papier, porto e.d.) en als u niet tijdig ingrijpt uiteindelijk een verliespost. Hoe langer u wacht, hoe langer een debiteur u ook laat wachten en hoe groter de kans dat schulden zijn opgelopen en er dus niets meer zal worden betaald. Zorg daarom dat u debiteurenbeheer op orde is (algemene voorwaarden, offerte/contract, facturatie en debiteurenadministratie)!

Wij kunnen het volgende voor u betekenen:
• advies: kosteloos op het gebied van algemene voorwaarden, offertes, facturatie, debiteurenadministratie en incasso
• incasso: wij sommeren de schuldenaar schriftelijk en telefonisch
• gerechtelijke fase: wij stellen de dagvaarding op en voeren de gerechtelijke procedure
• beslagmaatregelen: wij bezorgen ("betekenen") de gerechtelijke uitspraak persoonlijk aan de schuldenaar en indien betaling uitblijft, hebben wij als enige instantie de bevoegdheid om beslag te leggen (inventaris, salaris, woning e.d.)
• alle incasso-, proces- en beslagkosten komen ten laste van de schuldenaar en zullen wij trachten op hem te verhalen

Geerlings & Hofstede is een middelgroot gerechtsdeurwaarderskantoor met meerdere vestigingen in de Randstad. Wij maken verder onderdeel uit van een landelijk netwerk van onafhankelijke kantoren. We hebben ruime ervaring op verschillende terreinen, maar zijn vooral gespecialiseerd in huurrecht en incassovorderingen. In het geval van juridische kwesties werken wij vaak samen met advocatenkantoren, die ons desgevraagd bijstaan. Tot de cliëntèle behoren onder andere woningbouwverenigingen, het Centraal Justitieel Incasso Bureau, medisch specialisten en het midden- en kleinbedrijf. Tevens kunnen particulieren bij ons terecht met hun persoonlijke vorderingen. Wij verzorgen het gehele incassotraject ten behoeve van de opdrachtgever; die houdt zich immers liever met andere zaken bezig!

Wij hebben dezelfde uitgangspunten als MeerBusiness: een groot netwerk maar met persoonlijke aandacht voor de regionale markt.  De evenementen die MeerBusiness organiseert, zijn daar een mooi voorbeeld van: in een ongedwongen informele sfeer kennismaken met de regionale ondernemers en als daar regelmatig een succesvolle samenwerking uit voortvloeit is dat mooi meegenomen.
Voor verdere informatie of een geheel vrijblijvende afspraak kunt u contact opnemen met John Dekkers telefonisch (023-5470055) of per email (j.dekker@geerlingshofstede.nl).


Word ook MeerBusiness member!Word ook Member! Aanmelden nieuwsbriefNieuwsbrief
Facebook Twitter LinkedIn
Kies uw regio
MeerBusiness Nieuws
MeerBusiness Nieuws RSS
In drie dagen uw sales op scherp
De Summer Sale Bootcamp van Ingenua helpt uw sales(team) in slechts drie dagen n...
Lees meer...
Tespelduyn: Mini Ryder Cup in 2de ronde Rabobank DBB Cup
De 48 deelnemende bedrijven aan Rabobank Duin- & Bollenstreek Business Cup (Rabo...
Lees meer...
Zaterdag 12 augustus Agrarische Open Dag ‘Bollenstreek in Bedrijf’ in Noordwijkerhout
Tijdens de Open Dag ‘Bollenstreek in Bedrijf’ op zaterdag 12 augustu...
Lees meer...
   
Meer nieuws items
MeerBusiness Agenda
MeerBusiness Agenda RSS
Datum: 03-08-2017
Netwerkborrel Park 10
Lees meer...
Datum: 08-08-2017
golfcompetitie Business Members van de Haarlemmermeersche Golfclub
Lees meer...
Datum: 09-08-2017
Varen met MeerBusiness in een sloep van Olympia Charters Warmond van juni tm aug
Lees meer...
Datum: 09-08-2017
ivm zomervakantie geen ontbijtsessie in Huys Dever
Lees meer...
Datum: 22-08-2017
Business Golfcompetitie TESPELDUYN
Lees meer...
   
Meer agenda items